Skoči na vsebino
Mazda CX-30
Napisano

Se pravi, da ta avto ni za mencače.

Če si se odločil, da se pelješ, stisni in bo lepo odpeljal.

Če pa sam ne veš, kaj bi, kako naj ti potem avto naredi to, kar bi ti rad?

Sem prav razumel?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

Sem se kar oddahnil, ker moja BTjka naredi več kilometrov s pripeto prikolico kot pa brez. Včasih ima pripeti kar dve prikolici hkrati, od tega je ena Poljske izdelave. Zato sem mislil, da je to namenjeno meni.

Sem si vzel trenutek za pripravo obrambe, a se je rešilo kar samo od sebe. Kar se mana tiče, še boljše. Torej, kaj je naslov? Sprememba cene goriv. Hja, upam, da se še dolgo ne spremeni. Jutri moram pa v Italijo in moram malo preračunat, kje tankat in koliko še v kantah vzet s seboj, da bo dovolj še za nazaj😛. Ker v Italiji je preko 2 evra za liter...😯

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

Bolj je zaradi Romunov, Bolgarov, Ukrajincev in podobnih, ki s kombiji dirkajo gor in dol in pred mejo natočijo poln rezervoar pa še 3 kante po 20 - 25 litrov, ki jih imajo kar v kabini na desni strani, pokrite s kakšno bundo ali jopico... Ja, pa Slovenci, ki špekulirajo, da bo nafta po 3 evre za liter (in to po tistem, ko minister izjavi, da vlada ne bo dovolila, da bi cene eksplodirale) pa naredijo doma enoletno zalogo...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

Danes po službi grem še natočit nafto in opazim napis, da je omejitev točenja:

- v osebni avto največ 70 litrov 

- v tovorno vozilo največ 300 litrov 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-60
Napisano

Tudi jaz v naši okolici opažam, da ljudje živijo samo še na kredite in obroke. In izpadem kot najhujši bogataš, ko za otroka Šolo v naravi plačam v enem obroku, pa je govora o 150 evrih, ki jih napovedo že septembra (na začetku šolskega leta). Sploh ob dejstvu, da so pri nas štirje šoloobvezni otroci. Čakam samo, kdaj me bodo začeli spraševat, od koga sem podedoval zlate palice, da se nam zdaj tako izide...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda bt 50
Napisano (urejeno)

To je bilo posneto včeraj, 16.3. okoli 11ih na glavni cesti Ajdovščina - Čepovan, odsek Predmeja - Lokve. Snemano z mobitelom, pa je malo narobe obrnjeno, a mi ni uspelo popravit - nekateri se na štirikolesni pogon, reduktorje in vitlo spoznamo boljše kot na računalnike...

Popravljeno od Slivka
Pozabil dodati posnetek
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Bencin/Dizel
Napisano

No, dizel pride v poštev tudi, če je vozilo ves čas obremenjeno. In obremenitev ni, da pelješ s seboj enega zateženega sodelavca...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Bencin/Dizel
Napisano
dne 15. 3. 2022 ob 19:32 je dvorjan napisal:

No, ja, ne vem ... Potem pa res samo z motorjem zavirate. 😃

Aha, ja, seveda. Pa z naletno zavoro prikolice, zato pa diski na avtu nič ne trpijo...😛

Ja, dvolitrski (Mazda 5) oz. 2,5 litrski motor (Mazda BT-50) se kupi zato, da se ga izkoristi. Na vse načine...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano
dne 14. 3. 2022 ob 11:10 je Martin Cufer napisal:

Obuli japanke 😁

IMG_20220314_105802.jpg

Sm kmet an s hribu doma, pa ne zastopm prou dobr, kam se vam tako mudi z letnim gumam. Mene so moj oča učili, da po 15. sušcu lahko pustim verige v garaži, zimske gume se pa sname, ko se stopi sneg na cesti. Te slike so z glavne ceste Ajdovščina - Čepovan, odsek Predmeja - Lokve:

IMG_20220317_105448597.jpg

IMG_20220317_110003916.jpg

IMG_20220317_110008343.jpg

IMG_20220317_110011520.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Ja, to je pa splošna hiba Mazde: nima enega spodobnega servisa s sposobnimi serviserji. Motorno olje znajo zamenjat, filtre tudi, pa zavorne obloge tudi še grejo. Čim je pa kaj bolj zahtevnega, je pa že konec...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Bencin/Dizel
Napisano

Ma, dajte no. Toliko časa boste pisali neumnosti, da me boste sprovociral do te mere, da bom spet organiziral MPL. Potem boste pa videli hudiča. Ker, kolikor se spomnim, smo vsako leto imeli eno pokvarjeno - in če se prav spomnim, so bile vse pokvarjene bencinarke...

Sem kmet, pa bom po kmečko napisal: z vilami se ne kida sneg in z lopato se ne pospravlja seno. Torej, vsak motor je namenjen svojemu. Če dizelaša vžgeš, ga ne ugašaš takoj po 30-tih kilometrih. Ne, za dizelaša je najkrajša razdalja 100 km. Potem bo dobro dela in ne bo se kvaril. Za razdalje 10 km je pa bencinar. In če bi dizelaši bili tako problematični, ne bi pri meni delali po 300.000 km in več...

Kar se pa Mazdinih zavor tiče - odlične so. Jaz tukaj po hribih dobro vem, kaj so zavore. In Mazdine originalne zdržijo. Smo imeli Škodo, pa Fiata, pa Renaulta, pa Mercedesa, pa Forda in tudi Opela. In so Mazdine zavore še najboljše. Diski so pa tudi odlični. Na naši Mazdi 5 smo sprednje diske menjali pri 313.000 kilometrih. Zadnji so še original. Na BTjki so pa tudi originalni, pa se prevaža tovor, da že resno konkuriramo tovornjakom. Ni bila ena vožnja, ko je Mazda BT-50 + prikolica + tovor tehtalo med 5,5 in 6 ton. Pa se vozimo zmerno do pretežno po hribih.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano
dne 8. 3. 2022 ob 20:26 je LabiGT napisal:

Počivalšek: Država bo skrbela za to, da cene naftnih derivatov ne bi eksplodirale

Se pravi naslednji teden bo 3 eur/liter

Sem kmet an s hribu doma, pa ne zastopm prou dobr zdej tega:

- ali so Počivalšek in aktualna Janševa vlada tako slabi, da niso izpolnili tvojih pričakovanj

- ali niso tako slabi, kot bi si jih ti želel

- ali niso tako slabi, kot ti trdiš, da so

- ali pa je kaj četrtega, česar, kmet, kot sem, ne vem

Ni mi jasno?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano (urejeno)
pred 4 urami je Janez007 napisal:

Jaz pa bencinarja samo še posesam na 2-3 tedne. 😄 ... ... ...

pred 3 urami je SpEkTr napisal:

Jaz ga še na tolko me posesam emoji23.png

... ... ...

Jaz imam pa ženo zato, da mi ga posesa...

Popravljeno od Slivka
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-60
Napisano
pred 5 urami je Jest napisal:

Samo z unim iz prvega linka bi tezko prisel domov… ;)

Če bi imel toliko denarja, da bi si kupil tistega iz prvega linka... ... ... Bi imel tudi take veze, da bi mi tudi cesto spodobno porihtali...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.