Skoči na vsebino
Prigode v prometu
Napisano

V?eraj sem bil udele?en unikatnem primeru s policisti in ustavljanjem. Motor, slabo vreme, pa preden za?nem naj oddvojim, da nikjer ni bilo sploh besede o hitrosti.

Primer 1:

Malo pred Karlovcem vozim za ve?jim kombijem, vse kot mora biti, omejitev 70, pridemo za ovinek radarska kontrola. Kombi pred menoj tako cvikne da na polno pohodi bremzo. Ker je bil levi ovinek sem imel pregled nad cesto in reagiral tako da sem ga obvozil. 80% da se ne bi ustavil v teh razmerah.

Jasno direktno pred policistom preko polne.

Moje besede policistu: Vem zakaj ste me ustavili, sem prevozil in prehitel ?ez polno, a objasnim situacijo. Policist zadevo poslu?a, jo razume in upo?teva, ter zaklju?i zadevo brez kazni in besedami v redu, pametno in previdno ?e naprej.

Primer 2, cca pol urce kasneje

Metlika, od petrola pred rondojem do ?e cca 4 km naprej za kolegom, ki je bil z menoj in za menoj na ?isti riti vozi srebrn golf. De? te?ke razmere a avto ga je neprestano podil. Ovinki, klanec gor dol, on mu na riti, jaz to spremljam, z lastnim motorjem v rahlih te?avah (o?itno naglodan kabel za zadnji ABS senzor) zato sem moral izklopiti TCS - se je aktiviral med vo?njo sam od sebe) cesta mokra...

po 4km vo?nje v koloni se odlo?im da je bolje da med naju in tega k... dava nekaj avtomobilov, ?e prav je velika verjetnost da bo ?e za nama na riti...

Zato na prvi ve?ji ravnini prehitim avte pred menoj

V tistem hipu ta golf pri?ge modre lu?i....in naju da na stran. Mamicu mu...

Moje besede isto: Ja res sem ?el ?ez polno, vendar me je v to prisilil va? avto ki nas je resno ogro?al z varnostno razdaljo, motorist mora reagirati na take situacije, ?e posebej v de?ju, kjer imamo omejeno vidljivost in smo izpostavljeni ?e bolj kot v suhem.

Zoprna, arogantna policista, ki sta samo pisala, pa pazi to, na podlagi osebnega zaznavanja sva dobila ?e vsak kazen za kao prehitevanje v naselju v metliki....brez ulice brez ?esarkoli...samo papir. Naj bi bilo prehitevanje (od kdaj je prehitevanje v naselju prepovedano ne vem), a kazen popolnoma enaka - 98 ?len 2. odstavek....kot za tukaj preko ?rte.

Sram me je, res. Da je policija ?e nau?ena da je prioriteta izdajati naloge pred izvajanjem varnosti na cesti

To da naju je ogro?al 4km sploh ni bilo pomembno, in video posnetka v avtu te poti kao ni (sem ga zahteval)....torej spet vse na podlagi t.i. osebnega zaznavanja.

Se bojim da pri nas niti prito?ba ne pomaga ve?. Je zgolj razlog da ti nabijejo polno kazen.

Kazen druga?e ni velika 2 x 80? (polovica) brez kazenskih. Ne gre se pa za denar.

?e obstaja mo?nost bom pla?al in se prito?il. Nikjer nisem rekel da nisem ?el ?ez ?rto (2. kazen) a to je bila posledica, vse ostalo............

?e stransko dejstvo. Cesta kjer je bila neprekinjena ?rta je 1km dolga ravnina, torej ne nek nepregleden ovinek. Zgleda pa da so jo pred nedavnim malo priredili za lovljenje.....tu je ?e s prekinjeno ?rto, danes je celotna ravnina z neprekinjeno.

post-2637-0-47137600-1506327657_thumb.png

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 (2014)
Napisano

Pozdravljeni, nov na forumu in je M3 v o?jem izboru za 2. dru?inski avto.

Zanima me kak?ne so kaj izku?nje z avtomatskim menjalnikom - torej vezija 120AT, prevsem kar se ti?e stro?kov vzdr?evanja, razlike v porabi in nasploh ob?utka pri vo?nji (napram M/T menjalniku).

V mojem primeru se bo avto vozil nekje v razmerju 50% mesto in 50% magistralka, pa ?e to vse skupaj max. 10.000km letno.

