Po tem ko je pogledal proti meni, je prevozil ?e vsaj 50metrov z pogledom na desno. V tem ?asu bi se z moje strani lahko ze zdavnaj pripeljal avto z hitrostjo po omejitvi, kaj ?ele jaz kot kolesar.
Pa? debilen mulc, upam da se bo 1x spravil v situacijo ,ki ga bo izu?ila. ..
Zgleda da je bil tole vikend debilne mularije za volanom..
Vceraj na vodnikovi stojim z land cruiserjem na rdeci, za mano se ustavi prastar clio. Nekaj prckam po navigaciji, ?e zmeraj rde?a, na1x nekaj butne... pogledam v spegel, clio nekam blizu, majstr ze odpira svoja vrata. Stopim ven in mulc star max 20 let : "ej nisem vidu vlecne kljuke , a bova komplicirala?".
Recem : lej zapelva na plocnik, se bova zmenla. Zapeljeva gor, njegov okvircek tablice pocen, na kljuki niti praske... mu recem: lej odpel se stran, pocas vozi in to je to...
On pa:ja sj sm navajen na avto, sam nisem videl kljuke... kaj je hotel dosezt s tem d se mi hotel nalimat na rit...pojma nimam. Ne razumem. Sem hotel poklicat policijo, naj dobi kazen , jaz bom pa tudi nasel kako prasko na kljuki... pa sem raje sel na kosilo. Zal.
Danes, ?e vecji degen... sostro. Se peljem z mtb po glavni cesti,umirjeno 25kmh v fluorestencih oblacilih, preglednost vrhunska , z moje desne, 50 m pred mano tip s stranske ceste, vsaj 30kmh , gleda na svojo desno in proti meni... se zacnem ustavljat, me majstr vidi, zacne panicno bremzat in se ustavi na sredi ceste priblizno 5m pred mano.
Mi poci film, grem do njega in ga vprasam ce je slep. In njegov odgovor:ja. In se smeje. In tako 2x. Ga poslem v3pm in mu jeb.m mater. Tip se ?e naprej smeje. Mulc star max 20let. In me vprasa zakaj kompliciram , sj me pa ni zbil... na sreco je bil zaklenjen v svojo kripo,..... pol se pa ni vec smejal.
Piz.a mu mlecnozoba ej...
Ne vem... sem tudi jaz ze nevede izsilil prednost (pa ne na tako grob nacin) pa sem ?e VSAKIC ustavil, odprl sipo in se ISKRENO opravicil. Motiti se je clovesko, za opraviciti se , pa moras biti clovek...
ampak ne... zgleda da tega ne ucijo vec. ko bi se pa namest mene pripeljal 30tonski sleper, pa bi ga spravil na vozicek, bi bili pa s5 vsi drugi krivi...
Jest sem tudi dobila danes po?to od Mazde. Sem najprej pomislila, da mi ?elijo ponudit novo al pa popravilo moje boge razbite mazdice , potem pa ta fora z vpoklicem. Resno?
Bom peljala pa jim rekla, ?e lahko spotoma ?e havbo pa blatnik pa odbija? zamenjajo. Zihr je bila ta bemumast kriva
Mogoce so pa tud unemu k ti je z demiom prbil poslali, pa se srecata tam?.
57 rde?ih Demio - tukaj ne ?tima nekaj. Dvomim, da je v Sloveniji sploh 57 registriranih Demiov vseskupaj. Po moje vodijo tudi Mazdo 2 kot Demio saj je to drugo ime zanjo in zato so na?li 57 rde?ih. Naj zo?ijo iskanje na letnik 1996-2002 in jim bo vrglo ven mogo?e dva ali pa tri.
Ubistvu res... 57 rdecih demiov je res mal tezka....
In spremljaj a.net z razbitimi mazdami demio... sj so redke.
Pa ce se motim, je tole slikano pod gradom, na poljanah? Mal poglej k okoliskim bajtam. Da bi pa kdo od halo pice vozil demia, pa ne verjamem, videl ?e nisem, pa sem kar nekaj halo pic pojedel?.
