Včeraj sem pogledal oddajo Preverjeno, zadnji prispevek o rabljenih avtomobilih. Mislim, da je bil vaš prijatelj Marko Ferlin, ki je posvaril pred preveč ugodnimi ponudbami, ki se pojavijo na mobile.de konec tedna. In ta je bila ena takih. Taki M6 2016 G165 se prodajata trenutno 2, za dobrih 18.000€.
@Bini, ravno prejle sem nekje prebral, da je tvoj motor 2x bolj kompleksen kot navaden bencinski, celo kompleksnejši od dizla, tako da ena dodatna reč gor ali dol, pri tebi ne igra vloge.😁
@Bini kako si se navadil na suv-ja? Meni osebno se zdi da zaradi manjse medosne razdalje in visjega sedenja skoz ruka, nekak se nikak nemorem navadit na testnih voznjah.
Cena se ve zakaj je bila takšna, zaradi možnosti ponovitve odstopa laka. Facelifta pa nisem hotel imeti zaradi deaktivacije cilindrov, še eno eko sranje ki se neve kako se bo obnesno cez 10+ let. Ta g165 je trotel ziher motor. Vcasih je pri nas ki smo v avto industriji/solanju/vzdrzevanju tezko avto zbrat ker gledamo tehnicni vidik na dolg rok, ko pa izberemo je pa to to. Če bi danes zbiral mazdo se enkrat bi zbral enako opremo, avtomatik in zaradi avtomatika g192 motor (brez deaktivacije cilindrov). Vcasih je bolje vedet manj 🙂 .
A deaktivacijo cilndrov imajo samo nove G194, ali tudi nove G165 in G145?
Glej kupis kar ti pase, pa za koliko ti pase, izbire glih ni med benz mazdami 6, med dizli se lahko igras s cenami koliko hoces pri benzu pac ne. Ce ti pase kupis ce ne pac ne. Eni bi radi imeli avte po eurotaxu pa bog nedaj da bi potem kaj bilo takih jaz ne prenasam, kupi najceneje kar obstaja in ne klici. Jaz vem kaj imam in kako vzdrzujem, za kupce za svoj avto se ne bojim.
Sčistil dušilno loputo že tretjič do 80000km, preveril vse tekočine, dolil tekočino v akumulatorju, pripravil na zimo, sledi samo še menjava gum. Enak postopek ponovil na toyoti.
A to na sliki je umazana ali čista loputa?😜
Še vedno mi ne gre iz glave, da je nisi dal za 24.000€ oziroma ne morem verjet, da bi kdo preplačal 4.000€ ...
Nič od tega, to je samo material ki ga imam doma pripravljenega ce bi bilo treba menjat, material na zalogi. Pod garancijo je bilo menjano ogledalo zunanje levo desno (se ni zapisalo do konca), volan (se je luscil), diski 2x pod garancijo potem sem pa svoje zimmermam z luknjicami dal gor.
Hvala za informacije! Le volan sem uganil iz slik 😊
Bravo. Enako je pri meni. Ne bi rabil menjati diskov spredaj, ker so bili še zelo dobri, pa sem jih z brembovimi in moram priznati, da so mi iz dneva v dan ljubši. Še zadnje diske in ploščice rešim in bo top. Enako je z oljem v menjalniku. S takimi majhnimi menjavami prideš do res super izboljšav. Menjalnik je iz dneva v dan boljši. Kot puter.
Da ne govorim o bose ozvočenje.
Sedaj sem nabavil še nova visokotonca rainbow za zadaj na poličko. Original je precej preveč mutno vse skupaj. Upam, da se bo tudi zadaj zvok "razjasnil".
Od tega kar sem naštel nebi rablo bit nič menjano, ampak pri meni se vse preventivno menja, ce pa je oem slaba znamka se pa menja z boljso (kot zavore) 🙃🙃🙃 jaz sem tisti frik ko mora bit vse v nuli in kot novo
Ne dvomim in zato je verjetno avto boljši, kot kakšen s pol manj km. 👍
@scania, veš kaj me še zanima, kaj od teh menjav je bilo pod garancijskimi (končniki, diski spredaj zadaj, ploščice spredaj zadaj, mikro jermen, napenjalec, vodna črpalka, sklopka komplet)? Verjetno vse razen ploščic?
24000€ se lepo sliši, ampak ko pogledaš čez črto koliko je bilo vloženega (menjava olja na 10000km velikokrat še prej v času korone na 3000km in 6000km) zavore menjane z Zimmerman diski z luknjicami, ploščice menjane spredaj zadaj (ker je bila oem vgrajena znamka trw) filter zraka menjan na 20000km kabinski vsak servis, svečke menjane na 80000km. Olje v menjalniku menjano 2x sedaj do 80000km in sicer z redline ki je top. Gume zimske kupljene nove na platiščih. Doma pripravljeno za menajvo ko bo potrebno, končniki, diski spredaj zadaj, ploščice spredaj zadaj, mikro jermen, napenjalec, vodna črpalka, 3xoljni filter original, 3xsvečke (1xoriginal, 2x NGK), 3xzračni filter, 3x filter kabine, sklopka komplet. V glavnem materiala za ta avto še pa još. Ostaja do nadaljnega pa če tudi bi kdo dal 30000€. Aja pa na krown sem se naročil 4.12 tako da bo tudi korozijsko zaščitena.
Saj toliko stvari na Mazdi 6 dizlu te generacije in pri teh km ni bilo menjanih, tako da me je sedaj postalo kar strah, ker kupujem nekaj podobnega, kot je bila tvoja. 🤪
Klicov je bilo 9 od tega 4 resni, eden je danes tudi prišel pogledat, vendar kot sem že omenil se nebo prodala. Med resnimi je tudi bil eden naš član na forumu. Ta najbolj zagret je bil pa z Velenja in je ponudil celo 24000€ ker striktno išče tak avto s takšno opremo in motorjem.
Skoraj ne morem verjet. Zanimivi časi. Tudi sem včeraj videl, da je bilo blizu 300 ogledov oglasa. Lansko leto bi za isto težko dobil 24.000, ker še ni facelift. Jaz bi jo na tvojem mestu za 24.000 takoj prodal. 😁
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano (urejeno)
Sam sem spremljal oglase na mobile.de od sredine junija naprej in čakal, da se ponudba poveča, cene pa še malo padejo. Pa se je zgodilo obratno.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani