Mislim, da je povezano tut s tem, kak se ti užigajo zatemnjene luči. Js mam sensitivity nastavlen na Very High.
Jaz sem dal na Very High češ ko so poleti nevihte in se pelješ po AC, avto pa veselo na ledicah. No po par poskusih sem ugotovil, da kljub "orngi temi" ni v praktično nikoli preklopil.... Je pa vedno preklopil ob 7 zvečer, ko je bilo zunaj poleti še dovolj svetlo in si se matrou gledat na števec, ker je bila vidljivost ničelna. Sem rekel jebeš in dal nazaj na Medium, pa bom pač na roko preklopil, ko bo naslednjič potrebno.
7 hours ago, 50keda said:
Aja, zej bomo pa ugotovili, da nobenmu ne dela. Pred dvema mesecema je pa vsem normalno delal, ko sem prvič spraševal, zanimivo
@Jest ja v števcih tudi kaže, če imaš 2018+ verzije z digitalnim zaslonom:
A ti je slučajno ratalo slikat, ko imaš same 1-ke na števcu? Drugače pa kolega kakšna je to poraba 7.4 , dizel bi bil pol manj!!!!!!
Pozdrav vse. Kupujem rabljen avtomobil iz golf razreda do 10000€, eden od kandidatov je tudi Mazda3 G100. Zanina me, kako je kaj z zaneslivostjo avtomobila, ko ima prevozenih že 100000km, in kakšni so stroški vzdrzevanja (menjava ploščic, olja, druge možne zamenjave/okvare pri navedenih kilometrih itd.). Vsaka pomoč in nasvet za drugačen nakup dobrodošla.
Glede na trenutno znanje o teh motorjih so preživeli 7 let (od 2013) v večih izvedenkah Mazd brez problema. Servis imaš na 20 tisoč ali 1 leto, svečke pri 120 tisoč. Jaz sem G120 motor izbral ravno zaradi tega, ker so ga povsod priporočali kot enega izmed zanesljivejših, G100 ni bistveno drugačen v zasnovi razen kubitura. Imaš par foric glede Mazde 3 (prve izvedenke so imele probleme s poklopljivimi ogledali, touch screenom na sredini in nosilci motorja). To se splača vprašat lastnika predno kupiš, drugače pa vso srečo pri iskanju. Bi pa tudi jaz tako kot Bini raje priporočil G120, razlika v registraciji bo cca 50 eur, poraba pa max kak deci. Ko bo pa treba stopit na gas boš pa pri G120 bolj vesel zaradi več navora.
Jaz sem sam montiral LEDice v kabino. Pa se je že večkrat zgodilo (vsaj štirikrat), da so drobni prstki čez dan premaknili stikalo z "door" na "on" in je luč v kabini gorela čez vikend, dokler nisem v ponedeljek zjutraj opazil, da avto sveti... Po takem podvigu je ponavadi potrebno akumulator kar zamenjati. Kar je precej več kot 95€...
Ma ja sej to je čudno Vse številke (letnik itd) in cena ne vem, če mi gre skupaj Če bi izbiral, bi vzel črno usnje.
Ma ja malo gledam, računam in premišljujem če bi prodal trojko in zamenjal. Sicer se mi ne mudi...
Pokliči pa vprašaj Meni je res lep še zarad tega ker ni vse črno ja. Edin mazda stari mooooj dobesedno top of the line avto in luči za branje gor na stropu navadne rumene žarnice.
Jaz sem tudi imel "ta močno"benzinarko na preizkusu, avtomatski menjalnik.. Pa stalno sem čakal, kdaj bo končno menjala v višjo prestavo. Pa sem ugotovil, da je že v najvišji prestavi.Cel čas je nekaj manjkalo. . Imel sem tudi 165 konjsko. Pa z gelipterjevo cx5 sva se tudi vozila.( Tudi 165 konjska). Lahko sam pove občutek, ko se je vsedel v dizelco, kakšna razlika je v pospeških.🤗
128 za takrat ni bila švoh.Pa bila je Ferrari rdeče barve. Pa dupli karburator. 😁
No sej to, zdej si končno sam seb priznal haha Avto ni hitrejši, ti imaš samo filing, da si hiter, ker dobiš tist instant šus navora, ko turbina zagrabi. Ampak bencinarka se bo še zmer (od 0-100 pa še verjetno naprej) odpelala mimo tebe hitrej in bo bolj prožna skozi vrtljaje v neki specifični brzini. Zdej je pa pač preferenca posameznika, kaj nekomu bolj ustreza.
