Skoči na vsebino
Poraba Mazda CX30
Napisano
pred 3 urami je Alex napisal:

Po prevoženih 900 kilometrih(večinoma avtocesta 135-145 in nekaj regionalne ceste) je trenutna poraba 5,9/100.

Če računamo, da, avto še ni prav utečen je to super podatek. Sem se pa danes fural po serpentinah od jezera na en hrib. Moram priznati, da je vožnja z cx30 veliko bolj zabavna v teh ovinkih kot z 6-ko. 😉

Še nekaj kilometrov in ti sploh ne bo kurila bencina😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-60
Napisano
pred 5 urami je Jest napisal:

Saj ni tako grozno velika... s svojimi 4.745 mm je celo krajsa od sestice (karavan: 4.800 mm, sedan: 4.865mm ... je pa 5 cm sirsa (CX-60: 1.890mm, Mazda6 karavan in sedan: 1.840mm)... pa visja je... kar je nekako ligicno, ker je SUV (CX-60: 1.685, Mazda6 karavan: 1.480mm, Mazda6 sedan: 1.450mm) ... 

image.jpeg

image.jpeg

image.jpeg

Tudi ce primerjam recimo s CX-5 je sicer vecja... samo spet ne toliko ...

Dimensions__Mazda_CX-5_2017-present_vs__Mazda_CX-60_2022-present.jpg

image.jpeg

Dimensions__Mazda_CX-5_2017-present_vs__Mazda_CX-60_2022-present.jpg

Vse je res. Kaj pa teža?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Avtomatski menjalnik proti ročnemu menjalniku
Napisano
pred 2 urama je NevLado napisal:

Lej alex, jst se strinjam s tabo...dokler se voziš DO 15 km na dan. Ko se pa enkrat voziš 150 km na dan ti pa ta pot posesa vso voljo tega življenja.

Drugi argument je pa ta, da lahko pri AT namesto ročke šlataš babo na desnem sedežu... :prstgor:

Jaz kljub ročnemu menjalniku še vedno avtomatsko šlatam svojo na desnem sedežu😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 4 urami je Alex napisal:

S temi gumami bodo Primorci šli mimo tebe na snegu, da ne boš niti zaznal, kaj se ti je zgodilo. 😄😄

Ne, zimske so dunlop in ni težav, ker za moje razmere mora biti vrhunska guma. Sej pravim, da so za tebe čisto ok👍

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 21 urami je Janez007 napisal:

A se samo meni zdi tale profil nekam zastarel? 😮

image.png

Primer: Dunlop Winter Sport 5

image.png

Uff, tole so stare gume. Za primorsko bodo😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano (urejeno)
pred 14 minutami je Bini napisal:

To tako ali tako ampak,ampak Alexove Nexsenke so imele isto-enako cesto pa so držale vredu,na to sem ciljal😉

Pazi,  Aleksove😜

Ne, je pa danes res blo kr nevarno na cesti. Jaz sem se za letne odločil kr za mišelinke. So mi pilot sport 3 odlično služile.

Popravljeno od Gregster
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Jaz sem svojo trojko kupil pri močniku in so bili zelo korektni. Servisiram jo tudi tam in ni težav pa še avto mi dajo za tisti čas. Servisi so pa okrog 200 do 250€.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.