Skoči na vsebino
Vinjeta
Napisano

Saj ne vem kako bi povedal, da me ne boste spet napadli in na koncu temo zaklenili, pa vendar bi vas nekaj vpra?al, ?e dovolite...

Sem bil zadnji? na svoji vikedici v Hrva?ki dalmaciji in sem na parkiri??ih mim grede malo ?ekiral tuje avtomobile.

Ugotovil sem da veliko Italijanov, Avstrijcev, Nemcev, ?vicarjev itd... Mađarov pa itak, nima nalepljene slovenske vinjete. Kje in kako za vraga se potem tujci namesto po slovenski AC, raje vozijo ali morda ?vercajo, da jim ni treba kupit Slovenske vinjete?

Torej ali lahko potem sklepam, da so slovenske avto ceste spet samo na ple?ih tistih slovencev, ki vozijo bolj malo po teh AC, ali se je tranzit preselil kam drugam?

PS:Me res zanima kolk ?asa bo ta tema na sceni, brez da bi se ne sko?ilo name in komentiralo mene namesto vsebine debate.

Ajd probajmo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pri?akovanja servisa
Napisano

Men najve? pomen to, da ti na servisu dovoljo bit zraven, ko ?raufajo moj avto. Jaz ho?em videt kako se moj avto servisira in kdo ga servisira. Ker sem imel slabe izku?nje s servisom Makoma iz Novega mesta. Tam so taki pocarji da glava pe?e. In ni ?udno da ne pustijo gledat, saj se zavedajo svojega neznanja in odnosa do strank. Mogo?e je zdaj ?e kaj druga?, ampak pred 6 leti in tudi ?e prej, so tam imeli totalno zanikrne mahaike. ?alabajzarji. In jaz tja ?e 6 let ne vozim.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kon?ne hitrosti va?ih mazdic?
Napisano

...pol pa nas bo zato?u gor na vrhu. :harhar:

?ist slu?ajno sem kliknu zdaj na to va?o temo.

Evo, kot sem reku, norci, divjaki.... pol, ko se naredi pa nesre?a, je kriv pa pol?, ker je pred vami ?el ?ez cesto in z mastno ritjo cesto podmazal.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vinjete - referendum
Napisano

No pa smo spet tam kjer smo za?eli.... glej Lojz.... to kar ti pelje?, ni ve? po nobeni formuli konstruktivna debata.... iskreno... je kilometre dale? od konstruktivne debate.... :angry:

V prvi fazi sploh ne da? mo?nosti drugega mnenja... ampak veselo ponovlja? eno in isto frazo...in se dr?i? za tisto eno utemeljeno dejstvo kot ?ebelica Maja cvetke na travniku....

Kolegi so ti na ve? na?inov posku?ali razlo?it in argumentirat prednosti/slabosti vinjetnega sistema oziroma sistema ABC... ti pa vneto vztraja? pri eni in isti stvari!

Obesil si se na dejstvo da se vsi, oziroma ve?ina "?lepamo" na voznike kot si ti.... torej tiste ki avto uporabljajo precej manj od ve?ine nas tukaj.

Mogo?e bi bilo res bolj?e, ?e bi vsak post, vklju?no s tem, vsaj 2krat prebral preden v exploziji negativnega afekta zbruha? vso jezo na "tablo"...

Resno ti polagam na srce, da tak na?in debate ni zdrav... ne za tvoje ?ivce, ne za na?e....

PeaceOut

David

P.S. ?e enkrat... pridi v nedeljo na pija?o z nami.... bo pogovor precej bolj?e stekel kot tukaj... pa ?e vinjeto bo? dobil.... :bravo:

Hvala za povabilo, ampak ne.

V teh nekaj postih sem spoznal, da ste tukaj pa? selekcionirana dru??ina, ki druga?e misle?ih od vas ne prenesete in ne marate. Jaz sem samo zagovarjal svoj prav, tako kot ste svoj prav zagovarjali vi. Ampak vi ste v ?tevil?ni premo?i in va? prav je po va?em mnenju za vas argument, ker uporabljate argument mo?i, moj prav pa je za vas provokacija. In zato ste me v naprej izlo?ili. Debate kjer se vsi z vsem strinjate so brezvezne. Tukaj je pa? enopartijski re?im.

In ?e je Ajvar res administrator si je ?e privo??il nekaj kar si nebi smel. Javno objavlja osebne podatke. Takim ljudem pa jaz ne zaupam.

?ivjo!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vinjete - referendum
Napisano

Wohoo, kak?na debata ?zmeden?

