Skoči na vsebino
Poraba Mazda CX30
Napisano
pred 11 minutami je NevLado napisal:

@Alex kaj mi dislajkaš? CX-30 G150 sem vozil, ko je tebi bila mazda6 še premijski avto. V 37 kilometrih po ljubljanski AC sem imel povprečno porabo 9,7. Ne me basat, da se vi vozite z 5,9. Verjetno se cijazite 70-80.

CX 30 G 150 je čisto drugi avto. 

Mi se pogovarjamo tu o x 186 motorju. 

Ta motor je res šparovček. Poraba manjša kot dizel. 

Če bi se lani udeležil srečanja "poraba" vi se na lastne oči lahko prepričal, da je bila na tretjem mestu mazda 3 s takšnim motorjem. Pred njim edino Boss. Motor 2,5 je imel pa od ostalih 1,5itrov večjo porabo. (od dizlov in vseh ostalih benzinarjev). 

Tako, da, se je takrat izkazalo, kakšen požeruh je ta stari 2,5 motor proti vsem ostalim na isti relaciji in hitrosti. Če bi šli pa na avtocesto bi bila razlika še večja. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-60
Napisano
Pred eno uro je Aless napisal:

Sem za vikend videl avto v živo in prvi vtis, avto je velik.

Res zgleda masiven, notranjost mi je top, zunanjost pa spredaj bi lahko bil lepši (CX-5 mi je spredaj lepša). 

Všeč mi je da ni cenene črne plastike, plastike blatnikov so ozke in pobarvane v barvi vozila. 

IMG_20220919_130523.jpg

Uf, tole pa ne izgleda nič kaj lepo. 🙄

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba Mazda CX30
Napisano (urejeno)
pred 41 minutami je Bini napisal:

Za @sportman333-a sem slikal med vožnjo, da ne bo trpel... 😊

Tole je poraba 5.9 na cca 1800km👌

Relacija, 750km do Korčule po AC in hitrost 135km/h, pa 300km cjazenja sem in tja po celi Korčuli... 🥴Nazaj domov pa na Makarsko in po AC domov cca 750km isti režim vožnje. 😉

Kot zanimivost je kolega z istim režimom vožnje in Opel crossland x Turbo imel porabo 7.5.....😊😀😛

Z eno besedo, ZADOVOLJEN! :party0035:

Jutri pa na Mljet, poročam o porabi👍

IMG_20220918_192402~2.jpg

Ta turbo jajca, pa naj bo to opel ali korejski polizdelki, porabijo znatno preveč. Pa saj tej mlinčki, 1,5 ali 1,6 motorčka  tudi manj porabiti ne morejo. 

V glavnem, cx-30 veliki zmagovalec. 👍

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Reality check za mazdo 6 III bencinarja
Napisano
Pravkar je Boss napisal:

Zanimivo, meni pa prejšnja zgleda že full retro, tale pa pač v trendu časa, edino kroma se je treba znebit.

V bistvu obe izgledata retro in se jima že močno poznajo leta. Še posebej od zadaj je to najbolj vidno. Je pa 6-ka dobro kljubovala letom, bolje, kot konkurenca. 

Samo 10 let je pa le 10 let. 😉

Meni je 6-ka še vedno všeč a stvari gredo naprej. 😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 2 minutama je Boss napisal:

Potemtakem praviš, da je CX-30 spredaj grša od 6-ke prejšnje generacije. CX-30 in zadnji FL šestke sta si spredaj mnogo bolj podobni kot predzadnji FL.

Men je sicer vseen kakšno je tvoje mnenje, samo tole kar razglaš še smešnice niso več.

Cx30 je pač takšna, kot mora bit. Takšna je bila zasnovana. Verjetno bo tudi ona, z kakim neuspeli FL postala grša. Mazda 6 je bila pa zasnovana s tako masko, kot je bila na začetku in so hoteli potem narediti modernejšo, a je izpadlo kr neki. Saj je ponavadi vedno tako, da večina FL ne uspe popolnoma, ker je narejeno nekaj na silo. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
Pravkar je Janez007 napisal:

Ne vem če bi se strinjal. Razni voski lahko topijo umetne materiale, naravno usnje pa bolj težko.

Te kreme niso voski in so zelo blagi, večinoma. V praksi bi si lahko tudi roke mazal z njimi. Ne bi bilo neke škode za kožo. To je namenjeno bolj vlaženje usnja, da ne popoka. 

Spet po drugi strani to umetno usnje ni tako delikatno, da mu vse škodi. 

Če se razpada ni prav narejeno po postopku. Seveda ni vzdržljivo kot pravo usnje, a tudi usnjene rokavice, če niso prav vzdrževane, se znajo raztrgati. To je vseeno tanko usnje. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 20 minutami je Janez007 napisal:

Kremo za usnje? Verjetno s kakšno kremo za umetno usnje, skaj? 🤔

To, kar je na volanu Mazd, mene pri novem volanu na otip spominja na papir, pri obrabljenem pa na alkatensko cev. 😀

image.png

Saj je obrabljeno pravo usnje tudi gladko z leti. A pravo usnje ne drsi v rokah in tudi na otip je čisto drugi filing. 

