Skoči na vsebino
Prigode v prometu
Napisano

A se ni nekaj takega zgodilo tudi na dirki formule 1? V Bakuju, če se prav spomnim...

WWW.ROBIN.SI

Včeraj okoli 18. ure je v Šempetru pri Gorici iz tovornega vozila poljskih registrskih številk izteklo okoli 200 litrov dizelskega goriva. Šlo je za nenavadno n

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 33 minutami je toto89 napisal:

... ... ... ... ... mi je pa agent povedal da je prišlo popravilo toče okrog 4500€.

Razloži mu, da mi na obeh vozilih nismo imeli pa nobene škode in sestra tudi ne pa moj tast tudi ne in ženina sestra tudi ne. Pa se pogliha...

Kako radi servirajo podatek, koliko so izplačali. Slišim kdaj od sodelavk. Nikoli pa ne povedo, koliko ljudi je plačalo skoraj jurja, pa nikoli nič koristili...

A se da kje zvedeti, koliko dobička so pridelali? Sploh za Generali me zanima, glede na borbo s kleparji in ličarji...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Testi ostalih avtomobilov
Napisano

Na spisku pa:

- en električni,

- štirje problematični dizli, ki se skozi kvarijo in so dragi za popravilo

- ter pet neuničljivih in trpežnih bencinarjev

Zdaj, al jaz česa ne razumem (niti ne bi bilo čudno - kmet an s hribu doma) al pa avtor tega članka ne bere Mazda forum pa ni pravilno opra... Se pravi - poučen...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 2 urama je Janez007 napisal:

Na pooblaščenem servisu sem kupil nove "Mazda" tepihe. Doma ugotovim, da so mi prodali tepihe za japonsko japonski avto ... 😆

image.png

Sm kmet an s hribu doma...

Leto proizvodnje je 2019. Ma, kaj si pet let in pol rabil, da si to ugotovil?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Voznisko dovoljenje
Napisano

Kje naj začnem...

Torej...

Ja, vem, sm kmet an s hribu doma. An starejš k sm, mn zastopm...

Pri naši hiši imamo voznico - začetnico. Se pravi, da vozniškega dovoljenja še nima tri leta. Zato moramo zanjo skleniti dodatno zavarovanje za začetnika. In grem na zavarovalnico in začnemo. Obstajata dve možnosti: doplačilo na avtomobilski polici ali posebna polica, ki je vezana na voznika-začetnika.

Pri prvi se doplača na polici vozila in mladi voznik lahko vozi zgolj in samo tisto vozilo.

Pri drugi je pa nova polica, vezana na voznika in lahko potem vozi vsa vozila. 

Pa smo se lotili. Odločili smo se za drugo varianto. Urejamo, beremo in ugotovimo, da je doplačilo potrebno samo za vožnjo osebnega vozila.

Se pravi:

- če bo vozila Fiat Cinquecento (osebno vozilo), mora imeti dodatno zavarovanje, ker je večja nevarnost za nesrečo.

- če bo vozila Iveco Daily 35.140 L4H3 (tovorno vozilo), ne potrebuje dodatnega zavarovanja, ker ni večje nevarnosti za nesrečo...

Premišljujem, da bi namesto FucksWagna vzel Toyoto Hilux. Potem ne potrebujemo dodatnega zavarovanja za mladega voznika, ker Mazda BT-50 in Toyota Hilux spadata pod tovorna vozila in ne pod osebna.

A sem jaz edini, ki mu to ni logično?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 10 urami je godlike napisal:

... ... ... ... ...

... ... ... ... ...

... ... ... ... ...

Mogoče sem zabluzil, ampak hočem povedat, da meni izbira kopni in če sta jo imela oz. jo imate, je to odlično.

Sem že jaz pisal pred par leti, da enostavno ni česa kupit... 

In da v salonu ne izbiraš najboljši avto ampak najmanj slab. Ko na volitvah politike...

Da te prime srat...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

So me opozarjali pred Mazdinimi dizli, pa jim nisem verjel. No, danes me je pa doletelo: 250€.

Obnovit je bilo treba vse štiri amortizerje...

No, načeloma naj bi bilo 200€ zadosti, ampak ta avto je v glavnem po hribih in po slani cesti, pa je bilo nekaj več dela...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 9 urami je Janez007 napisal:

Če se prav spomnim smo to temo že obdelali in ugotovili, da so Mazdini dizli OK, po navoru mnogo boljši od bencinarjev brez turbine. So primerni za skupine ljudi:

- delajo relacije 50+ km, 

- imajo avto še v garanciji, ali

- znajo sami šraufat (vzdrževati in popravljati motor, ko je izven garancije).

Sicer pa Mazdin sloves temelji na klasičnih bencinskih motorjih.

Res je! Se popolnoma strinjam! Ker...