No in kaj zdej, kaj smo ugotovili glede vinjet pa referenduma? :P:huh:

Ni? ne bo. ?e nekaj ?asa bomo nekateri, ki po AC vozimo manj, moral donirat vo?njo po AC tistim, ki AC na veliko uporabljajo.

Na? ?as bo pri?el takrat, ko bo neko? pri?lo po?teno satelitsko cestninjenje.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vinjete - referendum
Napisano

samo ko naslednji? to omeni? pa se bo zgodilo nekaj ?esar ne maram in ne delam, pa ni kako nasilno dejanje.

Ja evo. In kaj si naj pol ?lovek misli o teb?

Kar naprej z ne?im grozi?.

No pa povej kaj mi bo? naredu?

Vinjeto pa pust tam kjer sem ti predlagal. Dokler bo? grozil, se v ?ivo ne bova dobivala.

Ja tm zravn Gama centra je tradicionalno prvo-nedeljsko zbirali??e mazda?ev! :D

In kaj dogaja tam?
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vinjete - referendum
Napisano

Ok... na?eloma se posku?am vzdr?at kakr?nihkoli komentarjev v "gore?ih" temah.... ker nerad prelivam olje na ogenj...

Glej Lojz... mazda-si.net smo ena zelo zelo peacefull comunity, katera se, tudi osebno, dru?i ?e ve? let..... vsako prvo nedeljo v mesecu se prijatelji (mazda?i in alfist) dobimo za Gamo v BTCju da kak?no re?emo, kaj pojemo, kaj spijemo...skratka, da se imamo fajn...

Mislim da bi lahko bil hvale?en Yavaryu za ponujeno "pomo?"..... verjemi da je namen samo in izklju?no vinjeta....

Mogo?e se na dolenjskem take spore odpravlja s silo... po na?elu kdor prvi pade prav ima...... tuki raje spijemo ?e eno dodatno rundo Pepsija in se imamo fajn naprej...

Bottomline......

Ker si o?itno navdu?en Mazda? ?e postal, te vabim(o) na şre?anje v nedeljo... pa konec koncev.... ?e vinjet bo? dobil.... :bravo:

U?ivej pa pridi nas pogledat....:aaaaa:

LP David

Ja ?akte ?akte, to je pa ?ist druga pesem. Zakaj mi pa ajvar tega ne razlo?i? Saj ve da sem nov tukaj. Kako pa naj jaz vem da se vi tradicionalno in prijateljsko nekje zbirate?

Ko sem jaz komentiral to svinjarijo z vinjetami, je tle name takoj padlo en kup o?itkov, kot da sem jaz nekomu dol?an donirat AC prevoze. Pol so padale neke bolehne replike, ?e? vozi se po stranskih cestah, ?e no?e? nam pla?evat prevozov, pa prid na parkiri??e zadaj za BTC, da ti bom ?eno poservisiral, pa te bo ?e Majs prezra?il itd...

S strani va?ega dolgoletnega kolega Ajvarja je bilo ?utiti sovra?tvo do nas vinjetnih donatorjev in proti meni je za?el sikat (pa ne samo on).

Kaj pa naj si druzga mislim, kot da mi grozi? Stavek, da bi se dobila v ?ivo na nekem parkiri??u, nekje zadaj za neko stavbo, da bi mi vse po vrsti poservisiral in prezra?il itd...je kot tako prebran deloval kot gro?nja.

?e je blo pa to mi?ljeno kot prijateljsko povabilo na sre?anje, se pa pardoniram. Ampak sli?at ni bilo ravno tako.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vinjete - referendum
Napisano

Standard, osebno al pa ni? 7.6.2009 ob 19:00, Majesa kr pr miru pust je fajn dec s krope doma, ker ?e mu povem za kaj se gre te bo pa on prezra?u. <_<

Saj bi pr?u osebno, pa se tebe bojim. Ti kar lepo pust vinjeto tam kot sem reku. Mi bo prav pri?la. Lahko mi prilo?i? ?e 1? zraven da bova ?la z Majsom na kafe. On ni tako hud in mo?an kot ti in se ga ne bojim. S tabo, kot vidim res ni ?e?enj za zobat, ker bojda ima? ti ob?utljiva ?reva in po njih drisko dobi?.

Hmmmm,YavarYe X6V6, zakaj bi ti ?e mene rad prtepu?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vinjete - referendum
Napisano

Komplet brezskrbi, takih ki so tle glasni me NE ustavijo.

