Skoči na vsebino
Nakup Mazde6 - Karavan - Kaj izbrati?
Napisano

No,ko sem bil z kolegom drugi? v Milanu(tudi kupil enako kot jaz,pri?paral 3000? :bravo: ) je ravno ko sem bil pri trgovcu upadla finan?na policija. In to kot v filmu-obkolili so concesionario(plac,kjer je imel avte) in vse nas legitimirali ter ga za?eli razturavat po dolgem in po?ez.Vzeli so si na piko par avtov(tip jih je prodajal par tiso?) in pregledovali vse papirje od avtov.Z njimi sta bila tudi dva mehanika,ki sta vse ?ivo prekontrolirala na dveh

avtih.V glavnem,midva sva se pobrala,ker nama je prodajalec zatrdil,da bo trajalo cel dan.Tako,da ne bi rekel,da se mu spla?a kaj "mutit".ker sem gledal avte in ima razporejene po vrstah od 20000km do 250000 km

v zadnjih vrstah.In ?e enkrat-pri njih finan?na policija deluje.Ne bom pa trdil,da se tudi tam ne dogajajo lumparije.In "pozabljene" ra?une so imeli skoraj vsi avti kar v predalih.Pa ne samo to,celo ra?uni od kuplenih gum so bili zdraven. Ko sem prevzel avto,so mi oni naredili redni servis na poobla??enem Mazda servisu. :P:D

Le kaj i??e pri trgovcih finan?na policija? ?zmeden? Zastonj ?e ne delajo racij.. se ti ne zdi? :whatever:

Sicer pa je znanec pred leti kupil laguno diesel z 20.000km staro leto in pol iz Rima, notranjost je ?e di?ala po novem... pa je bila notranjost res popolnoma nova,armatura, sede?i, volan itd , pa se jo je hitro znebil, ko so mu na servisu dokazali, koliko ima resni?nih km! :P

Saj ne trdim, da so vsi trgovci lopovi, mislim pa da Italijane nima smisla u?it lumparij! :hohoho:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Kar se pa ti?e prevrtenih kilometrov mi je majstor prodajalec v Milanu namignil,da to delajo na?i Slo-ma?ki,ki pridejo z neko aparaturo in kar na avtih nalo?enih ?e na ?leperju "uredijo" zadevo.Oni so pa kar se tega ti?e dokaj usrani,ker so kazni za to pri njih astronomske+ ovzem dovoljenja za prodajo avtomobilv za vekomaj.

No tu se pa ne bi strinjal.. da so tuljoti glede prevar usrani... ?zmeden? Mi jim niti do popka ne pridemo.. :P

Sicer pa so ?e "pozabljeni ra?uni" hudo sumljivi... jaz nimam niti enga v avtu..kaj ?ele od vseh servisov... :whatever:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Pozdravljen na forumu :jupiii:

Super, spet en karavan v prihodnosti, avto je vsaj po moje enkraten glede na ceno , ?este prestave pa ni v tem letniku... :whatever:

Glej, da dobi? ?imbolj ohranjeno, pa servisno knji?ico potrjeno,pa v ra?unalnik pogledat obvezno na Mazda servisu, kaj se je dogajalo z avtom; bilo kje v EU je bil kupljen... Glede mo?i pa tud ni problema,?e se ti zdi 120KM podhranjena, si pomagaj s ?ip tuningom, jaz sem s 120 KM pri?el na 143KM.. povsem legalno z Mazdino garancijo :bravo:

Xsenonke pa po za?etnih problemih delujejo brezhibno, tko da bi ti jih priporo?al, pa jasno Bose ... :ouje:

LP

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup mazde 6
Napisano

Opa, zgleda lepa, :P

Za drugo pa bo? moral bolj v detajle pogledat! A je iz Italije? Poglej na kakem Mazda servisu v ra?unalnik, pa preveri kako in kaj!

