Skoči na vsebino
Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano

Čakaj, a vi to govorite o jeklenih platiščih?

Mislim, za BTjko so po 60 € za kos, za eno šestico pa 150 do 250€ za kos... In potem se meni čudijo, kako mi znese financirati tisti "tovornjak"... Zdaj boste rekli še, da so zimske gume po 140€ za kos (toliko pridejo Michelinke Latitude Alpin za BTjko)...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)
pred 2 urama je Jest napisal:

Noja... samo ti si dal jurja za druge fejtne...

Kakšna platišča pa so to za 1000? Pozlačena in posuta z rubini? Ker za BT-50 so nova po 57€ za kos. In glede na to, da potrebujem samo štiri platišča, pridem skozi z manj kot 240€. Ali pa imate kakšne besne zverine na vsaj osmih osovinah?

http://www.mamut4x4.com/?kategorija=177&jezik=sl&artikel=2669

Popravljeno od Slivka
Dodal link
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano
dne 28. 10. 2020 ob 21:06 je TiEn napisal:

MOL in OMV maš pri kazino Fortuna če si že pri kulandiji bil ni težko tam zapeljat ... MOL maš v ajdovščini OMV na vogrskem,.. u napačno smer si šel mogoče?

Smer je že bila prava, niti enkrat se nismo zgubili. Malo je pomagala navigacija, malo poznavanje, ampak vse stranke sem našel od prve. Tako, da ti zagotavljam, da je smer že bila prava. 

pred 10 urami je Jest napisal:

Kot vir sem vzel spletno strano gorivo.si ... 

Okoli Gorice so na izbiro Petrol, OMV, Shell, MOL in nek Prunk Oil na mejnem prehodu Vrtojba, za katerega prvic slisim :D ...  

Cene_naftnih_derivatov.thumb.jpg.72d110593b723261fda690594891d6fd.jpg

Potem je res do Bovca samo Petrol :) ... ampak potem od Jesenic proti Radovljici je spet na izbiro poleg Petrola se Shell, Logo in OMV ... 

Cene_naftnih_derivatov.thumb.jpg.480c135254a5f165adb2acb47ff7e59a.jpg

V teh hribovskih koncih, kjer si se vozil je pa res najvec Petrolovih crpalk ... 

MOL in OMV nista v Novi Gorici ampak v Rožni Dolini, Shell je v Vrtojbi,... Kakorkoli, omenjene črpalke niso bile v smeri, kamor me je vodila pot...

Tudi Radovljica ni bila v naši smeri, ker smo že pred Lescam zavili proti Bledu. Torej nismo prišli niti do Lesc, kaj šele do Radovljice.

Prvič slišim, da so Kobarid, Bovec, Kranjska Gora, Bled, Bohinjska Bistrica pa hribovski konci. Sem bil prepričan, da so to turistični kraji z vsem bogastvom pestre turistične ponudbe...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Sm kmet an s hribu doma, pa ne zastopm prou preuč usega tega. Daš toliko denarja za avto, potem pa z kajlico (ali zobotrebcem) blokiraš stvari, ki jih ne potrebuješ. Zakaj si jih pa potem plačal? 

In potem sem jaz čudak, ko se mi ti novi avtomobili ne dopadejo...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

Sm kmet an s hribu doma, pa ne zastopm, o kateri konkurenci vi to govorite?

Sem šel gledat v Slovar Slovenskega knjižnega jezika in tam pod geslom "konkurenca" piše takole: "prizadevanje, da je z večjo kvaliteto blaga ali nižjo ceno izdelkov, z boljšimi storitvami kdo boljši kot nasprotnik." To jaz razumem tako, da bi se dva pomerila, kdo bo z boljšo ponudbo ali nižjo ceno privabil več kupcev. 

Zdaj pa poglejmo, koliko se jih lahko "spopade" za kupce naftnih derivatov.

