Pri plinu ti skuri 1dcl, ker je treba motor ogreti, ?ele nato ti preklopi na plin.
Ne potrebuje? 1dcl samo za to, da v?ge? motor.
Na plin mi preklopi po cca 1km. ?e je hladen motor seveda. In tudi ko je topel motor, v?ge na bencin seveda. In za to govorim o tem decilitru...
Nasplo?no pa tankam cca na 4000km 10l bencina. To je cca 0,25l na 100km. Glede na ?tevilo vzigov na moji trasi,sem pa? pri?el do izra?una tistega dcl na vzig
Ali imajo plati??a vgrajene senzorje za nadzor tlaka ali sistem deluje po principu ABSa. Sem tik pred menjavo pnevmatik in plati??, pa se nebi ?elel ukvarjati ?e s kak?nimi lu?kami po menjavi.
Je kdo kdaj ra?unal ali kje prebral, koliko porabljenga goriva v prostem teku je enako zagnu motorja v funkciji i-stop. Se pravi vsaj koliko ?asa mora motor dejansko mirovati, da lahko govorimo o prihranku goriva?
Ker imam avto predelan na plin, sem se ?el pred predelavo pozanimati koliko bencina vzame 1zagon... 1dcl. Tudi moje preracunavanje je tako pokazalo.
Predvsem odstavek o vozniku, ki je izsilil mopedista. ?e sem prav razumel, je 13-letnik vozil moped, voznik osebnega vozila ga je izsilil in zdaj bo voznik osebnega vozila dobil pla?ilni nalog.
Kolikor vem, mora biti kandidat za vozni?ki izpit za moped star najmanj 15 let. Torej je 13-letnik malo premlad, da bi vozil moped. Mislim, nikjer ne pi?e, da bo tudi on dobil pla?ilni nalog za vo?njo brez vozni?kega izpita... Vem, da mora biti logi?na razlaga, pa bi prosil, ?e mi kdo razlo?i.
Si ziher da je meja 15let? Se spomnim , da je dosti sosolcev delalo izpit konec 8ga razreda O? (v casu osemletke). Bom preveril.
Preveril lihkar... ma slivka prav, res je 15let meja. Mozno, da so jo prestavili.
brez zamere, ampak ko se vozim po AC, je ve?ina debilov, ki so lastniki BMW. pa nimam proti nobenemu n?....
Sm mislil napisat da je mo?no da je na AC druga?na slika... Zadnje ?ase se bolj malo vozim kje drugje kot po Lj in obvoznici..
Ampak, kaj je bolj ogrozujoce,divjanje po mestu, izsiljevanje oz.spregledanje ranljivejsih udelezencev ali vo?nja z 160kmh, limanje na rit in blendanje... O tem bi se dalo pogovarjati...
Sem pa se spomnil da sem pred kratkim videl debila, ki je delal raztur po AC... Prehitevanja po desni, ?karjice, agresivnost... Ne spomnim se avta, ampak mislim da je bilo nekaj v stilu honde jazz ali nekaj takega...
Sam vpra?am, a je bil Accord zelene barve? Enega takega sem prodal v une konce.
Tole z ogledali je pa zanimiva misel. K sre?i sem v takih koncih, da jih ni veliko ampak sem pa ?e kdaj opazil ja, ko je zaro?eno in ?tudira? a gre avto al ne.. Zdaj pa ?e je kdo ?e malo slaboviden je pa to sploh problem.
Jaz bom enkrat probal slikati (ni primerno to delati) moj izvoz na glavno, klanec, na levo me blokira ograja, zato imamo ogledalo.............ki je celo zimo zaro?eno zaradi jutranje megle, pozimi pa zamrznjeno. To je med drugim tudi glaven prehod za ?olarje (avtobusna je na desno)
Kaj ho?em re?i, da se avto z normalnim lu?mi ?e nekako prepozna v ogledalu, medtem ko tele dnevne brlivkarje, ki tudi v megli ne pri?gejo lu?i NE VIDI? popolnoma ni?, in gre? ven na glavno kot igralec tombole. Seveda v prekr?ku sem po defaultu jaz v primeru nesre?e. A vzrok ne briga nikogar.
Sem se za nekajkrat vpra?al zakaj v 21.stoletju ne (z)morejo narediti ogrevanega takega ogledala...
Ampak... A res vidite povezavo med znamko vozila in pogostotjo objestne vo?nje??
Sam sem zadnje tedne prou opazoval in si zapomnil najhuj?e idiote in kak?ne avte so vozili..
