Skoči na vsebino
Ivar legenda
Napisano

Torej morda rahlo neumno vpra?anje, a na profilu je videti da na? legendarni Ivar ni ve? modelator. A kdo kaj ve zakaj, (je morda kaj u?pi?il) al so to ?e "pitanja politi?ke nastave" biv?e juge? :ne vem:

Have a nice and productive day!

Your future depends on it.

Your LIFE… depends on it.

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

k: guma
Napisano

Enkrt kake 2 leti nazaj sem na dobovi ?akal sploh ne vem ve? kaj, in vse kar so cariniki na hr avtih gledal, so ble gume. O?itno se to?no ve kako in zakaj. Vsak hrvatar je pa sam dost neumen da gre tam ?ez. Bi ?el lepo na bregano pa bi bil mir.

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

k: guma
Napisano

Furlan Dobova je pa ta drugi. 300 m sta si narazen

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

O meni si lahko misli? kar si ho?e?, me ne gane kej dosti. ?e pa? misli?, da sem tipi?en Sloven?ek "so be it".

Sicer ne vem od kod si to privlekel, da delam samo za avto industrijo? A ti resno misli?, da ves prosti denar dam za avto? ?e bi bilo tako se letos ne bi mogel iti prenove in dogradnje dveh sob pa ?e za marsikej drugega ostane.

Zdej mi pa povej kolk tebe pride vzdr?evanje ceneje. ?e ima? kasko skoraj enaka registracija, goriva porabi tvoj avto enako ali celo malo ve? kot moj vsaj po tem kolk tarna?, da je po?re?en. Servisi so enako dragi saj gre za isti avto. Gume imam dr?je kot ti samo glede na to, da z letnimi naredim skoraj 70kkm tud to ni ne vem kaka te?ava. Tudi drug potro?ni materjal - recimo zavorne plo??ice mi zaradi pametnega na?ina vo?nje trajajo 2x do 3x dlje kot navajajo nekateri drugi vozniki.

Vidi? jaz si nikoli avto ne kupim zaradi status oziroma, da bi se kazal pred drugimi. Kupim ga zaradi tega, ker mi je v?e?, se dobro po?utim v njem, je varen, dovolj zmogljiv, da nimam polnih hla? ob vsakem prehitevanju in konec koncev, da je moj. Boli me kurac, kaj si drugi mislijo o tem ?e manj pa da bi probal z njim zbujat zavist. Moji sodelavci recimo tri mesece niso vedeli, da imam nov avto dokler me pa? eden ni videl na cesti v njem. Pa je bila spet zavist, ki je nisem hotel spro?iti a sem pa? izvedel, da sta me pa? dva na ?iku in kavici opravljala kako si lahko privo??im.

30k? jaz tud v sanjah ne bi dal za rabljen avto, ?e 20k? ne. ?e bi kupoval rabljenega bi bil maksimalno tam nekje okoli 10k? vse ostalo je prevelik rizik. Sploh pa ker ne ?elim vzbujati zavisti ne rabim ne me?ke, ne beemerja in ne olimpijski avto.

Ja v?asih je delal vsak v svojem kraju potem so pa prekup?evalci uspeli dvigniti kvadratni meter bivalnega prostora v nenormalne vi?ave. In ja, ?e si se preselil na pode?elje si lahko za razliko v ceni kupil 5 povpre?nih novih avtomobilov, kar na?eloma pomeni da si preskrbljen z voznim parkom za naslednjih 30 let.

Ampak kakorkoli, ?e se pri nakupu in lastenju avtomobila ukvarja? samo z borbo za ?im manj izgube pol je skoraj bolje, da avta nima?, ker ?e ti je breme in te ?ivcira, da je iz dneva v dan manj vreden poleg tega pa ?e stro?ek pa ?e toliko bolje. :blush:

Ni? ve? kot enih 250?-300? na leto pa 7 let si brez skrbi zaradi izrednih stro?kov - z veseljem podpi?em tak deal pri kateremkoli avtu.

Boss se opro??am za nekoliko preve? osebni pristop, glede tipi?nega Sloven?ka. Neb smel. Sem pa vseen mnenja, da tolk visok procent dohodka dat za avto ni ma?ji ka?elj in se mi zdi nevarno. Jaz ga ne bi dal, oziroma si ga ne upam dat.

