Skoči na vsebino
E-registracija vozil (informativno)
Napisano

Od ponedeljka, dne 22.5.2006 velja e-storitev, podalj?anja prometnega dovoljenja po interentu. Na voljo je 24 ur na dan, 7 dni v tednu in ima eno napako; je korak naprej od zavarovalnic, ki pravega spletnega sklepanja zavarovnj ?e ne ponujajo. (Nekatere omogo?ajo urejanje zavarovanja po interentu, le polico dobite po po?ti). Po po?ti bomo po opravljeni e-registraciji vozila prejeli tudi novo prometno dovoljenje, zraven bo kuverta z ?e izpisanim naslovom upravne enote, v katero boste morali vtaktniti staro poteklo dovoljenje in ga po obi?ajni po?ti poslati nazaj. Do pravega, sodobnega spletnega podalj?evanja veljavnosti prometnega dovoljenja je ?e dolga pot, zdaj se zadovoljimo s tem, kar je na voljo (v ?tirih korakih).

1. Za uporabo storitve e-registracija vozila si moramo pripraviti prometno dovoljenje in ?e podalj?ano polico osnovega avtomobilskega zavarovanja v ?as.obd. -najprej mesec dni pred in najpozneje mesec dni po datumu, ko pote?e veljavnost sedanjega prometnega dovoljenja, in ?e v tem letu ni potrebno opraviti tehni?nega pregleda. Prvi korak je vnos ?tevilke prometnega dovoljenja

2. naslednji korak sledi, koliko moratmo pla?ati. (predra?un - stro?ek novega prometnega dovoljenja, cestnino in upravne takse) katere pla?a? po sistemu moneta in nekaterimi pla?ilnimi karticami, dodali pa bodo storitve elektronskega ban?ni?tva (stro?kov novega prometnega dovojenja skupaj z ovitkom ki ga ?e imamo ne bi bilo, ?e bi prej uvdeli prometno dovoljenje na pametni kartici)

3. Nato se poka?ejo podatki o vozilu, vpi?e? ?tev. zavarovalne police (zavarovalnice so dol?ne osve?iti podatke v najmanj 48 urah). UE je tako znano ali so zahtevene obveznosti pla?ane. (vnesti je potrebno ?e obdobje za katgero bo pla?ana cestnina ter UE, na katero bo posredovana vloga)

4. Ko pla?a?, dobi? potrdilo (ra?un) - velja za ?as, ko novega prometnega dovoljenja ?e nima? in spletni naslov, na katerem lahko spremljamo stanje vloge. (preden prejmemo novo prometno dovoljenje: sistem vlogo po?lje UE, ?e ?e nismo podalj?ali zavarovanje bo o tem obve??ena tudi zavarovalnica (v dveh dneh mora navezati stike z nami); ?e to ni mogo?e bo UE v treh dneh obvestila, da moramo zavarovanje urediti, ?e ?elimo prom.dovolj. ?ele, ko je vse poravnavo, UE natisne novo prometno dovoljenje in nam ga po?lje po po?ti skupaj s pisemsko ovojnico, s katero vrnete staro dovoljenje.

Vir: Delo

Ker storitve ni kompletna, bo najbolj?e na stari na?in - osebno.

IPB Image
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

"mladi voznik"
Napisano

Aha potem ni panike glede kazenskih. Jih imam ?e 15 na voljo. :hohoho: Mimogrede po kolikem ?asu se izbri?ejo? Blackwolf, Violet, Madmax?

?e v ?asovni dobi do enega leta ne nardi? nobenega prekr?ka kjer bi dobil nove pike se ti zbri?ejo.

:bravo:

?e v treh letih dose?e? 18 ali ve? kazenskih to?k, ti vozni?ko dovojenje takoj preneha, avtomatsko.

