Hotu sm povedat, da je večina avtomobilov, ki pridejo iz uvoza, še bolj svinjskih in zjahanih, ampak jih prodajalci ustrezno spucajo in ljudje sploh ne vedo kaj kupujejo
Jest bi pa vzel Teslo Y … ali pa mogoce celo VW (ceprav sem bil mnenja, da VW pri meni ne bo nikoli v garazi ) … ID7 je menda kar ok… vsaj kar zasledim po netu… Celo “teslasi” priznavajo, da je OK izbira
Ampak se mi ne ljubi ubadat s prodajo sedanje CX-60 ...
Ste ze kaj menjavali akumulatorje na CX-30 X180. Meni je crknil pol 4,5 let in 115.000 km. Kaj kupit... efb, agm... Iz trenutnega na vrhu razberem samo 65ah 520a.
V knjižici "navodil", ki so poleg avta, imaš točno specifikacijo napisano nekje proti zadnjim stranem. Tam kjer je razpredelnica olj in tega.
Drugače pa se pozanimaj, kaj vgradijo na pooblaščencu. Za mojega dinozavra je "originalni" nadomestni od Exide.
V moji prvi službi se je o nekom govorilo točno tako ... "tukaj ni bilo nič od njega", no kasneje, ko je odšel v Siemens v Nemčijo, je zelo hitro postal direktor razvoja ... Z nami tukaj nekaj ni čisto OK ...
Jah če te vodja zatira nimaš kaj, pa si lahko še tako boljši od njega.
Bom rekel samo to,da so mi pri Fordu zabičali,da ne smem nič drugega...je 1,6tiVct sicer genialen motor,k ga je Yamaha konstruirala za Forda,a je ravno zaradi hidravličnega sistema vct zahteven kar se olja tiče...pač viskoznost mora biti...kaj jaz vem🙄
Mi je tud en mehanik,k je delal Ford servisu,pol je pa šel na svoje,razlozil,da je tukaj veliko res mikronskih kanalov,kjer teče olje motorja za krmiljenje tajminga...se hitro zabaše,če ni taprav olje itd...in je rekel,da če hočem motor zjebati,da naj kar kako drugo brozgo not zlijem😂🤣...in se pač držim tega olja.
Mazda pa...tudi ne vem...sem pa nekje prebral,da je isto Castrol...mogoče celo identično..bog si ga vedi😅.
Raje pa kupujem rajši sam...k ko sem prvič peljal Mazdo...lepo zaračunajo olje🤨...im tako imam za isti cvenk še za Forda😁.
Samo sem čakal več k dva tedna,da so ga dobili...zna biti,da gre dobro v promet...
Enim pač nekako uspe vse uničiti (od tepihov, do volana, pa ročke, pa sedežev,barve karoserije).
Moji "premium", lepi tepihi v CX30 so po letu dni kot novi, kot prvi dan.
Bravo Alex, imaš pač srečo. Očitno pa ta ni na moji strani in sem imel tako na CX-3 kot tudi na tej 6ki papirnat volat, ki se mi je znucal v 20kkm.