Pri statusu sva se napak razumela. Vsak mora sam vedet npr a bo dal isti gnar za novga clia ali za leto dve starga megana, ne kot statusnisimbol ampak kot uporabnost in velikost. Meni ni? ne koristi clio, ?eprav smo res v?asih v stoenki 4 ?li komot na morje. Velik faktor je tudi varnost, nikakor pa ne dejstvo, kaj pokazat sosedom. Morda komu, a men oz mazda?em zihr ne, sicer b vozili olimpiado ali fauveje, d ne re?em propelerje.

Kar se ti?e vzdr?evanja, ima? prav, cenej?e so pri meni edinole gume, ni? ne re?em. Bremzam res zelo malo(prej?nji avto je imel prve diske pr 150.000, zdaj?nji ima zarad tresenja pri 100.000 tretje :) ), ?re mi pa ve?. Je bil pa moj deal pri nakupu dost ugoden, ker je imel wagn le 12 tiso? km zato sem pu?nil zgolj model in letnik. A to je res te?ko dobit. Rabljen za 30 k bi bil edinole nek avto z dovolj malo km, recimo pod 20.000 in vsaj ?e letom ali dvema garancije, tle se res ne more? veliko zmotiti, je pa loterija in te?ko najti.

In prav je, da ljudje kupujejo ali kupujete nove avte, to pomeni, da automotive cveti, jaz pa zase vem, da ga ne zmorem. ?e tistih 17 sem komi napraskal, kaj ?ele 27 ali 30, kolikor bi me ko?tala nova M6. Ti ima? prav, ker bo? avto zvozil kot se zagre, ne razumem pa folka, ki potem prodaja en let starga.

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

Boss sori, a ?e navedba o tvojih prihodkih dr?i in ?e nima? drugih si za moj okus tipi?en sloven?ek ki dela samo za avtomobilsko industrijo, pa ne mi zamerit. Imam malenkost bolj?o pla?o, re?en stanovanjski problem in 2 sin?ka, pa si nikakor ne upam v nakup novega avta za 30k, saj je poleg nakupa to treba ?e tankat, vzdr?vat in registrirat. Nekje sem bral, da je mese?ni upravi?en stro?ek za avto max 25% prihodka, ostalo je su?enjstvo. Seveda mora vsak zase sam vedet, mene boli vsak ? k mi ga po?re avto, k je povrh vsega vsak dan manj vreden, pa ?e ga zve?er v postlo parkiram ni? ne koristi.

In ve?ina, ki nas kupuje rabljene avte, jih kupujemo zato, ker si s tem dvigne? doseg na lestvici, jasno si tudi dviga? stro?ke vzdr?evanja s tem.. Jaz sem dal za passe model M6 star 10 mesecev 17k, takrat je blo to sicer ultra ugoden nakup, pa sem do danes tudi precej spu?il, vsaj 7 k ?e ne ve?. Za tak denar (17k) verjetno ?e nove M3 neb dobil. Ve?ina nas verjetno razmi?lja tako. ?e bi imel 30 k bi gledal v smeri E220CDI ali 525D, seveda, ?e bi si lahko dodatno privo??il 500? na mesec za vo?njo, registracijo in servise, poleg nakupne cene. Potem se pa spra?ujemo odkod avto industrija tako cveti, pa nas imajo vse v jarmih.

V?asih je vsak delal v lastnem kraju ,danes pa.....

Seveda je prodaja rabljenga prej kot v 5 letih po vsej verjetnosti pu?iona. Itak pa se ne da s tem slu?it, gre bolj za borbo za ?im manj izgube. .....

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

... in pri nas imamo dodatek na to?en prihod v slu?bo, prav tako kot grki. In pri nas prav tako kot grki, ne delamo med 10 in 16 ker je prevro?e. In pri nas, prav tako kot grki, dobimo 15 pla? al kok ?e? In pri nas prav tako kot grki.... got the point?

Tuk k se gara pr nas, se nikjer, ne v gr?iji, ne v srbiji, ne v ?paniji, pa ?e marsikje drugje ne.

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Bencin/Dizel
Napisano

Evo vamm ?vaba z navorom, ki te pol ovira ker mu manjka pod haubo in se mu zdi zamalo da ga en klin?ev japanac me?e dol za burek.