?e mine od pravnomo?nosti odlo?be, s katero so bile izre?ene kazenske to?ke, dve leti, izre?ene kazenske to?ke ne morejo biti podlaga za prenehanje veljavnosti vozni?kega dovoljenja (ali po doma?e:po dveh letih od izreka kazenskih to?k se te bri?ejo)

IPB Image
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

"mladi voznik"
Napisano

kaj, ?e sem prepri?an? Da sem iz tega sranja? Ja, izpit za avto imam ?e 3 leta 3 mesece 6 dni in 6 ur! Za motor ga imam 9 mesecev 14 dni in 10 ur. ?e bi mi vzeli izpit? hmmm, ?e gre voznik za?etnik 79 km/h namesto 50 km/h (brez moraliziranja, ?e?, da sem divjal prosim!!!) kaj bi sledilo? ;)

:P nisem pri?akovala tako iz?rpnega poro?ila :hohoho: ?e ti vzamejo en izpit ima? v rezervi ?e vedno drugega, razen ?e nima? na enem vpisano vse.l

kar se pa ti?e za?etnik ali pa ne, bi dobil kazenske to?ke in globo (odvisno od vi?ine je pa od tega, ali si vozil v naselju)

IPB Image
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Cene bencina
Napisano

Kolkor gledam po cest, se mi zdi da benz ?e ni dost drag, ker so skoz gu?ve po cest kadarkol se pele?, ne glede na uro, pa madona kot da smo narod trgovskih potnikov, pa skoraj v vsakem avtu samo po 1 oseba, tko da zgleda ni dost drag benz, da bi se jih za?elo ve? skupaj vozit! :blink:

da je v vsakem tretjem ali ?etrtem avtomobilu prisotna ve? ko ena oseba, to bo skoz, ne glede na cene bencina, verjetno ?e poredkeje,

da pa v jutranjih konicah delajo gu?vo po mestu ?tudentje (teh je najve?) in pa upokojenci - in sedi samo eden v avtomobilu, to mi ni jasno, se pa lepo vidi, kdo ima ke?.

IPB Image
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda Kabura
Napisano

Tako da jaz ?e pridno var?ujem in ko naj b ven pri?la bom upam da imel ?e dovolj dinarja

Marko, ne dinarje, ampak evre, evre in ?e enkrat evre
IPB Image
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda
Napisano

gr?ko Zoroaster - Zaratustra (Spitima) ok.5.st.pr.n.?. reformator stperz.religije, njegovi nauki so zajeti v Avesti, ki je zbirka religi. besedil in sveta knjiga zoroastrstva. Za Z. je ?ivljnje nenehen bom med dobrim in zlom, resnico in neresnico, svetlobo in temo (dualizem). Sveti bog AHURA MAZDA (ORMOZD) se s svojimi dobrimi duhovi bori proti gospodarju zlih duhov, Ahrimanu. Naloga ljudi je, da pomagajo AHURI MAZDI. T nauk za ?asa Ahemenidov in Sasanidov vode?a religija starij Perzijcev (parsizem), s svojim dualizmom odlo?ilno vpliva na ?idovstvo, kr??anstvo in islam.

IPB Image
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prehitra vo?nja
Napisano

Sicer sem ?e malo iz prometa, ampak kolikor se spominjam je zadeva tak?na:

- najprej! ?asa ima? 5 (pet) dni, da napi?e? Izjavo (Obvestilo kr?itelju da se izjavi o dejstvih in okoli??inah prekr?ka) Ampak, ?e nima? res dobrega izgovora, potem lahko pozabi? na to (me je ti??al lulat, me je doma ?akalo kosilo, punca je nose?a,...) samo nujen razlog lahko uni?i postopek (ne daj bo?e, ampak smrt ali podobno). V izjavo pa lahko napi?e?, da ?eli? pla?ilo na obroke, ker zaradi slabega finan?nega stanja ne more? pla?ati v enem zneski (slaba ?tipendija, kredit, mala pla?a,...)

- ali so merili res tebe??? to pa je tvoja beseda proti policistovi, s tem da je on stokovno usposobljen za rokovanje z laserskim merilnikom hitrosti.