Pa spet se mesa hruske pa jabke xD Ne mores dat NA bencinarja pa dizla v sesto pri 1000 obratih pa ju primerjat, dejmo dejansko odrastit, Prav tako ne mores na podlagi tega podatka rect kter je bolj dinamicen al pa boljsi. Kot ne mores rect, da je bencinar za penzioniste. Za penzioniste je kvecjemu dizl ja, pa da se hvalis, da mas rocni menjalnik, ki ga itq ne uporablas, oz. das v sesto pa peles. To je pa res ne-penzionisticno xD
Točno to. In ni ga lepšega kot to, da se lahko od 40 do 140 peljem v tretji prestavi z nasmeškom na obrazu.
Lepo, da uživaš.👍Pri nas je problem, da če bi šaltali dve brzini dol bi nam kopalno na mestu ljub vsem pomagalom in ne bi bilo pravega učinka. Ravno zadnjič mi je v tretji brzini kopalo na mokri cesti. Šele, ko sem dal v četrto je zagrabilo. . Res prehudo tole.
Če bi pri dizlu šaltal dve brzini dol bi lahko samo še v ogledalo pogledal, ker bi motor vun ftrgalo pa razsulo v koščke čuj
Prvi del mi je všeč, drugi pa malo manj. Z 150 konjski nimaš kaj delati, ker daš v Kopru v 6 brzino in v Berlinu avto ugasneš. Pa še lahko tudi zabavaš vmes, če hočeš hitro vožnjo. Pri benzinarju temu ni tako in če nimaš avtomatskega menjalnika imaš res opravka z menjalnikom v vsakem daljšem hribu. . Probal sem oba in lahko primerjam. Dizel je za dinamično vožnjo, kjer nikoli ničesar ne zmanjka, benzinar je za umirjene, malodane penzionistične vožnje.
Ko je zdraven še avtomatski menjalnik je samo še za zehat zdraven. Mislim, da bi zaspal do Ljubljane od dolgčasa in nezanimive počasne vožnje. 😛
Ubistvu je lih kontra.
Tako kot se jaz s tem skyactivom zabavam v vožnji se nisem še z nobenim motorjem do sedaj.
In ja pač normalno da morš šaltat v nižjo ko pospešuješ, sej fizike ne moreš pretentat. Se pa samo smejem, ko v drugi in tretji z nasmeškom na obrazu prehitevam razne traktoriste ki na obratih monotono tulijo.
@Alex na pumpah čist vredu dela, preverjal v preteklosti na različnih lokacijah, pa kaže isto. Vožnja je bila prijetna na novo položenem asfaltu, ostalo pa bolj tako, smo se izmikal vsem luknam
Haha.
Jaz sem pa ugotovil, da pumpe na katerih sem meril kažejo za 0.2 več kot domač kompresor / vulkanizer.
Na koncu itak nima veze, ker ko pumpaš sam "na roko" nikoli ne trofiš do bara isto natančno in imaš gladko odstopanje med kolesi. Tako da važno je, da so vse enako napumpane in ne če so 0.2 bara več/manj.
Spustil gume na 2.5 bara, mogu sm se do dveh benzin stanic zapelat, da sm vrjel svojim ocem. Sm mislu, da jim je na petrolu barometer crknu k mi je pokazal 3.4 bara. Js se pa ze cel cajt sprasujem kak je lahk avto tak trd ... tak je to ko ne kontroloras tlaka za tistimi, ki ti avto prodajo xD
@Boss a si ti preverju tlak spomlad, k si letne prvic obu?
Kaj pa tisto pravilo, da se gum ne pumpa v vročini po vožnji?
No, to je zdaj moja četrta Mazda... (323 F stara, 5 letnik 2008, 3 letnik 2006, CX5 letnik 2014)...
Razlika med CX5 in ostalimi tremi je ogromna, tudi če primerjam s petko. Izredno nizek nivo hrupa v notranjosti, nikakršnih dodatnih neugodnih zvokov kakršnihkoli migajočih delov avta med vožnjo (to se je dogajalo na petki), gladki prehodi med prestavami, udobje in prostornost, oblika avta pa je tudi brezčasna in vizuelno izredna.
