Že tele 005 so katastrofa. Naše "A" so še slabše. Moje imajo 30000 km in so robovi totalno pobrani, profila je le še 4 mm. Letnik 2022.
Mislim, da se te slabe lastnosti Bridgestonk 005A pri vas na obali bolj odražajo, ker je pri vas bolj gladek asfalt in tudi redkeje dežuje in zato je tudi bolj spolzka cesta, ko po dlje časa pade dež. Pri nas se obnašajo kot neke povprečne gume, ki so cenovno razred nižje! Jaz jih kupil sigurno nebi...
Mislim, da v vojno ni treba tistim, ki imajo denar ali pa ga imajo vsaj nekaj. Saj vidiš v Ukrajini - tisti z veliko in nekaj denarja so s*izdili, tolčejo se pa samo siromaki in tisti, ki globoko verjamejo v svojo državo. Pa teh zadnjih je bolj malo. Na meji se da pa vse podkupiti, ko bežiš, še posebej v tistih koncih.
Sam sem pristaš, da je vedno nekaj likvidnih sredstev na voljo, ker samo to te lahko v primeru da nekaj izbruhne, reši da zgasneš hitro na varno. Plus nekaj sreče, seveda. Pa veljavni potni listi za celo družino... Nisem več brez že nekaj let, j*bite se potovati samo z osebno po EU.
Tole ni ravno domoljubna izjava ampak ajd, bomo že nekak, če bo treba...
Indonezijci zdaj živijo tisto, kar smo mi pred 20 leti. Čase avto romantike in uživaštva v svobodni izbiri, kjer je dejansko le denar omejitev kaj si boš privoščil.
Mi smo zdaj v mračni dekadenci, napol diktatorskega ukazovanje iz neke nedemokratične entitete imenovane Bruselj pod vodstvom prve čarovnice in kradljivke.
Vse bi nam pobrali in za tanke dali ter vprašal:" wollt ihr Butter oder Kanonen?" pa smo odgovorili " wir wallen kanonen" , "Kanonen machen uns stark, Butter macht uns nur dick".
Kamot lahko greš tja in poskusiš njihovo romanco in svobodno uživaštvo z 200€ na mesec, ti bi mogoče dobil 400€!
Verjemi mi, da bi bil kmalu nazaj v naši lepi, čisti in urejeni državi.... 🤗😊😉
Pa sem mislil, da vozni park v Indoneziji in nasploh v tistih koncih nekako liči na mojega BTjca: obutan okoli naokoli, sšravban skupaj s knipingi, rejnat pa toliko, da niti sence več ne meče...
Tudi to kar pišeš je na cesti in še kaj..... 🥴
A tudi sfrizirani in opicanjeni avti so, poglej malo po netu.... 😉
Pozdrav, vozi morda kdo s celoletnimi gumami? Sem razmišljal o nakupu "Continental AllSeasonContact 2", ki jih določeni recenzisti kujejo v zvezde, vsaj kar se tiče celoletne scene. Celoletni "tech" se naj bi relativno hitro bližal sezonskemu, tako da bi bilo morda smiselno razmisliti o tem.
Kakorkoli, da preidem k bistvu tega sporočila, tovarniške (poletne) Bridgestonke na Mazdi 3 (2023) so dimenzij 215/45 R18 89W, nalepka "kriči", da jih je treba menjati z gumami identičnih dimenzij in lastnosti, a zgoraj omenjene Continentalke imajo npr. nižjo max hitrost (V) in višjo max nosilnost (93), dimenzije pa so identične. Morda kdo ve kako je glede homologacije pri takih spremembah? Nekje sem prebral, da so ljudje dobivali kazni za neujemanje takih malenkosti. Ali pa je to le mit in so pomembne izključno dimenzije?
Prav tako sklepam, da bi tovarniške felne pasale na omenjene gume identičnih dimenzij? Sem precej zelen na sceni, priznam.
Pri tehničnem ti to pri nas ne komplicirajo in tudi policija pri pregledu gleda samo dimenzijo in izrabljen profil. Kako je pa pri uveljavljanja kaska pri nesreči pa ne vem....
Glede platišč za zimsek gume, torej pravite, da je bolje, da vzamem 18"?
Verjetno so kar precej dražja, 16" cca. 120 EUR, 18" cca. 180 EUR, ne poznam dejanske cene.
Oo zgoraj:
Skupna razlika v višini je 3 cm.
----
Avto bom imel najmanj 10 let, morda celo več. Ne menjujem avta vsako leto. 😉
Je pa res, da ne delam veliko km.
Danes imam testno vožnjo... 😁
LP
Malo še počakaj pa boš kmalu tule prebral, da eni komaj čakajo, da dajo zimske 16tke ali 17tke dol in dajo večje letne gor 😂Tako je vsako pomlad, zato pa se odloči za lepšo ne nujno cenejšo rešitev....
Se pa je poznalo pri 5 odraslih, ampak to se tudi na atmosfercu.
Priznam, da se Focusu krepko pozna, ko je poln in pecikli na strehi. Je pa 1.5 in 3 cilindre.
Pa to je robe do strehe v kuferaumu.
Lahko te peljem z 1.6 mlinčkom, ko bo potisnilo 304Nm boš spremnil mnenje o mlinčkih. 😉
Tako je. 99% bo Francoski turbo mlinček prej odletel kot pa kaka Toyota.
Novi z hibridnimi turbinami so splho fenomenalni.
Ampak pod 1.4 nikakor. Tam so po navadi 3cl, ki imajo zaradi male kubikaže čudn zvok in se obnašajo po svoje. Noben sizl ali bencin nima podobnih fint.
Pa ne nasedat mild hybrid specifikacijam, ker tista baterija ni vedno in ko je ni, je podhranjeno.
Avto z 1.6 turbo motorjem ni mlinček, to je že kar stroj..... 👍
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Mislim, da se te slabe lastnosti Bridgestonk 005A pri vas na obali bolj odražajo, ker je pri vas bolj gladek asfalt in tudi redkeje dežuje in zato je tudi bolj spolzka cesta, ko po dlje časa pade dež. Pri nas se obnašajo kot neke povprečne gume, ki so cenovno razred nižje! Jaz jih kupil sigurno nebi...
Povezava za deljenje
Deli na druge strani