Začnimo v Novi Gorici. Najprej je ena črpalka nasproti bivše Qlandije. Petrol. Gremo v center Nove Gorice. Tam sta dva Petrola na vsaki strani ceste. Gremo dalje: Solkan. Tam je spet Petrol. Nadaljujmo po dolini Soče. Naslednja črpalka je v Desklah. Spet Petrol. Sledi Kanal in tam je, ne boste verjeli, spet Petrol. Pa v Tolminu je tudi Petrol. Sledi Kobarid in tudi tam je Petrol. Gremo dalje: Bovec. Tudi tam je Petrol. Pa smo že pod Vršičem. Ko ga preplezamo, nas v Kranjski Gori pozdravi Petrol. In nato do Jesenic ni nič. Tam pa na avtocesti na vsaki strani po en Petrol, nasproti bolnice pa še en Petrol. In nasproti občine še en Petrol. Gremo naprej proti Lescam in tam je "Texas". Spet Petrol. Na Bledu sta nato kar dva Petrola. Gremo naprej po dolini Save Bohinjke. Do Bohinjske Bistrice ni nič, tam pa, ne boste verjeli, spet Petrol! Gremo čez Soriško Planino in pridemo v Podbrdo. A kdo ugane, čigava črpalka je pa tam? In po dolini Baške Grape pridemo v Most na Soči. In tudi tam je Petrol. Gremo po dolini gor in pridemo v Cerkno. Petrol. Pa čez Kladje in v Gorenjo Vas. Spet Petrol. (od tu naprej je pa predaleč za mene, da bi na pamet vedel, katere črpalke so tam okoli, zato bom tu nehal, da ne bom učil krive vere) Torej imamo na razdalji 280 km na izbiro samo Petrol. Ne razumem, o kateri konkurenci vi to govorite? Kje je tu konkurenca? Mi zna kdo tako, po kmečko, obrazložiti to "konkurenco", o kateri ves čas berem?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

In kateri drugi avto je višji? Saj smo pred dvemi leti obredli nekaj čez 20 salonov, ko je žena sitnarila za novi avto, nato pa sama ugotovila, da je še najboljše to, kar že imamo. In takrat sem podrobno pregledal vso silno ponudbo. Vsi so zmerno do pretežno enaki. Eden malo drugače odštancan od drugega, neke bistvene razlike pa ni...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Skyactiv-D se poslavlja
Napisano
pred 5 urami je scania napisal:

... ... ... ... Se mi zdi da japonci gredo na metodo trotl ziher in meni je vsec ker je trajno.

Se mi zdi, da ne Japonci ne gredo na metodo Trotl-zihr. Polovico Nissanov poganjajo Renaultovi motorji, Toyota Proace Verso ima pa Peugeotov motor. Ali pa Citroënov... No, bistvene razlike ni, pa naj bo eden ali drugi...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano
pred 22 urami je Alex napisal:

Pri nas je bila na OMV ob avtocestah 1,019 že skozi. Tako, da bi to neko omembe vredno podražanje ... ... ...

Do Vipolž (zaenkrat še) ni avtoceste...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Ne ravno navadil. Mi je pa počasi vseeno, če avto zgleda kot ciganski voz, ko je vse polomljeno in vse s knipingi privito nazaj... "Težave z vitlom" pa so nastale zaradi nepooblaščene predelave pooblaščenega servisa. Vitlo samo je sicer delalo, ampak so zaradi montaže vitla predelali avto tako, kot Mazda ni predvidela. In so bile težave potem zaradi teh predelav. No, ta pooblaščeni servis, ki je delal nepooblaščene predelave, je kasneje zaprl vrata (če verjamete ali ne, nisem jokal zaradi tega)...

Da še ni avta, ki bi mi ustrezal? Kaj veš. Moda se obrača. Mogoče pa ravno zdaj na kakšni risalni deski nastaja kak spodoben, praktičen in uporaben enoprostorec in nas bo javno mnenje čez nekaj let prepričevalo, da je to tisto, kar moramo imeti za srečno življenje in da moramo takoj zamenjati avto z novim... Živi bili pa videli. Če ne, bom pa našo petko restavriral pa vozil naprej. Ker petko preklinjam samo v dveh primerih: ko moram zamenjati pregorelo žarnico in ko moram montirati snežne verige.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano
pred 8 urami je Alex napisal:

... ... ... ... Goriva so res pod to vlado daleč najcenejša a ne morejo bit še naslednji dve leti tako. 

