Mazda ni premo?na. Sedaj imam okrog 180 KM, pa ni ni? preve?.
Pa ?e en kratek izra?un:
Recimo, da porabi diesel 6.5l/100km, bendzinc pa 8.5l/100km. cena diesla je 1.357?/l, bendzine pa 1.416?/l
100km na dan za slu?bo x 250 delovnih dni = 25 000 km
+ privat 5000 km
--------------------
Skupaj: 30 000 km
Benc: 8.5l/100km x 30 000 km x 1.416 ?/l = 3611 ? na leto
Diesel: 6.5l/100km x 30 000 km x 1.357 ?/l = 2646 ? na leto
Razilka: ---------------------------------------1000 ? na leto
Recimo, da ima? avto 5 let, naredi? 150 000 km. Od tega je 6 rednih servisov, 1 pa je velik. npr. da je servis benca za 100 ? cenej?i, ta velik pa za 400 ? (pr Peletu to ne more biti, ker je diesel servis 100?).
Razlika:
6x100 ? + 400? = 1000?
Prihranek pri gorivu: 1000 ?/leto x 5 let = 5000 ?
Razlika je 5000? -1000? = 4000 ? v korist diesla
?tevilke seveda lahko prilagodi?, vendar upo?tevaj, da po 3 letih vozi? avto k Pelkotu, kjer stane servis 100?.
Za konec pa ?e to: za vse je tu MasterCard, ampak filing bencinca - NEPRECENLJIVO
Js za svojo 3-jko diesel mam vse pairje, da je bla kupljena pri Avto Mo?niku do mojega lastni?tva elektronska knji?ca vsa sprintana, pol naprej sm pa itak vse delu sam
Ker oprijem se obeta bolj ?vohizem, zlasti v snegu, ?e bo pa bolj nafilana bo ?e ve?ja rev??ina verjetno? Ravno zato ?e sedaj razmi?ljam o menjavi in nekaj bolj?ega gor, ker 4 leta stare S3 niso neka silna bogatija.
s 4 leta starimi S3 sm z F-ko na suhem skoraj odletel....
Ne vem v kakem stanju je ampak zdaj je pa res ?e tolk poceni, da so ?e deli toliko vredni. ?e pa ?e kolikor toliko dela pa tudi prav, zgoni? do konca pa da? potem v dele. Ali pa druga varianta, ?e je avto sicer raven (ok ?koljka) je ?e vedno poceni baza za kak nadaljni projekt?
Rjav je full.... Ze moja se mi zdi rjava pa ni neki hudo se, sicer pa tak ves kak piccajzl sm glede rje...
Mene mika samo potem bi me mati res gnala z avti vred ...?e ne bi ?e xedos stal veni bi verjetno ta rde?ka pri?la k meni. (?eprav se mi spet lopatarca ?e bolj lu?ta )
ta avto js niti povohu nebi
Pi?e "vozilo ima ketno"! Ne pi?e da ima motor ketno
Zamenju spodnji nosilec na motorju ugotovu sm, da star sploh ni bil hin, ampak je u bistvu bil samo kamen?ek vmes in je ta ob?asno zaropotal, ko si avto pri?gal in ugasnu
bmk bom pa? mogu vozit dalje, pa se bo ?al res F-ka mogla po?as poslovit (je tut dost ve? zanimanja blo zanjo), o?itno mi ?portnost ni namenjena
btw, sam sm se pa za 3-jko namest 6-ke odlo?u ravn zarad tega, ker je blo tem z napakami odprtih manj kot pri ?esticah dieslih (kar se 1. generacije ti?e)
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
za novo vozilo je pa seveda druga muska
Skupina MAZDA DRIVERS na facebook-u (👈 klikni 🙂) Oddaj oglas v skupini na Facebook-u, Mazda parts for sale(👈 klikni 🙂)
Od sedaj naprej tudi na Instagramu (👈klikni 🙂)
Povezava za deljenje
Deli na druge strani