Skoči na vsebino
Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano

Menjal sem si podlo?ke pod injektorji in enega sem moral zamenjati, ker je bil toliko zape?en da je med odstranjevanjem se po?kodoval. Na sre?o je bil tisti, ki je klenkal. Zdaj dela avto spet kot mora, upam da bo zdaj ?e olje nehal pit :D

www.gistel.si

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

preobleka za avto
Napisano

Hja za styling ali pa ?e da? v prozorno folijo. V USA je baje to ?e tako popularno, da nekatere firme kar nove avtomatsko polimajo (za dopla?ilo verjetno seveda).

za to pa nisem ?e nikoli sli?al...

www.gistel.si

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

preobleka za avto
Napisano

Temu foljiranju se druga?e re?e wrapping. Moj kolega se v popoldanskem ?asu ukvarja s tem, mislim da pride cel avto za polepit okrog 1200 eur. Sem gledal zadnji? ko so delali Hondo prelude v ?rno mat folijo. Avto je bil full lep za ga videt, se pa pozna vsaka malenkost na njem. Mislim da je to bolj namenjeno za kak?en tuning show, kot za vsakdanjo uporabo. Je pa bolj uporabno za notranje dele, na primer imitacija lauminija, carbona...

www.gistel.si

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano

Kako ga ?ele pri moji LPG zme?a; mi od?teva kilometre (range), pol pa kar naenkrat ve? ne zmore sprocesirat, kako hudi?a se kilometri kopi?ijo, goriva mu pa ostaja isto notr (benza jasno, hehe). :blush:

pri tebi je normalno da se mu me?a, med LPG in bencinom :bravo:

Jaz imam en injektor slab, mi avto malo pokadi in se sli?i tol?enje pri nizkih obratih, pa nevem ?e lahko to vpliva nato, da potovalni ra?unalnik la?e.

www.gistel.si

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 navigacija
Napisano

Nesl so ga po ?tengah gor levo na mizico. Pi?e pa gor navi 2001 :hudicek: . Ni bil pa Pelko ampak 2 modela k sta tam

Se mi zdi da bo prej dobil dvd ?e pride na pivo na obalo :cheers:

www.gistel.si

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 navigacija
Napisano

Je kar razlika ja, po pravic povedan pri tejle moji (2003) ne vem niti kje se DVD enota odpre (ni neka logi?na varjanta odpiranja, kokr sem gledu). :blush:

Odpre? predal, in na dvd enoti potegne? vratca navzdol, tako da vidi? notri re?o za vstaviti dvd in eject gumb.

Kaj bo? pri?u kaj na obalo da ti dam obljubljeni DVD?

www.gistel.si

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 navigacija
Napisano

Dvd za vzhodno evropo dela samo na ?estkah od 2006 letnika naprej, ko so pre?li iz Panasonic sistema na Denso. Za starej?e letnike pa lahko zrihtam dvd z zahodno evropo iz leta 2008. ?e ima kdo ?estko letnik 2006 z original navigacijo "ni touchscreen" mu lahko zrihtam dvd z vzhodno evropo.

Pa ?e razlika v dvd enotah:

PANASONIC letnik 2002 do 2005

post-6180-1332272146_thumb.jpg

DENSO od letnika 2005 do 2007

post-6180-1332272238_thumb.jpg

www.gistel.si

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 navigacija
Napisano

Da nua? kolono starih mazd fasal na obalo. Pa vsak bo mel gajbo not zate potamalem :punk:

pol vr?em jaz ro?tilj ven in akcija :bravo:

po?akajmo da mi prej uspe naredit, pol bomo pa pili...

www.gistel.si

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 navigacija
Napisano

jaz sem iz obale...dvd-ji bodo pripravljeni do vikenda, ker je se kar nekaj dela. v bistvu moram nadgradit software da bo bral dvd-je od landroverja in pol bo delala tudi slovenija...upam da mi bo uspelo

www.gistel.si

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 navigacija
Napisano

No zmenjeno, Najlepsa hvala :)

Nekaj se mu?im da bi zriihtal, da bo tudi vzhodna europa z vklju?eno Slovenijo delala. Samo bi rabil en avto za testirati :P

www.gistel.si

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 navigacija
Napisano

A se to da drugace tudi kje kaj potegnit iz interneta ali moram kupit original dvd ?

jaz sem ga pobral iz neta pred dvemi leti, samo nevem tocno iz kje. lahko ti pa naredim kopijo ce hoces.

www.gistel.si

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vozilo je zalila voda
Napisano

Avto je stal cca 2 dni v neki gara?i v 1 m vode (sladke).

?e bi bil potopljen v slani vodi, ga raje pusti? tam ker ga v roku 3 let sol po?re. Druga?e delam v avtopralnici in smo re?evali cel kup potopljenih avtov. Problem nastane ?e se avto v?iga medtem ko je potopljen, ker takrat pride elektrika v elektroniko in ji ne naredi najboljse. V teh primerih je najbol?e izklopiti akumulator in je stvar re?ena. ?e je avto francoz ti pa odsvetujem nakup, ker oni imajo że na suhem probleme, kaj ?ele ?e je bil potopljen :D

www.gistel.si

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Radar detektor
Napisano

Moj se NE vidi, vidi pa tisto kar se zahteva od njega in tudi ukrepa ?e je potrebno pol pa dolo?enim ni ni? jasno.

:ouje:

Sistemi teh detektorjev so razli?ni, tako da moj ne spada v naobeno kategorijo od zgoraj napisani samo jamm pa ima, seveda je tdi cena temu primerna. :(

PS.Najcenej?i radar detektor je garmin z nalo?enimi radar to?kami, ali pa vo?nja po omejitvah. :rispekt:

Se strnjam s tabo, jaz imam tudi podobno zadevo in dela super...bistvo je da ga "drugi" ne vidijo, on pa vidi kar mora. Samo je pa? cena tudi temu prmerna :D

Sem proval tudi cenej?e detektorje, ampak je za moje pojme vse skupaj neuporabno.

www.gistel.si

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

?ipiranje
Napisano

Ne recem da ne. Ampak meni je box cez glavo dovolj, ampak se mi zdi da ni vec cajt za to...promet je pocasnejsi, kazni u la la....jaz v novo ne bom dajal. Sem dal v zadnja 2 avta se obcuti ampak za 130 na uro......

Poleg tega je mazdo z dpf priporoceno vse prej kot cipirat....iceman je to naredu pa se mu je ze 2x dpf vzgal...box je pa nawtavljiv in ni problemov

Ima? prav, glede na zakone in kazni bomo kmalu ni?ali konje ne vi?ali <_<

Kar se ti?e DPF-ja, je treba res paziti zato mora? tudi temu prilagoditi program, pri avtih brez dpf-ja se da vse skupaj dosti bolj dviginti, ker je vseeno ?e malo pokadi ko ga pohodi?

www.gistel.si

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

?ipiranje
Napisano

aLI PA SIMPL BOX......brez truda, le klik klik

Ni enako, ko preprogramira? elektroniko mu spremeni? vs parametre "turbina, dovod zraka in goriva...", pri BOX-u pa samo zvi?a? pritisk v commonrailu. Sem proval oboje in se avto ?isto druga?e obna?a.

www.gistel.si

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

?ipiranje
Napisano

Pri Mazdah je problem, ker imajo Denso elektroniko in se jih ne da ?ipati preko OBD-ja kot ostale avte, ampak je treba iz centrale odlotati ?ip prepisati program in ga nazaj zalotati, zato so bolj redki tisti, ki se tega lotijo in je zaradi tega ponavadi ?ipanje dra?je

www.gistel.si

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.