Danes navsezgodaj zjutraj grem tankat in me ?aka neprijetno presene?enje. Klump francoski ima uno loputo, ki jo samo odpre? od zunaj, ?ep pa odklene? s klju?em. No ?e loputa je ?la malo te?je, v klju?avnico sem ?e v soboto na?prical vse mogo?e zadeve (WD40) ampak kaj mi to pomaga, ?e se ?ep ni zavrtel, da bi pa klju? zlomil pa ni vredno. Dobro, da imam ?e za 150km (nisem eden tistih, ki ?aka na rezervo) pa sem se samo odpeljal in bom popoldne ponovil vajo tokrat s polivanjem tople vode po pokrov?ku.
Komaj ?akam, da se na ablast vrne pre?astiti Jan?a, na? odre?elitelj in re?itelj vseh problemov. Le on lahko re?i vse probleme.
PS: ?e se prav spomnim so ?e v ?asu Jan?eve vlade govorili, da so vinjete prepoceni ampak ljudem je pred volitvami treba dati darilo. Me zanima kaj bo v trenutku obupa dal Pahor.
Kdo od vas pametnjakovi?ev pa ga je? In za vas so civilne zdru?be o?itno nepoliti?ne zdru?be, o?itno no?ete spregledat kako politi?ne so ?e in to predvsem samo leve in te bi rada sedanja oblast, da ne bo pomote bi rada Golobi? s pomo?jo ?irce pripeljala v RTV in to so v ve?ini njihovi ljudje. Tako, da tudi vi nasedate samo vi levim eni pa drugim po va?i teoriji, pa? vi boste zaupali ljudem, ki legalno kradejo in si polnijo ?epe na ra?un vseh nas navadnih dr?avljanov, ti sedaj pa ker vejo si jih ?elijo napolnit za njihovo ?ivljenje vse do njihovega konca, vsaj Golobi? je tak, s komer koli je sodeloval v politiki, ga je dejansko vodil, pa naj je bil to pokojni cenjeni g. Janez Drnov?ek in naj bo to sedanji predsednik vlade Pahor, ker on ve, da ne mora vladat brez Golobi?a in brez Kresalove, zato pa podpira vse njihove neumnosti pa ?eprav za ceno svoje politi?ne smrti in ?e bo ?lo tako ?e naprej za ceno vseh politi?ne smrti vseh strank levice in o?itno si eni ?elite mo?ne prevlade ene same politi?ne opcije, ki smo jo enkrat v samostojni dr?avi ?e imeli, samo takrat je vlado vodila levica, sedaj na naslednjih volitvah pa se bo to obrnilo in levica mo?no pora?ena zaradi svoje nespametne politike, ki ljudi me?e na cesto jim jemlje vsakdanji kruh in skrbi za elito, ki so je ustvarila levica, ki po vseh dolgoro?nih demokrati?nih standartih ni nosilka kapitala kakor je pri nas.
?isto si notr padel. Naj ti napi?em samo odgovor na "o?itno si eni ?elite mo?ne prevlade ene same politi?ne opcije":
Kar se mene ti?e lahko na parlament pade en lu?ten asteroid in se zamenjajo vsi od prvega do zadnjega. zakaj? Ker so VSI v nekih spletkah, vsi so povezani na nek na?in in zato smo tam kjer smo. Drug za drugega vejo za dolo?ene grehe in povezave in se dr?ijo v pat pozicijah. VSI, in lepi Pahor in pre?astiti Jan?a, Golobnjak, Kresalka.... In zato se nikomur ni? ne zgodi ker so za??iteni iz vseh strani. VSI so ena lu?tna elita, ki se malo prcajo udariti pa nih?e ne upa po mizi ker imajo vsi neke grehe nad sabo.
In ja, ?e bi bila pametna alternativa ne bi ljudje volili ne Jan?e ne Pahorja ampak je ve? ali manj samo izbira ali en ali drug (poleg prile?nikov tipa Golobi?, Kresalka, Novakula, Ehjavec). Potem se pa levica ven me?e kako je desnica slaba, da se javno mnenje prevesa na njihvo stran. Ne gre se za to, da so ljudje zanje ampak se jim drug zagabi. Tako je bilo tudi z Jan?o, ki se je zameril ljudem in so volili Pahorja samo, da ne bi bil Jan?a. No zdaj je pa ?e toliko sranja naredil, da naslednji? jaz naprimer ne vem ve? koga bi volil. Nekatere ovce se bodo pa spet spomnile, da bi volili Jan?o sj je fajn dec pa po?tenjak do dna du?e a ne?
