@dvorjan Zgolj opisal sem kar mi je povedal. To je bil lep primer povprečnega voznika, ki je kupil EV malo "na pamet" in se kar naenkrat soočil s kupom problemov, o katerih verjetno pred nakupom ni razmišljal.
In dec verjetno ni pretiraval v svoji zgodbi, če se je vozila znebil po vsega 3 tednih.
Mi je pa zanimivo tvoje razmišljanje, da za nic ni kriv avto. Ja oprosti, izvirni krivec je ravno EV, do trenutka nakupa ni rabil vska dan 3x na WC. Res, da se bi se lahko bolj pozanimal, samo situacije s katerimi se je srečal so pa čist vsakdanje in se jim ne mores glih izogniti.
Torej, epilog je da EV ni uporabniško prijazen in sprejemljiv za vsakega.
Zadnjič mi je bivši sodelavec razložil svoje doźivetje Tesle X. Vglavnem za rabljeno je vzel kredit in odkartal 40k. Računica je bila, da zastonj polni na bližnji brezplačni polnilnici in se kredit prakticno sam odplača.
No zalomila pa se je uporabniška izkušnja, pravi, da je v 3 tednih shujšal za 3 kg🤣. Na hitro mi je razložil glavne probleme:
- nikoli ne veš ali po parkirišče od polnilnice prazno, kljub temu, da to aplikacija sporoča, saj nekateri ta e-mesta pač uporabijo za klasično parkiranje. Se pripelješ tja s prazno baterijo pol pa švicaš kje boš našel drugo in upaš da se zgodba ne ponovi
- ko je bil primoran polniti na avtocestnem bencinskem servisu je čakal 45min in takrat moraš pač iti na kavo. Pravi, da je bilo že samo polnjenje dražje kot gorivo.
- znašel se je v 2 urnem zastoju in se je počutil, kot da je na infuziji ko je gledal kazalnik napolnjenosti baterije
- ker se ni glih najbolj pozanimal je bil razocaran nad dosegom, okoli 250-300km januarja
- kvaliteta izdelave katastrofa za 100k vredno vozilo. V notranjosti slabi materiali, vrata se niso lepo zaprla, zelo glasno v kabini.
No po 3 tednih je imel srečo, da se je našel nekdo in kupil vozilo, on pa je nabavil BMW X5, dizla, in pravi da nikoli več EV.
Nč pametnega ne bom napisal, ker se ne spoznam na plin. Zanimivo pa mi je, da @PotatoUser prvo vpraša za mnenje in dobi kup zaskbljujočih odgovorov, pa še vedno vztraja pri ogledu in nakupu. Jaz bi odvil v drugo smer pa sam gasa stran od tega avta.
jaz prodajam svojo Mazdo 6, ki izpoljuje vse napisane pogoje:
- motor 2,5l, 192KM, atmosferc, zelo zanesljiv motor, avtomatski menjalnik, več lahko prebereš na forumu
- poraba zadnjih 4 leta po računalniku 6,9l, to lahko preveriš na raznih straneh, kjer uporabniki beležijo porabo
- moči ima dovolj, potovanje s celotno družino in polnim prtljažnikom v Vrhniški klanec ni noben problem
- nočne luči so LED prilagodljive, to pomeni, da same preklapljajo kratke-dolge, vidljivost odlična
Vglavnem, da ne dolgovezim, avto je brezhiben, zelo lepo ohranjen i ima vso možno opremo, vključno s panoramo. Menjam ga samo zato, da si iz Nemčije pripeljem novo Mazdo 6, seveda bencinarko.
Iz tega razloga imam v oglasu fotko števca kjer se vidi povrečje 6,9l, samo verjetno da te fotke sploh ne pride, ko prebere motor 2,5l je kolaps.
En me klical pa me spraševal za porabo, in nikakor ni verjel, ker njemu diesel Insignia pije 8l, pa da ima probleme z njo. Sem mu rekel če noče problemov je prov poklical, no na koncu se je odločil da bo šel raje enega tdi passata pogledat.
No zdej me pa ta "smešna" cena še bolj zanima. Ne razumem zakaj je to takšna skrivnost. Jaz tega ne skrivam, še več, svojega agenta reklamiram dalje ce kdo želi, da se on prišpara.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Evo mojga
Povezava za deljenje
Deli na druge strani