Bravo... sem mislil, da ne bo noben opazil. Med drugim sem ta video objavil zaradi celega kupa ve?jih in manj?ih kr?itev
- Hyundai prevozi rde?o lu?
- Kolesarka se zapelje direkt na plo?nik zato, da se ji ni treba ustavit pri rde?i
- Peugeot zavije na glavno brez smerokaza
- Avtobusar blenda za brezveze sej je Peugeot ?tartal v eni sekundi od pri?iga zelene
- Pljuvanje neuravnove?enca na skuterju
- Vo?nja mopeda brez lu?i
In zaradi skupka takih in podobnih pizdarij, ki jih marsikdo niti ne opazi, se dogajajo nesrece...
Krivdo se pa naprti tistemu, cigar prekrsek je najlazje dokazljiv.
Pa? na cesti pokazemo svoj pravi "jaz" in sodec po takih dogodkih...
Vecina ljudi pa? ne razmislja in jih boli klinac.. tudi za lastno glavo (kolesarju se zgleda jebe, ne samo za cpp, ampak tudi za kombi, ki bi rikvercal iz dvorisca in bi ga nasadil.... skuterist je frajer, pa ne pomisli , da bo on tisti, ki bo potegnil kratko, ko bo peugeot zapeljal 5cm v levo).
Tu je samo sreca, da je vsak delal prekrske v "svojem svetu" in si pac niso bili v napoto... se pa te svetovi zelo hitro srecajo in potem po?i...
Te k so namescene, sem pregledal le z zunanje strani. Sta pa v prtljazniku ?e 2 komada identicnih gum (za v smeti-zlizane), ki sem ju pregledal z obeh strani in nic nasel...
Sem najprej pomislil, ce je pri gumah, ki so namenjene (pol)tovornemu programu mozno da je nacin oznacevanja kaj drugacen...
Cudno mi je to, da najdem napis "DOT", ki pa mu sledi cudna kombinacija crk in stevilk (ki pa so na vseh 4ih gumah enaka med seboj).
Si mu pustil vsaj cifro da te lahko kontaktira ko bi rad sel?
Se strinjam, ampak vem pa tudi, da je vcasih treba cloveka postavit v isto situacijo, v kakrsno je on tebe postavil. Da pac tega ne bo vec ponovil, ne meni, ne komu drugemu.
Jaz se sigurno nebi sel tega, ce nebi bil ta avto veckrat tu parkiran in lahko potemtakem tudi sklepam, da bo ?e kdaj tako neumno parkiral. Ce bi bil to nekdo ki je prvic in zadnjic tu, bi si tudi jaz mislil "ko te je.e, odparkiral sem se in to je to?".
Nekako imamo v nasem blokovskem naselju precej trdno, nenapisano pravilo o parkiranju. nekako tako kot je parkirana moja xsara, to se tudi vidi po "ociscenih" "parkingih".
Uradno ni parkingov, ampak ker gre za privat posest, nas redarji in policija pustijo na miru, kar se tice parkiranja. In zadeva laufa, presenetljivo dobro za Ljubljano. pac roka roko umije, tudi, in predvsem med stanovalci.
Na vsake toliko kaksen obisk ali prislek ne dojame v prvo, pa se mu razlozi in potem dojame.
Ampak ta debil z407ko pa... no, naj slika pove. Skratka, ni treba vedeti kaksno je nase nenapisano pravilo, da se ve kako se NIKOLI ne parkira,t.j. NIKOLI se ne zaparkira tujega avtomobila.
No,ker je v meni malo vragca in ker nisem eden izmed tistih debilov, ki bi sli rezat gume, razbijat luci, lomit brisalce, sem poskrbel ?e za drugo fotko?. Kar podvig, glede na to, da je pred avti pomrznjen sneg, spodaj pa trava. Z letnimi gumami ni teorije da bi ?lo.
Kak?ne izku?nje z Triglav (ali kako drugo zavarovalni?ko) asistenco?
PS: Alhamra te je lani 2x na cesti pustila?
Sam imam izkusnjo z triglav asistenco. Xsari se je pregreval motor, poklical iz crnuc in brez komplikacij peljali k jerovsku v grosuplje. Tudi sicer slisim pozitivne kritike za njih.
Sicer imam sedaj amzs plus clanstvo. Ker si lastim 2vozili in me pride ceneje, kot da bi za vsakega posebej rihtat asistenco pri zavarovanju.