Lahko komot uporabljaš kreme za usnje tudi na tem eko usnju. Škodilo mu ne bo, neke koristi pa tudi ne bo. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 1 minuto je Boss napisal:

No sej zato je pa treba original primerjat, ker tud letnik 2018+ se da napimpat, da zgleda še bolje.

Na primer? Da daš gor masko od prejšnjega modela? 😊

Karkoli daš na zadnji model še vedno izgleda slabše, kot prejšnji FL. 

Pa to ni samo moje mnenje ampak mnenje večine. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 2 minutama je Janez007 napisal:

No, meni so še na Celovški pred leti razložili, da je M6 višji nivo avta, kot CX-30. Takrat na začetku je bil CX-30 tudi relativno poceni. Potem so kupci, tako kot ti, pokazali svoje zadovoljstvo, jih precej kupovali, bili zadovoljni in je tudi cenovno poskočila. 

Sam bi vrgel vse te naše Mazde glede kakovosti izdelave v en koš, odvisno od obdobja izdelave. Ene so večje, ene daljše, ene imajo močnejše motorje, ene bolj žive barve, ... Nobena Mazda od teh zame ni premijska, je pa OK, primerna ceni, ... toliko muzike, kolikor denarja (gledano konkurenco v teh časih).

Pa saj večina novinarjev, ki ima na preizkušnji cx30 to napiše. In sigurno lahko primerjajo vse znamke med seboj. Pač 6-ka je že star avto in se strinjam, da ko je prišla ven je bil moderena. A cx30 je vseeno Mazda nove generacije.

Se pozna napredek. Prav tako bo premijska cx 60 vsaj po prvih zapisih sodeč. Aja ni vse v  cm in velikosti. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

V tej rubriki govorimo o cx 30. Kdor nima kaj pametnega za napisat, naj bo raje tiho, ker izpade bogi. Jest, ukrepaj prosim. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 8 minutami je Lentus napisal:

Meni se na prejšnjem avtu, VW Sportsvanu nikoli ni vklopilo notranje kroženje zraka v "Auto" načinu. Vklopilo se je edino pri hitrem sušenju vetrobranskega stekla ali, če sem sam vklopil.

Vedno sem enostavno dal klimo na Auto in recimo na 23 stopinj in to je bilo to, brez kakršnega koli šraufanja med vožnjo. Nastaviš in pozabiš.

Pa še to, pozimi sem imel na VW-ju večino časa kompresor klime izklopljen in se vetrobransko steklo nikoli ni rosilo, razen ob močnem dežju. Pri Mazdi moram imeti klimo vklopljeno nonstop, saj se steklo nenormalno rosi, tudi poleti recimo, zjutraj na poti v službo.

No in ta moj bivši VW ni bil premijski, pa vendar je klima delala kot mora. Enostavno pozabiš da jo imaš, ker se ni bilo potrebno cel čas ukvarjati z njo.

Če se ti rosi šipa, imaš vlago v avtu.

Nekaj ne štima. 

Meni se ni še nikoli nič rosilo v nobeni mazdi. Očisti šipe z notranje strani.

Če je mastna šipa ali umazana, se rosi. In ja, klimo daš na avto in pozabiš nanjo. Naj dela, kot mora. S čim se eni ubadajo? 🙄

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano (urejeno)
pred 16 minutami je NevLado napisal:

No, manjša kabina, hitrejše hlajenje. S tem da ima 6ka zadej tudi posebej reže za hlajenje, kar cx-30 nima. Verjetno bi potem koštala še 5 jurjev več.

Moram pisat na mazdo, da podražajo te cx-30, ker ni fer, da je premijski avto cenejši kot brezvezna šestica.

Kako misliš, da zadaj nima rež? Celo v prtljažniku jih ima, medtem, ko jih 6-ka nima. Kje jih pobiraš?? 

Imam obe variante in iz prve roke lahko ugotavljam stvari. Ne pa rekla-kazala. In ja, cx-30 je že v premijskem razredu, medtem ko 6-ki manjka kar nekaj stvari. 😉

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 1 minuto je NevLado napisal:

Normalno, če je pa pol manjši kabinski prostor kot v 6ki :lol:

Niti ni. V bistvu je v 6-ki malo večja kabina. Mogoče v cx30 na zadnjih sedežihh malo manj prostora za noge, drugače pa podobno počutje v cx30 in 6-ki. S tem, da si v cx30 veliko boljj komot v sedežu in lepše sediš. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 2 minutama je Janez007 napisal:

