Skoči na vsebino
Kupovanje nove Mazde3
Napisano

Mazda ni premo?na. Sedaj imam okrog 180 KM, pa ni ni? preve?.

Pa ?e en kratek izra?un:

Recimo, da porabi diesel 6.5l/100km, bendzinc pa 8.5l/100km. cena diesla je 1.357?/l, bendzine pa 1.416?/l

100km na dan za slu?bo x 250 delovnih dni = 25 000 km

+ privat 5000 km

--------------------

Skupaj: 30 000 km

Benc: 8.5l/100km x 30 000 km x 1.416 ?/l = 3611 ? na leto

Diesel: 6.5l/100km x 30 000 km x 1.357 ?/l = 2646 ? na leto

Razilka: ---------------------------------------1000 ? na leto

Recimo, da ima? avto 5 let, naredi? 150 000 km. Od tega je 6 rednih servisov, 1 pa je velik. npr. da je servis benca za 100 ? cenej?i, ta velik pa za 400 ? (pr Peletu to ne more biti, ker je diesel servis 100?).

Razlika:

6x100 ? + 400? = 1000?

Prihranek pri gorivu: 1000 ?/leto x 5 let = 5000 ?

Razlika je 5000? -1000? = 4000 ? v korist diesla :D

?tevilke seveda lahko prilagodi?, vendar upo?tevaj, da po 3 letih vozi? avto k Pelkotu, kjer stane servis 100?. :D

Za konec pa ?e to: za vse je tu MasterCard, ampak filing bencinca - NEPRECENLJIVO :bravo:

Ce pa delas vse servise sam... :zvizga:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda 6
Napisano

Js za svojo 3-jko diesel mam vse pairje, da je bla kupljena pri Avto Mo?niku :) do mojega lastni?tva elektronska knji?ca vsa sprintana, pol naprej sm pa itak vse delu sam :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Xedos 9
Napisano

?ivjo !

Omenjeni model je v Zagorjah ob Savi ?e tri leta naprodaj.

?e bi ga dal za 1000? bi bil lahko vesel - toliko so namre?, brez vseh napak

Komu poznano ?

http://www.avto.net/ad.asp?id=4886735&...zda%20Xedos%209

a je pa tole vredno kake 3000? ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano

Sprednje ali vse ?tiri? :blink:

Ker oprijem se obeta bolj ?vohizem, zlasti v snegu, ?e bo pa bolj nafilana bo ?e ve?ja rev??ina verjetno? Ravno zato ?e sedaj razmi?ljam o menjavi in nekaj bolj?ega gor, ker 4 leta stare S3 niso neka silna bogatija. :zvizga:

s 4 leta starimi S3 sm z F-ko na suhem skoraj odletel....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Ne vem v kakem stanju je ampak zdaj je pa res ?e tolk poceni, da so ?e deli toliko vredni. ?e pa ?e kolikor toliko dela pa tudi prav, zgoni? do konca pa da? potem v dele. Ali pa druga varianta, ?e je avto sicer raven (ok ?koljka) je ?e vedno poceni baza za kak nadaljni projekt?

Rjav je full.... Ze moja se mi zdi rjava pa ni neki hudo se, sicer pa tak ves kak piccajzl sm glede rje...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda6 ali Premacy?
Napisano

Js bi reku, da so bli DITD motorji boljsi kot diesli v Mazdah 6 ;) glede na kilometre se pozanimaj, ce je bil opravljen glavni servis pri 180.000 ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Mene mika :D samo potem bi me mati res gnala z avti vred :P ...?e ne bi ?e xedos stal veni bi verjetno ta rde?ka pri?la k meni. (?eprav se mi spet lopatarca ?e bolj lu?ta :blush: )

ta avto js niti povohu nebi ;)

Pi?e "vozilo ima ketno"! Ne pi?e da ima motor ketno :jezicek::hohoho:

ja jih ma mogo?e pozim na snegu :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano

Zamenju spodnji nosilec na motorju :) ugotovu sm, da star sploh ni bil hin, ampak je u bistvu bil samo kamen?ek vmes in je ta ob?asno zaropotal, ko si avto pri?gal in ugasnu :vskalo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

bmk :P bom pa? mogu vozit dalje, pa se bo ?al res F-ka mogla po?as poslovit (je tut dost ve? zanimanja blo zanjo), o?itno mi ?portnost ni namenjena :(

btw, sam sm se pa za 3-jko namest 6-ke odlo?u ravn zarad tega, ker je blo tem z napakami odprtih manj kot pri ?esticah dieslih :) (kar se 1. generacije ti?e)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.