Edina pripomba je samo en prostor za kavico med voznikom in sovoznikom...
Ali imate istop vedno vklopljen? Menda je po defaultu? Je bolje imeti on ali off?
Istop se "resitera" na on vsakič ko na novo užgeš avto, ne moreš ga 100% izklopit. Sepravi če ga hočeš imet na off, moraš vsakič ko vžgeš auto izklopit na tipko še istop.
Ufff tole je bilo pa že konkretno konkretno v rdečo... Folk gre res z glavo skozi zid, a ne razmišlja, da je na drugi strani semaforja lahko nekdo, ki bi na hitro speljal (še več, če bi bil motorist) in bi šlo na milimetre?
EDIT: na začetku se vidi da dejansko bremza (verjetno imel večjo izstopno hitrost iz ac kot ti + desni pas) pa se pol odloči dat po gasu..ojoj
Lol zej se bomo pa šli, kdo ma lepš mašino spucano, kje je Alex, me prov zanima, kolko voska nanese nanjo Pa vrjetno je tudi rdeče barve, mašina namreč
Mislim jaz sem pokazal človeku, da je njegova skrb po moje nepotrebna. Zdej pa že vidim, da bo debata zaplavala. Ampak je nekaj na temu kar praviš, Alex verjetno zdle drgne mašino, da bo pol uletu s fotkami
Ta debata brez slik je kot da bi mlatili prazno slamo.
Sredi februarja sem ob pranju zunaj tudi obrisal večino kotičkov okrog motorja, celo pod "plastiko" pri svečkah (in posesal kar je bilo mrtvih žuželk in ostale svinjarije). Pol leta kasneje (cca 5k prevoženih km praktično 30:30:30 razmerje ac/relacija/mesto in 50:50 avto parkiran zunaj / avto parkiran v garaži) je stanje takole na slikah spodaj (ravnokar namensko slikano). Sicer sem vmes še dolival vitrex in preverjal olje ampak nisem več brisal s krpo, bom pa spet takrat, ko bom umival avto zunaj.
Ali te slike sedaj odražajo mojo malomarnost? Ali pač dojamete, da je to normaln pojav (avto makedama ni videl niti od daleč). To pač delajo zunanji vplivi. In v primeru omenjene CX-5 je situacija pač taka, da v 6ih letih motorni prostor ni bil nikoli obrisan in se je pač nalagalo in nalagalo in je sedaj gor debelejša sprijeta plast. Tako da še enkrat, brez skrbi da bi bilo kaj narobe, kupi avto in v njem uživaj, pa ga ti kdaj za spremembo spucaj okoli motorja z mikrofibro.
Pripenjam kar sem dobil od carfaxa. Malo se čudim ker mi je prodajalex rekel da je avto od 1. Lastnika. Pa je 20.7.2020 prijavljen še 2. lastnik - sklepam in upam, da je to mišljen prodajalec, pri katerem zdaj to kupujem, ki je nato avto dal na trg?
Medtem mi je Pelko javil, da me ne bi smelo skrbeti glede prašnosti....
Normalno ja, če ni komisijska prodaja drugače ne more bit.
Zunaj pa znotraj so ga vrjetno dali spucat in polirat. Motor pač polirat ne morš po hitrem postopku. Kje bi se pa naj ta avto fural, mogoče je pa CX-5 služil svojemu namenu pa je prefural dosti makedama?
Pusti avto zunaj od spomladi do jeseni pa boš videl kako se bo začelo nabirat.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Jaz sem dal na Very High češ ko so poleti nevihte in se pelješ po AC, avto pa veselo na ledicah. No po par poskusih sem ugotovil, da kljub "orngi temi" ni v praktično nikoli preklopil.... Je pa vedno preklopil ob 7 zvečer, ko je bilo zunaj poleti še dovolj svetlo in si se matrou gledat na števec, ker je bila vidljivost ničelna. Sem rekel jebeš in dal nazaj na Medium, pa bom pač na roko preklopil, ko bo naslednjič potrebno.
A ti je slučajno ratalo slikat, ko imaš same 1-ke na števcu? Drugače pa kolega kakšna je to poraba 7.4 , dizel bi bil pol manj!!!!!!
Povezava za deljenje
Deli na druge strani