Vsako gospodinjstvo ima električni priključek. Ko bo potegnilo še kabel do parkinga (pa še to ne rabi vsako), bo 90 % izzivov prehoda na elektrifikacijo osebnega prometa rešenih.
Če to naredimo (naredijo) vsi v SLO (pa ne rabimo/jo niti vsi), potem je v SLO in verjetno tudi po ostali EU popolni elektro mrk, ker samo omrežje tega ne podpira, itd....(že samo da v eni ulici, kjer je X starih bajt vsi preklopijo iz kurilca na topoltne črpalke mora lokalno elektro kable in ostalo opremo menjat :)) pol pa premog za TEŠ uvažat da bo dovolj elektrike....da bi pa naredili temu sposobno omrežje, je pa tako kot če se začnemo pogovarjati kdaj bo železniška infrastruktura v SLO sodobna in dvotirna.....mogoče čez 50.let če so včeraj že začeli
- Dal bi ljudem alternativo z dobrim javnim transportom, za vsakdanje migracije na šiht in nazaj. Za Slovenijo to večinoma pomeni da morajo vlaki skoraj iz vseh koncev zjutraj šibati iz periferije proti parim večjim mestom in popoldne nazaj.
👍😀ta točka "ubije" vse naslednje, ker to ni realno še naslednji 40.let (tudi ac se je gradila od 1972 do 2010....), tako da ni za pričakovati da bodo železnice in javni promet ponujale ustrezno alternativo, sploh pa ne iz periferije v večja mesta....si ne znam predstavljati kdaj bodo proge po SLO dvotirne povsod (če sploh kdaj....dokler tega ni, ni pričakovati hudo premočnega železniškega prometa)
Če želiš res kaj privarčevati potem moraš gledali po 1000 kubikov in 3 cilindre, tam imaš tudi lahko res nizko porabo in avto se kljub vsemu dobro pelje (npr. kolega ima škodo scala 0,999, 110km turbak).
@Slivkazih ne racuna koliko porabi z bt-jko....ampak pride na cilj..
.nekako tako tudi jaz gledam na voznjo z ICE....lahko se cijazim 130km/h ali pa 180km/h v nobenem primeru pa ne gledam na porabo ker mi je vseeno....vem pa nekaj (imam tudi kolege,ki hodijo na dopust in furajo 100km/h) , da bi se mi v tem primeru odtrgalo....da se bom zaradi porabe cijazil po ac 100na uro....ne hvala😉🤣, sem raje doma , ccc
Fiksna obr.mera je fiksna, nima veze inflacija, itd...dejstvo je da jih ponujajo samo do določene vsote (tam cca.5let nazaj tudi za visoke zneske, ker imele itak banke preveč denarja/dobička), zdaj do politiko spremenili (res da tudi že nekaj čada ne spremljam, ker imam fix in me ne zanima več).....
Variabilna je pa odvisna od euribor in pribitka, ki ti ga dajo.(in ne od inflacije, ki pa seveda vpliva na rast/padec euribor)...in dokler je bil po krizi 2008 euribor 0 oz.negativen je bilo to vse ok....ko je bilo pa konec ene od mnogih/katere koli ze kriz je pa euribor raste in to seveda zelo vpliva na variabilo (in tega se folk tudi ne zaveda, ker kar misli da bo to nespremenjeno naslednjih 20.let ko vzamejo preveč kredita).....
In po tem nisobili krediti na tako imenovane čeke tako ugodni kot pred tem...
In je folk naredil bajto ali kupil stanovanje pol pa kredit vrnil za vrednost 1kg bele štruce😉🤣....zlati časi bivše države, sam eni smo bili še premladi takrat....
Danes družinskega avta pod 30k sploh ni....vse kar ima malo bolj spodobno konjenico in opremo je pa takoj 40-50k eur....čeprav po voznem parku si to lahko privošči kar veliko SLO.....🤔😉, sicer glede na standard to ni ravno povsem normalno....
Kje so časi RS Coshwort-a, potem bi bila odločitev logična....moj glas gre ST, ki je res stroj, če res rabiš 280km....kdaj jih bos uporabil je drugo vprašanje....glede zanesljivosti bi pa zih vzel Mazdo, ceprav verjetno je Ford ST program drugacna serija kot ostalo @godlike bo verjetno vedel....
Heh, v Grčiji pa sploh sam ne moreš tankati, vedno stric na črpalki....in vedno na okroglo na eur, brez računa, boli njih....grki lagano sportski, boli njih eu regulativa.... @godlike in ostali....žal je bencin/dizel edina ali pa ena od redkih zadev, s katero se lahko pohvalimo da so nižje kot drugje, no sej so tudi plače, heh....🤔🤣, naši politikom je pa itak vseeno, saj imajo itak vse sponzorirano in free...(p.s. če bi jaz na leto zaslužil 2mio eur v državni firmi bi mi bilo tudi čisto vseeno koliko je benz in vse bi mi bilo poceni in super v SLO....ampak realnost je drugačna, folk pa dela za manj kot 800eur/mesec (neto).....)
Sigurno je pa poceni🤣, bil v IT in sem bil primoran tankat na AC, imajo kar drag bencin (2.30 mislim da...oz.tak nekje).....je pa res da imajo pa večino ostalih zadev bistveno cenejših kot mi....v bistvu je severni del IT krepko pred nami....ne samo cene, tudi ponudba, odnos gostincev, cene v gostilnah, trgovinah (da o raznovrstnosti v neki navadni trgovini supermarketu ne govorim, dvomim da ima kaka aleja v lj na 10x vecji povrsini tako ponudbo)....se vidi da se italijancki znajo it biznis😉🤣
A to tudi Mazde šraufajo? Ker je dokaj blizu mene (približno enako stran kot Selmar, samo v drugo stran), zato sprašujem.
če sprašuješ za Seliča -> ne, on je uradni servis za Hondo (je pa delal pri njem nekaj časa nazaj mehanik po imenu Frenk, ki pa je šel potem na svoje in je tudi iz tistih koncev. In ga pohvalijo, predvidevam, da pa on servisira vse....)
Na Štajerskem naj bi bil za Honde majster nek stric po imenu Vojko -> Vojko iz Žetal 051/684-890, ne poznam pa ali servisira samo Honde, ali tudi vse ostalo....to je vse kar lahko posredujem.....
Kdorkoli bi to kupil tudi za 13k ali pa tudi zaradi tega ne, je verjetno pomislil, da takega avta čez par let ne bo mogel prodati....razen mogoče za drobiž....
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano (urejeno)
Še prejšnja generacija CTR je bila pod 40k€, sedaj pa se je samo malo podražila na 63k€, pa naj še kdo reče da se ni vse blazno podražilo
https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=19649813&display=Honda Civic
Povezava za deljenje
Deli na druge strani