Skoči na vsebino
Gume
Napisano
pred 4 minutami je Alex napisal:

Že tele 005 so katastrofa. Naše "A" so še slabše. Moje imajo 30000 km in so robovi totalno pobrani, profila je le še 4 mm. Letnik 2022.

Mislim, da se te slabe lastnosti Bridgestonk 005A pri vas na obali bolj odražajo, ker je pri vas bolj gladek asfalt in tudi redkeje dežuje in zato je tudi bolj spolzka cesta, ko po dlje časa pade dež. Pri nas se obnašajo kot neke povprečne gume, ki so cenovno razred nižje! Jaz jih kupil sigurno nebi...:nevem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 33 minutami je Tilen5 napisal:

jaz bom naslednje šel nazaj na Toyo

WWW.TYREREVIEWS.COM

Will the toyo Proxes Sport 2 suit your car? Find the best tyre for your car read 5 reviews for toyo Proxes Sport 2 and compare to other Ultra...

A so zastonj.... 🤔🫣😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 2 urama je sportman333 napisal:

Zelo veliko oz. večina znanih je dobila zelo dobro oceno, Kleber niso testirali ?!?

Letne Kleber ne bi kupil,ker niso tako dobre kot zimske v primerjavi z drugimi (vozne lastnosti & cena). 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Lepše in cenej je, če jih nimaš a odločitev je tvoja.... :nevem:

Tu na forumu jih ima, če se prav spomnim le @Shrek.... 😁🫣😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
WWW.AMZS.SI

Veliko dobrih, a tudi slabe! Prste stran od Doublecoinove pnevmatike!

Mogoče pa tale prispevek komu pomaga pri lažji odločitvi in nakupu letne pnevmatike-gume. 

Mogoče tudi kdo kaj novega izve o gumah in nakupu gum.... :whatever:

Za mene bi bila odločitev enostavna... :party0035:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Kok pa kaj gume, bo treba počasi razmišljat o menjavi a ne.... 🤔😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 1 uro je GregorV napisal:

Rdeča barva je čisto v skladu z mojim prejšnjim in sedanjim avtom, ki sta seveda rdeča 🚗😀.

Sicer čisto drugačna rdeča barva.

Morda jutri pripnem kako sliko.

Zakaj CX-30, tudi napišem jutri na prenosniku.

Če prav razumem, je preoblečen dino X186, baby dino pa G140?

Še to, ima kdo od vas namešene zavesice pri kolesih? Se splača to namestiti? Cena v konfiguratorju je kar divja, 200€.

LP

Narobe si razumel, eni pravijo motorju 2.5 s G194 dinozaver-dino in ta tvoj z G140 je skoraj isti in je baby dino..... :nevem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano (urejeno)
pred 2 urama je GregorV napisal:

Hvala.

Najboljši motor za mene. Ker ne delam veliko kilometrov, bi se investicija za dražji motor povrnila v 20 letih. 😆

Sem zavestno vzel G140, MT.

Sicer sem pa sedaj 20+ let na diesel avtih, tako da bom nekaj časa potreboval, da se privadim na bencinarja.

Poleg tega mi zadnji diesel avto povzroča ogromne težave 😒, zato tudi kupujem nov avto.

LP

Čestitke za nakup cx-30 in veliko bolj kot ne umirjenih kilometrov. V resnici pa tudi teh 140 konjev je dovolj za današnje razmere na naših cestah. 👍

Rdeča barva je pa za mene druga najlepša in najdražja Mazdina, najlepša pa tale.... :vesel:

IMG_20220531_204205-COLLAGE.jpg

Popravljeno od Bini
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano
pred 5 urami je Slivka napisal:

Če je avtobus širok 2,5 metra, podvoz pa 2,2 metra, koliko podvozov potrebuješ, da gre avtobus skozi?

Zajeta slika.PNG

Danes v Zagrebu...

Ta podvoz je narejen za takelele.... 😉

IMG_20250216_115551.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 5 urami je Agerg napisal:

Mislim, da v vojno ni treba tistim, ki imajo denar ali pa ga imajo vsaj nekaj. Saj vidiš v Ukrajini - tisti z veliko in nekaj denarja so s*izdili, tolčejo se pa samo siromaki in tisti, ki globoko verjamejo v svojo državo. Pa teh zadnjih je bolj malo. Na meji se da pa vse podkupiti, ko bežiš, še posebej v tistih koncih.

Sam sem pristaš, da je vedno nekaj likvidnih sredstev na voljo, ker samo to te lahko v primeru da nekaj izbruhne, reši da zgasneš hitro na varno. Plus nekaj sreče, seveda. Pa veljavni potni listi za celo družino... Nisem več brez že nekaj let, j*bite se potovati samo z osebno po EU.

Tole ni ravno domoljubna izjava ampak ajd, bomo že nekak, če bo treba... :nevem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 7 urami je Boss napisal:

Se pravi so tanki boljši... ok tud prav. :(

Res je, zaenkrat so še parkirani in to je ok! 

Tudi tam jih imajo pa se ne sekirajo, še radi grejo v njihovo plačano vojsko, ker čisto drugače gledajo na življenje(preživetje) kot mi tu..... :nevem:

Ko prideš v njihov svet se orng strezneš... 😔🥴🫣

Zato je pa pasal tu in tam kak pir..... 😁😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 1 uro je Boss napisal:

Indonezijci zdaj živijo tisto, kar smo mi pred 20 leti. Čase avto romantike in uživaštva v svobodni izbiri, kjer je dejansko le denar omejitev kaj si boš privoščil.

Mi smo zdaj v mračni dekadenci, napol diktatorskega ukazovanje iz neke nedemokratične entitete imenovane Bruselj pod vodstvom prve čarovnice in kradljivke.

