Naslov teme dosti pove - torej se da Xedosa 6 1.6i letnik 96-98, z 200000+ km res prodati za 1200? ali ve?? Kolikor berem tele oglase, so nekateri celo rjasti oziroma se jim lupi barva??!
Meni se zdi to malo visoka cena in ne vem, kdo bi dal toliko denarja za cca. 14 let star avto.
Je na forumu kdo, ki je kupil Xedosa 6 pred kratkim, po mo?nosti 1.6? In koliko je zanj od?tel?
Ker se ne da prilepit rezultatov iskanja sem moral prilepiti link do vsakega oglasa posebej:
Lep Xedos 6, meni je pri mojem ?al samo to, da nisem vzel 2.0 V6 ma?ine, samo kaj, ko sem ?tartal v 14 premijskem razredu brez bonusa pri zavarovanju, 1.6 ma?ina z 79kW pa je po mo?i prav lepo padla 2 razreda ni?je.
Je pa ene par zanimivih cvetk v oglasu:
- 4 x airbag (kolikor je meni poznano, ima X6 max. 2 airbaga)
- leseni dodatki v notranjosti (kje ?e?)
- avtomatska klima... japajade
- el. zlo?ljiva zunanja ogledala (?e nisem videl X6, ki bi to imel, a je ata to naknadno vgradil?)
- nastavljiv volan po globini (tudi tega na X6 ?e nisem zasledil, samo po vi?ini)
Druga?e pa, ?e je avto tako ohranjen in vzdr?evan, kot pi?e v oglasu, je definitivno vreden nakupa.
Na zadnji stavek pa imam repliko...stvar je jasna, ?e ni razvidnega obraza in ?e ima? dokazilo, si bil v tem ?asu recimo v slu?bi se po zakonu ni potrebno izjasnevati zoper ostalih ?lanov, ki uporabljajo tvoj avto...in to je to....tako, da sta oba poznala zakon
Evo, tkole pravi zakon - vsa finta je v tem, da ti rabi? alibi za ?as prekr?ka, pa? eno potrdilo, da si bil nekje drugje (delodajalec, potovanje, zdravni?ko potrdilo, pri?e, ...):
"Zakon o varnosti v cestnem prometu pravi, da ?e je prekr?ek zoper varnost cestnega prometa storjen z vozilom, pa ni mogo?e ugotoviti, kdo je storilec, se za prekr?ek kaznuje lastnik oziroma imetnik pravice uporabe vozila, razen ?e doka?e, da tega prekr?ka ni storil."
?e pa nima? alibija si pa popu?il, ti lahko obesijo tako nepravilno parkiranje kot radar, pa ?eprav nisi sam vozil svojega avtomobila.
Da gre pa za navadno raubanje in inkasantstvo je pa vsakemu jasno - merijo kjer je omejitev 30 ali 40 km/h (in seveda je to kraj, kjer nesre?e niso pogoste) ali pa stojijo pred vrtci ob urah ko star?i pripeljejo ali odpeljejo otroka v vrtec in jim pi?e kazni, ker so avto pustili za 2 minuti na cesti s pri?ganimi 4-imi smerniki... ob preobilici parkirnih mest, ki so jim na voljo (kot povsod po Ljubljani).
Eh ne vem no, tudi Bosch ima svoje artikle v Petrolovem katalogu, pa ima produkte vrhunske kvalitete.
Tale Petrolov katalog ni neka hru?ka, ki ti jo dajo zraven nakupa kile banan, ampak lojalnostni program in predvsem dobra reklama. Tudi biti izpostavljen ob tako mo?ni znamki/brandu, kot je Petrol, dviga prepoznavnost same blagovne znamke.
Mtl je dobro napisal... dobra marketin?ka poteza. Saj pa ja verjetno ne mislijo 1000 avtomobilov na tak na?in prodat. Va?no je, da je lepo 3 mesece na katalogu, BMW-jev majo pa ravno ene 20 na zalogi pod temi pogoji.