O glasnosti pa tako na forumu so nekateri prav tuma? glasni, ko pa je treba sre?anje v ?ivo pa se vsi poskrijejo. Glede na to da ima? ?e otroke polnoletne, si med njimi ? ?zmeden?

YavarYe X6V6, ti si mene ?ist prestra?u. Zdele mi je nekdo na PM povedal, da si ti res mo?an poba in da udari? kot udari smrad iz greznice. Torej s tabo, kot vidim ni ?ale. Ampak vinjeto bi pa jaz od tebe vseeno uzel.

Takole se zmenva.

Dej ti vinjeto zame lepo kupi, pa jo zapakiraj v kuverto in odnesi v BTC na mazda servis Gama. Tisto kuverto pust na ?alterju in gor napi?i lepo "vinjeta za Lojza". lahko jo da? tud vodji Marjanu Majsu. On je fejst de?ko, pa mi jo bo izro?il, ko...... opa, ne smem povedat kdaj, ker me bo? potem ti kje v zasedi ?akal in spotaknil, da si bom potem jaz lahko gle?enj zvil.

Zmenjeno?

ehehehehe, komaj ?akam vinjeto....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vinjete - referendum
Napisano

Zdej se vidi ko ima in kdo nima j..., sej ?e bi se ti ?lo bi lahko po stranskih poteh pri?el nazaj pa bi se ?lepal o avtocesti. :danzoman:

?ebula je huda samo za o?i, kak za??itna o?ala pa si zmagal, jih zrihtam js ? ?zmeden?

Pa bi ti v BTC pri?el kompleten, al bi te tud ?e kaj doma ostalo?
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vinjete - referendum
Napisano

Lej a pride? v lublano v nedelo da se nam ZASTONJ pridru?i? da se bomo dru?no ?lepal al nima? ... ? ?zmeden?

Sam to ti povem nasilje ni re?itev, prid pa bo? dubu kar si neizmerno ?eli?, ker js dr?im besedo, ostali pa naj povedo ?e je al pa ni res.

Nimam vinjete. Pe? pa te?ko grem.

Pa bojim se te, ker bojda si hud kot ?ebula.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vinjete - referendum
Napisano

YavarYe X6V6 pravi

Majster takole se zmenva pridi ti v nedelo ob 7h zve?er v Ljubljanski BTC na pakiri??e za gamo, pa se bova zmenla kdo je ?u?mar in kdo ne,

Uhuhu YavarYe X6V6, a si ti mo?an?
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vinjete - referendum
Napisano

pa dej Lojz no... a ?e? mal mozeg vklopit no... a ti ni jasno, da nobena AC ne bi bila nikol zgrajena, ?e bi obstajali samo ob?asni uporabniki kot si ti in pla?ilo po uporabi in bi se financiralo samo iz tega. Tako ne bi bilo nobene AC in se niti ti niti nih?e drug ne bi nikoli mogel voziti po njih ker sploh ne bi obstajale in se danes sploh ne bi pregovarjali okrog vinjet.

Ah, lepo te prosm. Kolk AC pa smo mi imel npr pred 25leti? Par metrov. In misli?, da se z pla?evanjem cestnin tistih parih metrov AC, danes nove ceste gradijo? Bod no bod. Kolega, na?e ceste se delajo s prora?unskim denarjem pobranim od davkopla?evalcev.

AC je je treba zgradit in v preteklosti smo nekateri prispevali v ta fond ogromne koli?ine denarja. upam, da ti je jasno, da 6.000? v ?estih letih, ki sem jih sam prispeval v ta fond ni majhen denar za fizi?no osebo, a ne. No takih kot sem jaz je pa? ?e kar nekaj in vsi tisti smo omogo?ili, da so AC-ji sploh zgrajeni. Kje si bil pa ti takrat Lojz in zakaj nisi protestiral, ker smo samo nekateri nosili levji dele? izgradnje AC-jev drugi so/ste se pa takrat ?lepali, zdej, ko so razmere malo druga?ne je pa jok in stok.

Pla?al si samo to kar si dobil. Ni? ve? ni? manj. Pa jaz tud. Pla?al sem to kar sem dobil, ni? ve? ni? manj. Kot v trgovini. Pla?a? kar vzame?. Zdaj pa jaz pla?ujem ve? kot dobim , ti pa dobi? ve? kot pla?a?. ?ist simpelj ra?unica, le da jo ti in ostali ?leparisti no?ete zastopit.