Vse bi nam pobrali in za tanke dali ter vprašal:" wollt ihr Butter oder Kanonen?" pa smo odgovorili " wir wallen kanonen" , "Kanonen machen uns stark, Butter macht uns nur dick".

Kamot lahko greš tja in poskusiš njihovo romanco in svobodno uživaštvo z 200€ na mesec, ti bi mogoče dobil 400€!

Verjemi mi, da bi bil kmalu nazaj v naši lepi, čisti in urejeni državi.... 🤗😊😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 3 urami je Slivka napisal:

Pa sem mislil, da vozni park v Indoneziji in nasploh v tistih koncih nekako liči na mojega BTjca: obutan okoli naokoli, sšravban skupaj s knipingi, rejnat pa toliko, da niti sence več ne meče...

Tudi to kar pišeš je na cesti in še kaj..... 🥴

A tudi sfrizirani in opicanjeni avti so, poglej malo po netu.... 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 14 urami je Deeyan napisal:

Dons je pa dobila novo preobleko na volanu, zadnji lip spoiler, zatemnjen znak in rdece sive v notranjosti 😁

IMG_20250309_164736 (1).jpg

IMG_20250309_165532.jpg

IMG_20250309_171420.jpg

IMG_20250309_175707.jpg

Nekako mi liči na tisto kar vidiš v Indoneziji in nasploh v tistih koncih.... :whatever:

Drugače pa ok.... 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 17 minutami je Toncek napisal:

Pozdrav, vozi morda kdo s celoletnimi gumami? Sem razmišljal o nakupu "Continental AllSeasonContact 2", ki jih določeni recenzisti kujejo v zvezde, vsaj kar se tiče celoletne scene. Celoletni "tech" se naj bi relativno hitro bližal sezonskemu, tako da bi bilo morda smiselno razmisliti o tem.  

Kakorkoli, da preidem k bistvu tega sporočila, tovarniške (poletne) Bridgestonke na Mazdi 3 (2023) so dimenzij 215/45 R18 89W, nalepka "kriči", da jih je treba menjati z gumami identičnih dimenzij in lastnosti, a zgoraj omenjene Continentalke imajo npr. nižjo max hitrost (V) in višjo max nosilnost (93), dimenzije pa so identične. Morda kdo ve kako je glede homologacije pri takih spremembah? Nekje sem prebral, da so ljudje dobivali kazni za neujemanje takih malenkosti. Ali pa je to le mit in so pomembne izključno dimenzije?

Prav tako sklepam, da bi tovarniške felne pasale na omenjene gume identičnih dimenzij? Sem precej zelen na sceni, priznam.

Pri tehničnem ti to pri nas ne komplicirajo in tudi policija pri pregledu gleda samo dimenzijo in izrabljen profil. Kako je pa pri uveljavljanja kaska pri nesreči pa ne vem.... :nevem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano
Pred eno uro je Shrek napisal:

Tu policaj ne odloča. Mora se vklopit žmigavec in se mora izklopit. Zato pa pravim, da so bonbončki za poneumljanje voznikov. 

Zakonsko je kriv voznik, ki ni ugasnil žmigavca... 

Težko je ta žmigavec dokazat ob prometni... 🥴

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 6 urami je GregorV napisal:

Glede platišč za zimsek gume, torej pravite, da je bolje, da vzamem 18"?

Verjetno so kar precej dražja, 16" cca. 120 EUR, 18" cca. 180 EUR, ne poznam dejanske cene.

Oo zgoraj:

Skupna razlika v višini je 3 cm.

----

Avto bom imel najmanj 10 let, morda celo več. Ne menjujem avta vsako leto. 😉

Je pa res, da ne delam veliko km.

Danes imam testno vožnjo... 😁

LP

Malo še počakaj pa boš kmalu tule prebral, da eni komaj čakajo, da dajo zimske 16tke ali 17tke dol in dajo večje letne gor 😂Tako je vsako pomlad, zato pa se odloči za lepšo ne nujno cenejšo rešitev.... :bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

Lahko se pelješ do max 5km/h s hitrostjo pešca ali pa greš peš ob skiroju tudi na prehodu za pešce, tako je v zakonu! 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano (urejeno)

Tudi moja na 18" zimskih ni idealna, so bile pa zastonj..... 😁😉

IMG_20241113_151532.jpg

Popravljeno od Bini
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano (urejeno)
pred 20 minutami je godlike napisal:

Giulietta z 1.4 (1365 ccm). Je pošteno letela.

Se pa je poznalo pri 5 odraslih, ampak to se tudi na atmosfercu.

Priznam, da se Focusu krepko pozna, ko je poln in pecikli na strehi. Je pa 1.5 in 3 cilindre.

Pa to je robe do strehe v kuferaumu.

Lahko te peljem z 1.6 mlinčkom, ko bo potisnilo 304Nm boš spremnil mnenje o mlinčkih. 😉

Tako je. 99% bo Francoski turbo mlinček prej odletel kot pa kaka Toyota.

Novi z hibridnimi turbinami so splho fenomenalni.

Ampak pod 1.4 nikakor. Tam so po navadi 3cl, ki imajo zaradi male kubikaže čudn zvok in se obnašajo po svoje. Noben sizl ali bencin nima podobnih fint.

Pa ne nasedat mild hybrid specifikacijam, ker tista baterija ni vedno in ko je ni, je podhranjeno.

Avto z 1.6 turbo motorjem ni mlinček, to je že kar stroj..... 👍

Popravljeno od Bini
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 7 minutami je Janez007 napisal:

Rez obupno, obe varianti imata balone. 😁

image.png

Tole si malo zafintiral, daj še na desno svetle.... :nevem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.