A4.Ni? druga?e kot Mazda 6.Celo 6-ka je bolj trda.In ve? prostora ima v kabini.In ve? prostora zadaj v prtlja?niku.
Zdi se mi, da ti tu predvsem gleda?, kaj dobi? za primerljivo ceno. Po takem kriteriju M6 premaga vso premium konkurenco, BMW3, Mercedes C,... va?en da ma velik kufer pa notranjost, po kateri lahko frocovje veselo ri?e in packa z blatnimi ?evlji. Dacia Logan pa Kia Pride sta pa sploh best buy.
Lej, ti si se spra?eval, zakaj je Audi premium znamka. Zato ker ima avtomobile, in to dobre, v premium razredu, torej vi?ji (A6) in luksuzni razred (A8). Da bi pa iskal neke premium kvalitete recimo v Audiju A3 z 1.6 ma?ino je pa malodane sme?no.
Pa tudi A4 in A5 lahko kupi? v "premium" izvedbi - kar seveda stane, ampak vsak luksuz je drag (S, RS, recimo 3.0 dizel, aktivno zra?no nastavljivo bla?enje, 4 razli?ni menjalniki na izbiro, and the list goes on...). Mazda 6 tega pa? ne more ponudit.
Ne pravim, da je Mazda 6 slab avto, samo Mazda pa? ni premium znamka... v?asih je bila vsaj kvalitetna z malo okvarami in si vedel, pri ?em si, ?e si kupil Mazdo, zdaj pa ?e po zanesljivosti tone v povpre?je
Me prav zanima, koliko foruma?ev ima zakonske te?ave, ker so ?ene ljubosumne na pleh, ki je parkiran pred bajto.
Ja res je, dosti je prepotentne?ev v Audijih, ampak zadnje ?ase sem jih pa tudi kar nekaj sre?al v novih Mazdah 6. Ho?em re?t, da jih v starih ?esticah nisem toliko opazil.
Vo?nja 2m za ritjo, prehitevanje ?ez polno ?rto, prehitevanje potem pa ?ez en kilometer zavije z glavne ceste, ...ipd.
Prevozil z njim kar nekaj kilometrov,pa mi ?e vedno ni jasno.
Mi ti razlo?i??
Hja ne vem, s katerim si se ti to vozil. Pojdi na vo?njo s premium modelom, A6 ali A8, pa bo? videl zakaj
Boss, tule se samo pogovarjamo o na?i uradni klasifikaciji avtomobilov, gre se le zato, da na?a uradna klasifikacije je kakr?na je, nekateri tu gor pa imajo(te) "svojo logiko" deljenja avtomobilov v razrede.
Kolikor sem gledal na wikiju, imajo razli?ne kriterije, od dol?ine pa do prostornosti/volumna kabine in prtlja?nega prostora.
Ploki, ta ti je najbolj?a: Octavia je na wikipediji klasificirana kot Small Familiy = compact, in to je zdravo za gotovo, medtem ko pa za Superba "ne velja ?isto", da je executive...
Najbolje, da vse svoje ugotovitve in linke skupaj po?ljete na AMZS (oziroma na ADAC, po katerem AMZS povzema stvari), morda pa kej spremenite...
Registriral sem se zato ker sem tudi jaz pred podobno dilemo.
Ali Mazda 6 ali nov Passat.
Prvo kot prvo, Mazda 6 spada v razred Superba, Passata ipd. Medtem ko Octavia je Golf razred. Tisti, ki trdi druga?e se ne spozna kaj preve?. Octavia je narejena na osnovi Golfa (podalj?ana osnova). Sedaj tukaj lahko debatiramo o medrazredih ipd Octavia ima podalj?ano rit itd. Zaradi kraj?e medosne razdalje je v notranjkosti manj prostora ipd. Zaradi teh marketin?kih medrazredov sili Octavia vi?e od Golfa ampak v resnicvi je tam kjer je.
Cena Octavie je enostavno previsoka. Octavio smo gledali, ko smo se odlo?ali za nakup Pe?oja 5008. Sedaj ko gledamo za nakup Passata pa gledamo Mazdo 6.
