Skoči na vsebino
Zanimivi oglasi!
Napisano

In zakaj bi se to RX splačalo porihtat??

Avto je na Hrvaškem, se pravi na 2500€ + uvoz in imaš redek avto v zelo slabem stanju v katerekga lahko vložiš še X €€€🙄

V nemčiji imaš tako RX za 5jurjev vozno v dobrem stanju.

Nvm od kje se tebi izide računica da bi se splačalo to it rihtat?:nevem:

https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=309366657&lang=de&utm_source=DirectMail&utm_medium=textlink&utm_campaign=Recommend_DES

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Glede one karambolirane M6, pa je predraga, razen za kakega kleparja/ličarja ki si sam porihta. 

Jaz bi šel v to če spusti ceno za kakega jurja in pol, drugače se mi ne splača zajebavat s tem, pa ponavadi pri teh karamboliranih avtih še kasneje ugotoviš da je še kaj poškodovano in spet mečeš€€€. 

Kilometri me pa ne bi motili če je redno servisiran. 

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pritožba čez servis A-Cosmos
Napisano

@Janez007vidim da nas je več tukaj gor imelo Honde😎

Tudi jaz sem imel Accorda 2.2 i-CTDI, in je res odličen avto. Motor je za moje pojme eden izmed najboljših dizelskih motorjev nasploh, majhna poraba, odličen navor skozi celotno RPM območje, izredno tiho delovanje in kljub temu da ni imel DPFa ni kadil. 

Ljudje s katerimi sem se takrat skupaj vozil so na začetku mislili da je bencinar. 😁

Se strinjam tudi zavore so bile neprimerno boljše od Mazdinih. 

Cena na pooblaščenem servisu pa so bile primerljive z Mazdinimi cenami, tu so vsi zlatarji🙄

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pritožba čez servis A-Cosmos
Napisano
pred 1 uro je Janez007 napisal:

Po drugi strani imeti servis pomeni tudi strošek. Poleg prostorov, stroškov dela in orodja-opreme, je treba ves čas skrbeti še za svežo računalniško diagnostiko, ki jo menda avtomobilske znamke servisom fino zaračunajo. 

Ja to lahko potrdim za računalniško diagnostiko oziroma original tester so cene kr navite. 

Mi smo nazadnje plačali 12jurčkov za Mercedesov tester Xentry, prej smo pa meli v najemu od Autocommerca, ampak je dolgoročno bil najem dražji. 🤪

Ja v bistvu je res da imet pooblaščen servis je strošek, ampak mene najbolj motijo marže pri rezervnih delih in olju (da nabiješ 3x ceno kot je dejanska cena na trgu je malo pretirano). 

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Platišča
Napisano
pred 2 urama je Alex napisal:

Samo, a se pod težo ne nagne guma zgoraj bolj proti noter? 

Ja pod težo oz ko je avto spuščen se nagne guma zgoraj malo navznoter, ampak do ene mere. 

Če je ET premajhen se v ovinkih kjer se vsa teža s karoserijo nagne, guma podrsa po robu notranjega blatnika (moj primer iz slike M3).  To je primer ko gre malo navzkriž, drugi primer pa je če je ET zelo premajhen in ti guma že s tekalno povšino drsa po robu blatnika. 

Če nočeš valjat ali širit blatnikov ni priporočljivo pretiravat z ETjem. 

Ja glede širine samih gum pa ja je kr razlika med proizvajalcih. 

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Platišča
Napisano

@curkoimaš še opcijo, povaljat rob blatnika, tako lahko brez problema voziš tudi tak ET.

Btw: Ta platišča ki jih imaš za zimo, brez da bi valjal oz. vlekel rob blatnika bi ti na homologaciji zavrnili.😉

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Platišča
Napisano (urejeno)

@Scr3am 100% ziher ti lahko potrim samo to ET55/17 in ET60/18 varianto ki jo že imaš, nikoli ni nič drsalo, kljub polno naloženem avtu 5ljudi.

Aja, no pa za 7,5x18 ET60 z 225/45/18 lahko tudi 100% potrdim z distančniki 7mm, se pravi končni ET53, je vse BP. 😎

Rekel bi da s to 215/50/17 gre tudi ET47 skoz, ampak 100% ti ne morem zagotovit, bi moral probat z distančnikom, ampak trenutno se mi ne ljubi šraufat gume dol. 

@curkota tvoja platišča se že od daleč vidi da stojijo preveč ven.

Ok, glede na to da ne voziš neke teže, ti zato ne drsa, daj v prtljažnik 200kg ali pa 5ljudi v avto in zgodba bo drugačna. 😉

Btw: varno to glih ni z tvojim ETjem🥴

Popravljeno od Aless

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Platišča
Napisano

Ja to so te iz 1.gen M6 GG, te so 7x17 ET55. 