Ampak je pa hec kako v nekaterih zadevah bohnedej, da bi vsaj malo di?alo po solidarnosti za skupno dobro (zgrajene avtoceste) v drugih pa je vsem normalno, da mora solidarnost bit. Zdravstveno zavarovanje pla?ujemo vsi enako pa a dohtarja sploh ne poznamo al pa imamo to smolo, da nas bolezni in po?kodbe ne ?parajo in grejo na?i stro?ki zdravljenja v desettiso?e evrov. A bo? Lojz klele tud tulil koliko je to nepo?teno in da ni fer, da 80 letna babica s celo plejado starostnih bolezni pla?uje isto kot ti in se kao ?lepa na tvoj ra?un?

Ja vidi? kako me?a? zadeve. Cestnina ni zavarovanje. Ti zavarovanje pla?uje? zato, da se ti nekaj nebi zgodilo in ?e se ti slu?ajno zgodi, dobi? pomo?. Cestnina pa je zato, ker ho?e?, da se ti dogaja. Torej pla?aj ?e ho?e?, da se ti dogajja. Sicer pa, kdo te sili da pla?uje? zdravstveno zavarovanje. Saj si lahko samopla?nik. Pla?a? to?no toliko kot se zdravi?. Pri vinjetah nima? te mo?nosti. Pri vinjetah mora? pla?at, ne glede koliko porabi?.

In ne rabite stra?it kolk bo satelitsko cestninjenje ko?talo. Sicer se ne spoznam na satelitsko tehniko, ampak vsak laik lahko pogrunta, da to ne more bit nek velik stro?ek. ?e danes se da prek GPS-a to?no dolo?it vsako lokacijo. Pa to ni neki denar. Torej podobno tehniko je treba samo nekoliko dodelat in prilagodit tej dejavnosti. Tako da tukaj brcate v temo.

Ampak je res zanimivo kako ste na?eloma glasni samo tisti, ki dobite nekaj na ra?un drugih, namesto da bi bli glasnej?i tisti ki so/smo o?kodovani.

To je odraz, kolk je pri nas po?tenjakarjev. Vsi bi nekaj zastonj, pa da jim drugi pla?ujejo. Sami gorenjci in ?krtuhui....in potem se taki ki se ?lepate, celo usajate.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vinjete - referendum
Napisano

Aja pa ?eno s sabo prpel, ker ?e nisi prebral bo vse poservisiral in za pla?ilo dobi? vinjeto :D

Zmenjeno. Ampak moja ?eni?ka hodi domov kjer je uradni servis. Ne hodi k takim ?u?marjem kot je YavarYe X6V6. YavarYe X6V6 nima uradnega servisa in ne more po?templjat.

od zdaj naprej vsakic, ko se bom vozil po slovenskih avtocestah imel nasmeh na obrazu ker si bom govoru "iii slepam se na racun lojzeta" :D

:bravo:

skoda edin, ker se ne morem ustavljat 5x na poti do maribora da bi placal cestnino (pa se placo tistih delavceh na cestninskih postajah)

Da bo? imel ?isto vest, mi lahko ti pa naslednnje leto pla?a? vinjete, za kompletno familijo.

Se bova zmenila. Sam povej kam jih pridem iskat.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vinjete - referendum
Napisano

jaz se nisem nc pritozeval tudi ko sem placal velik vec kod zdaj (cestninske postaje)...

pac ne jokam kot ti a ne...

ce mas avto je to cisti strosek in nic drugega kot to....in cedalje bolj in bolj postaja luksuz

tud ce bo gorivo 2eur/liter se bom verjetno isto vozil kot zdaj

10 let nazaj je bil en liter 1 DM...

pa nc ne jokam

vsi stroski se stopnjujejo...

po mestu se pa res peljem s kolesom ali pa z LPP-jem ko dezuje :)

Ja zakaj bi se pa ti prito?eval, ?e si cestnino pla?al po?teno glede na to, kolk si se po Ac vozil? Saj jaz se tud nisem. Jaz sem za po?teno pla?evanje cest. Pa? kar dobi? tolko pla?a?. Ti pa si za ?lepanje. Jasno da ti zdaj ne joka?, saj si ti tisti ki se ?lepa? in profitira? na ra?un drugih. Profitira? pa (?e govorim v prvi osebi) na ra?un mene, ker ti jaz zalagam v cestni prora?un, ?eprav ne koristim tolko kot ti.