Ja, relacije pri meni so več kot 50 km. In pri vseh, ki jih poznam, da imajo Mazdine dizle, pa nobenih težav... Samo za primer dam enega, ki je malo pred korono kupil testno Mazdo 6 karavan in se z njo vsakodnevno vozi iz Solkana v Koper v službo. Vsak dan 160 km. V enem letu okoli 35.000 km. In avto dela. Po vsem, kar sem prebral na tem forumu, bi moral že vsaj dvakrat zamenjat čisto vse vključno z garažo...

Moj avto pa že dolgo ni v garanciji... In tudi nekaj drugih, ki jih poznam, avto nimajo več v garanciji. Tudi zgoraj omenjeni avta nima več v garanciji.

Šraufat znamo (jaz in tisti, ki jih poznam, da imajo Mazdine dizle, pa nobenih težav z avtom) pa samo toliko, da lahko zamenjamo olje in filtre. Kar je manj kot morajo znati lastniki bencinarjev, ki morajo občasno menjati še vžigalne svečke...

Zdaj pa resno. Sm kmet an s hribu doma an bom razložu tko, po kmečko: z vilami se ne kida sneg in z lopato se ne pospravlja seno. Po avtomobilistično: dizla se ne uporablja na kratke razdalje v mestu od semaforja do semaforja, pa na vsakem semaforju ugasnit... Ko dizla enkrat užgeš, mora narediti vsaj 50 km. Sicer si pa to že sam ugotovil... 

In, ja, vsak motor se da uničit - če ga ne uporabljaš za to, za kar je namenjen... Saj sem že omenil - poznam možakarja, ki je uničil Perkins 1006T. Take motorje so, med drugim, vgrajevali tudi v traktorje Massey Ferguson 399, pa tudi v avtobuse in tovornjake... In, mimo grede, en tak motor, generalno obnovljen, pride 5500 funtov...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 22 urami je ignacij napisal:

Edini detalj, ki bi te mogel zanimati pri mazdi je dejstvo, da gre za dizla. Zapomni si....mazdo se kupi samo bencinarja.

pred 22 urami je Alex napisal:

A zato je 80% dizlov in 20 benzinarjev? 😊

pred 22 urami je ignacij napisal:

Bolj pomembno je koliko od teh 80% bi še kupilo dizla.

Vsak motor se da uničit. Sem videl mojstra, ki mu je uspelo uničit Perkinsovega 1006T. 

Ja, tudi Mazdine dizle se da uničit. Poznam pa nekaj takih, ki so z Mazdinimi dizli naredili VSAJ 360.000 km brez težav. In bi kupili Mazdinega dizla, če bi jih vgrajevali v avte. Ampak zdaj delajo predvsem SUVe, pa se nekateri zato obračamo k drugim znamkam. In zopet k dizlom...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Vsi o nekih blazno poskočnih modelih in neverjetnih pospeških - potem mi pa kak izsili prednost pa skoraj zavore skurim, ker nihče nikamor ne pospeši... In ko se na semaforju prižge zelena, moram velikokrat previdno pritisnit na gas, da koga pred seboj ne pribijem... Včasih imam občutek, da kakšna nova Scania pospeši hitreje od osebnih... Tu pa vsi o takih pospeških, da kar asfalt trga. Škoda, da ste ves čas samo na ekranih in ne na cestah - vsaj jaz nobenega takega nikoli ne srečam...

Mogoče pa le, zaradi brutalnih pospeškov, ne upate zapeljat iz garaže - da ne strga temeljev in se garaža ne poruši.

Kdo bi vedel...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda bt 50
Napisano

Seštel litre in preštel kilometre. Moram priznati, da si nisem predstavljal, da počitnice tako znižajo porabo. Se vidi, da ni nek napor vleči 1300 kg težko prikolico do Črne gore in nazaj ter malo po Črni gori naokoli. Po Durmitorju se je pa itak vozila prazna (tistih 250 kg in počitnikarji ni omembe vredno) in brez prikolice.

V glavnem, poraba Mazde BT-50 je 3,987 litrov na 100 km. Po cilindru, pa štirje so...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 14 urami je robertk6 napisal:

Ne, pravzaprav jo potrjuje.

Če se hočeš s takim tankerjem športno peljati, rabiš nenormalno veliko energije. Zato ima ta blagi hibrid porabo skoraj kot moja BTjka, ki sodi med tovorna vozila...

Zdaj pa poglej pnevmatike. 295/35R23. Še navadno gorsko kolo ima več "mesa" okoli platišča. Tole ni niti za zaobljene robnike preplezat, kaj šele, da se umakneš na kakšno zmahano bankino. Da bi s tem šel nekam na izlet do, kaj jaz vem, bližnjega gozda nabirat bezek za šabeso, bi hitro bil "bos" in bi šel peš domov... Da bi pa kakšno deklico odpeljal kam malo bolj na samo - za take "športne aktivnosti" pa ta reč definitivno ni. 

