Skoči na vsebino
Sprememba cene goriv
Napisano

Kaj pa nj tuki ?e enkrat razlo?im, sej si ?tevilke ?ist dobr zadel, zdj pa ?e letno raven prera?uni s cca 30.000km in pa ne pozabit dodat ?e registracije in zavarovanja :prstgor:

Tist je pa pol ?e razlika za eno celo mese?no pla?o, s tem da je tud vpra?anje ?asa preden bojo za menjat turbodizelski bonbon?ki senzorji, ventili, ?obe, dpf, vztrajnik.. lej, vsakomur svoje, mam tud js osebne razloge za letni in zimski avto, vsekakor pa mi ni nerodn lezt ne iz enga, niti druzga, ker nimam tega kompleksa :D teb bi blo nerodn se vozit s cliotom? Pol pa mogo?e nisi tak hribovc kot misl? :P

miataviperfinal.png

"It's better to be a lion for a day, than a sheep all your life."

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

Ma? popolnoma prav, ker tole je lahko za?etek neke nove krize - upam da ne.

Kako bo za?etek nove, ?e se tastara ?e niti kon?ala ni.. Ve? kot 3/4 naro?nikov, kjer sem delal v zadnje pol leta se ?e kar zgovarja na krizo in se zdi kot da je ta beseda ratala ?e sinonim za 'rad bi imel vse, pla?al ne bi ni? al pa nekaj drobtinic'

Vse bolj je na?a dr?ava ena sama velka kriza :)

miataviperfinal.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

Ta mehanik sm kr js in to pred svojo gara?o, ker sm tuki lih zimake gor nataknu.

Sicer pa dela k ?us, najbr? zato ker nima nepotrebnih dodatkov za gospodo ala centralnega zaklepanja, elektri?nih ?ip, obratomerja, serva in kaj ?ele kak?nih superduper navigacij, HUDov, raznih opozoril/senzorjev katera ritnica te boli itd. :D Za?uda me ?e zmer pripelje tja kamor more..

miataviperfinal.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

Da se ne bo tople vode odkril s temi grdimi nalepkami in ker je po novem baje moderno fotkat ra?une, prilimam eno temi primerno:

4e38aefff25a0c737003c86c7761eeb2.jpg

Kr sprejemljiv stro?ek za prevo?enih: :zvizga:

18fbf3526288fc31d8ea74dbb244d03c.jpg

Aja ?e se komu ne da ra?unat; 24?/725km=3,3? na 100km

Sicer je drvarnca za vozit ampak za namen zimskega ?parov?ka mu to ne gre zamerit :)

miataviperfinal.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vse nove Mazde - minusi
Napisano

Ja najla?je je neprebrati vsega in bit pameten in posplo?evat :) nekatere funkcije, ki jih jaz pogre?am, jih morda ostali res ne in brez njih se bom ?e nau?il ?iveti, ampak nekatere zadeve na?tete zgoraj so pa za popravit.

Sicer pa gre za take napake, katere bi se lahko z novimi modeli odpravile ali pa vsaj s posodobitvijo SW na MZD.

Sicer pa hvala za iskreno mnenje :P

Sej to lepo, da si svojo izku?njo napisu, s tem ?e ostali ki razmi?lajo o nakupu vidijo situacijo in no?m bit ?aljiv, ampak z mojega pogleda izpade, kot da se v vsaki stvari i??e dlako v jajcu. No mogo?e sm pa sam js bolj 'preprost' in prehitr zadovoljen z vsako stvarjo.

