Skoči na vsebino
Prigode v prometu
Napisano
pred 36 minutami je Boss napisal:

Aha mogoče je to problem... hehe. Drugače pa je ravno to problem, če so ustanavljali Cobro 11 samo zaradi prehitrih voznikov je bila to največja napaka. Res redko vidim koga, da bi enormno norel.. jaz se vozim nekje do 140km/h pa se redko zgodi, da bi bil kdo hitrejši. Če pa že pa mogoče za 10 maks 20km/h več od mene. Časov, ko je kak padel mimo kot snet kladu skoraj ni več. :nevem:

Ne vem, če se vozimo po istih avtocestah. Ko ni gneče, si z 140/uro  prej kot ne med bolj počasnimi vozniki. 

No, med povprečnimi. Vsak golf in pasat, da ne omenjam Nemcev hoče mimo. In potem seveda nadaljujejo po prehitevalnem pasu do Ljubljane ali obratno od Ljubljane do Kopra. 

Pri nas bi obvezno rabili cestno policijo, kot jo imajo v Italiji. In tam so naredili red. Pri nas je pa čedalje večji texas po avtocestah. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 6 minutami je Janez007 napisal:

Piše spodaj "Vozilo potrebuje malo ljubezni ". Manjka pa  "in velik vložek časa ter denarja denarja". :)

image.png

... in najbrž veliko živcev. 😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 6 minutami je Bini napisal:

Se norce delajo.... 🥴

Zato pa je Selmar med boljšimi prodajalci.... 👌😉

Takrat, ko sem mojo kupoval, ni imel rdeče. Je pa imel par 100 €nižjo ceno za enak avto z enako opremo  kot v BTC. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano (urejeno)
pred 59 minutami je Bini napisal:

Še par dni nazaj je bila GT Plus za tako ceno....😳 🤔🥴

Res je. GT plus skupaj z rdečo barvo,ki jo je potrebno seveda doplačati je bila julija nova 30500€. Zraven sem dobil premium tepihe in prvi servis zastonj. Tale Humuta je pa bila takrat 28000€, če se ne motim. 

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 35 minutami je Bini napisal:

Take skodelice ali  kaj podobnega (jaz dišavo za v avto,pre paj skodelico SOVA) dobi vsak novi kupec MAZDE......:bravo:

Moraš na pravi servis.....😁

Verjetno glih vsak ne. Je razlika, če dobiš le dišavo ali pa, da dobiš te sovice. Edino barva jim ne štima. 🤔

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 11 minutami je Janez007 napisal:

Lepo.  Bi pa sam namesto poljskih skodelic raje doživel malo več zavzetosti na Mazdinih servisih ... 🙂

Mogoče pa je to začetek neke resnosti. 

Vraga, ni to kar tako, da ti iz Poljske preko nemčije pošljejo tako darilo. 😊

Jaz sem pa že pisal na pošto, da nisem nič naročil iz Poljske. 😄

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 3 minutami je Jaka32 napisal:

Me zanima koliko bi jaz dobil za svojo M3 limuzinco, 2017 letnik... 

Očitno se kar splača zdaj prodati avto...

Najbrž 23000€.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Danes dobim sporočilo, da sem dobil paket iz Poljske. Jaz. ?zmeden?

Nato dvignem paket in ko ga odprem, mi se mi  gospodična osebno zahvali za nakup cx30 . V paketu sta dve skodelici. Lepo od mazde. 👍IMG_20220822_170131.jpg

IMG_20220822_170105.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 1 minuto je NevLado napisal:

A poznamo kak primer, kjer so dejansko sfejkal mazda servisno knjigo?

Pri prvi seriji 6-k,ki so bile uvožene iz Italije, je bila vsaka druga servisna knjiga fejk. Takrat se je uvažalo veliko avtov od lizing hiš z nešteto številom kilometrov.. In po uvozu so imele kar naenkrat vse okoli 40-50000 km. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 13 minutami je sportman333 napisal:

tole za moje pojme ni ravno best buy, sploh pa ne za tako ceno....nasvet = obvoz :), zagotovo kaki švero, jul.21 je bil menjan motor pri 72k km, sedaj ima pa nov motor 89k km.....kaj so jih prišteli k tistim 72k km in z novim naredili 17k km, ali so jih z novim v enem letu 89k km.....5.let star avto pa zamenjano polovico :)

Je vprašanje, če so sploh zamenjali motor. Pod "nov" motor jaz smatram motor z 0 prevoženi kilometri. 

Najbrž so se zatipkal in so hoteli napisati "novi kilometri na, števcu".

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

Danes sem po dolgem času tankal rdečo puščico. Sem bil zelo presenečen, koliko je trenutno dražje dizel gorivo. 🙄 Sedaj je pa res veliko bolj šparovna cx 30. Obe imata približno isto porabo. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 1 uro je Brane napisal:

Takšne stvari se ne govori javno, naj še kdo drugi trenira.ALEX je JANEZU dolžan vsaj pizzo in pivo

Alex naprej dobro preveri stvari, nato jih naredi. Zato obstajajo taki, ki preizkusijo vse, kar jim povedo na FB. 

