O?itno 19 let vozni?kih izku?enj in preko pol milijona prevo?enih km-jev ?e ne naredi voznika, ali pa moram pri?et vozit ritensko v kro?nem prometu, da bo pravi u?inek.
Bencinske 6-ke 1.generacije so kot ka?e precej iskana zadeva, je pa res, da jih je tudi (?e re?em na u?), ene 10x manj kot dizelskih. Zdaj 1 dan sem dal iskalni kriterij na avto.net, naj najde Mazdo6 med 500 in 2000?, pa je iskalnik na?el le dizleke in niti ene benz.
lp moje ime je Miha in sem nov na forumu. po prodaji honde civic razmi?ljam o nakupu mazde6 1.8 2002 letnik bencinarja. najbolj mi je sicer padel ta v o?i:
zanima me predvsem kake so kaj hibe (za rjo sem na?eloma ?e sli?al sicer pa sem vozil hondo tak da mi to ni tuje ) na kaj je potrebno bit pozoren?
hvala zaenkrat
Tile 1.8 motorji zdr?ijo ?e in ?e. Npr. moja biv?a ima tak?no, istega letnika, isti motor, le grafitno sive barve in 5 vrat ter na LPG se premika. Avto ima cca. 300.000km in laufa zelo tiho ter brez kakr?nihkoli te?av. Preverit se le izpla?a, da ne pije olja, kar smo imeli nekaj primerov na forumu, ostalo pa DELUJE KO ?US. Je pa res, da avto ni kaj prida posko?en (pa? atmosferc in 1.8 prostornine pri 1300kg netto te?e), zlasti nekdo, ki se presede neposredno iz nekega mo?nega turbodizla v tega, bo rekel, da se ta avto sploh no?e premaknit z mesta.
Za zadnjih 500km in nekoliko pametnejse voznje sem izracunal potrosnjo 9.6 na 100 prevozenih. Ampak pustmo decimalke in recmo le, da se da pridet pod 10, je pa res da je niti 1x nisem pognal preko 5000 obratov v minuti cez celo navedeno obdobje. Vsakodnevna voznja iz Sutjeske do Lj-Center in nazaj, skratka veliko mestne voznje.
Jures, raje vzemi naslednjo generacijo SLK-ja, ker razlika v voznji je kar konkretna in le par 1000 cekinov vec (v primeru, da imas viska v denarnici, se razume).
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Obrnila novo tisocko na stevcu prevozenih km-jev
Lepa kot slika, na sliki pa traktor
Povezava za deljenje
Deli na druge strani