Ma, glej, če po pravici povem, se ne bi čisto nič branil, če bi ostala po en evro na leter še naslednji dve leti, lahko tudi več. Res se ne bi branil tega.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano
dne 15. 10. 2020 ob 9:15 je 50keda napisal:

No zdaj ce bo ena bencinska in se to hoferjeva mela bencin po nizki ceni, pac ne bom vsu preostanek pepela nase in ocitno se dogaja tocno to. Kot pa pravi @Slivka pa lahk ze itak cetrtino pepela porabim za kaj drugega 😉

Ja, 1/4 pepela mirno lahko porabiš za kaj drugega.

Danes sem se "na šverc", torej brez prijave lokalnim oblastem, potepal po Goriških Brdih. In na OMV v Vipolžah natočil nafto. Zdaj je že po 1,029€ za liter...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

Počasi bo tako kot nekoč: vsakič, ko pridem na črpalko, vsakič je za dlako dražji. Danes v Rožni dolini OMV nafta po 1,019€...

Mi je pa zanimivo, kako so balinali o konkurenci in nižji ceni zaradi konkurence in tako naprej... Pri nas po tri črpalke na razdalji 100 metrov, pa nafta po 1,019€. Prijatelj pa živi v Prekmurju v kraju Juršinci, imajo eno samo samcato vaško črpalko daleč naokoli, pa nafto po 1,015€...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

SUV
Napisano
pred 8 urami je NevLado napisal:

... ... ...  kar sfrezamo z muto če sem povsem ... ... ... 

ŠPILFRDERBR!

Mislim, Muta vsaj malo vsaj spominja na teren in stroj. Zdaj ti pa sploh ne bom odgovoril glede banke.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

SUV
Napisano
pred 8 minutami je NevLado napisal:

Haha v tej temi smo pa res zaplavali, iz terencev na kije, potem smo pa že na moto gp prišli. Kaj pa vi kuhate danes za kosilo?

Sote stroganov, dušen riž in solata. Kaj bo pa pri tebi za kosilo? Ja, pa to me še zanima: a vrt prekoplješ samo na pomlad ali tudi na jesen?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

SUV
Napisano

A se to kdo norca dela ali kako?

A niso Škoda Kamiq, VW T-cross in Seat Arona identična vozila? Pa taka razlika pri ocenjevanju (eden prvo mesto, eden tretje, eden pa šesto)...

In pa Citroën C3 aircross in Opel Crossland X so tudi na enakem podvozju. 

In Rena Captur pa Nissan Juke tudi...

Pripeljejo 10 vozil na kup, potem pa ugotoviš, da gre v bistvu za 6 različnih vozil, ostalo so pa kopije in kopije kopij. In pri vsem skupaj nobenega terenca...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

SUV
Napisano
pred 1 uro je Bini napisal:

... ... ... ...  Drugače pa tudi jaz nisem ravno ljubitelj SUV-ov,terencev pa sploh ne maram ampak teh Mazda tako ali tako v resnici nima,razen tu in tam kakega "delovnega stroja".:vesel:

Če bi dal vsaj Mazdo Tribute 4x4 V6, Mazdo Levante ali pa kakšnega Mazda AZ offroad, ki je, mimogrede, vrhunski terenec, ne pa... ... ... tole.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano
Pred eno uro je Bini napisal:

Se vidi da je vreme u kurcu in sedaj so eni ful našpičeni! Razen če je kriva korona,... ... ... ...

Pa še "črna luna" (mlaj) bo v soboto...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

Ja, res je. Pred pol ure OMV Brestovica 1,019€ za liter...

pred 39 minutami je Alex napisal:

Gor pri vas v rovtah je normalno, da bo cena višja. Ni neke konkurence pa si lahko malo privoščijo. ... ... ... ...

Da te teli tukaj ne slišijo... Rožna dolina leži med Šempetrom pri Gorici in Novo Gorico. In ima dve črpalki eno nasproti druge (MOL in OMV), 200 metrov proč pa še eno (Petrol). Ampak, če se šefi zjutraj skupaj usedejo pri kavici pa se dogovorijo, ja, potem pa res ni neke hude konkurence...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano
dne 4. 10. 2020 ob 0:11 je 50keda napisal:

Js še kr hranim pepel za posipanje, ... ... ... ...

Mislim, da lahko 1/4 pepela že kar vržeš stran. OMV v Rožni dolini (Goriška) ima danes že 1,016€ za liter...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.