In ?e ?e govori? o avtu, kot stro?ku in luksuzu....zakaj pol tud avti ne ko?tajo vsi enako?In lepo da si omenil stro?ek bencina. Bencin ima ceno po litru. Pla?a? toliko bencina kolikor litrov ga natanka?. Bencina ne pla?a? pov?al.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vinjete - referendum
Napisano

Ok lej pa ?e tankal ti bom, servis ti ?astim, ?eno poservisiram ....

No pa daj ?tevilko, lahko pa pride? ponjo, samo jeba to ti je spet stro?ek,samo da neha?, ti kupim letno vinjeto BP(ma? ?e kako teto, strica,ne?aka,ki jo tudi potrebuje?) sicer pa ?e je vinjeta tak problem, za javni prevoz je tudi ne rabi?.

Lej ?e nekaj ne razumem za vikend(in kar spada poleg) ni problem zagonit 50-100? a vinjeta ki jo koristi? celo leto pa je ? ?zmeden?

No lepo.

Dej povej kje si doma, da pridem k teb po vinjete. Letne bi rabu. To bo tud zate bol?, ker bo? profitiral, namesto da mi kupuje? polletne ali celo mese?ne tedenske.

Lepo od tebe. Te moram pohvalt.

Pa povej kdaj bo? doma, da ne bom zastonj pred vrati ?akal.

ce vam je skoda dat tistih 100 eur za vinjeto, potem pa rajs ne se vozit z avti...

(bencin, servis, gume, eventuelne kazni vse to je velik vec kot ena faking vinjeta)

Pravtako lahko jaz zate in tebi podobnim re?em.

?e vam je te?ko po?teno pla?at cesto po uporabi, potem se ne rabite vozit. Pejte na avtobus! Tisti, ki se redko vozijo po AC niso va?i botri, da bi vam cestnine donirali.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vinjete - referendum
Napisano

Lahko pa bi imeli 2 sistema - vinjetni in ke? sistem, pol pa kar komu bolj ustreza, a spet bi bla prikraj?ana dr?avna kassa, saj vse delajo sebi v prid in ne nam! :blush::whatever:

ABC sistem je najbolj?i.

Mogo?e bi blo pa prav, da bi tujci pla?evali ve?, ker oni na?e ceste ne pla?ujejo dvojnio tako kot jih moramo mi. Mi si moramo cesto s svojim denarjem najprej cesto zgradit, pol pa ?e enkrat pla?evat z vinjetami in podobnim sranjem.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vinjete - referendum
Napisano

PS. Daj ?tevilko ra?una da ti vsak naka?e par ? da si bo? privo??u vinjeto in bo mir, in sistem bo naenkrat postal ok.

Aja , ti bi se spet ?lepal in znesek razmetal med ostale? Zakaj pa nebi sam pla?al?

Dal ti bom ?tevilko mojega teko?ega ra?una, ?e obljubi?, da mi bo? TI in samo ti vsako leto pla?al vinjeto. A bo?? Obljubi?? Pa mojmu o?etu bo? tud? Pa ?ena ima tud avto, ki rabi vinjeto....pa otroci imajo tud ?e avto.

Zakaj bi pa zdaj ti kar naenkrat rad razdelil znesek? A mogo?e zato, da nebi nate tolko pri?lo in bi blo bolj pravi?no?

Lej ga lej ga ti?a. Saj po?asi bo? dojel zadeve....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vinjete - referendum
Napisano

Druga? pa, ko ravno omenjamo star?e je tako, da moj o?e tudi ne izkoristi vinjete (ne tiste po 55? in ?e manj te po 95?). Zato mu za rojstni dan, ki ga ima januarja lepo kupim vinjeto in mu re?em, da naj se raj po AC-jih voz in ne po stranskih cestah saj so po statistiki AC-ji ?e vedno veliko bolj varni kot druge dvosmerne ceste.

Ja no vidi?? Pa ?e mojmu o?etu kupi vinjeto, ker si tako dobra du?ca! No, pa jo dej ?e men.

Pa si le pogruntal, da so AC bolj varne in da se ima vsak pravico peljat po njej. In zakaj mora en tak kot je tvoj o?e in moj, za tisto, kar se bo 2 krat hotu bolj varno peljal po AC, tolko pla?at kot tisti, ki se vozi 300 krat?

A ni dovolj da so tisti, ki se le vsake kvatre peljejo po AC za te ceste ?e itak, kot davkopla?evalci, pla?ali enak znesek kot nekdo, ki to storitev redno vsak dan uporablja? In vinjeta se spla?a samo tistim, ki AC veliko nucajo.