Tole je definitivno mazda demio, se zelo lepo vidi...
Pojdi na policijo, prijavi, pokazi posnetek, pokazi jim njegovo/njeno luc.
Lepo se vidi, da mu zadnja desna luc ne dela in da ima stresne nosilce- pa ze imamo malo ozji izbor kandidatov.
Jaz bi dal avto popravit, ceprav se verjetno ne izplaca financno. In upal, da nikoli ne zvem, kdo je storilec, ker se jaz v takih situacijah ne znam ravno brzdat-ze zdaj bi mu najraje razbil glavo, pa ni moj avto... jbg, takega gnoja usekas, pa odgovarjas isto kot za cloveka...
Skratka, pojdi na policijo, obvezno, cimprej, pokazi posnetek. Nikoli ne ves, morda ga je pa sredi noci ustavila patrulja , ker se z razbitino vozi okoli.... pa ga imas.
adje..recmo da je stvar okusa... bol kar bi mene zmotil je crash test tega avta... si bolj varen ?e se zaleti? v karjoli z ?elado kt v temle
Rezervni deli so tud zihr za vsakem vogalom, pa kakovost je tud zihr na nivoju... se spomnim, ko je prisel na EU trzisce, slabih 10let nazaj, so ga pri Autobildu vzeli pod drobnogled... slamparija od slamparije. Serijska oprema naj bi bila celo posodica z barvo in copici , za hitra popravila?.
? Intervencijska vozila imajo z namenom svetlobna in zvocna opozorilna telesa. Pa se kljub temu zapletejo v nesreco (hvala bogu malokrat). Najveckrat potem tudi krivda pade na voznike le-teh.
Torej, obicajno osebno vozilo z vklopljenimi vsemi 4imi smerokazi, ki se mu mudi na intervencijo in nas na tak nacin prosi, da mu odstopimo prednost... to ni nacin.
Naj se zadeva zacne resevati tako, da se gasilcem na privat avtomobile namesti modre luci in sirene (ter se jih izobrazuje glede nujne voznje s takim vozilom) -nekaj takega kot provida, recimo. In potem sprejme odgovornost, ki jo prinese taka voznja.
Ne pa nekaj na pol. Ljudje ne opazijo zivo rdece gasilske cisterne z nesteto modrimi lucmi in sireno, pa bodo pozorni na obicajen avto z 4imi smerokazi....
Potemtakem lahko tudi zdravnik tako vozi, ko se nekje blizu njega na vasi zgodi nesreca, porod....
Pa policist iz sosednje vasi in tako naprej.
Intervencijska vozila so intervencijska vozila in privat vozila so privat vozila. In ce je sistem organizacije nujne pomoci v p.zdi, naj se to re?i na nivoju , ne pa nekaj na pol. To je za moje pojme, resevanje problema po liniji najmanjsega upora.
In preden me kdo lin?a.... kapo dol gasilcem, policistom, resevalcem. Zelo dobro vem, iz lastnih izkusenj, da stvari ne ?timajo. Ampak, vse te skupine si zasluzijo vec kot to, da se nekdo spravi natiskat tak letak in konec koncev, jih napeljevati na krsenje CPP-ja. ?e sama voznja in prehitevanje z vsemi 4imi smerokazi ni ravno v skladu z zakonom,kajne?
In vem, kako je to, ko cakas pomoc gasilcev. Ko se ti sekunde vlecejo kot minute in ko si res res res vesel, da pridejo. In ti je v tistem trenutku cisto vseeno kako pridejo, samo da pridejo cimprej.
Ampak , ?e enkrat... to ni konstruktiven, varen nacin. Ne za gasilca v tem avtu in ne za ostale udelezence.
Res je debilno zasnovano. Razumem da je pas za desno na topni?ko samostojen,ker imajo oni pa? pu??ico za desno.
Ampak tukaj bi morali za za?etek vzpostaviti tudi oran?no pu??ico za levo proti centru (da bi zmoglo vec ljudi zavit levo) in hkrati zeleno za naravnost in desno (ter seveda za levo ob pu??ici).
