Aha mogoče je to problem... hehe. Drugače pa je ravno to problem, če so ustanavljali Cobro 11 samo zaradi prehitrih voznikov je bila to največja napaka. Res redko vidim koga, da bi enormno norel.. jaz se vozim nekje do 140km/h pa se redko zgodi, da bi bil kdo hitrejši. Če pa že pa mogoče za 10 maks 20km/h več od mene. Časov, ko je kak padel mimo kot snet kladu skoraj ni več.
Ne vem, če se vozimo po istih avtocestah. Ko ni gneče, si z 140/uro prej kot ne med bolj počasnimi vozniki.
No, med povprečnimi. Vsak golf in pasat, da ne omenjam Nemcev hoče mimo. In potem seveda nadaljujejo po prehitevalnem pasu do Ljubljane ali obratno od Ljubljane do Kopra.
Pri nas bi obvezno rabili cestno policijo, kot jo imajo v Italiji. In tam so naredili red. Pri nas je pa čedalje večji texas po avtocestah.
Še par dni nazaj je bila GT Plus za tako ceno....😳🤔🥴
Res je. GT plus skupaj z rdečo barvo,ki jo je potrebno seveda doplačati je bila julija nova 30500€. Zraven sem dobil premium tepihe in prvi servis zastonj. Tale Humuta je pa bila takrat 28000€, če se ne motim.
A poznamo kak primer, kjer so dejansko sfejkal mazda servisno knjigo?
Pri prvi seriji 6-k,ki so bile uvožene iz Italije, je bila vsaka druga servisna knjiga fejk. Takrat se je uvažalo veliko avtov od lizing hiš z nešteto številom kilometrov.. In po uvozu so imele kar naenkrat vse okoli 40-50000 km.
tole za moje pojme ni ravno best buy, sploh pa ne za tako ceno....nasvet = obvoz , zagotovo kaki švero, jul.21 je bil menjan motor pri 72k km, sedaj ima pa nov motor 89k km.....kaj so jih prišteli k tistim 72k km in z novim naredili 17k km, ali so jih z novim v enem letu 89k km.....5.let star avto pa zamenjano polovico
Je vprašanje, če so sploh zamenjali motor. Pod "nov" motor jaz smatram motor z 0 prevoženi kilometri.
Najbrž so se zatipkal in so hoteli napisati "novi kilometri na, števcu".
Danes sem po dolgem času tankal rdečo puščico. Sem bil zelo presenečen, koliko je trenutno dražje dizel gorivo. 🙄 Sedaj je pa res veliko bolj šparovna cx 30. Obe imata približno isto porabo. 😉
Takšne stvari se ne govori javno, naj še kdo drugi trenira.ALEX je JANEZU dolžan vsaj pizzo in pivo
Alex naprej dobro preveri stvari, nato jih naredi. Zato obstajajo taki, ki preizkusijo vse, kar jim povedo na FB.
Tukaj ne mislim na Janeza, ki ponavadi tudi dobro preuči stvari. Tokrat je preveril in sedaj ve če eno več. 😉
pred 35 minutami je Brane napisal:
Japonci so znani po tem radi recilkirajo od železa do plastike,25 let nazaj ko se je še popravljalo avtomobilske plastične hladilnike si vse lahko zavaril edino z Japonci je bil problem.Še sreča da jih je bilo samo za vzorec
Me firbec matra, ali te začite gume, plastike dejansko ščitijo pred razgradnjo, ali celo razgradijo zgornjo plast, ravno toliko, da vedno izgleda sveža? 🤔
Po moje naneseš gor kako stvar, da je proti uv žarkom. In, da, se umazanija ne zažre noter. Je pa najbrž sonce glavni faktor pri tej zbledelosti.
Naj bi pri tej stvareh pomagal fen. Segrevaš plastiko toliko časa, da postane zopet lepo črna. Nisem še naredil preizkusa, tako, da ne vem če je to res ali bolj mit. 🤔
Plastike oz. plastične obrobe so sam z enim razlogom. Da avto optično povišajo.
