Skoči na vsebino
Gume
Napisano
pred 6 urami je Bini napisal:

Nexen letne so še za silo, zimske pa so šle na Pasatu rakom žvižgat že po 20kkm...🫣😔

To zimo sem dobil na njega Savo in ne boste verjeli, po 40kkm so še za eno zimo in tudi po snegu gredo bolje kot Nexen.... :nevem:

Saj tudi na testih zimskih gum so Sava med boljšimi gumami za sneg. Vse ostalo, dež, suha cesta... je pa za na rep razpredelnice. Velikokrat jih sploh ni na testu, ker najbrž Sava ne želi, da bi ostali videli, da so to slabe gume. In bi vplivalo na prodajo. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
Pred eno uro je GregorV napisal:

Še to.

Velika večina vožnje bo mestna vožnja. Recimo 70-80%. In za to res ne potrebujem 186 konjičkov.

Aha. Potem pa mi je jasna izbira baby dinozavra. Upam, da je kraj, kjer živiš, večinoma ravninski.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
Pravkar je Tilen5 napisal:

Čudno da vam sploh kake gume ustrezajo 😛

Nexen? 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 2 urama je akla napisal:

Tudi jaz imam v košarici PC7, samo še kliknem za plačilo.
...
Lepo prosim za več podatkov o tem razočaranju.
Kaj to pomeni "povratnih informacij ni" ?

Vprašaj Gelpterja, jih ima na cx30. Pravi, da so proti Bridgestone razlika kot med dinotom in dizel 2.2 motorjem. 

Jaz jih bom tudi kupil ta teden. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Testi ostalih avtomobilov
Napisano
Pred eno uro je Slivka napisal:

Pa kaj je z vami, modeli, jaz sem s petko naredil brez težav preko 800 km, če sem malo pazil in da je bila kakšna daljša pot, jih je ratalo tudi 1000.

Pa saj še BTjc naredi 550 do 600 km z enim rezervoarjem...

Ti si vozil na pol tovorno vozilo oziroma mini bus. Primerne temu so bile tudi povprečne hitrosti. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Testi ostalih avtomobilov
Napisano (urejeno)
pred 31 minutami je Tilen5 napisal:

Jaz sem srečen če nrdim 650km z mojo dizlco

Jaz pa nestečen, če ne naredim vsaj 750.

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 23 minutami je Bini napisal:

Mislim, da se te slabe lastnosti Bridgestonk 005A pri vas na obali bolj odražajo, ker je pri vas bolj gladek asfalt in tudi redkeje dežuje in zato je tudi bolj spolzka cesta, ko po dlje časa pade dež. Pri nas se obnašajo kot neke povprečne gume, ki so cenovno razred nižje! Jaz jih kupil sigurno nebi...:nevem:

Tudi recimo, ko grem v Ljubljano je tam enako. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 14 minutami je Janez007 napisal:

Ampak, ali govoriš o 005, ali o 005A? 

In tale tvoj link pravi, da so narejene v Evropi. Naše so Made in Japan??? Ima to kaj veze, kje so narejene tvoje?

image.png

Že tele 005 so katastrofa. Naše "A" so še slabše. Moje imajo 30000 km in so robovi totalno pobrani, profila je le še 4 mm. Letnik 2022.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano (urejeno)
Pred eno uro je Janez007 napisal:

A?

Zakaj bi Japonci delali slabe gume? Zakaj bi od viška (A) bolela glava?

Zato, ker so to slabe guma na mokrem pa A gor ali dol. 😉

https://www.tyrereviews.com/Tyre/BRIDGESTONE/Turanza-T005.htm

Mnenja voznikov:

By far the worst tire I had in the wet, borderline dangerous. Driving comfort average at best. On dry it grips really well, but man, in the wet, oh my. Had them on new CX 30, changed them immediately for all season Continental AllSeasonContact 2. Huge difference in wet grip, and in comfort. I can recommend these Bridgestones only for someone living and driving in an area where you don't get much rain.

Še eden:. 