1. Laserski merilnik hitrosti ne deluje na principu izdelave slike, saj je vendar laserski, zato pa policaj nameri voznika in ga izmeri. Na merilniku se prika?e izmerjena hitrost in razdalja na kateri je bil voznik izmerjen. Sliko lahko dobi? samo iz radarja Multanova ali Provida, katera ti poka?e zapis v obliki video posnetka.

rok 5 dni bi bila samo mo?nost dana kr?itelju, ki se ob ugotovitvi ali obravnavanju prekr?ka ni mogel izjaviti o prekr?ku in ni mogel biti pou?en o pravicah (npr. kr?iteljeva upravi?ena ali neupravi?ena odsotnost ali psiihofizi?no stanje, ki mu onemogo?a izjaviti se o prekr?ku), da se lahko pisno izjavi, ter navede dejstva in dokaze, seveda velja vse to pred izdajo odlo?be o prekr?ku

rok 8 dni velja, dol?an si pla?ati v 8 dneh od pla?ilnega naloga ali v tem roku vlo?iti zahtevo za sodno varstvo, ?e pa kr?itelju pla?ilnega ni mogo?e vro?iti takoj na kraju prekr?ka, se mu pla?ilni nalog vro?i po dolo?bah ZUP-a, nadalje, ?e kr?itelj ne pla?a globe v predpisanem roku in v znesku, dolo?enem v pla?ilnem nalogu in ne vlo?i zahteve za sodno varstvo, se po?lje pla?ilni nalog v prisilno izterjavo

laserski merilnik: seveda je jasno, da lahko ugovarja? samo, ?e je bila laserska naprava, kjer se slikana hitrost pojavi, in ni trajne narave, torej se NE EVIDENTIRA, ali po doma?e povedano IZGINE, temu lahko vedno ugovarja?, mo?nosti so glede na sodno prakso 50:50

IPB Image
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda
Napisano

@Komar, Violet: ne me narobe razumet. ?elim vama veliko varnih in zanesljivih km.

P.S. Mogo?e sem bil prejle preve? pesni?ko razpolo?en. Ja eni imamo tudi taka obdobja sramezljiv

saj, saj, najprej pesimist, zdaj ?e optimist... jutri pa ?e wankel, pol bomo pa samo ?e njega poslu?al, kako je fejst, krasen; pol bo? ?ele pesni?ko razpolo?en, s samimi prilastki... :whatever:

mi 6-ka?i pa bomo kar pridno naprej zoom-zoom-ali - dokler bo ?lo bo ?lo!

?e oz. ko pa ne bo ?lo, bomo pa porinl :D
IPB Image
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda
Napisano

Jaz pa mislim, da bo pri 300k km laufala kar OK. Jaz imam zaenkrat 122k km, pa ni crknilo ?e ni?!!! (razen neljubega dogodka z vijakom) - zamenjani so edino filtri in zavorne plo??ice (pa pri 120k km ?e vsi jermeni) - aja, na enem ?arometu je crknil motro?ek - ta ?aromet je tudi zamenjan!!! Pri?akujem ?e vsaj 3 x toliko km brez te?av - hehehe :rispekt:

komar, vidva z avtkom sta o?itno eno, starej?a ko sta, bolj sta vpeljana.... :hohoho:

?al mislim, da bo to zelo te?ko. Si ne predstavljam, da bi 6ka po 15. letih in ?ez 300k km delala brezhibno. Zaradi prepogostih okvar elektronskih in mehanskih sklopov, bo postal avto finan?no prezahteven. Bolje bo kupiti kaj novej?ega.

Po komarjevih navedbah se mi obeta ?e mnogo let in km :rispekt: (sem ?e potrkala na les).
IPB Image
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda
Napisano

Ahura Mazda (srednjeiransko Ormazd, Ormuzd), za Zaratustro bog lu?i in stvarnik sveta ("modri Gospod"). Ob strani mu stojijo Velikodu?ni nesmrtniki (Ame?a Spenta), skupina nebe?kih bitij, t.i. bo?ji sinovi in h?ere. Njihova imena so: Dobra misel (Vohu Manah), Pravi?nost (A?a), Pobo?nost (Armaiti), Gospostvo (K?atra), Celovitost in Nesmrtnost (Haurvatat in Ameretat).

:P
IPB Image
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prehitra vo?nja
Napisano

@@Violet, pri teh prekr?kih ve? ni polovi?k za pla?at, ampak mora? kar lepo celo kazen pla?at tak?na kot je. <_<

preberi pla?ilni nalog (drobni tisk), ?e ti pi?e polovi?no kazen lahko pla?a? v osmih dneh, potem to velja.
IPB Image
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prehitra vo?nja
Napisano

Sm ?ou iz ?ole dam pa so me na Zalo?ki ustavl policaji !!! So mi namerl z laserskim radarjem 89km/h, dovoljeno pa je tam najve? voziti 60km/h. Dobil sm 60.000 SIT in 3 kazenske to?ke :(

1. kako nej mi doka?ejo da so res mene merl in da je moj avto ????

2. kako se da kej zagovarjat ????

3. A grem k sodniku za prekr?ke ???

4 Dejte mi svetovat kaj je najbolje da pridm ?im ceneje raj? dam tistmu za pija?o !!!

Tnx ?e v naprej upam da se bo najbolj? re?il ajde :policaj:

1. na radarju mora ostati evidentiran zapis in to ne samo v digitalni obliki - ta izgine z displeya (moral bi zahtevati sliko); ali si podpisal zapisnik, ?e si ga, je ugovor malce te?ji, vendar ?e mogo? - glede odklonitve podpisa ni nobenih sankcij, ker policist napi?e "odklonil podpis"

2. da je dejansko stanje napa?no ugotovljeno,ni radarske slike (?e je res ni)

3. ?e bo? ugovarjal, da, za?ne se redni sodni postopek z vsemi procesnimi pravicami, itd

4. s prito?bo uspe? samo, ?e ni radarske slike v evidentirani obliki, ki se lahko reproducira, druga?e pa pla?aj obvezno v osmih dneh od storitve prekr?ke polovi?ni znesek , s tem prekr?ek prizna?, kazenske to?ke ostanejo neko dolo?eno dobo mislim, da 3 leta - poglej v Zakon o prekr?kih in Zakon o temeljih varnosti v cestnem prometu

5. pa kolkokrat moram ?e povedat, da ne divjajte ?ez naselje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

IPB Image
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tudi mazde kradejo
Napisano

v petkovem Delu (5. maja) je bil objavljen ?lanek, da je bil iz Ple?iv?eve ulice v ?i?ki, minule dni ukradena skoraj nova ?rna mazda z reg. Lj. 31-HM. Labi, tvoj ni; al so se tatovi spravl na mazde al kaj, vsak teden kak?no ukradejo in to v ?i?ki al pa v Be?igradu :(

IPB Image
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vo?nja RX8ke!
Napisano

Bravo punca :bravo:

Ju3 torej iz?rpno poro?ilo o afteku, ob?utki itd...

poro?ilo in slikice pridejo.... lahko za za?etek povem samo to, da avtka nisem ?la iskat, ker ?e ni bil prost po slu?bi ampak bi bilo potrebno ?akati ?e 5 ur, takrat pa me ni bilo ve? v Ljubljani; da bi ga ?la pa kasneje iskat, to pa pri men ne gre, pa tudi, ?e bi me ?akal ferarri - lahko bi ga imela v uporabi celo no? in ga pripeljala ?ele naslednji dan zjutraj, naslednji? ko se bom menila, bom prej vzela dopust
IPB Image
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vo?nja RX8ke!
Napisano

Nimam jajc, da bi ?el te?it tja, ?eprav imam ob?utek, da ?e bi ?el tja, da mi ne bi dali RX-8ko v roke. "Kaj bo ta mulc, ko ?e za eno normalno Mazdo nima ke?a" odnos.

Ali pa! Ko je RX-8 pri?la ven je ?el prijatelj tja s Cliom ta starim, pridivjal na parkiri??e in vpraa?l prodajalca, ?e lahko dobi RX-8 za pljati se!