Politika je kurba ja. Tile rde?karji pa tabeli so pa sploh adijo pamet vsak ima svoje ?asopise, to je vse podkupljeno, goljufajo na vseh mestih, po imeniku gledajo kdo je tarde? in ga kli?ejo za ankete itd.....
Po?akmo, da vidmo a bodo korigirali s tro?arinami.
Korigirajo samo na gor. Ne bom pozabil Boratove legendarne, da tro?arine dvigajo zato, da jih bojo spu??ali, ko bo ?la cena nafte na trgu gor. Kratko malo: kreten!
Tile referendumi mi ?e presedajo sploh bo pa udele?ba recimo tam nekje 10%, max 20%. Hecno je kako se nekateri ?ez ko?arkarsko prvenstvo prito?ujejo, da bo ?lo pa za tale referendum (ki je potuha politikom, da si operejo roke ?eprav smo jih izvolili, da oni odlo?ajo!) toliko denarja pa nih?e ne ve. In sem proti tako butastemu referendumu ?eprav sem v komisiji.
ker pa? se Symon, Ajvar in podobni pa? bodo rekli, da je diesel zaenkurc pa ?e je res al pa ?e ni
Dizel ni za en kurc samo bolj kompleksno je narejen in ima nekatere pomankljivosti (oziroma statisti?no bolj pokvarljive dele) napram bencinarju. Simpl.
In vem, da tvojega stali??a ne bom premaknil niti za milimeter ker se ga pa? dr?i? kot pijanec plota ali pa stereotipen kmet VWja.
Stereotip, da je ves pobu?kan, da so zgoljufali kilometre itd... Moj prijatelj ima avto iz Italije. Star je 15 let (avto ne prijatelj ) in nima niti pikice rje. Za spremembo od ostalih istih avtov letnika 95. Tako, da odvisno kaj dobi?.
Boss pa si kdaj pomislil, da deluje? ?e bolj zagret zagovornik dizlov kot je Yavarye zagovornik bencinarjev? Vedno ampak vedno najde? opravi?ilo za kvarljive mazde 6. In to, da imajo dosti okvar JE dejstvo tako kot je dejstvo, da imajo Renaulti dolo?ene okvare, tako kot je dejstvo, da gre zemlja okoli sonca in ne obratno. Na forumu se najde kar lep kup?ek lastnikov Mazde 6, ki so zmetali denar v avto ampak vedno bo? rekel, "ja to njegova, moja je bila nova je pa delala". Ja to njemu, unemu tam, tretjemu... Zakaj za vraga se ne najde nih?e, ki bi rekel, da je imel te?ave z bencinarjem? A ni to zanimivo? Aja saj res, bencinarje vsi kupijo nove, in preverjene.
In tisto o prevrtenih kilometrih: To se ne dogaja samo Mazdi ampak zakaj nekateri nem?ki dizli potem ne crkujejo? Najbr? bo? na?el 1000 in en izgovor ampak zame osebno, ki ne gledam samo Mazde in Kie imajo Nemci pa? bogatej?o zgodovino z dizli in tega ne more? zanikati. Ni? ne re?em, Mazde so super stroji ampak ?e bo? ti dal urarju popravljati traktor mu isto ne bo ni? jasno in bo naredil kak lapsus. Tu je podobno. Znajo narediti marsikaj ampak pa? pri dolo?enih zadevah so usekali mimo, to je ?love?ko in jih ne rabi? vedno zagovarjati za vsako ceno.
Ko gledam tele nove bencinarje (1.2 TSI) se spra?ujem ?emu se sploh spla?a imeti dizla.... Sam motor je zasnovan enostavno (SOHC 8V) oziroma ima staro in preverjeno osnovo, poraba je ista kot pri dizlih s to razliko, da ni nobenega sranja z DPF filtri, cenej?e gorivo, cenej?i servisi... Upam, da bo ?im ve? tak?nih bencinarjev (v mislih imam avte japonskega izvora, ki ?e malo zaostajajo na tem podro?ju) po mo?nosti s ketno potem pa samo vozi? pa tiste enkrat na mesec natanka? bencin in gasa.
Kaj je bol?i nakup glede vzdr?evanja in okvar, bencinar ali dizel ?
Zanimivo vpra?anje...
Bencin 100%. Kot prvo, veliki srevis pride bistveno cenje ker ima ketno. Kot drugo je tudi redni servis bencinarja na?eloma cenej?i. Kot tretje, pojdi gledati koti?ek z okvarami in, ?e je govora o napakah na motorjih je to gotovo debata o dizlih.
Zdaj bodo dizela?i sicer sko?ili v luft ampak kolikor opa?am tako pa? je.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Povezava za deljenje
Deli na druge strani