I have to say I've never had so bad tires in my 25 years of driving on any of our cars than these Bridgestone Turanza T005 tires. Bought them 3 years ago, they only lasted 25000 miles. No grip at all, stopping power is basically zero (abs kicks in most of the times) at the smallest rain the tires are skidding in roundabouts, tires spinning out in wet conditions, these shouldn't be road legal! The 8mm thread went down to almost below legal now after 25000 miles. Had Michelin Primacy 3 before and they lasted for almost twice as long. Tyre on passenger side tends to spin out on our Audi A3 Sportback, these tires were made in Hungary and Turkey so don't buy any of these!. Never again.

Pa tale:

After 21000miles and 5years the tires have excessive wear The wet grip is non-existent from the 1st day. The dry grip is average while there spin a lot when accelerating sharply. Definitely I'll not buy again.

These tires don’t last. Had to replace at around 10,000 miles. Inner tread wear was extreme.

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 3 urami je godlike napisal:

Verjetno Premium Contact 7? Ne verjamem, da delajo Sport Contact 7 v tej dimenziji.

Žlahta šla iz Pilot Sport 4 na Conti PC7 in je baje razočaranje. Oprijem je, povratnih informacij pa ni.

Ja, premium Contact 7.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 2 urama je NevLado napisal:

A

005A

Ni ista bridgestonka!!!!

Tale je ja. Narejena za azijski trg, kjer nisi tako rigorozne zahteve. Kot smo že ugotovili številni ; za v suhem vremenu, ko je toplo se prav lepijo na asfalt in so res top gume. Čim pade malo dežja ali v dežju so pa katastrofa in ni slabših gum. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Jaz bom pa nadomestil letos katastrofalne prvovgradne Bridgestonke z Conti 7. To pa zato, ker v dimenziji 215/55 r 18 ne izdelujejo GY assimetric 6.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 4 urami je Boss napisal:

Sem imel originalno gor na prvi šestki, dokler mi niso škode naredile in to precejšnjo, pa še kasko mi je ni hotel pokriti. K sreči mi je avto kmalu za tem razbil en neprilagojen primorc pa tole ni bilo več važno.

Aja kako mi je škodo naredilo. Prva guma je povozila palico, ki jo je tako nesrečn dvignilo, da se je zatajnila točno v plastično gubo zavesice. Res, da je zavesica relativno mehka, ampak je vseeno dovolj dolgo držalo paiico, da je ta enostavno zvila cel del praga pred prednjimi vrati.

Sem bil pri kleparju in je omenil, da letno dobi par takih primerov kot je moj in le na avtih s takim tipom zavesic. Naslednji teden po dogodku so letele dol. Kasneje pa Mazda originalno ni nikoli več dajala zavesic gor pa noben moj avto ni mel speskanih blatnikov ali praga. Očitno so bolje zaščitili te dele.

Meni so pa bile na prvi 6-ki cool. Brez njih bi 6-ka izgledala čudno. Seveda le na prvih kolesih. 🤔

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 8 urami je GregorV napisal:

Rdeča barva je čisto v skladu z mojim prejšnjim in sedanjim avtom, ki sta seveda rdeča 🚗😀.

Sicer čisto drugačna rdeča barva.

Morda jutri pripnem kako sliko.

Zakaj CX-30, tudi napišem jutri na prenosniku.

Če prav razumem, je preoblečen dino X186, baby dino pa G140?

Še to, ima kdo od vas namešene zavesice pri kolesih? Se splača to namestiti? Cena v konfiguratorju je kar divja, 200€.

LP

Za tale motor bodo zavesice kar v redu, saj predvidevam, da si umirjen voznik. Če so ti všeč jih kupi. Avto je tvoj in ne poslušati šefa ali tajnice. Ne vem pa, če jih ima kdo gor od forumašev. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 5 urami je Agerg napisal:

Mislim, da v vojno ni treba tistim, ki imajo denar ali pa ga imajo vsaj nekaj. Saj vidiš v Ukrajini - tisti z veliko in nekaj denarja so s*izdili, tolčejo se pa samo siromaki in tisti, ki globoko verjamejo v svojo državo. Pa teh zadnjih je bolj malo. Na meji se da pa vse podkupiti, ko bežiš, še posebej v tistih koncih.