Posnetek je od danes cca 9 dopoldne.

Ampak vedno se najde ve?ja budala, ki se ne pusti jebat. :blush:

Matr si ga zviznu ko deb stau :)

mah teli te?ki Audiji so "such an easy pray" :whatever: Q7 3.0 TDI ?e meni ne more konkurirat sploh v kak?en klanec, k ga ?e dodatno te?a jebe. Je pa to vedno hud udarev za EGO audifahrerjev. :hudicek:

Apak res. sem vozu q7 na eni ohcet. nikamor ne gre ?re pa galone ko drugi litre. kr neki.

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Bencin/Dizel
Napisano

Zanimivi diagrami ni kaj. :):bravo:

No, razlike so pa res v ve?ini malenkostne. ?e dirka? to najbr? nekaj pomeni, za navadnega smrtnika pa ne. Bistvena razlika je vsaj zame, v na?inu vo?nje. Atmosferski bencinar rabi obrate. Zato mi je dizl kul, ker ne rabi? kaj dosti na?igat, stisne? mal gasa in that's it.

Ok, drugo bi bil turbo bencinar :-)

2,5 i s turbino npr... makar z istimi konji :)

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Bencin/Dizel
Napisano

Jst se edin pri cliu dci 100 in 1,416v ne strinjam ?ist, ker na? 1,4 ne ka?e 100 konj, dci jih pa. Prav tako ima ?isto zgre?en menjalnik, ki pri 130 km/h v peti prestavi ka?e 4.600 vrtljajev. Obup.

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

Da ne na?enjam nove teme, bi kar tu prilepil eno vpra?anje. Praviloma se mo?ki spoznamo na avtomobile, ?enske pa pa? ne. In ko mi ?ena postavi kak?no vpra?anje, na katerega ne vem odgovora... ... ... ... trpi moj mo?ki ponos :hudicek: . Zato hitro en odgovor za mojo ?eno:

Pred desetimi leti so "pri?li v modo" veliki pokrovi okoli cevi za to?enje goriva, ki naj bi lovili hlape, ki se spro??ajo pri to?enju goriva in tako pove?evali varnost, varovali okolje,... ... ... Zdaj pa teh pokrovov (v obliki gume s premerom 15 cm okoli cevi za to?enje goriva) ni ve?. Zakaj?

?e se prav spomnem je ?lo zta dvojno cev. Notranja je to?ila gorivo zunanja pa odsesavala zrak iz tanka. Vse skup ni delovalo dobro, se je zatikalo in skoz ven metalo zato so ukinli. Lahko pa da se motim. Z drugimi besedami - za na?e naftne mogotce - preve? stro?ka za ni? profita.

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

Moja poraba zadnjih 1.000 km : 10,0 litra. M6 krava - van, 120 KM dizl, za tiste k me ne poznajo :bravo:

Relacija: Litija-Bogen?perk-Bi?-Novo mesto-Metlika-Bosiljevo-Primo?ten-10 dni mestne drkarije 100km-nazaj po isti poti. Tempomat na 145 km/h na prazni AC, dobesedno skoz ista hitrost. dodatna oprema: 2x bicikel 1x ozka truga, 2 odrasla in 2 pam?a. Za moj okus je to ene 4 litre preve?, realno pa vsaj 2 preve?.

:)

Bemti japonca :vskalo: Ampak se ne sekiram. Zdej se sam ?e re?im. Pomagat se itak ne da. Edin ?e za?nem vozit za romunskimi kamionarji v zavetrju. Pa ?e takrat bo zaradi pregrevanja verjetno ?rl 8. Sarkazem off.

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda+radioaktivnost
Napisano

Res je morda vprasanje morda sli?at sme?no, ampak, jaz bi se vseeno vpra?al, pa ne konkretno zaradi Mazde, ampak karkoli. ?e nek material izpostavi? seanju, a se ta material tega sevanja ne navle?e? Saj se ga ?lovek tudi a? Torej, ?e se vrnem na Mazdo.... a je res tok nemogo?e, da se avto, ki j e izpostavljen sevanju, navle?e tega sevanja? Po mojem bi bil to vpra?anje za IJS.