Hvala ?e vnaprej.

zanimiv izbor za 2.. avto cca 30-50km dnevno....se ti izpla?a (predvidevam da gleda? novo). dvojka ne bi bila primerna?

Druga?e so 3ke od vseh mazd najbolj vzdr?ljive. Servisi pa so rahlo dra?ji od konkurence, a z bencinarjem ni te?av. AT ne dela take razlike v porabi, bolj ti dela razliko mestna voznja. Vsekakor ne verjemi temu kar pravi proizvajalec na papirju, je vedno ve?. poglej kak spritmonitor ....

6,4 pa vse tja do dobrih 9......

https://www.spritmonitor.de/de/uebersicht/27-Mazda/250-3.html?fueltype=2&power_s=120&power_e=120&gearing=2&powerunit=2

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

?e ljudje celo avto spregledajo, potem je pri motorju ki ga je 4x manj, verjetnost za to 4x ve?ja. U teoriji bi moral motorist vozit ene 4x po?asneje da bi bil enako varen pred izsiljevalci. 

v teoriji ja, v teoriji pa je tudi lu? motorja veliko bolj vidna (se je ne da ugasniti). 

A problemi so v praksi in CPPju...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

Primer 2: na motorju vsaj 3x do 4x na teden....ampak res vsi gledajo desno. Ne stekam, takoj ko ga vidis in vidis da on ne gleda v tvojo smer je zlajfa edina resitev.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

plo??ica s podatki o barvi
Napisano

Velikokrat je v stranskem speglu. Vsak licar pa ima program v katerega pogleda kodo. Razen ce ni to kdo ki doma pod kozolcem farba :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 (2014)
Napisano

A pa ni logi?no, da servis preden preda avto avto pripravi? To pomeni da nalo?i tudi vse posodobitve - tako za CPU kot gadgete? Kupec ne bi smel biti tisti, ki ve ve? kot uradni servis, vsaj kar se ti?e uradnih podatkov.............

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

avtoplin
Napisano

Na severu moras paziti ni vse lpg. Imajo tudi zemeljski plin (erdgas) in vodik

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

avtoplin
Napisano

V bosni je 0.58 BAM! To je 29 centov fantje

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 nakup
Napisano

Ja a pa da bi kdo bil resen pa poklical in ponudil sprejemljivo ceno pane?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 (2014)
Napisano

To so mi zadnji? kazali, ma neki prask ma ni? huj?ega. Edino feltne so kar podrsane od plo?nikov. V notratjnosti pa vsaj zame neprijeten vonj... Korektno ohranjena za starost in kilometre. Js bi poskusil zbit ceno za vsaj 1.000-1.500 eur.

To je korektno za 14.000km?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 (2014)
Napisano

Sej Jures tudi, sam ne prizna  :jezicek:  #Barchetta #Miata

to je du?a in hobi. izbira prvega avta pa ima kriterij v litrih, (pa ne tistih za porabo) :lol:, ?eprav priznam da je alhambra lepa na pogled , drugi avto pa v centimetrih.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 (2014)
Napisano

normalno da vsi tudi gledamo na to da nam je avto v?e?. Mi?ljeno je bilo to da je nekdo zaradi tega ker mu je avto tako v?e?, ga bo kupil ne glede na ceno in to da res rabi takega :)

Cx-3,4, kot 'dru?inski' tudi 5 so ?minka avti, ni? ve?, nobeno zimo ne pridejo kaj bolj prav

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 (2014)
Napisano

spet kupujete avt z o?mi  :rolleyes:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 (2014)
Napisano

Jaz pa mazdo 8. Pa je ne bomo videli tu.

Medtem ko je Mazda Biante nov dizajnerski fail mazde...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 (2014)
Napisano

Ja jaz sem tudi imel cx-3 v mislih, ampak ?koda, res je malo premajhen oz. utesnjen avto...?koda da ni pri nas cx-4, ta mi je pa zakon :), zgleda kot mazda 3 

pa saj ja veste da je cx-3 povi?ana mazda2? to je sedaj trend, prodati lep napihnjen avto za 16k

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jures a si kaj dobil za mojo ?estko?