Sam sem pristaš, da je vedno nekaj likvidnih sredstev na voljo, ker samo to te lahko v primeru da nekaj izbruhne, reši da zgasneš hitro na varno. Plus nekaj sreče, seveda. Pa veljavni potni listi za celo družino... Nisem več brez že nekaj let, j*bite se potovati samo z osebno po EU.

Takih je bilo med napadom rdeče  jugo armije kar nekaj pri nas na obali , ki so stisnili ta zadnjo in pobegnili čez mejo v Italijo. Med njimi tudi naš bivši župan Kopra. Za take se ve, da jim ne moreš zaupati, ker so strahopetci ali pa  enostavno-egoisti. Če bi se sedaj  odvijala druga svetovna vojna bi na našem ozemlju kmalu govorili nemško in Italijansko.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 1 uro je GregorV napisal:

Hvala.

Najboljši motor za mene. Ker ne delam veliko kilometrov, bi se investicija za dražji motor povrnila v 20 letih. 😆

Sem zavestno vzel G140, MT.

Sicer sem pa sedaj 20+ let na diesel avtih, tako da bom nekaj časa potreboval, da se privadim na bencinarja.

Poleg tega mi zadnji diesel avto povzroča ogromne težave 😒, zato tudi kupujem nov avto.

LP

Najprej častite za cx 30. Škoda, da si se odločil za preoblečena Dinota (ki je še bolj anemičen motor kot prej). Tale  z menjavo iz dizla  za Baby Dino motor bo malo težka, če si prej vozil dizle 20 let. Tale Baby Dino motor ni niti približno takšen kot dizel. Ja nič, za penzionistično vožnjo bo v redu, ne pa pričakovat čudežev. 

Boš pa lahko v Vrhniškem klancu držal svojo drago za koleno. 😊

Si pa vzel pravo barvo in najlepšo pri Mazdi nasploh. Ne se ozirat na Janez007, ki je precej konzervativen glede tega. On bi imel tako barvo a se boji, da bo preveč opazen. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 37 minutami je ignacij napisal:

Čestitke, izbral si najboljši motor.

A je prvi april letos prej? 😄

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 11 urami je Bini napisal:

Kamot lahko greš tja in poskusiš njihovo romanco in svobodno uživaštvo z 200€ na mesec, ti bi mogoče dobil 400€!

Verjemi mi, da bi bil kmalu nazaj v naši lepi, čisti in urejeni državi.... 🤗😊😉

Pravijo, da je z polno ritjo lahko srati. 😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano (urejeno)
pred 8 minutami je Boss napisal:

Ej so se specializirali. Zdaj v nizkem preletu se userje zadane rob havbe, drek leti po celi havbi, direkt v šipo od koder se odbije in razsuje še po strehi (sanke niso nič obranile). 4m dolgo sled je naredil - to nisem še videl. Škoda, da nisem slikal.

Nimam glih občutljivega želodca, ampak tukaj me je pa kr malo zvilo, da sem sapo lovil ob poglediu na to golobjo mojstrovino.

To pomeni pri nas na obali, da boš dobil dosti šolfov. Veliko ptičjega dreka= veliko denarja. 😊

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 4 minutami je Shrek napisal:

Me res zanima, kaj ji lahko ti v vrhniškem klancu delaš, ko volan stiskaš... 

Sem pozoren na vozila pred menoj in na vsa vozila, ki jih prehitevam. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 23 minutami je Shrek napisal:

...in zakaj je ta vrhniški klanec tako pomemben? Ko ga žgeš gor, raje pomisli na ceno goriva in na ceno vzdrževanja. 

Jaz pa dlje časa v vrhniškem klancu ženo za kolena držim, ti pa volan stiskaš... 

Lepo, da jo držiš samo za koleno. Nekaterim je to dovolj. 😉Vsak ima svoje gušte. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 4 urami je Janez007 napisal:

Mogoče so pa pri MT atmosfercih samo nekateri šoferji slabi, nesposobni prestavljat optimalno, da da bi izvlekli iz motorja razpoložljivo moč.