Druga?e pa kar koraj?no, avto je super :jupiii:

?e en karavan ve?! :danzoman:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Goljufanje na bencinski ?rpalki?
Napisano

No, to ni n? novega v na?ih biv?ih bratskih ju?nih republikah;recimo v Beogradu mora? biti ful previden, ker ima kar ro?ni preklop na pumpi; ?e nisi pozoren ti fila samo zrak v tank, ?tevec pa se vrti kot nor! ?zmeden? Ko pa pogleda? koli?ino goriva v avtu,pa ni niti do polovice... Pol se pa ?ali... :(

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

gretje v kabini
Napisano

Hm, jaz pa sem pesene?en kako hitro segreje... :whatever:?zmeden?

Mogo?e najve? pet minut, sicer pa mora? nastavit avtomatiko,potem pa webasto poskrbi za vse ostalo! :rispekt:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Navigacija Garmin N?vi 350 in Adriaroute
Napisano

City Navigator 2008 je kot ka?e velik korak (vsaj kolikor lahko razberem iz raznih opisov in forumov) naprej tudi pri kartah za Slovenijo. Ali je toliko detaljiran, da bi lahko nadomestil Adriaroute pa je vseeno veliko vpra?anje. ?e posebej zato, ker so tudi Pri Navigu par dni nazaj izdali novo razli?ico AdriaRouta 2.00, kjer so se Sloveniji, Hrva?ki in Bosni pridru?ile ?e mape Srbije, ?rne Gore in Makedonije. :jupiii::jupiii:

Done! :bravo::bravo:
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

gume 2007
Napisano

A jih bo? montiral na lita plati??a-letna?Ali ima? druga?...

Kar na lita,pa saj se n? ne pozna, so za??itena proti soli itd.no pa saj ne mislim hodit v off road ekstreme.. :P
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

POI nalo?i? gor potem pa ne pozabit le te aktivirat v napravi ;)

Meni te to?ke ?e zmeri ne delujejo! :(

So nalo?ene v navigatorju,jih lahko tud pogledam,tko da gre? na Moje lokacije---Uporabni?ke POI-- in ti jih prika?e; torej so uspe?no nalo?ene! :D

Ko jih pa grem aktivirati: Nastavitve---Sistem--- pa nimam opcije Proximiti alarms, ki bi se morala pojavit, ko nalo?i? to?ke POI!-vsaj tko pi?e v navodilih--Tko da nimam pojma kje je napaka :angry:

A ma kdo kako idejo? :ne vem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

POI nalo?i? gor potem pa ne pozabit le te aktivirat v napravi ;)

meni to ?e v?asi gre na ?ivce, ko tuli in tuli in tuli, ?e se samo 1km/h ve? pelje? kot dovoljeno...

?e dobro razumem, mora? aktivirat te Blizinske tocke na navigatorju, tam imam obkljukane opozorila Custom pois,in pa Garmin Safety Cameras na audio pa continuous- speed alerts, pa ni blo nobenega efekta danes po Lj in okolici,tko da ne vem.. :whatever:

BTW a se da dobit te to?ke tud za recimo Italijo Avstrijo itd?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

ne vem sam men lepo delujejo - lepo opozarja recimo na radar pri Golovcu pa radarje po Mariboru in ?e mnogo drugih

Pa kaj si kaj posebej nastavljal navigatorja pol ko si ga nafilal s temi POI to?kami? Ne vem no, jih bom probal ?e enkrat dat gor, saj ?kodit ne more :whatever:
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Ali ima kdo koordinate stacionarnih radarjev, da bi jih lahko vnesli v Garmine B)

Mene zanima, a komu delujejo te to?ke radarjev(POI), ki sem jih prenesel na Nuvi 350?

Jaz sem danes probal,pa ni blo nobenega efekta :( ,tko da ne vem a imam kaj norobe nastavljeno al kaj? ?zmeden?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

anti radar
Napisano

Ok fantje slow down, da se vrnemo k temi antiradar, tudi jaz sem se zanimal za neki tazga,ko ?e ni blo prepovedano in to iz preprostega razloga, ker sem pred pribli?no tremi leti dobil domov fotko in multo,ker sem ?el 77km/h( namesto 70) po stari cesti v Lj, tam nekje med Logom proti Vrhniki me je slikal verjetno "smetnjak", ker nisem nikogar videl, sobota zjutraj, prazna ravna cesta brez prometa.. :( Me je tko razkurlo, da za 7 km preve?( pa nikjer nobenga prometa)dobi? kar slikco pa polo?nico,da sem se ?e zanimal za razne detektorje in motilce ..Pa sem se ohladil.. nima smisla..proti vetru... itaq si na koncu sam moker :P

Sicer pa so v Italiji najbolj veseli divjakov,ki jih je v resnici vse manj in manj- jim zmanjkuje ke?a :D mislim, da bo tko v kratkem tudi pri nas,skratka ?e se bomo hotli vozit,se bomo po predpisih!

BTW samo pogovor z mobilnikom za volanom je v Italiji po novem kazen 594 ? plus odvzem vozni?kega od 1-3 mesece!

In to je ena izmed najni?jih kazni, vse gredo v tiso?e npr. vo?nja brez vozni?kega od 2257 do 9032? in ?e si kr?itelj povratnik v dveh letih ?e leto zapora....Da o prehitri vo?nji in pod "gasom" niti ne govorimo.. ?zmeden? ?e gre? recimo po AC 200 te po?ljejo na pregled ?e k psihiatru, da ugotovijo ?e si nor...

?e nima? ke?a za pla?at kazen, ti enostavno zarubijo avto,ti pa i??i ke? kjerkoli ho?e?, vsak dan skrbni?tva avta pa ti seveda dodatno zara?unajo...

Ma ni ve? heca-vsi so (smo) krotki pa naj bo Mazda, BMW al pa Ferarri s 500KM... :ne vem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

gume 2007
Napisano

Tud jaz naro?am pri gume direkt za cel vozni park pri hi?i,pa ni nobenih te?av,dobi? to?no to kar kupi?, lahko tudi pregleda? teste oz. izku?nje navadnih smrtnikov za dolo?en model gume itd. :P Trenutno mam gor Nankang ns-1 ki je morem re?t dosti boj?a kot Bridgeston-ka iz Poljske ali ?panije ki so nekaj podobno plasti?nega,kot je njihov izdelek za Mercedes (MO serija); se pravi, da znajo nardit tud super zani? gumo-le kak?ne nabavljajo na?i vulkanizerji, da je profit ?im ve?ji? :blink:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

anti radar
Napisano

noge ?ez zadno tablo pa zoom zoom :hohoho: si pa prehiter z motorjom za njihove astre, celo mondeota :D

Ja ja , poglej si malo statistiko... grozljivo, kolk jih pol kon?a na ?alah... :blink:
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kon?ne hitrosti va?ih mazdic?
Napisano

Meni je ?la danes zjutraj ob 5.30 takole,podnevi gre pa ?e mal ve?. :P

Meni je ?la danes zjutraj ob 5.30 takole,podnevi gre pa ?e mal ve?. :P

Koliko pa ?tevec la?e pa ne vem.Bom preveril na GPS.

LP :ph34r: Da me policaji ne prepoznajo.

?zmeden?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

nakup m6
Napisano

Ja no tko pa? je, tudi ?e je akumulator za en k... bi lahko vsaj mal nakazal da ga zmankuje a ne. Zakaj pa je bil pa prej ?e not Vesna pa res ne vem,mu je vejretno original tud crknu <_<

Zakaj ste me vsi tko nasko?il ?e mal potarnam glede kvalitete in zanesljivosti Mazde a je to kej nemogo?ga, ne morejo biti sami suparlativi al kako..

Men je tud crknu akumulator po enem letu, na isti na?in, 6. 30 hiti? na ?iht...res neprijetno,meni tud prej ni ni? nakazal, da bo crknil, verjetno je tko velika poraba ob zagonu,dale? od ?asa jugotov,ki je pa? za?el verglat "bolj po?as", pa si vedu kje si! :P

Sicer pa sem si sposodil ?enino mazdo( grem prej pa dalj :D ),po telefonu iz slu?be poklical sevis, po delu mi je serviser pripeljal nov panasonic akumulator, ga montiral- pla?al ni? in to je to! :rispekt:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.