Skoči na vsebino
Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano (urejeno)
Pred eno uro je Alex napisal:

On je očitno zadovoljen z njimi. Saj na sprejemu in v prodaji so še kar v redu. Gelipter  ima veze  v prodaji.😊 Ta mladenič nam je tudi zrihtal takrat na preizkušnjo novo 3-ko, ki smo jo skupinsko preizkusili. 

Eni jih res delajo, napake, in to kar pogosto. Namojo srečo in vašo nesrečo jaz nisem med temi modeli. 😊😉

Nimam kaj za dodat. 😉

Še pri slovničnih si nezmotljiv, na primer  "Namojo" ... 😁

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)
pred 11 minutami je Bini napisal:

Tule je lepo zapisano kako in kaj! Cena mora v osnovi biti vedno ista z raznimi popusti .Se pa lahko znižuje,npr ;stalna stranka itd. Pri Oplu in še kje imaš tak popust za zvestobo,vsako leto 10% do 5tih let.👍

In pravila zniževanja morajo biti v naprej jasna, sicer so lahko težave.

slika.thumb.png.039309624ad17143e763b148b43b51ef.png

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)
pred 44 minutami je Alex napisal:

V glavnem, za nekatere stranke velja okoljski davek, za nekatere ne. Kje so okoljevarstveniki 13 marec? 🤔

Saj pravim, čista zmeda na naših Mazda servisih 🤪

Ste kdaj opazovali redni servis (olje, oljni filter, filter kabine) in štopali efektivne minute dela?

Mogoče vse skupaj 10-15 minut mehaničnega dela, ostali čas cca. 30 minut je samodejno odtekanje olja, pa potem še nekaj minut za reset števca in pisanje računa. Menjava kabinskega filtra vzame največ 1 minuto, tudi če sam menjam.

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 4 minutami je Jest napisal:

Redni servis opravljen ... Stalo me je slabih 207€ ... Nic nisem prinesel s seboj... samo avto sem jim pripeljal :) ... pocakal dobro urco, medtem malo pocvekal z Juretom in Majesom... placal in se odpeljal :D ... 

Pa se "saharski pesek" so sprali... 👍

Pasted_Image_15_07_2021__10_53.png.32ea6d1ed166bec5862602d986bc5aaa.png

Če prav razumem, si lahko mehanika izbiral? Tole se mi zdi pa kar poceni. Verjetno samo olje, podložka ter oljni in kabinski filter?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)

In že očiščen (z nežno zobno ščetko) in privijačen na svoje mesto.

Sicer pa so saje skoraj kar same padle ven, glede na poroznost dvomim, da bi lahko predstavljale težavo pri delovanju senzorja tlaka. Če ugotovim kakšno spremembo, pa seveda sporočim. Avto mi sicer dela kot urca - danes prevozil 380 km po avtocesti. :) 

@Alex, tebi pa hvala za super idejo 👍, škodit verjetno ne more. 

image.png.c6092f88ef0f0ccaab714d92d36649eb.png

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)
pred 24 minutami je Alex napisal:

Tak senzor imate verjetno vsi v svojih dizel  Mazdah. Ne se tolažit. Zato kar urno orodje v roke in šraufat. 😉

Kako se ga očisti? Mehansko? Se uporabi kakšen sprej?

Kje v mašini se nahaja tale MAP senzor? Imaš kakšno sliko?

Je tole?

map_8eec749dc66458fd19fba8befc2d927427012c16.gif

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 2 minutama je Alex napisal:

Nič drugega nismo čistili, ker ni bilo potrebe. Diski so bili 154,50€, zav, ploščice 51,40€.

Za delo in vse filtre sem dal 120€.

Po sliki sodeč tale senzor ni nič pametnega več izmeril, ... zato nas res zanima, na kaj vpliva. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)
pred 46 minutami je Alex napisal:

Evola, novi diski in ploščice  zmontirani, očiščen senzor in narejen redni servis. Pa še slika zapackanega senzorja sesalnega kolektorja. 🤗 Zraven je pa slika čistega, ki sem si jo sposodil od  soforumaša,da boste dobili predstavo, kako mora izgledati😉

received_492576328669575.jpeg

IMG_20210709_152754-01.jpeg

IMG_20210709_160549-01.jpeg

Packi so tile Mazda dizli :( 

Me zanima, kako se bo odražal očiščen senzor. 

A ste spucali tudi sesalni kolektor, EGR, ..? Sicer se ne spoznam, ampak če je senzor zapackan, potem je verjetno tudi vse okrog njega. 

Koliko so te prišli diski + ploščice z montažo? 

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 8 urami je Alex napisal:

Jutri sem naročen pri mehaniku, da vržemo gor nove diske in ploščice. Seveda tudi redni servis. 😊

IMG_20210705_141929.jpg

IMG_20210705_141858.jpg

Tale kombinacija te bo prilimala na vetrobransko 🤣

Za informacijo, meni Ate sprednji diski + Ate ploščice po 2.000 km prevožeih na M6 primejo odlično oz. nimam pripomb.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.