Recimo Alexova turbo dizel 6-ka CD150 je 10% švohnejša od moje bencinske atmosferske G165 ... 😃 

Zadnjič sem vozil novo Hondo CRV ... hibrid, lahko samo rečem, da je naredila dober vtis, za cca 44.000 € bi pri meni imela prednost pred novo Mazdo CX-5.

Saj si imel dizelco pa dobro veš, kakšna razlika je v sami vožnji in občutek v vrhniškem klancu. Konji so relativna stvar. Recimo dizelca ima skoraj vso moč že pri 1800 obratih, medtem ko ima tvoja pri  teh obratih le kakih 50. In potem sledi menjava brzine ali dve  navzdol, pa vožnja na večjih obratih, mašina je bolj glasna, kar zna bit utrujajoče. Ne skrbi, znam vrteti v obrate atmosfera, ampak enostavnoi to - to. Vožnja z dizelco je v klancih  bolj tiha, enostavna, hitrejša in z manjšo porabo. 

pred 6 urami je ignacij napisal:

No tukaj se pa motiš, kaj pa od @Alex premium CX30?

Tudi cx30 ni popolna. Manjka ji turbina in enih 60 Nm navora. Ali še bolje, #e malo več navora. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 41 minutami je dvorjan napisal:

Zafrknil se je sam, že v izhodišču, ker ni vzel 2.5 hibrida, ki je precej bolj suveren v vožnji.

Mi nad 2.0 atmosferci jamramo v Mazdi 3, kaj šele v CX-5 in večjih/težjih avtih ...

Tudi njihov 2.5 motor ni bohve kaj. Enak problem kot tukaj z Dinoti. Sem imel toyoto korolo karavan za dva dni na uporabi. To samo nekaj tuli v prazno in se ti vedno znova zdi, da je sklopka fuč. Ja, je v redu za kake penziče ali pa za zelo zelo umirjene gospode. 

pred 20 minutami je Matick napisal:

Tocn to, tale 2.0 od toyote je za v corollo vredu, za vecji avto je pa nepremicnina

Enako 2.5 motor. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 1 uro je sportman333 napisal:

Zanimivo iskren je podroben opis prodajalca spodaj :), torej RAV le ni tako hudo dober avto kot ga prodajajo v marketingu :)

https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=20449925&display=Toyota RAV4

Lepo, da je po pravici povedal, da ne zavaja kupcev kot to dela Toyota. 

Je pa s tem odgnal veliko število potencialnih kupcev, najbrž. 

Meni osebno Toyote nisi všeč (njihovi menjalniki so smrt za hitro, dinamično vožnjo. Pa tudi poraba hitro naraste na avtocesti, ko ni več elektrike. Izgleda, da tudi vse ostalo.ni bog ve kaj. 

Ja, tudi njega moti to, da ni turbine. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano (urejeno)
pred 1 uro je godlike napisal:

Imaš.

Tabla za odvzem je narobe obrnjen trikotnik. Za to pa so table za odvzem in stop drugačne oblike, da se kontra prepozna.

Če je nima, se ustaviš.

Še vedno mi ni jasno.

V krožnega vedno zavijaš desno, razen angleži vedno levo.

@Alex se ti kaj sanja? Dosti sem googlal in nisem nič o levem blinkeru v italjanskem krožnem opazil. Samo da ima prednost levi oz. ta v krožnem.

To je praksa pri Italijanih. Meni je to vedno smešno. Velokokrat mi blendajo, zakaj nisem dal žmigavca. Skoraj nikoli pa ga ne dajo, ko zavijajo ven iz krožišča. Enkrat sem vprašal kolega Italijana, ali jih tako učijo v avtošoli (glede prvega žmigavca pri vožnji v samem križišu) pa je rekel, da ne. Da pač vidijo en drugega in mislijo, da je tako prav. Pa ni važno ali je to starejši voznik ali mlajši. 

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.