Ko bo avto star 10 let plus bodo obupno grde, ko bodo zbledele. So še vse.
Ne moje. 😊Če jih ne vzdržuješ, se to zgodi. Na moji bivši 6-ki so bilie strešne sanke (črna plastika) še vedno po 18 letih lepo črne, skoraj kot nove. Na nekaterih 6-kah so pa sive barve.
Jaz sem tudi imel 3ko in sem bil zelo zadovoljen z njo a cx30 mi je bila bolj praktična in enako všečna kot nova 3ka lim.zato pa imam mašinsko sivo,da se plastike ne vidijo čeprav so že celo moderne.....
Večini ljudi,so te plastike celo lepe. Sicer pa imajo vsi novi suvi plastike. Gelipterja je že rešila pred opraskanim lakom. Malo se pozna na plastiki, a na laku bi bila vrtina. Tako, da je ta plastika zelo dobra zaščita pred pacienti na parkiriščih. Pa tudi je kar kul. 😊
Oče je dal za xceed 160km auto 24.500 €. Primerljiva cx30 X186 je okrog 30.000€.
Na testni vožnji smo bili z obema in oba sta bila odlična. Ker ročni menjalnik ni prišel v poštev,prav tako nas ni prepričal motor G150 auto, smo zapeljali X186 in je bil odličen. Prevagala je nižja cena pri Kiji.
Sodelavec je dal za podobno opremljeno xceed (razen, da ima še dodatno usnje noter in gretje prednje šipe) 29000€.Tako,da je cena primerljiva.
Sanja svinja kukuruz, a kukuruza nema. 😊Je pa tudi res, da ima porabo kia nekje kot mazda dizel/avtomatski menjalnik. In malenkost nižjo kot ta, stari 2,5 benzinski motor.
Ko sem tankal nazadnje sem resetiral porabo in se je sedaj, večinoma mestna vožnja, poraba zaustavila na 6,3 /100.
To porabo z dizlom po mestu samo sanjaš. 😊
Pred eno uro je kupid napisal:
In ja da me kdo ne bo narobe razumel-Mazda je boljši avto,ampak je tudi dražji za okrog 5.000-6.000€.
Upravičeno. Noter je vsaj za klaso boljše počutje kot v x ceedu. Če ne kar za dve. Tu je premium, v kii je pa bolj plastični občutek.
Poraba za xceed preprosto ne drži,razen če ima sodelavec vgrajen zeli šibek 1.0 motor.
V družini imamo že dve xceed.
Tast ima motor 1.4 140km-povprečna poraba 6.5l.
Oce vozi pa 1.5 160km automatik in ima po prevoženih 9000 km porabo 6.3l.
Smo sli skupaj na morje in je bila poraba praktično identična moji mazdi 3.
Avto zunaj izgleda manjsi,meni je lepši,noter sta pa enako velika.
Minus tega avta je notranjost,ki je zastarela,ampak z digitalnimi števci je pogojno prebavljiva. Je pa avto odlično sestavljen skupaj in oba sta z njim zelo zadovoljna. Sam morem še enkrat pohvaliti dvosklopčni menjalnik,ki je zelo odziven in dosti boljši kot v Mazdi.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Ne vem, če se vozimo po istih avtocestah. Ko ni gneče, si z 140/uro prej kot ne med bolj počasnimi vozniki.
No, med povprečnimi. Vsak golf in pasat, da ne omenjam Nemcev hoče mimo. In potem seveda nadaljujejo po prehitevalnem pasu do Ljubljane ali obratno od Ljubljane do Kopra.
Pri nas bi obvezno rabili cestno policijo, kot jo imajo v Italiji. In tam so naredili red. Pri nas je pa čedalje večji texas po avtocestah.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani