Jaz sem notri vse zglancal in posesal. Prevečkrat zgleda obrišem armaturko, pa se pol takoj vsak prahec pozna. Pral pa nisem, ker imamo sneg. Tudi olje po enem letu še vedno na max, vitrexa je bila pa kar žejna. Tokrat prvič vzel Hofrovega -30 čeprav sem vedno kupoval tistega za -35 v Šparu. Pa na servis bo treba poklicat, je leto naokoli.
Mene bi najprej zaskrbel preoblečen volan pri 4 leta starem avtu... to je milo rečeno čudno. Da pa nekdo menja samo en par gum je pa to tud neobičajno in to na 4x4 avtu, kar je navadno zelo hitro vzrok, da je avto treba klepat in ličat.
Tudi moj je bil zamenjan pod garancijo, ker je precej znana hiba na teh generacijah mazd.
Ena stvar me zanima, če hočem stalno imeti na ekranu porabo kaj moram storiti, ker mi vedno vrže nazaj na začetno stran menija. To se vedno zgodi, ko je avto ugasnjen nekaj časa. Imel bi vedno kot je na sliki.
Hja, to tudi mene jezi..predvsem za glasbo. Predno mi kdo reče če sem len...NE NISEM AMPAK JEZI ME KER MORAM VSAKIČ NA NOVO PRITISN V LEVO IN POTEM "OK"....
1. ali se vam dogaja da se radio/infotainment resetira med vožnjo, in ali se da to kako urediti ali preprečiti?
2. ali je že kdo premeščal navigacijo iz original SD kartice na večjo? Če ja, kako? (mam kupljeno posodabljanje do 2023, vprašanje kak dolgo bo še ostalo pod 8GB kot je original kartica)
Z00M Z00M
On 12/3/2020 at 9:29 AM, NevLado said:
Ja, to je znan problem novejših mazd, ali imaš navigacijo? Daj ven kartico pa se ne bo resiteral vmesnik
Res je. Če voziš po avtocesti 100km/uro je verjetnost, da bo zamrznila tekočina večja. To pa zato, ker kot praviš tekočina,katera je zmešana z vodo za velik minus, hitro hlapi in ko izstopi iz šob, ostane večji delež vode. In, ker je razpršena, lažje zmrzuje, tudi šobe lahko zamrznejo. Ko se pa recimo ustaviš na črpalki, se kar kmalu odtali in lahko nadaljuješ z vožnjo. Včasih je dovolj, da se zapelješ v daljši tunel.
Žal je na svetu premalo ljudi, ki to zastopi in misli, da je vitrex čudežen. Slišal že mnogo štorij o tem, kako je šipa kar naenkrat zakristalizirala. Pa tudi sam sem se eno mrzlo jutro lani spozabil in veselo pošprical. Zato je boljše, da se kupi narejen vitrex, pa samo tisto vliješ.
Meni je všeč tist v šparu do -35, mislim da je cca 7 eur 5 litrov.
Bom pa tudi jaz moral letos zamenjat brisalce, ker mi rišejo črte. Bom kar vprašal na servisu za foro, koliko pridejo, pa če mi lahko samo gumice menja.
Honda seeks to reassure owners of Civics and CR-Vs equipped with the automaker’s 1.5L turbocharged 4-cyl. by extending warranty coverage in case gasoline-oil dilution damages engine parts.
Je še kdo od vas mel težavo, da se je ob hladnejših dnevih multimedija parkrat med vožnjo (ni nujnio med vožnjo, tudi če stojiš na mestu) parkrat resetirala sama od sebe dokler se ni v kabini mal bolj segrelo?
Ja, to je znan problem novejših mazd, ali imaš navigacijo? Daj ven kartico pa se ne bo resiteral vmesnik
Jaz moram zdaj še pri stebričku plastiko dol vzet in zmontirat kabel, sem samo na "horuk" priklopil. Verjetno bom kar prilimal kabl gor ob šipi v črnem robu, potem pa plastiko od stebrička stran, pri vratih pa v glowbox.
@Scr3am tale pro je vrh glave, 1440p ima in je povsem dovolj. Me pa zanima kako se vidi v res popolni temi ali pa kak AC, ko imaš nasproti še svetlobo.