Sploh še rabiš pri svojih letih visokotonce? 😃

Saj v temu je štos, da imam močne in glasne visokotonce. Meni so itak izmerili na pregledu, da višin od 10 KHz navzgor ne slišim več. Prav tako je z vsemi člani banda. Wataža ojačevalcev in špili zahtevajo svoj davek. 😊 Na enem koncertu, kjer smo igrali, so izmeri 130 dB glasnosti. To je toliko, kot jet letalo. Od 140dB naprej že bolijo ušesa. 😬

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 1 minuto je Janez007 napisal:

Ne vem, meni je hlajenje pri vseh Mazdah zadnjega obdobja bilo OK. Je pa res, da sta M3 in M6 beli, in se zato njuna površina na soncu manj segreje. Poleti imam nastavljeno na okoli 24 stopinj, če je zunaj zelo vroče. AUTO zelo redko uporabljam, ker me pihanje v glavo moti in zato forsiram pihanje v noge, ventilator pa imam nastavljen na čim tišje delovanj, tam na 2 do 4 stopnjo. Pri počasni vožnji si rad odprem okno in uživam v poletju. 🙂

Screenshot 2022-09-18 16.20.51.png

PHYS.ORG

(PhysOrg.com) -- From an environment standpoint, silver and white cars are cool; black cars are not. Researchers at the Berkeley Lab...

Mene tudi močno pihanje moti. Zato pa takoj, ko je mogoče dam ventilator  na eno črtico, da lahko poslušam glasbo. 

Ne morem verjeti, a sedaj, ko sem zamenjal visokotonce v cx30 z visokokvalitetnimi, je zvok boljši kot v 6-ki z modificiranim bose ozvočenjem. 

S tem Pioneer ozvočenjem so res zadeli v nulo z postavitvijo zvočnikov. Pa še equalizer ima, ki ga bose ozvočenje nima. Itak je tudi cx30 bolj tiha med vožnjo, tako, da neke ekstremni moči ne rabiš. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 32 minutami je NevLado napisal:

Klima na 6ki meni ohrani nastavitev AUTO, tudi če menjam kroženje zraka ali izklopim AC.

Notranje kroženje zraka se nastavi vsakič, ko je zunaj večja temperatura kot noter (npr danes ko je hladno lepo pusti zunanji dotok, ko bo pa zunaj 25+ bo pa pustila na notranje kroženje). Jaz sem vsak dan v avtu 2 uri, klimo imam skos na AUTO in 23,5, drugače me zebe - pa sem precej vroč človek. Na CX-3 sem moral skos drkat knof za temperaturo (od 18-22), tukaj na 6ki pa nimam pripomb.

Če primerjam cx30 in mazdo 6, je v cx30 bolj efikasno hlajenje. To opaziš, ker v cx30 , ki je bila na soncu, precej hitreje ohladi notranjost. Malo odpreš šipe, hlajenje na ful in rešeno. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 4 minutami je Janez007 napisal:

Saj je pri vseh modelih Mazd tako, se motim? Najprej grob, drseč, siv, nakar po 5-10.000 začne na najbolj uporabljenih predelih postajati črn in gladek, po občutku pocast, ker ne vpija vlage.

Če kaj ni usnjen volan, potem to ni Mazdin.

Screenshot 2022-09-18 14.38.08.png

Res je. Mi bo dopizdilo in ga bom dal obleči v pravo usnje. In bo mir potem. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano (urejeno)

A gre še komu na živce nov volan v cx30 (fake usnje), ki je tak grob, drseč? 

V 6-ki je že lepo zguljen in ko je enkrat gladek, zanimivo, ne drsi več. 

Tudi na otip je dosti bolj prijetno vse skupaj. 

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Meni je v obeh Mazdah klima super in se sploh ne obremenjujem s tem, od kod in kam piha.Jaz upravljamo z klimo in ne ona z mabo. Če piha notranje kroženje zraka, ga čez nekaj časa sam preklopim na zunanjega in je rešeno. 

Če naletim na kak kmečki smrad(gnoj) preklopim hitro na notranje kroženje in to je to. Aja, tudi v dolgih tunelih sam preklopim na notranje kroženje. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Star primorskim pregovor pravi:

"če Primorec zgodaj zimske gume kupi, 

zima huda bo, do kosti te kurjava olupi. 

Ker sva zimske kupila gume dva, v septembru že obilica bo snega."

Evo,pa se je uresničil pregovor. 😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 1 minuto je Slivka napisal:

Ne, važno je, da to urediš pri tistih, ki jih imaš shranjene pod "NE OGLAŠAJ SE!", "DEBIL", "CEPEC" in "ŠEF" - to ni tako veliko ljudi, razen, če si nek zatežen tip in so ti vsi odveč in so zate vsi debili in cepci...

Ostale pa lepo pozdraviš, pa se ti bodo že sami predstavili.

Itak na neznane številke se ponavadi ne oglašam. Bo že napisal, če kaj nujno rabi. 😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.