Plus to, da imajo nonstop neke akcije (npr 6eur cenejso vinjeto?), imajo pogoste poslovalnice, konec koncev dobis se njihovo revijo vsak mesec?. Priporocam.
Pa ?e to. Xsara je od novega pri meni, v casu garancije t.j.2leti, je bila vkljucena asistenca na cesti po EU. In zato nisem imel sklenjene nikakrsne dodatne asistence. Ko sem cez dolgo casa sel malo brat drobni tisk, sem videl, da ta njihova asistenca ne vkljucuje resevanja vozila iz avtocest in hitrih cest. Nebi verjel, ce nebi videl na lastne o?i...
Mene so sne?ne "nogavice ?e enkrat re?ile, ko je pod Dov?ko Babo moja mazda obsedela na karterju. Na kolesa sem nataknil prave verige, tekstilne pa zvil v kepo in polo?il pod eno kolo, toliko da jih je med speljavanjem potegnilo podse in privzdihnilo avto ravno prav da ni ve? nasedal na tleh.
Najprej je treba vedet za kaj bi rabil verige. Za v prtlja?nik za policaje "stra?it" jeseni ko se ti ?e ne da pravo?asno nataknit zimskih gum, so nogavice predrage, za to kupi? najcenej?e klasi?ne verige. Prav tako te iz Heiderlanda policaji z njimi ne bodo spustili ?ez Ljubelj, ker te nogavice pri njih ne veljajo. ?e pa bi rad verige zato, da te re?ijo ko nekje obti?i?, potem so klasi?ne ?e vedno zakon.
?e vpra?a? mene, pogleda? katere najdebelej?e ?e dovoljuje proizvajalec za tvoj avto, in pa avtomatsko zategovanje tudi ni slaba stvar.
Tocno to. ?e najvecji + pri nogavicah je ta, da se lahko z njimi vozi tudi po kopnem (baje)-seveda krajse razdalje. medtem ko morajo ketne takoj dol... sicer pa... ketne so zakon in mislim, da nogavice niso "korak naprej"...
Frajer v sivi skodi yeti... stajerska AC, smer stajerska. Vozimo se po obeh pasovih 50kmh, ?as konice. Majster mimo nas po zaviralnem pasu za sneberje, ne zapelje dol na sneberje, ampak z nezmanjsano hitrostjo (vsaj 70kmh), nadaljuje po nekajmetrskem odstavnem pasu, seveda prileti na pospesevalni pas, kjer na sreco ni bilo nikogar, ki bi se ukljuceval.... priletel bi mu direkt v bok...
Vceraj, zahodna obvoznica, smer primorska, izvoz za brdo. Vozim kombi, 110kmh, dohitevam kamion, prehiteva me moder chevrolet spark. Ko je bil vzporedno z mano, dam levi zmigavec, se pripravim da grem na prehitevalni pas... v tistem, brez smerokaza, spark na1x na polno vame... kot verstapen v f1.
Konkretno zavijem na desni rob svojega pasu in zabremzam.
Starejsa gospa pa mirno uporabi izvoz brdo. Zapicila si v glavo, da gre tam dol, pa ni vazna cena. Tudi ko sem se usedel na trobljo,je vse kar je uspela dati od sebe, zacuden, ne ravno bister pogled. Avto ?e zmeraj brez smerokaza...
Danes, litijska cesta. Speljujem iz semaforja, 10cm od mojega desnega spegla napolno debil na kolesu s pomoznim motorjem. Pred menoj avto, ki je pac stal 10cm bolj v desno kot jaz. In je pac debil moral malo odviti v desno. Model popizdi, fakica kaze vsem, po zadnjem kolesu, kaze z roko ce smo vsi skupaj prtegneni... to, da je bila na desni strani kolesarska steza, je samo pika na i.
Folk ne samo , da ne zna vozit in se obnasat... tudi, ko zavestno naredi napako, pricakujejo, da jo bomo ostali popravili in mu mimogrede se ?e opravicili za nevemkaj in mu pogrnili rdeco preprogo..
Skoda samo, da se taki majstri ne najdejo skupaj s sebi podobnimi...
O tem, da zdrava pamet veleva, da se bolj ranljivi udelezenci najprej pobrigajo za lastno varnost, pa itak skoda besed.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Povezava za deljenje
Deli na druge strani