Symon, kaj sem napisala na prvi strani, ?e nisi njihova stranka?! ?e preje pokli?i, se dogovori, ne te?i, imej slab ob?utek samo za"preprehitro" vo?njo, in zopet tja ne predivjaj!!! in nazadnje tudi RX-8 ne razbij, s tem pa ?e sebe!!!!!!!
IPB Image
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vo?nja RX8ke!
Napisano

najnovej?a novica: mal sem se pozanimala za vo?jo s testnim avtomobilom z RX8 in kak?en je bil odgovor?

da jo jutri dobim za 2 uri brez kakr?negakoli podpisa, avto pa je kasko zavarovan :bravo: jaz kli?em za vas, ja, zdaj bom pa ?e vozila namesto vas!? :hohoho::ouje:

IPB Image
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda spet prva!
Napisano

ni? ?udnega, da je mazda povsod na prvem mestu: po kvaliteti, prodaji, glavno vodilo je zadovoljstvo kupcev, to pa je ob odli?ni kvaliteti, designu, uporabnosti, in predvsem ceni. V dokaz je na prvem mestu v nem?kih avtomobilistii?nih revijah, kateri je glavni pokazatelj - nem?ki tg (je najbolj zahteven, in z najve?jo konkurenca vseh avtomobilskih znamk (evropski trg); (?e ne upo?tevam ameri?kega, kateri je pa razred zase);

mazda je za Balkan in tudi za Slovenijo eksoti?na znamka, temeljne znamke za krajo pa so nem?ke...

IPB Image
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vo?nja RX8ke!
Napisano

To pa nisem ?e nikoli podpisal....vse testne avte ki sem do sedaj imel sem samo dobil klu?e in ?el.... brez problemos.... :bravo:

LP david

formalno je tako, kot sem rekla, kako pa naredi prodajalec, je pa o?itno njegova stvar

pa povej, kdaj je to bilo, kolikor vem, je zadnje ?ase bolj strogo,

bom povpra?ala, kako je v Ljubljani in sporo?im

IPB Image
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vo?nja RX8ke!
Napisano

blindek, reDevil....

enostavno gre? v salon, kot resna stranka (urejen ) - poka?i interes za nakup, ko gre? na testno vo?njo - po dogovoru, ali vozi? ti ali prodajalec iz salona (?e vozi? sam, podpi?e? zavarovalno polico, ker odgovarja? ti za avto tisti ?as) - vse je po dogovoru. za ve? vpra?aj Wildcat

jaz ?akam da pride CX7

IPB Image
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tudi mazde kradejo
Napisano

delova objava KRAJ avtomobilov za mesec marec,

16 vw golfov in 5 passatov

14 renaultov

po 4 so: mercedes, fort in citroen

po 3 fiat ,KTM (ne vem, kaj je KTM)

po 2: BMW, Audi

itd.

Mazde ni (?e je v aprilu, je verjetno pomota)

je pa 1 toyota yaris in 1 yamaha

IPB Image
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda
Napisano

?al mislim, da bo to zelo te?ko. Si ne predstavljam, da bi 6ka po 15. letih in ?ez 300k km delala brezhibno. Zaradi prepogostih okvar elektronskih in mehanskih sklopov, bo postal avto finan?no prezahteven. Bolje bo kupiti kaj novej?ega.

bi, samo potem mora biti ve? v gara?i, kot na cesti
IPB Image
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda
Napisano

In takoj so prepovedali Wanklove motorje v tem tekmovanju ker so bili preve? konkuren?ni :ne vem:

Zdej je pa audi z dizlom to naredu, to je pa ok ne ???

mene pa bolj zanima, katero avt.podj. se ne ukvarja z Wanklovim motorjem? imam ob?utek, da kar vsi, ?e mi :D

mazda pa je zaradi "prepovedi" zaostala :o:huh:

zakaj vsakih nekaj let spreminjajo logotip? Upam, da so sedaj na?li pravega, ker naslednjega ne sprejmem.

----

323F

Upam, da bo ?estka enako vzdr?ala kot 323F.

IPB Image
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda
Napisano

zdaj ste se lahko prepri?ali, zakaj je mazdin avto tako trpe?en. Po mojem ne vpliva samo konkurenca, ampak tudi na?in njihovega razmi?ljanja v teoriji in praksi.

mazda znak si predstavljam kot nesmrtnega pti?a feniksa ....

----

mislim, da ?enska (v Sloveniji) danes obvlada ?e kaj drugega kot kiklo in kuho, ?e ho?e seveda... al se bo moralo roditi ?e nekaj generacij....

IPB Image
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.