Tle bi lahk Boss postregel s kakim anal-i-ti?nim prostopom. Predvsem me zanima zakaj se material ne navle?e sevanja, k se ?e vsi tok re?imo gornjemu vpra?anju.

LP,

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

zascita avta
Napisano

Fak kaki problemi. kot da davcna ni dovolj hudo gorje na tem svet :jupiii::party0035:

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razni ?lanki na temo varnosti
Napisano

Zakaj rabi? Smarta, ?e majo vsi z Mazdami MX-5 isto situacijo. Kle otroka ?e za zice ne more? stla?it, kot v Smartu verjetno gre :hudicek:

Na osnovi dikcije tega ?lena zakona, ?e ga ima? v stol?ku ga ima? lahko tudi spredaj. Edino ?e je stol?ek kontra obrnjen mora? AB izklopit.

Drugih omejitev zakon ne predvideva razen za tiste, ki sploh nimajo pasov ampak tu na forumu takih nimamo.

Absolutno ima? prav... otroci naj se vozijo zadaj ampak tukaj smo obdelovali kaj pravi zakon in kaj po zakonu, brez da fa?e? kazen, sme? narediti.

Je pa res, da otrok spredaj pomeni neko distrakcijo ?eprav je tukaj spet te?ko uravnilovko u?gat. Ima? otroke (sploh pol k so mal starej?i), ki niso niti malo mote? faktor za voznika. ?e bi blo to bistvo omejevanja bi morali vozniki vsaj 75% bolj?ih polovic posedet zadaj in jim zavezat goflo. :hudicek:

S temle se hudi?vo strinjam, hehe.

Je pa nekaj LAbi, tud z o?etovskega stali??a - ?e mulcu kaj fali, ga la?je servisira? ob sebi, kot se pa stegovat nazaj. Moja kolegica je npr popravljala dudo zadaj sede?emu mul?ku in odbila ?pegu - k sre? na dvori??u a vseeno. Te?ko je bit apmetn. ?e pa tuli ga pa enako sli?ip? spred kot zad, no odvisn od mo?i oja?evalca, hehe.

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razni ?lanki na temo varnosti
Napisano

Ka je zdej, Boss? A mam lahk sina spredaj v R?merju al ne? Star je 5, visok 125.

ne mi z odgovorom dolgim eno stran. Ja ne. Jes no. Si no. To rabim.

:policaj:

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Bencin OMV ali Petrol
Napisano

Meni en stric na smrt trdi, da ma Petrol skupi z OMV na serminu skladisca. Tko da ne vem v cem je razlika.....

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

DPF filter
Napisano

Kaj si hotu zgoraj povedat ? ?zmeden?

On je ?e nametal odgovore, ki pa bi jih morda lahko pobarval, da bi to razumeli vsi. PO naklju?ju sem bral samo vpra?anja nekje prej sicver neb vedu....

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nujno pomo?...
Napisano

Tolo temo predlagam za najiz?rpnej?o in najbolj posre?eno letos :)

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

nikoli ve?
Napisano

?E nisem ?el v Koper....

ni ?e papirjev pa nikomur v SLO ni ve? jasno kako se po novem zakonu od 1.7 naprej registrira avto... :vskalo:

Ajejej vive le Slovenistan

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

nikoli ve?
Napisano

A nisi videl? CD143 Sport Combi 2006

nisem zasledil druzga kt da gre? v Koper po M. Ja po?teno kaj naj re?em. Sem pri?akoval kaj novej?ega, a super. torej mamo sedaj podobno ?elezje ti Spetker, jaz, pa ?e kdo. Seveda ne smem pozabit na tvojih 23 KM ve?, pa kak?en leder verjetno.... Veliko varnih kmjev ?elim.

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

nikoli ve?
Napisano

moj avto je tud benz, ?eprav podhranjen :hudicek: , sem pa vedno bolj globoko v svetu navora, vstopam v zono IMV ventilov, vztrajnikov, ?ob......... :ninja:

Dej ?e povej kaj si kupil / kupuje?. Al je to ?e skrbno varovana skrivnost? :)

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

nikoli ve?
Napisano

Tem manka 1/2 mojega navora. :hudicek::hudicek:

Sej ga tud bogato placas.......

A Klokateer...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.