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

pa saj si spremenil a ne, jaz ne dobivam ni? ve?, niti koledarja ne :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Boss ti pa povsod vidi? zaroto.........

to je kar legitimen vpoklic...800.000 vozil

http://www.kfz-betrieb.vogel.de/mazda-rueckruf-gefahr-zufallender-heckklappen-a-551823/

Bi pa vas moral skrbeti tale vpoklic, tole je pa resno

http://www.auto-motor-und-sport.de/news/mazda-rueckruf-cx-5-3-6-diesel-injektor-kurzschluss-oelmangel-8465334.html?block=1

https://www.mazda-forum.info/threads/mazda-rueckruf-2-2l-diesel-3-6-cx-5.73855/

Vsi dizli 2.2 od 2012! Dolo?ene serijske seveda

Gelipter za prtlja?na vrata - amortizerje:

Modelle sind:
Mazda CX-5: 17.11.2011 bis 26.12.2015
Mazda CX-3: 10.02.2015 bis 26.12.2015
Mazda3 (BL) Schr?gheck: 17.12.2008 bis 10.08.2013
Mazda5 (CW): 16.06.2010 bis 01.04.2015
Mazda6 (GH) Flie?heck: 2.10.2007 bis 31.08.2012
Mazda6 (GH) Kombi: 4.12.2007 bis 31.08.2012
Mazda6 (GJ) Kombi: 31.07.2012 bis 25.12.2015

?e ang. prevod

Mazda Germany has now announced details on the recently announced recall of the rear-bumper mufflers. Accordingly, 211,973 units of model series 3, 5, 6, as well as CX-3 and CX-5 are affected. Of the world's 2.2 million vehicles registered in the European Union due to a possible corrosion-related break in the end caps of the gas-filled dampers, almost 798,000 are registered in Europe, said a spokeswoman for the importer.

An injury from an unexpectedly falling tailgate is not yet documented, the spokeswoman continued. The fault was noticed by a "quality complaint at another vehicle manufacturer". Recently, Nissan had launched a recall for rear bumper mufflers. Opel also had similar problems with the Insignia.

The spokeswoman for the exchange of the gas pressure dampers could not yet name the spokeswoman. This has so far not been defined as the internal code of action with which the manufacturer provides the recall. At Nissan the exchange took about 50 minutes.

According to the manufacturer, Mazda is not relevant in the German market for the control unit for diesel engines (Skyactiv-D 1.5) for the Mazda 2, Mazda CX-3 and Mazda 3. In this case, an excessively high fuel concentration during combustion, which can lead to soot accumulation in the cylinder, is criticized here. Increased engine vibrations and lower acceleration values ??could be the result, worst of all engine misfires.

o?itno ima tudi 1.5 ma?ina problem (a ta ni tako popularen)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sicer ?isto ok, da skrbijo in redno vr?ijo vpoklice za napake, samo je pa nesprejemljivo, da v Sloveniji dobivamo obvestila v tujem jeziku! Pa ne glede na to, za kateri tuji jezik gre.

LP

v?asih se vpra?a? kaj je sploh ?e funkcija MMSja

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano

Lani ko je sla guma pri Imoli smo 2 uri lavfali na mestu...zunaj je bilo 37

Ne smes lavfati avta vec kot tri minute

Ne smes zapirati otrok v razgret avto

Ne smes se sprehajati oz zapustiti avta na AC...

Torej razum zmaga verjetno...tudi takrat ko gres pred daljso potjo vedno tankati polno in mas vodo v avtu...

Tu je pa tudi hlajen predal nekaj kar vec kot prav pride

Ce bi bilo nekaj z motorjem ne bi razmisljal ampak bi poklical taksi za ostale 3 da jih pelje dol nekam na prvem izvozu

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano

No sej to je point. Po moje si zivcen ko glesas kako range upada

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano

To ne velja za elektriko. Ker s tem je vezan co2

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano

V teh vrocih dneh in zastojih sem se spraseval tudi o tem kako je ce si ujet na cesti...pa rabis vsaj klimo ko stojis par urc v zastoju...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano

In s cim se napaja powerbank? :ph34r::harhar:

Sam ta tip baterij kao drzi

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano

Baterije se samo-praznijo. Tesla pravi da jo mora? priklopiti in dati v storage mode ?e bo stala ve? kot kake tri tedne.

al pa na mimovrste kupiti ene 40.000mAh powerbank  :jezicek:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.