Zmagovalec je bil mulc v vw foxu ki me je skoraj nasadil na haubo skupaj s kolesom. In se mi potem se smejal v glavo...
Drugo mesto si delita idiota v hondi accord prej?nje generacije in yarisa 1generacije , ki sta en za drugim dirkala cez podlipoglav z vsaj 90kmh... Debila na kubik...
Tretje mesto; avensis 1.generacije ki me je skoraj zbil kot pesca na prehodu za pe?ce na savski , po tem ko se je peljal v ?asu konice vsaj 70kmh proti prehodu ki je hkrati le?e?i policaj...
Pa potem vcerajsnji mulc v thalii , ki se je odlo?il na grablovicevo vklju?iti iz enosmerernega podvoza in je ?e nekaj pizdil in krilil z rokami ,po tem ko sem ga skoraj nasadil z land cruiserjem.. S tem da je vedel da pelje kontra in to z ne majhno hitrostjo...
Vseh cliotov,capturjev z neosvetljeno ritjo v megli, de?ju in temi ne ?tejem vec..
Edini avto vi?jega cenovnega razreda je bil A5 1.gen ki bi me lahko prehitel kot kolesarja na vec kot 1m... Pa se ta mi je dvignil zivac le pogojno...
Skratka,ne vidim povezave med znamko in stopnjo debilizma za volanom...
Ampak nisem bil to jst... sicer sm dostikrat na tem odseku , zato sem prou sou gledat , pa sm se spomnu d me je tisti dan neurje ujelo na mtb pa sm se iz dolenjske vra?al z o?etovo octavio pa kolesom na strehi:)
Za drago i??em za mazdo 3 gume 195/65R15 in se mi gre, da neb kupovala tapoceni gume. Guma more bit ornk, pa konec.
Sam imam 185 65 15, Michelin a4, zdaj bo tretja sezona...
?e ti je pomembna tudi mala obraba (tako kot meni) potem je to to. Sicer bi pa pogledal za conti, ima moja punca te gume "tvoje" dimenzije.. Zadovoljna , ampak precej velika obraba...
Ko vsak dan stojim v koloni proti LJ, se mi zdi, da sem edini, ki upo?tevam ta re?evalni pas. Sicer sem se do zdaj umikal nekako tako, da sem imel polovico avtomobila na odstavnem pasu, po novem se bom pa? cel umaknil... hvala za tole novico.
Velika ve?ina ve za sos pa ga vseeno ne uporablja. To so debili,nima? kaj... Za take lahko samo upamo,da jih bo karma doletela. Sam imam na privat avtu magnentni znak za sos pas, pa redkokomu ob pogledu nanj v zastoju kapne , da naj se postavi tako kot jaz... Potem pa v desnem ogledalu vidim njegovo levo lu?...
Pa ?e nekaj kar nih?e ne omenja... Pomembno je tudi ne nalepiti se na rit vozilu ki je ustavljen spredaj; takrat se je bolj te?ko odmikati , zastoja pa tudi ne bo ni? prej konec zaradi tega ..
Ampak kaj ko na koncu ljudje se zmeraj mislijo da se intervencijska vozila praviloma vozijo po odstavnem pasu ..
Jures... Sicer nisem motorist, sem pa kolesar in se ze zato la?je vzivim v dani situaciji... Sam bi v obeh primerih isto naredil.in v avtu in na kolesu in verjetno na motorju.
Hja, v drugem primeru sta te mogo?e malce res sprovocirala, ampak koga pa ne kdaj pa kdaj... Ampak,imam ob?utek,da tudi ?e bi ustavil in jih hotel spustiti mimo, bi na?la kak?en razlog za kaZen...... Mela sta te pa? namen pokasirat.
Sam sem imel podobno situacijo z mestnimi redarji,res je... T.i.zaznavanje uradne osebe... Te?ka bo z prito?bo.... Zelo te?ka. Na ?alost...
Nekateri policisti se ne zavedajo da s takim delom delajo medvedjo uslugo policiji...
G.Andra? Zupan?i? v dana?nji kolumni v svetu vozil v ?asopisu Dnevnik... Govora o sos pasu... " ob vsej kampaniji o tem pasu se vedno znova vpra?amo, zakaj je potem tam t.i.odstavni pas, ki naj bi bil tudi prost in tako na voljo resevalnim ali gasilskim vozilom "...
Wtf???
?e novinarjem niso jasne osnovne stvari, kako bomo pri?akovali, da bodo bralcem - voznikom....
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Vazn d so km realni:)
Povezava za deljenje
Deli na druge strani