Skoči na vsebino
(korejski)Chevrolet
Napisano

Brat je imel Lacetti-ja. Sicer naj bi bila mašina od opla (bencinar), sam avto ni šel nikamor, poraba ogromna, pa to vem, da mu je šel nek senzor na gredi in da je koštal celo premoženje. Prodati ga ni mogel, tako da ga je dal v račun, ko je drug avto uzel :)

Sodelovc je imel cruza dizla in tudi ni bilo stvari, k mu neb crknila. On je imel pa res smolo s tistim avtom. Sej zgledal je še nekak, sam vse ostalo... 

Jaz bi se tega ognil. Čeprov po drugi strani, lahko pa delam krivico omenjenemu avtu :) 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

NOVA MAZDA 3 (2019)
Napisano
dne 1. 3. 2021 ob 12:23 je mito3000 napisal:

Z enako opremo je x motor v cx30 za 900 eur drazji. 

Huh, pol sem pa narobe ocenil. Na avto.netu sem gledal cx-30 in sem bil presenečen, da so bile G150 dražje. Je pa res, da nisem primerjal tudi opreme 🤔

Evo, tkole se pa avto matra :)

https://www.youtube.com/watch?v=kQCtKu2QJTU

Sam je zanimivo, kako diski zažarijo, ko na polno zažlajfa (pri 2.min oz 2:40). Pol pa uzem testni avto 😛

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

NOVA MAZDA 3 (2019)
Napisano
dne 21. 2. 2021 ob 20:03 je mito3000 napisal:

Kolebam med motorjem g150 in x180 oz. x186. Sem vozil g122 in x180 in se mi je zdel x precej zmogljivejši. Pri x mi je glavna skrb zanesljivost saj še ni dolgo na tržišču. Vem da so bile težave s kompresorji, nisem pa zaznal da so to odpravili. Kake so kaj vaše trenutne izkusnje?

Men je zanimivo, da je G150 dražji od X180?? (govorim za CX-30, pri M3 je minimalna razlika).

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30 vs. Honda CRV
Napisano

Men je ASX tudi hud, pa še cenovno je dostopen. Edin, mašine so bolj žalost. Pa pač zastarel je :)

1033718.jpg
WWW.AVTO.NET

Mitsubishi ASX 2.0 INTENSE +, letnik:2021,19390 EUR :: www.Avto.net ::

Ali pa Subaru XV. Sam je isto težava, kar se motorjev tiče, hibrid stane pa celo premoženje :(

1055584.jpg
WWW.AVTO.NET

Subaru XV 1.6 Pure CVT, letnik:2021,24990 EUR :: www.Avto.net ::

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba: bencin vs. dizel
Napisano
pred 10 urami je Devi napisal:

Glede na to, da so skyactiv x nahajpali, da bo poraba blizu dizla je 8-10 litrov po mestu kr porazno. Skupna je, ce sem konzervativen 7.3l. 

Sej ima svoje momente recimo, ko vozis na tempomat recimo pri 50 je 3.4l, pri 90 - 4-5l in po avtocesti pri 130 - 6.5l. Ampak, ko vse skup potegnes z realno voznjo in da bi to naj bil varcn motor ... meh. 

Men je zanimiv tale test. Sicer ni v slovenščini, ampak tip ima res dobre teste. Men osebno je boljš od našga Komotarja :) 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

serviserji-šalabajzerji
Napisano

Kar se računa tiče. Sem imel enkrat podoben primer (sicer ne zarad vitla) in so zahtevali račun o montaži. Pa sem šel do najbližjega serviserja, ki mi je potem izdal račun, jaz sem mu dal pa za malico :) Ni najbolj legalno, je bilo pa najbolj enostavno :) 

Ker če prav razumem, njih skrbi samo to, da nisi ti sam doma montiral, ker nisi "strokovno usposobljen" . Pa nima veze, tud če sta samo dva vijaka za zašravfat. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Sam, a ni mal preveliko odstopanje. Servis za 60 000km je bil narejen pri 68 000km, ,naslednji ,ki bi mogu bit pri 80 000, je bil narejen pri 91 000km, naslednji namesto na 100 000 je bil pri 114 000?? 

okej, kakega jurja gor/dol ni panike. Tuki se mi zdi pa mal preveliko odstopanje?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

A COSMOS podjetje
Napisano

Te?ave avtohi?e A-Cosmos? Kupec na BMW iz zaloge ?aka ve? kot mesec dni
04.03.2020 18:33

Po ve? kot mesecu dni avta ?e vedno ni, zatika pa se tudi pri vra?ilu kupnine. Kaj pravijo v avtohi?i?

