Skoči na vsebino
SUV
Napisano
13 minutes ago, Bini said:

Tisto zadaj ni Francoz ampak od 2 hčere avto (ne nimam jih več) tudi ona kopuje avto-Mazdo in čaka na koko pametno ceno!:zoom-zoom:

A ta tadruga je tut že skor ožejena? :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

SUV
Napisano

Bini vsakič ko pokaže sliko voznega parka ima nek nov avto v kadru nekje v ozadju. Tisti francoz zadej je za gužvo delat al? :harhar:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

12 minutes ago, robi_91 said:

Aplikacija za prikaz porabe goriva (Fuel Economy Monitor): izračunava porabo zadnje vožnje in potovanja Trip A. Kako bi se dalo pregledati za več voženj (zadnjih 6) - Average Fuel Economy History, saj nekako je možnost, a meni to še ni uspelo (glej mazda3tech.com/fuel_economy_monitor-164.html)?

Ali mogoče kdo ve, zakaj ni podatka o povprečni potovalni hitrosti v Mazda CMD v "potovalnem računalniku"?

Klikni na puščico da odpreš dodaten meni, potem pa "desno" dvakrat zaporedoma in prideš do grafa povprečnih zadnjih "resetov". Mal je štorasto, ker se ne vidi točne cifre, ampak samo vizualni prikaz.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

SUV
Napisano (urejeno)

23 hours ago, NevLado said:

Sem si reku o lej, so se ustrašli Mazde pa so jo izpustili iz testa, ker je preveč "premium". Potem sem videl, da ni niti Q2(Audi) notr, sepravi so ciljali bolj na cenene avtomobile. Ampak glej ga zlomka, tudi pocenske Dacie Duster ni. Res ne razumem, kako so določili teh 10 avtomobilov za test......

23 hours ago, Bini said:

To je nižji razred od cx30,če si na njo ciljal. Cx3 pa je tako nekonkurenčna,ker je premala oziroma najmanjša prostorsko notri,!

8iuTX4LlGZO.pngAvtor
Siol.net Avtomoto
Živjo, Honda ni želela sodelovati v našem primerjalnem testu. Enako velja za mazdo CX-3 in kio stonic. Fiat ni imel testnega avtomobila, toyota še čaka na yaris crossa, hyundai pa čaka na novo generacijo kone in prav tako ni želel sodelovati.

Popravljeno od NevLado
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

SUV
Napisano
1 minute ago, Slivka said:

Sote stroganov, dušen riž in solata. Kaj bo pa pri tebi za kosilo? Ja, pa to me še zanima: a vrt prekoplješ samo na pomlad ali tudi na jesen?

Hudo. Jaz pa grahova juha s popečenimi kruhki. Grah je eko bio iz domačega vrta pri starših. 

Ja uresnici vrta ne prekopavam, ker ga nimam, pri starših pa ga kar sfrezamo z muto če sem povsem natančen. Pa še to samo spomladi, da se zemlja na jesen spočije. Kako pa ti plačuješ položnice, imaš urejen trajnik ali preko mobilne banke? 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

SUV
Napisano

Haha v tej temi smo pa res zaplavali, iz terencev na kije, potem smo pa že na moto gp prišli. Kaj pa vi kuhate danes za kosilo?

13 hours ago, Mraušk Mčk said:

Res maš. Le kako so lahko izpustili Mazdo2.:blink: 

Ja res! Aja čaki mal....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

SUV
Napisano
3 hours ago, Mraušk Mčk said:

Še tole za v temo SUV:

f2ce3b6b04c0de2764b0-prima-test-suv-b.jp
SIOL.NET

Temeljito in v skoraj 60 kategorijah smo primerjali deset kompaktnih križancev in športnih terencev. Na vrhu so bili škoda kamiq, peugeot 2008 in volkswagen t-cross. Po vozniški dinamiki in asistenčnih...

Sem si reku o lej, so se ustrašli Mazde pa so jo izpustili iz testa, ker je preveč "premium". Potem sem videl, da ni niti Q2(Audi) notr, sepravi so ciljali bolj na cenene avtomobile. Ampak glej ga zlomka, tudi pocenske Dacie Duster ni. Res ne razumem, kako so določili teh 10 avtomobilov za test......