Aja btw si ?e razmi?lu o kakem Mercedezu al pa Bentleyu? Tm sigurn dela vse kot mora, pri tadrugi firmi mogo?e ?e vse po naro?ilu/?eljah/zahtevah nardijo in pol sigurno ne bo pomankljivosti..ali pa?? ;)

miataviperfinal.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

Res je,sm mal pred novim letom tm napolnu bombo in vpra?u glede trajanja akcija, pa naj bi ?e cel januar taka cena dr?al. Se pa ne bi n? branu, ?e bi kr stalno taka cifra velala :D

miataviperfinal.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

tole se sploh sli? tragikomi?no:

"Od litra bencina bo od jutri manj kot tretjina pripadla prodajalcu za njegov zaslu?ek in pokrivanje stro?kov nabave, pojasnjujejo Finance. Kar dve tretjini pa bosta ?li v dr?avno blagajno. Ali povedano v ?tevilkah: ?e boste za rezervoar bencina od?teli 60 evrov, bo prodajalcu ostalo 19,5 evra, kar 40,5 evra pa vam pobere dr?ava. Od tega zneska je 26,6 evra tro?arina, za 3,1 evra drugih dajatev, na vse to pa pla?ate ?e 10,8 evra DDV, pi?ejo v Financah"

miataviperfinal.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano

Moja ex Hamiltonka (identi?na kot Viperjova 2.3) je imela cca. 100.000 mojih prevo?enih vedno porabo med 9 in 10, pa je ob?asno MORALA dat kaj od sebe.  :D

120-konjska se malo bolj napreza, da dose?e dolo?eno hitrost, najbr?.  :zvizga:

Ta motor bo v kratkem obrnil 390.000 :bravo:

miataviperfinal.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano

Sepravi s polnim tankom nardis 600km ? :)

Pismo a sm jest edini na temu forumu s tok velko porabo. Jest mam 50l tank notr spravm 42l (LPG seveda) in prevozim od 400 do 420km. Sepravi v najbolj?em primeru, ?e prevozim 420km je to poraba 10l! za 1.8 (120 konjov). Gre za me?ano vo?njo s poudarkom, da se kar dosti po avtocesti peljem in to vedno s tempomatom 140 km/h.

Tko mal za primerjavo..V mx5 sm imel dva razli?na lpg sistema, ker sm moral vmes menjati zarad ventilov in med njima je bilo kljub enakem na?inu vo?nje cca liter razlike na km, tko da bi rekel da je velik odvisno tud od tehnologije oz. kvalitete vgrajenih elementov, hkrati pa se tudi na mo?i pozna kaj. Edina druga opcija ki ?e preostane je pa da je slabo optimizirano.

Rumenka z motorjem 2.3 ima celo okoli pol litra manj?o porabo kot tvoja, s tem da je tud skor 50 konj ve? pod havbo, res pa da pol pri registraciji not prinese :D

miataviperfinal.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Ja pa jade, tole je samo se za na odpad....nekdo je preveckrat cars gledal

Sej pi?e da so deli pocen in lahko dostopni :P ne vem sicer ?e to pomeni, da jih lahko kr po tleh pobira? vsak dan al pa da iz dveh hjundjajcov eno joto nardi?, ampak prodajal?evo razmi?lanje je podobno kot styling avta

miataviperfinal.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 2.0. bencin
Napisano

Al pa ?e raj kr ?e predelanga kupi? :) Trenutno mam tri pri hi?i in vsi so bli zaplinjeni ?e pri prej?nih lastnikih, se je pa treba obvezno pozanimat kje in kako je blo to narejeno...

miataviperfinal.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ideje za registrsko tablico
Napisano

vsaka s sedmimi je ?e kriti?na, z osmimi pa sloh ne gre

Pri moji je blo ?e 6 najprej 'napaka v sistemu', dokler se ni nekega kr?enja znakov uporabil..js sm pa ?e optimisti?no upal na manj?i presledek vmes :)

miataviperfinal.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nova Mazda MX-5 ND (2014)
Napisano

Mene pa bol zanima kako se oba peljeta in kolk bo kej v tem razlike :D

Sicer so ju pa ?e mal primerjal, od strani se mi zdi mx5 dost bol ?portniku podobna, fiat pa vle?e na kak?nega ameri?kega mi?i?njaka :)

http://www.autoblog.com/2015/11/18/fiat-124-spider-mazda-mx5-miata-comparison-feature/

miataviperfinal.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.