O zanesljivosti ne vem. Vendar ti novi Passati so ?e kar nezanelsjivi (so novi). Kako je kaj z zanesljivostjo Mazdo 6?
Mogo?e da po raznih kriterijih "doma?ih majstrov" Octavia res ne spada v razred s Mazdo 6, ampak Superb pa definitivno ne pade v isti razred kot Passat ali Mazda 6.
Sej pravim, nekateri bi radi iz Mazde 6 naredili avto visokega razreda, kar pa M6 definitivno ni!
clovek je lepo napisa...in spada je
superb je malo daljsi, cenovno se primerja z mazdo 6
Octavia = Golf/jetta = Small family/compact = mazda3 (sedan)
Superb = Seat Exeo = Passat = Large Familiy Car = Mazda6
?eprav je superb malo "pove?an"
mazda 6 je 4,7... superb je 4.8
Kaj je bolj?e, Passat al Mazda3?
Razumem da je ?lovek fen Mazde, samo Mazdo 6 tla?it v visoki razred in Mazdo 3 v zgornjni srednji je pa malo sme?no. Avtomobila sta kar lepo v enakem razredu.
Kot prvo, Mazda 3 (kot tudi Golf/Jetta) spada v spodnji srednji razred in ne v zgornji srednji razred.
Octavia spada v zgornji srednji razred, kjer so avtomobili, kot je Passat, Audi A4, BMW 3, Peugeot 407, Citroen C5, Renault Laguna, Toyota Avensis, Honda Accord, Seat Exeo, ... Mazda 6
Superb pa je avto visokega razreda, in se postavlja ob bok Audiju A6, BMW 5, Peugeot 607,... in v tem razredu Mazda nima nobenega modela, mogo?e bi svoje dni sem spadal Xedos 9.
lahko pa vsak sam preveri razrede avtomobilov: www.avto-magazin.si/media/upload/AttachedFile/2011/.../bestcar_2009.pdf
Vo?nja v napa?no smer po kolesarski stezi ?al je nevarna saj vozniki ki zavijajo desno na cesto z lo?enimi vozi??i gledajo bolj kot ne le levo za prihajajo?imi avtomobili in desno niti ne pogledajo, sm tut jst tko ?e na havbi od avta prisatal in od takrat se vedno vozim v pravo smer.
Eh dej dej, potem bi morali v mestu tudi pe?ci in tisti na rolerjih le po desni strani ceste premikat po plo?niku v smeri vo?nje avtomobilov, ker avtomobilisti ve?inoma niti ne pogledajo desno na prehodu za pe?ce ob vklju?evanju.
Sam sem ?e videl tudi obratni primer - kolesar na pravi strani ceste pa ga je avtomobilist podrl pri vklju?evanju na glavno cesto.
Nevarno je zaradi nepazljivih voznikov, pri katerih je dosti vseeno, s katere smeri mu bo kolesar pripeljal.
Tudi pri kolesarjih ni panike saj te lahko policist samo opozori, da nima? ?elade kaznovanje pa v zakonu ni predvideno - tako, da tudi tu ni panike in vam takoj povem, da se policisti s problemom "ne?eladiranih" sploh ne bodo ukvarjali.
Nisem prebral predloga novega zakona, samo tule se pa pomoje moti?.
Ravno letos je bilo v ?urnalu izpostavljeno, da so letos policaji napisali 3x ve? (to?ne ?tevilke ne vem, si jo pa lahko vsak sam poi??e) kazni za kolesarje, ki so vozili po kolesarski stezi po napa?ni strani ceste.
Ko smo delali v O? izpit za kolo, so nas nau?ili, da ?e se vozi? na kolesarski stezi po levi strani ceste, se pa? dr?i desne strani kolesarske steze, ker na tak na?in se komot sre?ata 2 kolesarja. Lahko da se je zakon spremenil med tem, samo zdrava pamet se pa? ni.