Nobene pravice nima? nekoga, ki bi se rad po AC 2krat na leto peljal, potem podit na stranske ceste, ?e? pejd pa po kolovozih, druga? pa orenk mastno pla?aj. To je isto kot bi nekoga, ki pride samo 2krat v Merkator trgovino podil iz trgovine, ?e? bej? iz trgovine ven, tle imamo pravico kupovat samo tisti, ki smo v tej trgovini vsak dan in ?e no?e? ven iz trgovine pla?aj 200krat ve? za kruh kot pla?amo mi stalne stranke. Vidi? ne gre in to je treba spremenit, ?eprav vem, da to ne bova midva spremenila. Debatirava pa menda lahko. Tole cestninjenje se da ?ist solidno uredit, ampak narejeno je pa totalno zgre?eno in namenoma totalno nepravi?no. To?no se vidi, da je to naredu nekdo sebi v korist in drugim v ?kodo. In o?kodovani so spet tisti, ki nebi smeli bit. Pa je zadeva ?ist preprosta, kolkar dobi?, tolko pla?aj. Saj so AC vse izmerjene do metra natan?no. Enako kot kadar kupuje? ?pago. Tolk metrov ?page, tolk dnarja itd....ampak eni bi radi za isti denar 200krat ve? ?page. Svinjarija.

Druga?e pa bo po novem tvoj o?e dal z 2x po tedensko vinjeto (30?) in bo pri?el skoz za manj kot tretjino cene tako, da vseeno ne bo pla?al isto kot tisti za celoletno vinjeto.

No lepo si zra?unal tole.

Zdaj pa ?e zra?unaj kolk bo? za posameznmo vo?njo od?tel ti, al pa tisti, ki se vsak dan vozi poAC!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vinjete - referendum
Napisano

Ne, meni gre v nos to, da se nekateri (verjetno tudi ti) s temi vinjetami ?lepate na ra?un drugih.

Ja prav ima?, lahko se vozim tudi po starih cestah brez vinjete. Ampak prav tako bi se v primeru po?tenega cestninnjenja lahko po starih cestah vozil pa ti, ker kot ka?e no?e? pla?evat AC po po?teni uporabi. Kaj si ?e ti, ker se rad ?lepa?, ve? od mene, ki ho?em samo za po?teno pla?ilo po?teno uslugo?

In zdaj ti ho?e? na stare in zavite ceste napodit tiste, ki ho?ejo po?teno pla?at, na cesti pa bi ostali samo taki, ki se radi ?lepajo/te?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vinjete - referendum
Napisano

Saj, v Sloveniji se vinjetni sistem ne izzide samo zarad tega, ko se vsi projekti (gradnja/popravila cest) v Sloveniji prepla?ajo za ene 10x... in valda pol ko postavimo take cene, valda da boli EU, ko jim ni jasno, zakaj rabimo tolk denarja...

Slovencev in s tem aktivno zaposlenih slovencev je pramalo, da bi bili zmo?ni sfinancirat spodobne ceste v doglednem ?asu.

Zato je pla?evanje tranzita s strani tujcev smiselno. Ne more teh par zaposlenih sloven?kov z mizernimi pla?ami naredit spodobne ceste za promet, ki poteka po slovenskih cestah.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vinjete - referendum
Napisano

Uh, oprosti ker nisem vedu, da si tako preklemano tehni?no podkovan!

Saj avto, tako kot mobitel, tud lahko komu posodi?, ga pusti? doma, v gara?i itd...pa te ne bodo z satelitom sledili v gostilno ali k ljubici v spalnico.

Satelitsko cestninjenje je ?ist OK. Kdor ima ?isto vest se ga ne rabi bat. A se boji?, da bi prek satelita videli in izmerili/izra?unali tvojo hitrost z avtom?

Brez skrbi, ?e se bodo cestnine pla?evale tudi v bodo?e, bo tole satelitsko cestninjenje slej ko prej pri?lo. In ja, ta sistem bo tudi pripomogel k lovljenju tak?nih in druga?nih barabinov. To je pa tud dobro in potrebno.

Do zlorab pa itak lahko pride na vseh segmentih dru?benega ?ivljenja. Povsod te imajo ?e v evidenci. Sprijazni se.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vinjete - referendum
Napisano

Da me bojo pa s satelitom nadziral vse povsod... emmm, ne, hvala!!! :ph34r:

S tem se pa kar sprijazni. Z no?njo svojega mobitela si preko satelita itak na razpolago nadzoru tak?nih in druga?nih mra?nih sil.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.