Skoči na vsebino
Mazda CX-30
Napisano
Pravkar je sportman333 napisal:

To da x186 ne gre vsaj 100 v drugi prestavi z AT je res bogo, da ne rečem žalostno....z ročnim verjetno gre, če je 0.5sek hitrejsi, kar je še 1 plus več za ročni menjalnik v tem avtu s tem motorjem....

Itak. Ta motor je narejen za ročni menjalnik. 😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 11 minutami je Z M A J napisal:

To sem že večkrat slišal, da 'morajo' biti pol leta stare.

Drugače?? 😄

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Gume so danes prispele. Na prvi vtis izgledajo dobre, narejene julija 2022.

Ventilčke in feltne imam, tako, da me čaka samo še montaža. In potem sneg...😊IMG_20220908_145526.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 44 minutami je TBA napisal:

Je kdo continental ts870 probu?

Jaz sem jih imel na stari 6-ki,ki.sem jo prodal. Zelo dobre, tihe gume. Edino v snegu me niso glih 100% prepričale. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 3 minutami je FuManchu napisal:

Hotel si imet SUV in zdaj ga imaš :bravo:

Saj sem zadovoljen z njim. 👍

Je samo čudno, da so 18" dražje kot 19". Pri feltnah pa ravno obratno. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
Pred eno uro je Boss napisal:

Ampak, če so tako dobre zakaj bi jih le dobrih 80% spet kupilo? Jaz bi rekel tako, Dunlop je še vedno top guma in je na trgu že kar 7 sezon, kjer se je izkazala zalo dobro. Sploh, ker obdrži dobre lastnosti  praktično do konca življenske dobe. Hankook se tukaj še ni mogel izkazati, ker je bila guma lansirana v prodajo šele leta 2020 (dunlop WS 5 leta 2015) in je na trgu le dve zimski sezoni. Se pravi se niti ne ve točno kako se obnaša skozi leta in kako dobro preživlja "staranje".

Da ne bo narobe razumljeno, nisem proti Hankooku, ampak težko upoštevaš ocene uporabnikov, ker praktično je ni nihče imel več kot dve sezoni. Ja so dobre na testu, ampak ali so dobre na dolgi rok? Ne vem. Boš povedal pa upam, da boš realen v oceni čez par let.

Drugač pa ja, če se gleda test novih, upam da te ne bo motilo da so Hankook bistveno glasnejše od Dunlopa pa že Dunlop so bile kritizirane, da so glasne, Hankook pa je še 2dB glasnejše (71,2dB : 73,2dB). Poleg tega so sicer po subjektivni oceni kar zaznavno manj udobne in imajo 15% večji kotalni upor kot Dunlop, ki že tako ni bil zvezda v tem segmentu.

Tko da - čas bo pokazal ali je to res bestbuy.

Bom poročal realno, kako se bo obnesla. Če bo v redu ok, če ne pa drugič druge. So pa cene v tej dimenziji res zasoljene. Ceneje dobim gume za 6-ko 19" kot te. 😬

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 26 minutami je Slivka napisal:

A veš, da sem tudi jaz pomislil na to: dva Koprčana iščeta, katera zimska guma je boljša...

Pa ta Koprčana vozita tudi po poledenelih cestah, ne samo zasneženih. Ni ga čez varnost. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano
Pred eno uro je dvorjan napisal:

@Janez007:

Naslednjič pri autodoc uporabi funkcijo klepeta - pač jih lepo vprašaš, če del, ki si ga izbral, ustreza tvojemu vozilu (če nisi prepričan). Poveš št. šasije (VIN) in oni to "duplo" preverijo. Če ne paše, ti pošljejo povezave, kateri deli ustrezajo. Potem odpade skrb pred napačnim naročilom - da bi pa napačno stvar poslali, se mi pa še ni zgodilo. Tok tok. Pa sem že več kot 10-krat naročil ...

Jaz sem kupil pri njih lani brembo narezane diske. Po manj kot letu so začeli tresti. A kako bi to dokazall, da so bili recimo slabo "starani" in ni bil material prav vležan? Pa tudi, če bi uveljavljal reklamacijo, kako bi to izgledalo? Bi bil brez avta mesec dni? 🤔

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
Pravkar je Gelipter napisal:

Ja ja Rabi zimska guma tudi na OBALI..imamo ceste v slabem  stanju ..drsalnica ko dežuje se posebej zaledje Kopra😁😄 

Tudi mi gremo smučat v Italijo in SLO..😏

Zoom zoom 

Vsi moji kolegi hodijo redno na smučanje. Žena se pogosto vozi na delo v Ljubljano. Tako da ja,mi rabimo absolutno dobre zimske gume. 😉

Ostali, ki ne zapustijo obale v zimskem času pa seveda ne. Sicer pa pravijo poznavalci, da bo veliko snega to zimo. 

Upam, da ga kaj zapade tudi tu na obali. 😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 45 minutami je dvorjan napisal:

In koliko je ta Hankook cenejši od Dunlopa v isti dimenziji in hitrostnem razredu?

Je za eno gumo razlike ali ne?

Ste kaj gledali obrabo?

Zakaj to sprašujem? Ker Hankook še nikoli ni naredil vrhunske zimske gume, dvomim, da jim je zdaj ratalo.

Ocene voznikov. 

Screenshot_20220907-202830.jpg

Screenshot_20220907-203024.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
Pred eno uro je TBA napisal:

:D 

image.png

Na podlagi starih izkušenj bi jih kupil, a so na žalost zaostali za konkurenco. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 24 minutami je Boss napisal:

Kako pa to veš?

Po ocenah uporabnikov. Na razne teste se ni za zanesti. Pa tudi tam ne blestijo več. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba: bencin vs. dizel
Napisano

Saj, če je pravo usnje, se volan (usnje na njem) le zgladi od uporabe. Ne sme pa biti nikakršnega luščenja barve, mrvlnenja, trganja. Res je tudi, da je potrebno pravo usnje vzdrževati in mazati, da ne razpoka. Tudi na otip je čisto nekaj drugega, kot na volanu na cx30. To umetno "eko" usnje pa lahko mažeš z sredstvom za vzdrževanje plastike. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano (urejeno)
Pred eno uro je dvorjan napisal:

Moj glas za zimske gume gre Dunlop ali pa Michelin, s temi res ne moreš zgrešiti. Ostalo je že malo večja loterija in odvisno od serije, letnika ...

Dunlop niso več to, kar so bile včasih. 

Michelin je pa za cca 55€ dražji po gum in stane tako preko 200€. Toliko pa  niso vredne. 

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba: bencin vs. dizel
Napisano
pred 3 minutami je NevLado napisal:

Evo o tem govorim, avto 300kkm pa volan kot nov, naše mazde pa pri 50kkm cele scufane

Tudi pri novih bmw - jih je enako kot pri naših Mazdah. Na moji prvi mazdi 6 letnik 2004 je bil volan po 250000 km, ko sem jo prodal, kot nov. Seveda je bil iz prvega usnja. 😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 31 minutami je Bini napisal:

In katere z.gume boste nabavli, @TBA, @Alex in @Gelipter🤔

Po tuhtanju, dobavljivosti in testih sva se odločila na koncu za zimske HANKOOK Winter i*cept evo3 W330. 

Bomo videli, kako se bodo obnese. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Evo, ker je že govora o gumah, s Gelipterjem bova danes naročila zimske gume za naše cx30. Res je, kar imajo na zalogi se splača kupit, ker ko bodo prišle nove zaloge, bo cena druga. 

Tako mi je prišepnil prodajalec. 😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 7 minutami je Z M A J napisal:

Na zgornjem posnetku me še najbolj navduši podatek o porabi goriva, pri 90kmh, ker pospešek 0 do 100kmh z 9 sekundami, za 180 teličkov, človeka nekako NE navduši. Je res?

Kdo pa dan danes sploh še gleda ta podatek? Saj bi lahko vgradi turbino in bi trgalo asfalt. Samo kaj, ko bi bila poraba takoj 9 litrov in gor. Tega pa si ne želimo lastniki cx 30. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-60
Napisano
Pred eno uro je Denlub napisal:

Evo je..Selmar Celje..IMG_20220906_155809.jpg

(Ni se mi dalo ven iz avta stopit da bi jo konkretno fotografiral 😅)

A samo meni deluje, da ima kabino čisto nazaj potisnjeno? 🤔

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup Mazde CX-5 SKY ACTIV-G 194 AT AWD
Napisano
pred 3 minutami je Boss napisal:

Hehe, spet bo burna debata...

Enostavno povedano, bencinarja boš moral voziti bistveno drugače, da bodo konji zaživeli. Nič več lenarjenja pri 2000-2500 obratih, ampak stisnt, da bo šel na 6000 obratov, kjer je tehle 192 vrancev doma.

Tako je. 😊 In poraba ne bo več 7,2, ki je precej visoka tudi za dizla, ampak bo bolj proti 9 litrom po tvojem bolj dinamičnem načinu vožnje, sklepam. 

Sam sem "prestopil" med benzinarje (zastonj, brez kupnine😊) in se moraš res navaditi potem vožnje na obratih.

Če si tako zelo navajen navora, boš kar razočaran, ker ima ta motor skoraj pol manj Nm kot trenutno tvoja. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Toča 25.05.2022
Napisano

Trend gre v vse bolj grde avtomobile. 

Res je samo še par avtomobilov, ki so res oblikovalsko popolni. Da ne govorimo o električarjih.Tam je pa itak vse več ali manj polom od oblike. 

Razen audija in porscheja, seveda. 😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 17 minutami je Bossek napisal:

A se komu ekran ropota oz. povzroca cricke?

Zadnje case mi gre kar malo na zivce ker ima ekran cricke. Tujci to resujejo tako, da dajo nekaj gume med ekran in armaturo pa je ok.

Ne. Nobenih čričkov ne čebelic zaenkrat. Če bo kaj, pa reševati strogo z 5 letno garancijo. Nobenih Diy rešitev. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-60
Napisano
pred 12 minutami je dvorjan napisal:

Saj tudi Toyota RAV4 Hybrid z 218 konji je kao omejen na 180 km/h končne. Pa gre več. 😃

Jaz v soboto. V Nemčiji, da ne bo pomote. 😃

In kolikokrat si na mesec v Nemčiji? 😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.