Skoči na vsebino
Mazda CX-30
Napisano
pred 36 minutami je Boss napisal:

Mislim, da ne bo tako hudo, ker @Alex ni glih znan po tem, da bi sred najhujše vročine vlekel naloženo češko prikolico na Vršič. 🤪

Boss, pa ti ja dobro veš,da tej avti niso delovni stroji, ampak fensi suvi.

Prikolica ne pride v poštev.Še sank nimamo naa strehi.😋

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 36 minutami je Janez007 napisal:

Morda lepše, ampak a smo pozabili, kako je težje dihati skozi obrazno masko? Bo v vročini zadosti zraka?

image.jpeg

Mogoče bi pa izračunali, koliko manj zraka pride zaradi te mrežice? 😉

Aja, zajem zraka za motor je zgoraj na zgornji mreži. 😉

So pa dobre te mrežice kot začčita  proti razni golazni (polhi, podlasice, podgane, rakuni, kune). Tako nimajo vstopa v motor. Spodaj je pa itak vse zaprto z plastičnimi pokrovi. 🤗

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano (urejeno)

Z Gelipterjem sva obdarila za novo leto naše mazde.Kupila sva in  vgradila dodatne mrežice na najiinih cx30 na spodnji odprtini za zrak.

Original odprtina  je prazna z le par pokončnimi  letvicami. Aftermarket mrežice pašejo v nulo, imajo enak vzorec kot maska n so narejene iz res kvalitetne ABS plastike. Na nosilcu tablice so potrebni majhni popravki-modifikacije. 

Prej:

IMG_20221228_143709.jpg

potem:

IMG_20221231_123338.jpg

IMG_20221231_123550.jpg

IMG_20221231_123707.jpg

IMG_20221231_120451.jpg

Sva pa opazila, da so pred hladilnikom vgrajene posebne lopute, ki so zaprte, ko je motor ugasnjen. Najbrž služijo temu, da se motor hitreje segreje, nato se odprejo. Vidi se namreč, da jih krmiljo elektromotorji. 

IMG_20221231_131646.jpg

IMG_20221229_125750.jpg

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano
Pred eno uro je FuManchu napisal:

A to majo tud Mazde zdej?:blink:

Ne, nimajo, hvala bogu. Te okrancljane in svetleče  havbe  ala novoletne jelke, spredaj in zadaj so mi nekaj najbolj grdega, kar so v zadnjih letih dali na avte. V tem pa prednjači reno megan. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
Pred eno uro je dvorjan napisal:

Pa kaj še ... Da dam 30 jurjev in me pričaka ročni menjalnik? No, ne.

To je najboljši del tega avta in mazd nasploh. Že zaradi tega, se jo splača kupit. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 32 minutami je MazdaBoy napisal:

A zdej boš pa na servisih šparu? 🙂 Premium avto, dej mu nudi še premium servis 😆

Nimam toliko denarja, da bi ga šenkal šalabajzerjem na uradnih servisih. 

Raje grem za razliko za  kak dan  v Dolomite. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 2 urama je MazdaBoy napisal:

Ne govorijo fantje zastonj tle gor, da je to premium avto 😆

Zato pa se ne vozi več avta na uradni servis, ko gre garancija mimo. 😉 Pa premium gor ali dol. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 6 minutami je Bini napisal:

Seveda sem šel - sva šla po turi na Gorenjskem, čez Vršič na goriško na tvoje konce (@Slivka)-brez pasoša in na morje za 2dni....:zoom-zoom: 😉(@Alex je dal za večerjo jaz pa za pijačo kot pravi Štajerec.... 😀😂😉

(Pod izlete je pa objava) 😊

Moramo še kdaj ponoviti vajo. Da bo zraven tudi Gelipter. 😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano
pred 7 urami je Bini napisal:

Zlati časi se bližajo,cena goriv je spet padla in to še ni najnižja cena......:jupiii:

Vse, kar je več kot 1€ /liter goriva je navadna kraja. 😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 2 minutama je FuManchu napisal:

Če te drugi strašijo, kako je SAAB oh in sploh težko za šraufat, ni delov in so dragi itd...

No od tega ni nič res :jupiii: tako poceni avto za servisirat nisem še imel. 

Je pa res, da se je treba mal znajdt in gledat tud drugam.

Tudi moj sodelavec je vneti privrženec saab-ov. Ima že tri, tudi kabrioleta. 😊

Ravno se dogovarjala, da ga dobro spoliramo, uredimo muziko in gasa. 