Nakup novega vozila je po nepremi?nini za marsikoga eden izmed ve?jih ?ivljenjskih projektov. Ker je lahko precej drago, se ?tevilni odlo?ajo za nakup rabljenega. Prevzem novega avtomobila je zato za marsikoga nepozaben dogodek ali celo uresni?itev sanj. Si predstavljate, da po pla?ilu kupnine avtomobila ne dobite? To prestaja eden izmed na?ih bralcev. Pred nedavnim je pri ljubljanski avtohi?i A-Cosmos kupil novo vozilo znamke BMW, ga tudi pla?al, a se je zataknilo pri dobavi.
BMW-5-mm-58d2b4cbd315e.jpg.360px.jpg
Foto: Milo? Mila?
Slika je simboli?na

Kljub pla?ilu kupnine avta ni

Kako se lahko zaplete pri dobavi vozila iz zaloge? Vozilo je najbr? na enem izmed ve?jih parkiri?? v okolici Ljubljane. V avtohi?i A-Cosmos ? glavnem prodajalcu vozil BMW v Ljubljani ? so termin izro?itve avtomobila prestavili kar 13-krat, ?eprav bi po pogodbi to lahko storili le enkrat.
Bralec se je vmes ?e naveli?al ?akanja in je ?elel odstopiti od pogodbe. Takrat so mu avtomobil obljubili ?e naslednji dan, v nasprotnem primeru bi mu vrnili kupnino. Ni? od tega se ni zgodilo. ?as je tekel dalje in bralca je zanimalo, kako je z vra?ilom denarja, pa so mu odgovorili, da trenutno nimajo sredstev za pla?ilo vozila niti za vrnitev kupnine.
Bralec se je za pomo? obrnil tudi na distributerja vozil BMW Group Slovenija, kjer, kot sam pravi, ?niso pomagali ni??, sporo?ili pa so mu, da je tak?nih kupcev deset ali celo ve?. Razo?aran bralec se je na Finance obrnil zato, ker je ?elel, da se o njegovi izku?nji izve in da se v enakem polo?aju ne bi zna?el ?e kdo.
A-Cosmos: V zadnjem obdobju smo imeli nekaj te?av

Dru?ba A-Cosmos, ki ima v ?i?ki salon vozil BMW, je po dostopnih podatkih v zadnjih petih letih poslovala z manj?im dobi?kom - v 2018 so ga ustvarili 130 tiso? evrov. Podatkov, kako je poslovala lani, ?e ni. Blokiranih ra?unov nima, je pa imela prej?nji teden na enem izmed ra?unov rezervacijo, ki je trajala en dan. Pogodbo za prodajo vozil BMW ima do leta 2024.

V A-Cosmosu finan?nih te?av niso potrdili, priznavajo pa, da so v zadnjem obdobju pri nekaterih vozilih res imeli nekaj te?av z dobavnimi roki. ?Zadeve urejamo in predvidoma do konca prihajajo?ega tedna se bodo dobave vozil normalizirale. Kadar pride do primera zamude, vedno re?ujemo zadevo v interesu stranke, nudimo nadomestno vozilo in se dogovorimo tudi za morebitno od?kodnino.? Pri koliko strankah so ?e imeli tak?ne te?ave, nismo izvedeli.
Za vpra?anje o morebitnih te?avah njihovega poobla??enega prodajalca smo se obrnili tudi na distributerja vozil BMW Group Slovenija, kjer zadeve niso ?eleli komentirati.
acosmos03-be-5e5fc1ac9af3f.jpg.360px.jpg
Foto: Ale? Beno