Zaradi takega sre?evanja kolesarjev na kolesarski stezi ni bilo nobenih smrtnih ?rtev, ni neka huda nevarnost in ?e ?tevilo nesre? je bilo verjetno minimalno. Policaji so kolesarje oglobili izklju?no zaradi polnjenja dr?avnega prora?una, inkasanti kot so. V takem primeru bi bilo opozorilo ve? kot dovolj. Pa recimo po prvem opozorilu naslednji? kazen, za trmoglavce.
Glede same nujnosti ?elade zaradi varovanja glave je pa ?e Labi lepo napisal - potrebujejo jo izklju?no cestni kolesarji na specialkah, ki se vozijo izven mest (ti jih ?e imajo) in pa gorski, pa ?e ti samo pri spustu v dolino (tudi gorci jih v veliki ve?ini imajo).
V mestu, kjer so hitrosti nizke in je promet umirjen, je pa ?elada popolnoma odve?. Kdor ?uti potrebo po njej, naj jo nosi, samo to vsiljevat nekomu, ki se z biciklom zapelje do nekaj sto metrov oddaljene trgovine po kruh, je pa neumnost. In tu se bo podobno kot pri vo?nji po kolesarski stezi namesto opozoril pisalo kazni, inkasantsko polnjenje dr?avnega prora?una kot smo ga ?e vajeni.
To je tako, kot bi pri hoji po mestu zahtevali, da ima ?lovek na sebi kolenske in komolske ??itnike, ker lahko pade. Butasto do amena.
Nasplo?no policija pri nas veliko manj opozarja kot v tujini in ?lovek ima ob?utek, da so prisotni le zato, da pobirajo kazni, in to na mestih, kjer je to najla?je delat, ne pa na resni?nih "?rnih" to?kah.
Sicer pa Boss, bi me ?e razo?aral, ?e ne bi bil (ponovno ) Pahor?kov odvetnik...
Peter ?port v BS3 - imajo rabljene in nove Thule prtlja?nike.
V bistvu se pri Thule prtlja?nih za starej?e avtomobile od avta do avta razlikujejo le gume, s katerimi sede prtlja?nik na streho. Pre?ke in nosilci so pa enaki, in si tam pa? izbere? ene dobro ohranjene.
20 ? ura..... tolk je ura z ra?unom pri mojem mehaniku, sicer ni uradni Mazda serviser, je zasebnik, ki je prej delal na Mazda servisu.
Sicer avtu ne velja garancija, ?e ga namesto na uradnem avtoservisu servisira? pri kakem zasebniku ali fu?arju, ampak sej enako velja, ?e sam ?raufa? avto.
Tako da tale urna postavka se mi zdi da bi ?la ?ez bolj pri tistih, ki znajo sami kej po?raufat, radi sami delajo, nimajo pa dvigala oziroma ja?ka.
Z 10? za uro z dvigalom in orodjem pa dvomim, da se vse skupaj sploh amortizira.
'moja' z v6 motorjem ki jo vozi kolega, ima sedaj 260.000km, ravno dopolnila 17 let ne zre olja, nima pikce rje, samo ce je vzdrzevana ni nobene panike - to je stroj ki dela. Ni nobene stvari na avtu ki ne bi delala danes
P.S. Cene teh na avto netu so u tri pm viskoe za jurja max se zdilaj!
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Naslov teme dosti pove - torej se da Xedosa 6 1.6i letnik 96-98, z 200000+ km res prodati za 1200? ali ve?? Kolikor berem tele oglase, so nekateri celo rjasti oziroma se jim lupi barva??!
Meni se zdi to malo visoka cena in ne vem, kdo bi dal toliko denarja za cca. 14 let star avto.
Je na forumu kdo, ki je kupil Xedosa 6 pred kratkim, po mo?nosti 1.6? In koliko je zanj od?tel?
Ker se ne da prilepit rezultatov iskanja sem moral prilepiti link do vsakega oglasa posebej:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5262379&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5228384&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4915309&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5165951&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5265654&show=1
Va?n je da piha - na morju al pa na motorju.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani