To da x186 ne gre vsaj 100 v drugi prestavi z AT je res bogo, da ne rečem žalostno....z ročnim verjetno gre, če je 0.5sek hitrejsi, kar je še 1 plus več za ročni menjalnik v tem avtu s tem motorjem....
Ampak, če so tako dobre zakaj bi jih le dobrih 80% spet kupilo? Jaz bi rekel tako, Dunlop je še vedno top guma in je na trgu že kar 7 sezon, kjer se je izkazala zalo dobro. Sploh, ker obdrži dobre lastnosti praktično do konca življenske dobe. Hankook se tukaj še ni mogel izkazati, ker je bila guma lansirana v prodajo šele leta 2020 (dunlop WS 5 leta 2015) in je na trgu le dve zimski sezoni. Se pravi se niti ne ve točno kako se obnaša skozi leta in kako dobro preživlja "staranje".
Da ne bo narobe razumljeno, nisem proti Hankooku, ampak težko upoštevaš ocene uporabnikov, ker praktično je ni nihče imel več kot dve sezoni. Ja so dobre na testu, ampak ali so dobre na dolgi rok? Ne vem. Boš povedal pa upam, da boš realen v oceni čez par let.
Drugač pa ja, če se gleda test novih, upam da te ne bo motilo da so Hankook bistveno glasnejše od Dunlopa pa že Dunlop so bile kritizirane, da so glasne, Hankook pa je še 2dB glasnejše (71,2dB : 73,2dB). Poleg tega so sicer po subjektivni oceni kar zaznavno manj udobne in imajo 15% večji kotalni upor kot Dunlop, ki že tako ni bil zvezda v tem segmentu.
Tko da - čas bo pokazal ali je to res bestbuy.
Bom poročal realno, kako se bo obnesla. Če bo v redu ok, če ne pa drugič druge. So pa cene v tej dimenziji res zasoljene. Ceneje dobim gume za 6-ko 19" kot te. 😬
Naslednjič pri autodoc uporabi funkcijo klepeta - pač jih lepo vprašaš, če del, ki si ga izbral, ustreza tvojemu vozilu (če nisi prepričan). Poveš št. šasije (VIN) in oni to "duplo" preverijo. Če ne paše, ti pošljejo povezave, kateri deli ustrezajo. Potem odpade skrb pred napačnim naročilom - da bi pa napačno stvar poslali, se mi pa še ni zgodilo. Tok tok. Pa sem že več kot 10-krat naročil ...
Jaz sem kupil pri njih lani brembo narezane diske. Po manj kot letu so začeli tresti. A kako bi to dokazall, da so bili recimo slabo "starani" in ni bil material prav vležan? Pa tudi, če bi uveljavljal reklamacijo, kako bi to izgledalo? Bi bil brez avta mesec dni? 🤔
Saj, če je pravo usnje, se volan (usnje na njem) le zgladi od uporabe. Ne sme pa biti nikakršnega luščenja barve, mrvlnenja, trganja. Res je tudi, da je potrebno pravo usnje vzdrževati in mazati, da ne razpoka. Tudi na otip je čisto nekaj drugega, kot na volanu na cx30. To umetno "eko" usnje pa lahko mažeš z sredstvom za vzdrževanje plastike.
Evo o tem govorim, avto 300kkm pa volan kot nov, naše mazde pa pri 50kkm cele scufane
Tudi pri novih bmw - jih je enako kot pri naših Mazdah. Na moji prvi mazdi 6 letnik 2004 je bil volan po 250000 km, ko sem jo prodal, kot nov. Seveda je bil iz prvega usnja. 😊
Evo, ker je že govora o gumah, s Gelipterjem bova danes naročila zimske gume za naše cx30. Res je, kar imajo na zalogi se splača kupit, ker ko bodo prišle nove zaloge, bo cena druga.
Na zgornjem posnetku me še najbolj navduši podatek o porabi goriva, pri 90kmh, ker pospešek 0 do 100kmh z 9 sekundami, za 180 teličkov, človeka nekako NE navduši. Je res?
Kdo pa dan danes sploh še gleda ta podatek? Saj bi lahko vgradi turbino in bi trgalo asfalt. Samo kaj, ko bi bila poraba takoj 9 litrov in gor. Tega pa si ne želimo lastniki cx 30. 😉
Enostavno povedano, bencinarja boš moral voziti bistveno drugače, da bodo konji zaživeli. Nič več lenarjenja pri 2000-2500 obratih, ampak stisnt, da bo šel na 6000 obratov, kjer je tehle 192 vrancev doma.
Tako je. 😊 In poraba ne bo več 7,2, ki je precej visoka tudi za dizla, ampak bo bolj proti 9 litrom po tvojem bolj dinamičnem načinu vožnje, sklepam.
Sam sem "prestopil" med benzinarje (zastonj, brez kupnine😊) in se moraš res navaditi potem vožnje na obratih.
Če si tako zelo navajen navora, boš kar razočaran, ker ima ta motor skoraj pol manj Nm kot trenutno tvoja.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Itak. Ta motor je narejen za ročni menjalnik. 😊
Povezava za deljenje
Deli na druge strani