Recimo usnje sedežev je veliko bolj kvalitetno kot mazdino. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 1 minuto je FuManchu napisal:

Jaz vem, ko sem šel zaarat saaba v lj, nisem spal cel teden dobro. Sem se samo žrl sam sebe, kaj če menjalnik crkne, kaj če to in ono crkne.

Možakar je zatrjeval, da je vse servisirano kot mora biti. 

Podkrepljeno z listki in računi.

Ko sem avto peljal na kop car v lj (servis za SAAB) so mi rekli, da je tako dobro možakar skrbel za avto, da je bil v delavnici zraven in spremljal vsak servis.

Uglavnem takrat se mi pa res kamen odvalil od srca :bravo:

Očitno so še posamezniki, katerim gre za zaupati in ni mi žal, da sem kupil od njega avto.

V bistvu si imel bolj srečo, da je lepo skrbel za svoj avto, kot pa to, da je imel vse račune in listke. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 39 minutami je MazdaBoy napisal:

Kaj ti pol sploh ostane, če ne gre zaupat trgovcem, dealerjem? Kje kupit rabljen avto? ☺️

Po moje se ga splača kupit, ga dati kakemu dobremu mehaniku v roke in ga zrihtat. Tudi motor druge roke bi se splačalo kupit. 

Mogoče je pa le kaka malenkost( zabit egr, dpf, kak senzor) 

Včeraj sem imel nekaj časa in sem šel en giro s to zverino. 🤘

Dela kolega, tam pa smo se malo peljali. Bi imel ta avto? Bi, čeprav ima avtomatski menjalnik. 😊

WWW.AVTO.NET

BMW serija 8 Gran Coupe: , letnik:2020,88760 EUR :: www.Avto.net ::

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 27 minutami je Janez007 napisal:

Kaj pa če te ta tvoj šesti čut vara, tako kot na primer pri političnih voditeljih? 😃

Mah, pri političnih voditeljih je tako, da volim tiste, za katere vem, da bodo razjezili več ljudi. 🤗 V bistvu mi je pa čisto vseeno, kdo je na oblasti. Meni se isto piše. Če pa večina odloči tako, kot je, pa naj. Na zadnjih volitvah sploh nisem šel volit. Kar se pa tiče mojega šestega čuta, so moji znanci in moja familija vedno začudeni, kako ugasnem (predvidim) pravilbo stvari. 

Recimo zadnji ojačevalec za kitaro sem kupi pred kratkim l "na slepo" v Nemčiji.

Preko njihove "bolhe". Ojačevalca nisem ne videl, ne slišal, kupil sem ga le na podlagi dopisov prodajalca. Ocenil sem, da je pošten v izjavah. Vseeno se gre tu za par jurjev €. 😊 In nisem se zmotil. Ojačevalec je prispel v dveh dneh,  celo zaščiten  v dodatnem kovčku, vrednim 300€. Zraven mi je dal nove lampe, kable... 

Pa tega v oglasu in dopisih  ni omenil. Ojačevalec pa dela v nulo. Prišparal sem kar precej denarja in moj šesti čut je zopet deloval. Prav tako pri prvi mazdi 6 leta 2006,  kot tudi tej ta zadnji. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 37 minutami je Boss napisal:

Hipotetično vprašanje:

enaka avtomobila s podobno kilometrino in ohranjenostjo. Tud serviser potrdi, da sta oba ok.

ampak

1. avto ima servisno zgodovino in popise servisov ter menjav

2. avto nima nič, ne podatkov servisne, ne menjav  delov ipd.

Kateri avto na koncu izbereš?

Tistega, ki ima kak#no malenkost, ki me pritegne bolj.Vedno zaupam mojemu šestemu čutu. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 35 minutami je Janez007 napisal:

Ko kupuješ avto ugotavljaš njegovo dejansko stanje, in sicer na podlagi tehničnega pregleda in preizkusa avta, razpoložljivih dokumentov in izjav lastnika. Če se na dokumente in njihovo vsebino ne spoznaš, je res vseeno, ali jih pogledaš ali ne. V tem smislu razumem tvoje stališče do dokumentov. 😲 😀 (če ne ločiš med originalom in ponaredkom).

Jaz najbolj  verjamem svojemu občutku ali pa strokovnjaku, ki avto pregleda. 