Tako, lih to sem vam hotel napisat....pejte tankat ko ste na 1/4 tanka, pa ko tankate nehajte ob prvem škljocu, da evap ne uničujete. Pa se nič ne sekirat
A niso te živalce take luštne, z velikimi okcami? Jaz jih ne bi mogel nikakor loviti.
Mi je pa bil zadnjič smeh, ko sem tekel na bonifiki. Je bila ena mamica iz notranjosti z otroci. Vidijo nutrijo in mamica reče otroku:
"Ja matic, pust pr miru bobra. Joj, pa kok ima rdeče zobe. Kok je smešen."🧐
Ja so kr luštni, ampak ljudje smo si res podredili vse. So pa res zdravi(lni). Mesa ni dosti, je pa to res okusen golaž. Če loviš na isti lokaciji in se vsako leto ustaviš ob pravem trenutku (da jih ne pomoriš preveč za naslednje leto), se pravi, da si spoštljiv do narave, ti tudi ona lepo povrne. Več pa lahko poguglaš, npr.
Polhi? 😳Mi smo bili poleti v hišicah na drevesu na Bledu. In celo noč nisem zatisnil očesa, ker so te zverine skakalne po strehi in se lovile. Mah, ga ni čez mestno življenje, kjer je ponoči prijeten mestni hrup, skuterji in podobno. Niso zame take dogodivščine.
Ja se spomnem te štorije ja.
Na dolenjskem je lovljenje polhov kar popularna jesenska aktivnost, polhova mast pa starodavno zdravilo.
Sestra ima novega berlingota starega leto z 1.6hdi 130KM zaenkrat vse ok. Nmw pa kako imajo servisne intervale se zmeraj 30000km ali 2leti. Ce imajo jih zna to pokopati. Kaj je te strosek olja in filtra, mislim da minimum kaj lahko das avtu.
Saj bi vprašal po sestri, ampak če vozi berlingota ima verjetno že najmanj 2 otroka.
Jaz teh ne stejem med cistokrvne japonce 🤣🤣🤣 . Mercedes se je ze pocasi losal renaultovih motorjev, upam da tudi nissan pride k pameti. Drugace pa toyota je imela bmw dizel motor v ponudbi in ga vec ni je bilo kar problem z njimi. Se drzim raje cistokrvnih japoncev pa se tu se kaj najde 😁😁
Tako, stari aurisi (in ostalo) so imeli 1.6 motor od BMW, 1.4, 2.0 in 2.2 pa od jote. 1.4 in 2.2 so bili vrhunski motorji. Verjamem, da moj še vedno veselo "klekla" naprej pri novem lastniku. Določena serija 2.0 pa je imela probleme s pitjem olja, namreč pila ga je tako hitro kot dolenc cviček.
Glede CVT se pa strinjam gor z vami, normalno, da tuli, ko ga stisneš po gasu, ker gre takoj motor v vrtljaje z optimalnim navorom. Ampak prej bo avto zgnil kot da bi tist CVT odpovedal. Ravno to tuljenje je pa še dodatno izpostavljeno pri teh hibridih, ker je avto "tiho", potem pa stisneš gas in greš iz 35 dB na gladko enih 80
Sem se zadnjič fural za enim starejšim parom z CHR-jem po regionalki skos 70-75. Sem rekel evo, ko sem imel na testu ta avto je ravno tam nekje vklapljal bencinski motor tudi na ravnini in verjetno se mu je smilil motor, ko je tako tulil, če bi dal na gas.
Normalno, ampak so pokazali, da bodo sedaj design prilagodili v pravo smer in so šli iz tistih tradicionalnih zadržanih okvirjev. Je Corolla in sedaj nov Yaris lep primer.
Saj ga tudi nikoli ne bo... Se spomnim, koliko je bilo “jamBranja” pred leti, ko je nabavil BTjko ... Preklel je vso plastiko... pa tezave z vitlom... ampak se je potem pocasi navadil
Zelo zanimiva bi bila mazda s skyactive G motorjem (z dvojnimi šobami neposredni vbrizg in posredni vbrizg (v sesalni kolektor)) in hybridnim sistemom od toyote.
Mislim da ima toyota točno tak motor sedaj v corolli/chr-ju, tisti 2.0 hibrid s 180 "konji". Edino ni večjega.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Sem spraševal že na mazda redditu, pa je to to, kar imamo. Nimaš opcije da zamrzneš "ekran na istem mestu"
Povezava za deljenje
Deli na druge strani