Naša nova stara pridobitev za zimo. Ni bog ve kaj je pa 4 pogon in bomo videli kak bo šlo glede na to, da je Mitsubishi. Ima gdo kake izkušnje z njim?
Mislim, ti pa si pojava! Rešilc na dvorišču, ti pa avto slikaš in objavljaš na forumu vprašanja o avtu... Bi mogoče šel pogledat, po koga je pa rešilc prišel?
Zakaj imam občutek, da bomo z odpadov zvlekli nazaj v garaže vse, kar še niso utegnili sprešat...
Saj ni tak problem z denarjem, bolj je problem, ker nimaš kaj kupit...
Pred eno uro je Aless napisal:
.. ... ... ... ... ... vozniki zdajšnjih dizlskih šestk pa dvomim da bodo prešaltali na atmosferskega bencinarja in bodo verjetno šli k konkurenci, kjer bodo turbo motorji.
A da bi šli h konkurenci? Po kaj pa? Tiste silne stroje, ki jih ponuja npr. Peugeot: 1,5 litrski turbo dizel? Ali pa tiste besne 1,6 litrske turbo dizle, ki jih ponuja Fiat?
Hja, za predstavitev v salonu je super, ja... Sicer so pa s to kategorijo vozil vsi proizvajalci malo skrenili s poti in so iz delovnega stroja začeli delati protokolarne limuzine - ki se ji vsako težaško delo takoj pozna...
Veš, koliko je Črnogorski rekord v teku na 100 metrov? 63 metrov, več jim še ni uspelo preteči.
Koliko porabi tale rena iz oglasa? 3,6 litra nafte na 100 km. Se pravi, s 3,6 litri prevozi 80 km, potem pa z avtovleko do servisa, ker se je že kaj pokvarilo...
Sicer ne vem, če je to ravno prava tema za tole moje mnenje, ampak če je že debata, se oglasim pa še jaz:
S tem, da se cene goriv ne bodo več regurilare, se ne strinjam in sem mnenja, da je ta vlada pri tej odločitvi krepko usekala mimo. In če bi le bilo možno (kakšen "predlagam vladi" ali kaj podobnega), bi se takoj pridružil, da nas bi bilo čim več in da bi vlado spravili k pameti, da ne počne neumnosti. Če drugega ne, sem pripravljen tudi kolesarit do Ljubljane, če bo protest proti tej odločitvi.
Ne le to, jaz bi bil tudi za uvedbo regulacije nekaterih drugih cen. Na primer ceno kruha. Ravno danes sem v Babičevem mlinu na Muri kupil moko. En kilogram bele moke je 0,55€, en kilogram ajdove moke (ki je najdražja) je 2,50€. V Mercatorju pa je hlebček 0,65 kg pirinega kruha 3,39€ Če rečemo, da je pirina moka tako draga kot ajdova (čeprav ni), bi za en tak hlebček potrebovali 0,6 kg moke (1,50€), 14 gramov kvasa (0,09€), 5 dcl mlačne vode (kar tudi ni neko premoženje), 1 dcl olja (0,26€), žlico sladkorja in dve žlici soli. Če seštejemo vse skupaj smo nekje pri dveh evrih, vse ostalo je pekovska in trgovska marža... Tako da ne le, da se ne sme spustit cen naftnih derivatov z vajeti, še kakšne druge bi morali vzeti pod kontrolo.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Počasi raste. Danes na MOLu 1,012€ za liter nafte...
Povezava za deljenje
Deli na druge strani