Spodaj pa imaš še sliko kaj se lahko zgodi če pretiravaš z ET-jem, na M3 BK  mam platišča 7x17 ET42 (205/50/17) ki so še glih na meji da ne drsajo po notranjem robu zadnjega blatnika. Sem za foro dal še 5mm distančnik tak da je pol prišel končni ET37 in po kratki vožnji po bližnjem krožišču se vidijo posledice na gumi.

Notranji rob blatnika ti v takem primeru lahko prereže bočnico gume, kar je nevarno. 😉

IMG_20210129_120117.jpg

IMG_20210129_120210.jpg

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Platišča
Napisano

@Scr3amhja, če ne boš avta nižal ali preveč naložil ne bi smelo bit težav. 

Jaz imam na 2.gen M6 zimske7 x17 ET55 z gumami 215/50/17 in sem enkrat meril koliko so odmaknjene od roba blatnika, prilagam sliko. 

Bočnica gume je v mojem primeru 5mm pomaknjena noter od roba blatnika, tekalna površina gume pa 25mm.

V primeru ET47 platišč pa se vseskupaj pomakne za 8mm bolj ven proti robu blatnika

IMG_20210129_102811.jpg

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 23 urami je FuManchu napisal:

Kit za obnovitev bi me prišel okoli 1K€.

Ja samo to je verjetno kit tesnil in ležajev, če je poškodovan še rotor ali slučajno ohišje rotorja (ki se rad obrabi)  si hitro na 2x višji cifri za material. Btw samo ohišje rotorja je cca. 1000€🥴

Dejansko se za "normalne" ljudi ne splača glih vlagat v tak avto oz. motor, tudi obnova wankla je bolj kratkoročna rešitev, čez cca. 100kkm lahko žal spet ponoviš vajo. 

Tako ostanejo ti avti samo za ljubitelje z denarjem. 

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 25 minutami je FuManchu napisal:

Problem samo dobit nekoga, da bi obnovil motor kot se zagre...

Dobiš lahko komplet profesionalno obnovljen motor iz tujine, ampak cena je 🥴

Tak avto je edino za ljubitelje, ki si lahko privoščijo tak nedeljski avto. 

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano
pred 6 urami je FuManchu napisal:

V Novem mestu so menda zastonj polnilnilce zaenkrat. Me zanima koliko časa še...

Pri nas v MS je tudi zastonj polnilnica na Energiji plus, na Molu so lani še imeli za letos nevem, ker sem se lani nekaj pogovarjal na črpalki in so rekli da je zaenkrat zastonj.

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

@DeeyanHja glede na to da je avtomatik po specifikacijah narejen do 461Nm navora je verjetno še kaj rezerve in ne bo razpadel če pride še tistih 10Nm več. Nihče pa točno ne more povedat koliko rezerve ima nad navorom za katerega je bil narejen. 

Ampak jaz bi vseeno šel bol na ziherco in bi pri čipanju šel do max 460Nm. 

V tem primeru bi šel čipat na valje, kjer bi se dejansko zmeril navor, in če bi osnovna mapa prekoračila 460Nm bi dal popravit mapo, tuner ti  itak lahko omeji navor in pa popravi toliko da ni prevelikih spikov. 

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

NOVA MAZDA 3 (2019)
Napisano

V Sloveniji bi se verjetno res prodalo malo teh M3 Turbo, ampak po celi EU pa verjamem da bi se jih kr dost nabralo.

Ekologija in stroge zahteve v EU so pač terjale svoj davek, da je vse več proizvajalcev skrčilo svoj program modelov za EU.:(

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 5 minutami je Boss napisal:

Sam ne direktno zarad čipiranja ampak zato, ker pol avto gre in se ga vozi kot na dirkah...

Ja sklopka začne drset zaradi čipanja, oziroma prevelikega navora ki ga sklopka enostavno ne zdrži. Lamela nima zadostnega oprijema za tak navor. 

Vem iz lastnih izkušenj na Accordu i-CTDI, sklopka je tam bila z majhno rezervo. 

Takoj ko sem naložil čipano mapo 193hp/450Nm in šel na testno vožnjo, je v 5 in 6 če se pri nižjih obratih pohodil gas začela drset in so obrati narasli med 2 in 3000rpm je začela drset ker je bil navor enostavno prevelik. In ne nisem "še" dirkal. 😉

Pol sem dal drugo mapo 185hp/420Nm je pa bilo vredu, in splošno znano je bilo od tunerjev da serijska sklopka na teh avtih ne zdrži 450Nm navora. Saj me je tudi angleški tuner ki mi je prodal mape opozoril na to, ampak sem vseeno sam hotel probat. 

V planu je bil itak upgrade sklopke na močnejšo od CG Clutches in Stage2 mapa na 225hp, ampak sem se ločil z bivšo in avto prodal. 🙄😎

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

NOVA MAZDA 3 (2019)
Napisano

Ja, nevem od kdaj folku ta komplex s turbinami??? 

Turbina če jo glih mrzlo ne zlorabljaš zdrži brez problemov +300kkm. 

Če bi se tak kvarile, pol bi kamionđije imeli poleg rezervne gume še rezervno turbino😉

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.