Pa poglej še obliko na splošno. In si predstavljaj z njim peljati dve kolesi, da gresta z ženo (ali pa punco, ljubico, priležnico, partnerko, ...) malo kolesarit. Oblika že na prvi pogled obljublja, da notri dveh koles ne boš dobil - razen mogoče z veliko muko in še večjo muko potem očistit vso to tapiserijo in usnje. Za na streho dvignit kolo - moraš pa še kakšno lojtrico s seboj prevažat. Vlečna kljuka na takega SUVa pa res ne paše - še jaz, k sm kmet an s hribu doma, sem mnenja, da sem gor pa res ne moreš kljuko montirat, pa so vsi naši avti in tudi vsa naša vozila imela kljuko - vključno s sestrinim Tomosom ATX 50C!

Torej, če hočeš športnika, izgubiš uporabnost... In je tole SUV samo zato, da se notri prevaža mož v trenirki s tremi črtami...

Sem šele zdaj pogledal pa ceno. Mislim, cena tega vozila in uporabnost pa spet ne gresta skupaj. Mislim, da ga ni heroja, ki bi v tako dragem vozilu otroka peljal na trening, kaj pa vem, downhilla ali pa špotrnega plezanja v naravnem okolju (ne v dvorani, čeprav so tudi "dvoranci" krepko zaprašeni z magnezijem) ali pa na trening hokeja...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

Da ti pa 32 bikov skače po avtocesti, je pa tudi svojevrsten dogodek...

N1INFO.SI

V bližini Trsta se je popoldne prevrnil tovornjak z živino. Dva bika sta poginila, več kot 30 pa se jih je po nesreči razbežalo. Hitra cesta je proti Trstu še vedno zaprta, v smeri Krasa pa je promet zvečer ponovno...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

A so pri njegovi plači prišparali toliko, kot je nastalo škode?

WWW.ROBIN.SI

Zaradi naleta tovornega vozila je prišlo v Solkanu do premika celotne konstrukcije železniškega mostu tako osno kot višinsko, so danes po pregledu kraja ponedel

Samo je moral pa kar pošteno pripiliti tja spodaj, da je tisto ogromno konstrukcijo zmaknil za skoraj 40 cm. Mislim, že tako je ogromna železna konstrukcija, pa še polna tistega kamenja pod pragi... Zadeva nima glih dve tonci, jih mora imeti kar konkretno več. In da tako gmoto zmakne za skoraj 40 cm...

Manjkalo bi se samo še, da jim ne bi uspelo pravočasno ustavit tistega tovornega vlaka, ki je peljal takrat proti Gorici...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 15 minutami je Bini napisal:

CX-30 je karavan uradno, da se bolj moderno sliši pa je crossover.... 😁

Alora, pei naredi križ čez, pa bo mir...

Ja, sj vem, spet boste kričal, de sm kmet an s hribu doma an de nč ne znam. Sej angleško res ne znam, ma google pravi, de cross je križ, over je pa čez. Ben, cross over - križ čez. Amen.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

Uuuuuuu, kakšen dogodek, kakšen dogodek, neverjetno, -2 centa po litru, uuuuuuu, to bo zdaj povsem na novo premešalo karte, kakšen dogodek!

WWW.24UR.COM

Od polnoči dalje se za naslednjih 14 dni obetajo pocenitve bencina, dizla in kurilnega olja. Ob nespremenjenih trošarinah bodo najvišje dovoljene drobnoprodajne cene znašale 1,490 evra za liter bencina, 1,544 evra...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 35 minutami je etcho napisal:

Če si predstavljamo, kaj sploh SUV pomeni - "Sport Utility Vehicle", po slovensko "športno uporabno vozilo", ali to pomeni, da je primerno za prevoz športne opreme, recimo jadralne deske, palice za golf ... ali pomeni, da je voznik oblečen v trenirko s tremi črtami?

Kolikor imam izkušnje, vozniki v trenirki s tremi črtami niso prav preveč uporabni...

"Športno uporabno vozilo" je nekaj takega, kot bi hotel govoriti anglokitajščino... Ali pa bi hotel narediti letečo podmornico... Ne gre skupaj.

Športno vozilo je vozilo z zelo močnim motorjem (najraje šestvaljnikom), dobro aerodinamiko, čim manjšo težo in nizkim težiščem, da gre dobro skozi ovinke.

Uporabno vozilo je visoko dvignjeno od tak, da gre lahko tudi po slabšem terenu, robustno, z velikim prtljažnikom ali celo kesonom.

In kaj so naredili? Športnik z 1,5 litrskim štirivaljnikom, niskopresečnimi gumami, ki niso dobre za slabše ceste, sploh pa ne za brezpotja, ker pa ima velike gume in velike blatnike, ima majhen prtljažnik... Se pravi, da je uporaben ravno toliko kot voznik v trenirki s tremi črtami...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.