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

SUV
Napisano
3 minutes ago, Bini said:

Glej ,moja M3 isto tvoja cx3 gresta v drugi 103,tako da v drugo bom pa že dal pa jo nascal. Drugače pa tiste obloge niso slabe v živo,dosti manjše ko pri cx30. Felge pa,no meni so všečne niso pa neki in. 

Hčera je pa že "skoraj"poročena tak,da fantje zavijte drugam,da nebo kakega karambola....:harhar:

Jaz polagam vse upe na mazdo!! Drugače pa ko sem bil nazadnje v Rogaški na tem križišču sem 99%, da je bil tam Renault servis (če je to tam pri Hoferju in Merkur je čez parking), a Kia je sedaj na novo? :huh:

Če bi ti Slivka odgovarjal nazaj na komentar o hčerki, bi rekel, da gol ima tudi golmana, pa gre še vseeno kdaj žoga not. :lol:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

SUV
Napisano
1 hour ago, Bini said:

Vem ja, me forum Mazda ni spustil notri ker na sliki ni MAZDA! :nevem:

No pa sem ga na koncu prepričal s to rdečo barvo, ja vem da ni soul rdeča ampak za KIO bo dobra. :bravo:

No, hotel sem napisat, da je hčera kupila novo Kia Xceed 1.0 way 88Kw

Za nakup sem krivec jaz, ker sem ji zrihtal top ceno pa še zimske gume

235/45/18 z montažo sva dobila poleg in gumi preproge za zimo. 

Hotel sem še prvi servis gratis, kot pri Mazdi pa ni šlo. Sem pa zvedo, da je servis 120€kar me je presenetilo, velikega s.nima ker ima verigo. Sedaj pa papirne formalnosti in na cesto! Konjev ima kot moja M3 in da vidimo M3 2.0 g120 vs KIA GDI 1.0  120KM. :party0035:. Bom poročal če bo koga zanimalo. :rolleyes:

IMG_20201013_180345~3.jpg

IMG_20201013_180437~2.jpg

IMG_20201013_180402.jpg

Tako kot pravi Boss...navor v nizkih vrtljajih naredi svoje... če nisi optimalno šaltal na atmosferecu in si tam tam. Oziroma po domače povedano, več prostora za napake in zna bit tam tam v pospeševanju. Drgač pa avto zgleda res dobro od zunaj če bi popravili te obloge okoli in dali druge feljuge gor.

Bom pa dal komentar glede GDI, ko smo se pogovarjali o direktnem vbrizgu zadnjič? Turbina tukaj še dodatno naredi svoje in zna bit motor še prej zapacan kot na naših mazdah. :(

Srečno vožnjo hčerki! Po filingu mora biti v mojih letih, tako da če rabi kak nasvet o GDI, sem na razpolago. :lol:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
14 hours ago, Alex said:

Za tvojega komot do 120/uro.Itak po snegu ne boš vozil hitreje. Do prvega hribčka pa bo problem. 😏

Ni za mojega ampak za en drug avto...dizla :D 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
13 minutes ago, Boss said:

Sam če se ne motim, moraš potem imeti nekje na vidnem mestu armaturke napisano, do katere hitrosti dovoljuje hitrostni razred. Pač ne me vprašat zakaj, samo to je del birokracije.

To je ta birokracija. Avto pa ne potegne niti do 3 razredov nižje :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

SUV
Napisano
52 minutes ago, Bini said:

Hoj,o njemu sem že nekje pisal,ko je bila neka debata o disel motorjih se mi zdi. Ta je bolj ko ne nov (Januarc) imam pa 80k, km in je dizel 1.6, 100konjev. Poraba ista kot na prejšnjem,to pa je 4.2 lit. Merjeno na 10k,km. Drugače pa do sedaj nobenih problemov samo redni servisi,ki so 170€. S prejšnjim sem v 4 letih naredil 430k,km in res ni bilo druga kot menjava prednjih amortizerjev,enkrat zav.diski in trikrat zav ploščice in nekaj žarnic in 4 pare gum. Na enakem avtu a pri sodelavcu je bilo vse isto le da je menjal pri 300k,km kuplango komplet,porabo pa ima 4.8lit. Naredil je 390k,km ko je šel od firme. Sedaj ima enakega kot jaz in ima 130k,km.Na teh sedanjih ne crkujejo več amortizerji.Prej so šli u maloro pri 80-100k,km a so jih potem izboljšali tako,da ni problemov. Imamo še enega,ki je star 6let in se malo manj vozi in ima 320k,km in tudi pri njemu ni nobenih problemov,tudi kuplanga ni bila menjana le končnik in desni ležaj in tisto kot pri prvih dveh in to je to. Pri teh dveh novih se poleg nafte še kuri AdBloe.Če te še kaj zanima samo vprašaj.:prstgor:

A ti do lune hodš na šiht? :D 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano
15 minutes ago, Bossek said:

vidim. Khm .... podatki so iz goriva.si tako da tezko karkoli uredim ker vidim da imajo tudi tam isto napako

A ti fetchaš goriva.si api? Kje pa oni vlečejo podatke? AMZS ima baje tudi v aplikaciji podporo za pregled cen goriv...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
11 hours ago, Boss said:

Sporty driving with optimized chassis and suspension with limited driving stabilization.

A to pritisneš SPORT+ tipko in pridejo 4je bavarci do tebe in vsak na avtu pošraufa par nastavitev pri vsakem izmed koles in pol maš "optimized chassis"? :D 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
On 10/3/2020 at 8:22 PM, Z M A J said:

3,6L potrošnja nafte na 100km? :)

1057577.jpg
WWW.AVTO.NET

Renault Clio Grandtour dCi 75 Techno Feel, letnik:2014,5999 EUR :: www.Avto.net ::

Ta motor na relacijo dejansko spije samo 4 litre nafte... Gre pa poraba strmo navzgor na ac, v pospeških si tam tam s kamijoni, registriraš ga pa lahko kot nepremičnino, ker itak ne gre nikamor.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Zakaj so ti pa sploh menjali modul? Kaj je bil prvotni problem?

Jaz bi težil naprej, ker tole je kar konkretno "mimo". In glede na to, da navigacijo kupiš z razlogom...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
On 9/25/2020 at 7:35 AM, curko said:

da si sposodim temo da ne odpiram nove

sem pred nakupom zimskih gum in sem v dilemi kaj naj vzamem.
na mesec se naredi cca 1-2k kilometrov

letne imam na obeh sesticah Goodyear F1 Asymmetric 5 in sem prezadovoljen

za zimske pa ne vem kaj naj vzamem odlocam se med.

Goodyear UltraGrip Performance Gen 1

Bridgestone Blizzak LM001

Dunlop SP sport 4d ali Winter sport 5

Pirelli winter sottozero 3

Nokian WR Snowproof

225/45/18

zoom zoom pozdrav

Poslano z mojega SM-N950F z uporabo Tapatalk

Frišen članek. 

amzs_test_zimskih_pnevmatik_2020.jpg
WWW.AMZS.SI

Priporočljivo - z odstopanji, le dve pnevmatiki sta dobili oceno slabo

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano
5 hours ago, Bini said:

Kaj pa filter zraka in kabine? Kabinski filter je dobro menjat pred zimo, ker se potem šipe manj rosijo! :prstgor:

Šipe spucaj s steleksom vsako jesen, jaz sem ravno 2 dni nazaj in se bo manj rosilo. Pa ne šparat s klimo pozimi kot to počnejo nekateri :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup Mazda 3
Napisano
12 hours ago, Nejc1986 said:

Res je, redni servis na 20t km/1leto za moj Picasso je prišel 140eur-170eur na uradnem servisu 10let nazaj , ko je bil avto nov. 

Zdaj je par desetakov ceneje (popust na starost ipd).

Jaz sem pa v Mercatorju 10 let nazaj kupil kruh za 1,30 eur (pa se mi je zdel drag), zdaj je pa 2 eur...

Pa dobro ljudje kje vi živite, dajte malo pameti v glavo in ne verjemite vsega, kar folk napiše na forum.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano
5 hours ago, Bini said:

Kaj pa kapljice? Verjetno se na rdeči ne vidijo toliko kot na moji sivi. :whatever:

Ga ni voska, ki bi ti skril potem tiste zasušene dežne kaplje. Pa je lahko frjolčasta :D

Jaz sem ga pa danes posesal in obrisal v detajle. Priprava na sezono zarošenih šip pa to. :D Res priporočam, da si vsi spucate šipe pred zimo. Klima prej pobere vlago dol.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.