prihajajo pa tudi pametne lu?i z ledicam in senzorji, ?e tega ne uskladijo niso naredili ni?
IOT pa te fore, ampak kar se ti?e razsvetljave je to res koristna zadeva, ker vsaj po moje je to ena ve?jih onesna?enosti danes na svetu bolj kot avti, saj potratne lu?i gorijo 12ur na dan, tudi na prostorih ki so cel dan prazna....ne glede na vremenske razmere, kar je pa drugi ekstrem - stro?ek vzdr?evanja.
Pogled iz vesolja na Zemljo pono?i pove vse, ?e uni iz Neptuna nas vidijo po moje
A nisi ti letos (ali lani) ?e februarja menjal? A je bilo zjutraj ?e nad 7?C?
jaz sem jih letos februarja na letne ker smo ?li na sicilijo. trenutno pa ?e 2 tenda na zimskih ker so letne fu?. zjutraj je bilo 14C dol, bi se mi zimske stopile
Live your dreams, don't dream your life!
Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
blizamo se 15.11. Kmalu bodo vsi pametni da nujno rabimo zimske gume, pa ?eprav kje ?e bilo zjutraj 0, tudi sneg, pa ?eprav je sedaj zunaj 22...........
zakonski eksperti.
Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
Italijani majo pa ?e bonus. Sicer je pa Slovenija edina dr?ava ki dovoljuje 3mm, Hrvati, Ita, nemci, Avstrijci itd itd vsi so na 4mm, ?e Bosna...in potem AMZS pametuje da bo treba spremeniti zakon...
V primeru, da zimske ali celoletne pnevmatike uporabljate tudi v poletnih mesecih, pa v Italiji velja poseben zakon. V ?asu od 16. 5. do 14. 10. lahko uporabljate pnevmatike, katerih hitrostni razred ni ni?ji od najvi?je hitrosti vozila, ki je zapisana v homologaciji vozila. Na primer vozilo, ki ima max. hitrost 205 km/h, mora imeti pnevmatike vsaj hitrostnega razreda H (210 km/h). Najbolj pogosti hitrostni razredi pnevmatik so T (190 km/h), H (210 km/h), V (240 km/h) in W (270 km/h). Kazen za napa?no uporabo pnevmatik je od 419 do 1.682 EUR.
ZAme je glavno vpra?anje (tako kot si ti ?e nakazal) koliko je bila razlika v starosti teh gum na testu, ki imajo 1mm profila razlike. Prej kot profil je pomemben material ki rata trd in nepro?en, torej drsi....
Prosil je pomemben za de? itd.
P.S. s 3mm profila se ?e poleti z letnimi ne upam voziti
Druga?e pa pozor, v Sloveniji je na papirju, kot sledi spodaj, kar pa ne velja za Avstrijo....tam je min 4mm:
Zimska oprema za vozila do skupne mase 3,5 t:
4 zimske pnevmatike (M+S) z min. globino profila 3 mm, ali
4 letne pnevmatike z min. globino profila 3 mm + sne?ne verige v priboru.
Na ?e?kem je enako 4mm, in obvezne so zimske, letne z verigam niso.....vsaka dr?ava ima svoja pravila. EU pa to. NA ?e?kem je kazen 75?....kar je nenazadnje ceneje kot zimska oprema...
To je isto sranje kot na Hrva?kem, na AC proti Beogradu. Tam imajo tudi ob popolnoma normalnih izvozih/uvozih obla?no omejitve. In ko za?ne rositi je cela AC 110, ali celo 100....
PS: glede hitrosti - dobro, da niso konec maja kaj merili ni Hrva?kem. Najprej sem pozabil suknji? (z dokumenti) in sem se pri Bi?u obrnil nazaj v Medvode, nato sem pa ?e na SI-HR meji ?akal 45 min in HR-SR meji nadaljnjih 15 minut. ?e z vra?anjem je ?la vsa rezerva, jaz pa naj bi pobral direktorja na letali??u v Bg.
Naj samo omenim, da je bila povpre?na poraba 9,5
vsi smo isti pod kozo......100% by the book voznika ni, so situacije ki se jih ne more? izogniti.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
prihajajo pa tudi pametne lu?i z ledicam in senzorji, ?e tega ne uskladijo niso naredili ni?
IOT pa te fore, ampak kar se ti?e razsvetljave je to res koristna zadeva, ker vsaj po moje je to ena ve?jih onesna?enosti danes na svetu bolj kot avti, saj potratne lu?i gorijo 12ur na dan, tudi na prostorih ki so cel dan prazna....ne glede na vremenske razmere, kar je pa drugi ekstrem - stro?ek vzdr?evanja.
Pogled iz vesolja na Zemljo pono?i pove vse, ?e uni iz Neptuna nas vidijo po moje
http://www.luciassociation.org/eindhoven-selects-partner-for-city-wide-smart-light-living-lab/
Povezava za deljenje
Deli na druge strani