Dobavni roki odvisni od vrste prodaje

?Dobavni roki so odvisni od vrste prodaje. Gre lahko za prodajo iz zaloge v Sloveniji, iz centralnega skladi??a v Avstriji ali pa za novo naro?ilo v proizvodnjo,? dodajajo v A-Cosmosu. Na spletni strani trgovca na portalu Avto.net, kjer prodajalci pogosto prodajajo tudi nova vozila, ki so razstavljena v salonu, ta trenutek ni naprodaj novega vozila znamke BMW, vsa so rabljena. ?e vedno pa lahko naro?ite novega BMW.
Dodajajo, da pri odstopih, ki se zgodijo iz razli?nih razlogov (ne le zamuda), vedno povrnejo tudi vse nastale stro?ke. ?So pa tak?ni primeri redki.? Pojasnjujejo ?e, da se na tiso? vozil, kolikor jih nameravajo prodati v letu 2020, vedno najde pribli?no deset odprtih dobav.

Bralec dobil novi termin izro?itve

Isti dan, ko smo se z vpra?anji obrnili na avtohi?o, so bralcu dodelili nov (?tirinajsti) termin izro?itve avtomobila. Kako se bo razpletlo tokrat, bo znano v prihodnjih dneh. Bralec je po ?tevilnih obljubah ?rnogled. Ali je A-Cosmos v finan?nih te?avah, ni jasno, konkuren?ne avtohi?e so se v preteklosti ?e zna?le v te?avah.

Malo zgodovine: bogata znamka, revni trgovci
Trgovska mre?a BMW je na prepihu ?e dolgo ?asa, ?e posebej od ustanovitve lokalne pisarne BMW v za?etku leta 2007. Kot prvi jo je vodil Miha A?man. S prihodom pisarne v lasti BMW se je kmalu po njenem odprtju od distributerske, nato pa ?e od trgovske pogodbe poslovil Avto Aktiv. Dru?bi s sede?em v Trzinu je sicer sodi??e v M?nchnu pogodbo vrnilo in za nekaj ?asa podalj?alo sodelovanje obeh podjetij. Konec leta se je zgodba med BMW in Avto Aktivom sicer za?asno kon?ala.

Namesto Avto Aktiva je prodajo v Ljubljani skoraj so?asno prevzel trgovec Malgaj, ?tiri leta pozneje pa se je zaradi slabih donosov poslovil od znamk BMW in Mini ter se raje posvetil Renaultu, Nissanu in Dacii. Salon in servis v Kranju pa je oddal Avto Aktivu, ki se je v tem ?asu vrnil v mre?o trgovcev in ?e danes vztraja pri znamki. ?eprav je leta (do konsolidacije s podjetjem Avto Aktiv Intermercatus, ki deluje tudi na drugih trgih) posloval negativno. Podjetje se je okrepilo ob lastni?kem vstopu Klausa Berninga, nekdaj ?lana uprave Porscheja. Berning se je od polo?aja v Porscheju poslovil, ko je temu spodletel prevzem Volkswagna. Z njim smo pred ?tirimi leti objavili ekskluzivni intervju.

Leta 2009 se je mre?i trgovcev pridru?il A-Cosmos, o katerem pi?emo v tem ?lanku. V zadnjih letih se je za posel v Ljubljani bojeval z Avto Aktivom, ki BMW uradno prodaja iz salona v Kranju. V prihodnje pa naj bi v Ljubljani odprl prodajno-servisni center BMW. Podjetjema sta skupni tudi znamki Jaguar in Land Rover. Ko A-Cosmos pred leti z njima ni podalj?al pogodbe, je skrb zanju prevzel Avto Aktiv.
Medtem je za?el bolehati ?e dolgoletni trgovec Avto Select, ki je za BMW skrbel v Novi Gorici in Kopru. Pred dvema letoma je trgovec kon?al v ste?aju. Sprememb ?e ni konec, ve? v kratkem.

Milo? Mila?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.