Tukaj ne mislim na Janeza, ki ponavadi tudi dobro preuči stvari. Tokrat je preveril in sedaj ve če eno več. 😉

pred 35 minutami je Brane napisal:

Japonci so znani po tem radi recilkirajo od železa do plastike,25 let nazaj ko se je še popravljalo avtomobilske plastične hladilnike  si vse lahko zavaril edino z Japonci je bil problem.Še sreča da jih je bilo samo za vzorec

Tudi ostale znanke to veselo delajo. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 1 uro je Janez007 napisal:

Me firbec matra, ali te začite gume, plastike dejansko ščitijo pred razgradnjo, ali celo razgradijo zgornjo plast, ravno toliko, da vedno izgleda sveža? 🤔

Po moje naneseš gor kako stvar, da je proti uv žarkom. In, da, se umazanija ne zažre noter. Je pa najbrž sonce glavni faktor pri tej zbledelosti. 

Naj bi pri tej stvareh pomagal fen. Segrevaš plastiko toliko časa, da postane zopet lepo črna. Nisem še naredil preizkusa, tako, da ne vem če je to res ali bolj mit. 🤔

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
Pred eno uro je FuManchu napisal:

Poslovna skrivnost. Žal :D

A potem te morajo usmrtiti, če poveš kaj več? 😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 22 minutami je FuManchu napisal:

Plastike oz. plastične obrobe so sam z enim razlogom. Da avto optično povišajo.

Ko bo avto star 10 let plus bodo obupno grde, ko bodo zbledele. So še vse.

Ne moje. 😊Če jih ne vzdržuješ, se to zgodi. Na moji bivši 6-ki so bilie strešne sanke (črna plastika) še vedno po 18 letih lepo črne, skoraj kot nove. Na nekaterih 6-kah so pa sive barve. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 25 minutami je Bini napisal:

Jaz sem tudi imel 3ko in sem bil zelo zadovoljen z njo a cx30 mi je bila bolj praktična in enako všečna kot nova 3ka lim.zato pa imam mašinsko sivo,da se plastike ne vidijo čeprav so že celo moderne.....

Večini ljudi,so te plastike celo lepe. Sicer pa imajo vsi novi suvi plastike. Gelipterja je že rešila pred opraskanim lakom. Malo se pozna na plastiki, a na laku bi bila vrtina. Tako, da je ta plastika zelo dobra zaščita pred pacienti na parkiriščih. Pa tudi je kar kul. 😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
Pred eno uro je kupid napisal:

Oče je dal za xceed 160km auto 24.500 €. Primerljiva cx30 X186 je okrog 30.000€.

Na testni vožnji smo bili z obema in oba sta bila odlična. Ker ročni menjalnik ni prišel v poštev,prav tako nas ni prepričal motor G150 auto, smo zapeljali X186 in je bil odličen. Prevagala je nižja cena pri Kiji.

Sodelavec je dal za podobno opremljeno xceed (razen, da ima še dodatno usnje noter in gretje prednje šipe)  29000€.Tako,da je cena primerljiva. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Sanja svinja kukuruz, a kukuruza nema. 😊Je pa tudi res, da ima porabo kia  nekje kot mazda dizel/avtomatski menjalnik. In malenkost nižjo kot ta, stari 2,5 benzinski motor. 

Ko sem tankal nazadnje sem resetiral porabo in se je sedaj, večinoma mestna vožnja, poraba zaustavila na 6,3 /100.

To porabo z dizlom po mestu samo sanjaš. 😊

Pred eno uro je kupid napisal:

In ja da me kdo ne bo narobe razumel-Mazda je boljši avto,ampak je tudi dražji za okrog 5.000-6.000€.

Upravičeno. Noter je vsaj za klaso boljše počutje kot v x ceedu. Če ne kar za dve. Tu je premium, v kii je pa bolj plastični občutek. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano (urejeno)
pred 3 urami je kupid napisal:

Poraba za xceed preprosto ne drži,razen če ima sodelavec vgrajen zeli šibek 1.0 motor.

V družini imamo že dve xceed.

Tast ima motor 1.4 140km-povprečna poraba 6.5l.

Oce vozi pa 1.5 160km automatik in ima po prevoženih 9000 km porabo 6.3l.

Smo sli skupaj na morje in je bila poraba praktično identična moji mazdi 3.

Avto zunaj izgleda manjsi,meni je lepši,noter sta pa enako velika.

Minus tega avta je notranjost,ki je zastarela,ampak z digitalnimi števci je pogojno prebavljiva. Je pa avto odlično sestavljen skupaj in oba sta z njim zelo zadovoljna. Sam morem še enkrat pohvaliti dvosklopčni menjalnik,ki je zelo odziven in dosti boljši kot v Mazdi.

Motor ima 160 konjski, ročni menjalnik. 

In ne vozi 120/uro po avtocesti. 

Z samo mestno vožnjo ima z lahkoto 8.5-9/100.

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

kaj je odvec danes na avtu?
Napisano
pred 11 urami je dvorjan napisal:

Sem prav nalašč počakal z odgovorom, pa še kar ni nihče napisal "avtomatski menjalnik" ... To je danes "must have".

Avtomatski menjalnik. 

pred 9 urami je Janez007 napisal:

Prav nič ga ne bi pogrešal, morda me celo moti. Saj so vse informacije že na števcu, zakaj je potrebno podvajanje? 😏

Meni je to ena boljših stvari. 😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

kaj je odvec danes na avtu?
Napisano
pred 38 minutami je Janez007 napisal:

Sedaj, ko sem že kar razvajen 🙂, bi lahko pogrešal vse, razen

- LED luči 

- daljinskega centralnega zaklepanja

- električnega odpiranja oken

- ABS

- opozarjanja na mrtve kote

- senzorjev spredaj in zadaj

- vzratne kamere

- USB za glasbo

Enako, le da ne bi pogrešal  električnega odpiranja oken

-dodal bi zraven benzinski motor. 😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.