No,kot ?e vedno do zdaj,roko na srce,ni kriva infrastruktura,ampak debili za volanom. Ni jim jasno da lahko zavija levo,vkolikor nasproti vozec zavija na svojo desno( proti centru)... In potem cakamo vsi...
Ampak tako pa? je, ne mora zdaj vsak ze v ?tartu se vozit tam kjer on misli, da je bolje. Pa ima lahko se tko hud avto in ?ef nevemvesa... Sploh pa ne ravno ne pocasi.
Skratka,ce kdo ho?e tujcu pokazati kaksno je tipi?no obna?anje slovencev v prometu, naj ga v konici postavi sem.
dokler ima? prednost ali pa mislis da jo ima? ali pa si jo vzames; po gasu in boli te k.rac za vse ostale.
Ko pa je nima?; pa dejmo bit v napoto vsem, po mo?nosti s tel v roki in ko nekomu zadaj do.izdi in se vsede na trobljo,takrat pa zivcno izsilit prednost ne glede na vse...
Re?itev na kratek rok; ze omenjena oranzna pu??ica, stacionarni radar in nadzor nad ljudmi, ki se razvr??ajo po svoji (ne)pameti...
Sam prevozim kar nekaj km in na specialki in na mtb... osebno imam vedno rezervo s sabo, pumpo in vse ostale potrebscine...
Ampak... vsaj na specialki je to precej zoprno pocetje in cisto ga razumem, da se mu ni dalo s tem ukvarjati. Meni je muka vsakic to delat. Sploh na specialki, ko male pumpe dostikrat niso sposobne napumpat tistih 8barov...
Je pa vprasanje kaj bi bilo, ce bi se to zgodilo nekje bogu za hrbtom, kamor vleka nebi mogla pridet...
Tako da se mi ta asistenca za kolo sploh ne zdi neumna stvar, dalec od tega, lahko navsezadnje se strga ketna ali kaj podobnega, kar pa ni vec tako preprosto za popravit na terenu...
Sicer pa... na ZM sem gledal nek asistencni paket za kolesarje. Pustmo tist nateg ko vrnejo nek drobiz primeru kraje kolesa... ampak je pa dobrodosla stvar, da imas v primeru povzrocene skode tretji osebi ali tuji lastnini, sklenjeno zavarovanje (kot ao pri avtozavarovanju) za to povzroceno skodo.
Tko da to sploh ni tko brezveze. Je pa sigurno fajn, da zna vsak kolesar zamenjat zracnico in da vozi neko osnovno orodje s seboj...
Ej, boss... za tole pa res svaka cast. Pa sm skos na cesti, pa vidim marsikaj,ampak tole si pa top odreagiral. A si predvideval da bo kdo prletu dol? Kolk pa je blo tlele brzine;35-40kmh?
Pa cist tko, men bi se odbil, jst bi bil sposoben vn stopit pa ornk ornk poslat mulca nekam, ce ne se kej hujsga... Pa vem, da to ni prav in da ubistvu, ce bo kej zaleglo, bo zaleglo lih to kar si ti naredu...
Ukradeno z motosvetovega foruma.
Nekaj podobnega se je meni zgodilo par let nazaj, na cesti sentvid pri sticni-iv.gorica.
Le da je tam bila prikolica pripeta na mercedesovega vita in da jo je v ovinku na polno odpi.dilo preko mojega pasu na nek nasip. No, majstr niti ni porajtal, da je brez prikolice.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Ni spregledali,ampak ni gledal.
Po tem ko je pogledal proti meni, je prevozil ?e vsaj 50metrov z pogledom na desno. V tem ?asu bi se z moje strani lahko ze zdavnaj pripeljal avto z hitrostjo po omejitvi, kaj ?ele jaz kot kolesar.
Pa? debilen mulc, upam da se bo 1x spravil v situacijo ,ki ga bo izu?ila. ..
Povezava za deljenje
Deli na druge strani