Skoči na vsebino
Elektromobilnost
Napisano

Uf, fizična poškodba...

Meni nekajkrat na leto zaropota po podvozju BTjke. Če kupim Teslinega Cybertrucka, bo Slovenija potrebovala floto Canadairjev, da bo gasila vse požare po vseh gozdovih, kjer "pošlatamo" s podvozjem...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 12 urami je Z M A J napisal:

Se mi zdi precej visoka cena za ta avtomobilček IN skromno motorizacijo. Kakšno je vaše mnenje?

https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=19843656&display=Mazda MX-5

Hja, kakor se vzame.

Mi smo toliko dali za našega sedemsedežnega FucksWagna s štirikolesnim pogonom in enako močnim motorjem, ki je sicer dvolitrski trubo-dizel.

O ostalem pa zdaj ne bi...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano
pred 2 urama je g.Wankel napisal:

Ne moreš tudi po gostilniško zaključit, da so VW zanič.

Čeprav so res zanič, ampak, ja, ne moreš to kar po gostilniško zaključit...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Danes sem se pa kar ukvarjal z njo. Najprej sem pomislil, da bi jo opral. Nato sem jo odpeljal na tehnični. Kar je bila zgolj formalnost. Normalno, saj ima komaj 15 let in komaj 220.000 km. Potem sem zanjo plačal še zavarovanje in registracijo. Nazadnje sem ji pa še rezervoar napolnil prav do čepa.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano

Če bi Greta zvedela, kaj berem, bi me sežgala na grmadi...

Za uvod: Francoska zakonca sta že dolgo zavzeta ljubiteljska paleontologa, zdaj pa sta odkrila bogato nahajališče fosilov. Najstarejši fosili so stari 470 milijonov let. 

Pred skoraj polovico miljarde let je

IMG_20240728_204629270.jpg

Eee, zdaj se pa malo zaplete. Pred pol milijarde let še niso imeli fosilnih goriv, a vseeno je prišlo do intenzivnega globalnega segrevanja. In potem tudi do ohlajanja...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano

Naslov tak, kot da ti podarijo avto, ne pa Kitajske igračke na baterijo... A to je RC (radio control)? Po nekaj letih, ko baterija krepa, se pa samo še po garaži voziš, toliko, kolikor je kabla...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Testi ostalih avtomobilov
Napisano

Mogoče pa enoprostorci vendarle še niso povsem izumrli. Pa tudi dizli se spet najdejo...

SIOL.NET

Kangoo passenger išče svoje potnike brez električne pomoči, dvignjenega podvozja in terenske zaščitne plastike. Tako tudi ni sodobni SUV pač pa dobri stari enoprostorec. Od dveh motorjev, ki jih pri nas...

Je pa zanimivo, da je objavljena celo dimenzija pnevmatik, nikjer pa niso objavili ne delovne prostornine ne navora ne moči...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

DARSOVCI MARSOVCI
Napisano

Komaj so jo odprli po popravilih, pa je že napovedano, da jo bodo spet zaprli. Tokrat za skoraj dve leti in pol...

WWW.ZURNAL24.SI

Dars bo jeseni na vipavski hitri cesti začel obnavljati del vozišča med Razdrtim in Vipavo ter postavljati dodatne protivetrne zaščite med Razdrtim in pokritim vkopom Vipavski Križ. Predvideno je, da se bodo...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj pomeni ta prometni znak
Napisano

@Boss, vse ostalo bi se strinjal, ampak da bi moral biti med stanjem na semaforju fokusiran na vožnjo... To je pa huda zahteva, veš to? Sploh poleti, ko se toliko potenciala sprehaja naokoli... In nekatere se res znajo obleči in postaviti tako, da je barva luči na semaforju res zadnje, kar te takrat zanima...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Da ne bo v tej poletni vročini postalo prevroče. Nevarnost vžiga...

Jaz osebno mislim, da je to vprašanje namenjeno podj€#avanju kandidatov. Zakaj? Če vzamem primer, ki ga je navedel @Boss: če se lotiš prehitevat, pa posumiš, da bo tisti pred teboj "skočil ven", smo že pri tretjem odgovoru, ki ga ponujajo: kadar sem v cestnem prometu ogrožen sam oziroma je ogrožen kateri drugi udeleženec. 

Nikjer pa ni omenjeno, da prehitevaš kolono ali par. Po tej definiciji smeš potrobit tudi, če dohitiš samo eno vozilo in se ga lotiš prehitevat. Skoraj kot v kakšni Indiji...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
dne 5. 7. 2024 ob 15:26 je Boss napisal:

Kaj mapa zdaj županković veze tuki. :nevem:

Ok bom bolj počasi razložil.

Model napiše Ljubljana, Srbija v oglas. Da mešaš Slovenijo in Srbijo je veliko manj verjetno, kot pa če zamenjaš Slovenijo s Slovaško. To je bil point pripombe.

Sem iskal en citat pa ga nisem našel. Mogoče ga najde pa kdo drug. V glavnem, Slobodan Milošević je izjavil:

- "Gde je Srbin tamo je Srbija!"

Kaj ima županković veze? Srb je. Torej je, po Miloševićevi definiciji, Ljubljana v Srbiji. In avtor tistega oglasa je, glede na zgoraj omenjeno, zapisal povsem pravilno...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Dela sin vozniški izpit in se doma uči CPP. Jaz sedim zraven in malo poslušam. In v nekem trenutku se mi zazdi, da se fant malo norčuje.

Ne boste verjeli, kakšna so zdaj pravila...

IMG-20240712-WA0000.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 3 minutami je MarkoSolnir napisal:

Vidim, da se res ne spoznam :D Vzvratne luči pa bi verjetno morale biti na obeh straneh, če moja logika še kaj funkcionira pri teh temperaturah... Se opravičujem za noob vprašanja haha

Čakaj, a ti to resno?

Torej, koliko tvoja logika pri teh temperaturah funkcionira, je popolnoma brezpredmetno. Važno je, kako je funkcionirala logika Japonskih inžinirjev, ko so risali načrte avta. In oni so narisali samo eno rikverc luč na desni strani. Ja, pa eno meglenko na levi strani. In očitno ti sveti vse tako kot mora...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pri moji BTjki je pa res problem s tem. Ko prižgem meglenko, ne sveti nič. Ko dam v rikverc, pa na desni sveti rikverc na levi pa meglenka...

Do določenega števila udarcev je bilo vse v redu, zdaj je pa očitno nekaj v stiku...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

serviserji-šalabajzerji
Napisano
Pred eno uro je mazdaman napisal:

Pa si siguren, da ti vodila čeljusti delujejo dobro in ne štekajo?

... ... ... ... ...

... ... ... ... ...

... ... ... ... ...

Vodila tečejo kot namazana. 

Če zavore niso prav sestavljene ampak so napeštane skupaj, potem štekajo... In zato so ploščice na zgornji strani prijemale v disk, na spodnji pa so bile blokirane... 

Od servisa pričakujem, da sestavi, kot mora. Ker tu je napak kar precej. A sem že omenil, kako vodov niso pravilno speljali, ko so montirali pesto nazaj? Če bi montiral verige, preden sem to opazil, bi najbrž pristal v kakšni kroniki pod rubriko "z neprilagojeno hitrostjo" ali "iz neznanega vzroka"...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.