Ko sem sam kupil 6-ko v Nemčiji, je Marko poslal tipa, ki se spozna na avte gor v Nemčijo. Pregledal je detaljno cel avto, meni pa je poslal okoli 30 slik vsakega detajla avta. Tako sem zaupal, čeprav sam avta nisem videl, da je v redu. In res je bil v redu. Imel sem tudi izpisek iz servisov, a si kaj dosti z njimi nisem mogel pomagati. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 10 minutami je Janez007 napisal:

Pa ti sploh ne razumeš, brezupen primer ... 🙃

Tudi sam bi si želel, da je svet pošten, popoln, da je vse idealno in da je vse, kar je napisano ali ti kdo reče, res. 

A ni tako. Zato, če verjameš 10% kar vidiš okoli sebe ali slišiš  že v redu. 😊

Malo nas je, ki smo pošteni in govorimo samo resnico. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 25 minutami je Janez007 napisal:

Pri cepljenju si govoril drugače. In tukaj je podobno, kot pri cepljenju. Gre za višjo ali nižjo verjetnost pojava bolezni oziroma obstoja morebitnih napak na kupljenem vozilu.

Meni je preverljiva zgodovina, računi, bistvena. Lahko prodajalec še tako naklada, važno mi je, kaj piše na papirjih in kaj vidim in občutim pri vožnji. In če se njegovo nakladanje ne ujema s papirji je to samo znak za alarm. Torej papirji so ključni. :) 

Lepo, da zaupaš vsemu, kar ti pomolijo pred nos. Tej računi so podobno relevantni, kot zapisi o porabi. 😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano
pred 1 uro je DonFelipe napisal:

Imaš mogoče omenjeni posnetek?

Verjemi mi, da sem dostikrat preprečil karambol ker že vem da samo taki kreljoti delajo neumnosti. 

Pa če si opazil večina Golfašev in Pasatašev ne daje smernikov in parkira po svoje ter vozi v nasprotno smer

Nimam posnetka, ker ne snemam prometa. Se mi ne da tega vgrajevati v avte in se s tem ubadati. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba Mazda CX30
Napisano
pred 5 minutami je dvorjan napisal:

Ja, saj bo kazal. Resetiraj ga. Zdaj ima "spomin" verjetno za vseh 23.000 km.

Po moje je to. 👍 Najbrž ni bila poraba še nikoli  resetirana iali pa že zelo dolgo nazaj n prikazuje povprečno porabo na dolgo obdobje. Že, če imaš eno dolgo vožnjo po avto esti in je recimo poraba 5,8 ali 6 litrov/100 in voziš potem samo po mestu, ne bo povprečna poraba hitro naraščala. Zna pa sedaj pozimi poraba narasti. (veliko mrzlih dni, hladen motor, kratke vožnje, če je še vožnja v hrib)... 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

Mislim, da je ta fama okoli bmw - jev in njihovih voznikov precej neupravičena. 

So pač ful na udaru in jih opazimo takoj,ko ne dajo žmigavca pri izvozu iz krožišča. Priznajmo, tej žmigavci  iz krožišča so  postali bolj eksotika kot pravilo. Ravno danes, ko sem bil v Lj. sem opazoval enega takšnega pacienta. Ni, in vozil je mazdo cx30. In to rdečo, Lj. registracija. 🙄

Ta je naredil v eni minuti 46 prekrškov. 

Prav sram me je bilo, da vozim enak avto. 😕

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)

Meni tej računi servisov in popravil, ko ti nekdo z njimi maha pod nos, ne pomenijo prav ničesar. Ko kupiš avto iz druge roke imaš lahko srečo in gre brez problemov in računov  še 300000 kilometrov, lahko pa imaš 32 račnov in ti zariba mašina že po enem letu. Tako, da tej računi so kr neki. 🤗

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 12 minutami je Boss napisal:

Sej ni fora na kateri strani je kdo... štos je v tem, da nimamo ljudje nerealnih predstav, kaj je in kaj ni garancija. Janez po tvoji logiki bi torej zgledalo takole. Imaš avto s 6 letno garancijo, nakar se pokvari ogledalo po 5 letih uporabe. Dajo ti drugega in ta bi moral torej imeti spet 6 let garancije in ko bi tudi ta crknil po 10 letih bi torej morali spet menjat za naslednjih 6 let... itd itd, da skrajšam.

Ne vem sam men se zdi tole čist logično in vedno je bilo tako, da menjan rezervni del ima garancijo natanko toliko kot je garancija avta in to je do dopolnjenega 6 leta, ker v vsakem nasprotnem primeru bi se našli stručkoti, ki bi recimo to izkoriščali in bi lahko leta in leta imeli nov izdelek saj bi ga "pokvarili " vedno pred iztekom garancije.

To bi bila varianta kot orodje v obiju. Ko je konec garancije ga prineseš nazaj in dobiš novega z novo garancijo. 😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.