pred 5 minutami je Bini napisal:
Vem, da ti je čudno ampak ti povem iz primera,da boš razumel enako nova avta isto km čez 300kkm in moj skoraj nič obrabljen in nobenih problemov od sodelavca pa 2.sklopke fuč volan ogulen, pravtako ročica, tepihi fuč in na 80kkm diski pa ploščice na 50kkm in gume vse pri 40kkm gladke. 🤔 Aha pa poraba 1 liter dizla več... 🥴
Jaz predlagam da še njemu poveš kakšne rokavičke uporabljaš med vožnjo
Naredil nisem na Mazdici še nič,bodo pa počasi drugi...k sem za fordeka naročil olje,sem še za mazdico...bosta oba črnuha dobrega oljčka papala😋
Super olje tole od forda, komot uliješ tudi v mazdo, ker je po API specifikaciji celo še novejši + ima tehnologijo magnatec za preprečevanje poškodb ob hladnih zagonih... Ko se odločim, da ne bom več avta servisiral na pooblaščencu, ga z veseljem ulijem v svojo mazdo Ubistvu katerokoli ACEA A5 olje ustreza original specifikaciji, po knjižici! Žal so nekateri tu na forumu preveč ozkogledni in me bodo popluvali, ker gor ni štempla od mazde, ampak tako pač je
Verjetno je iz Nemcije… in tam so bili malo cenejsi, kot pri nas… Exclusive Line oprema je bila v letu 2022 slabih 51 jurjev… pa takrat so imeli do konca leta se okoli 6000 subvencije…
Kar sem jaz uspel raziskati okrog tega menjalnika je absolutno, da je mnenj kolikor je ljudi, ki ga uporablja 😁. Najbolj pametno je za dolgi rok brez problemov verjetno upoštevati nasvet menjave kot je napisan tu na forumu pod oddelkom avtomatski menjalniki.
Drugače pa imaš verjetno en kup ljudi, ki ga nikoli ne zamenja in nima problema. Nekateri ga spirajo in imajo probleme, drugi jih nimajo. Na forumu se verjetno znajdejo večinoma tisti, ki imajo probleme in tisti, ki za te avte nadpovprečno skrbijo - če malo upoštevamo statistiko.
Na uradnem servisu v Celju mi je bilo rečeno, da ne menjajo, delajo kontrolo in preverijo če je olje skurjeno zaradi čudnega načina vožnje. Tudi omenjeno mi je bilo da se olje menja samo s spiranjem za kar pa nimajo opreme. Ko se bom v kratkem lotil menjave po postopku, ki je opisan tu, sporočim, če se mi bo uspelo zmeniti, da naredijo tako. Bi menjal sam, pa se mi vseeno ni za valjati pod avtom, dvigala pa nimam.
No recimo že če bi delal popis izjav serviserjev, bi dobil nesmiselne zapise totalka.
S spiranjem se ga menja samo v primeru, če res želiš vse olje spravit ven, tudi iz wandlerja
Okol tega AT menjalnika je tolk enih pravljic, da glava bole
Zato sem pa jaz zamenjal olje sam in točno vem kako in kaj je procedura in točno kaj sem naredil. Tako da če mi kak mojster začne govorit drugače, potem vemo kje smo
Mislim pri pelkotu sem opravil menjavo, pravita majstra da je črno, da se ni bilo menjano.
Pred 30 tisoč km so mi menjali v btcju,vključno s filtrom. Zdej pa ne vem kaj je res. Iz druge v tretjo gre res lepše, mislim prestavi hitreje..
Čaki, hočeš rečt da se ti je po 30 tisoč km očrnilo? Možno, da je opralo še tiste 3 litre, ki so v wandlerju, in se je spet pomešalo s frišnim. Jaz ne bi delal drame
Vprašanje, ali je po 100 tisoč prevoženih km, v avtomatskem menjalniku že črno olje?
Črno ziher ni, je pa precej umazano. Odpri pa preveri na šibki kako izgleda... takole je bilo pri meni glej
dne 12. 1. 2024 ob 9:16 je NevLado napisal:
Evo, včeraj sem menjal olje v AT. Glede na to, da mi je pri 90kkm na šibki še izgledalo ok, sem počakal da sem prevozil 120kkm, sedaj sem pa rekel je zadnji čas.
V levem novem olju se lepo vidi moder sijaj, ki ga na desni ni več. Resnično lahko podvomite v izjavo Mazde, da je to olje doživljensko do 300kkm.
zimmermann "navadne brez luken", ploščice in diske... zdej sm naredu 40kkm z njimi, s tem da so po kataloški serija "A", torej izboljšan material (to kar imate vi na facelift šesticah kao že po default
zdej gruntam da bi čim prej zadevo saniral, predn pride tresenje nazaj
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Bo ja, ko bo EU propadla in nas bodo prevzeli drugi narodi
Povezava za deljenje
Deli na druge strani