Alfa Romeo |
Autobianchi |
Bentley |
Bugatti |
Cadillac |
Chevrolet |
Chrysler |
Citroën |
Cupra |
Dacia |
Daewoo |
Daihatsu |
Dodge |
DS |
Ferrari |
Fiat |
Ford |
GMC |
Honda |
Hummer |
Hyundai |
Isuzu |
Jaguar |
Jeep |
KIA |
Lada |
Lamborghini |
Lancia |
Land Rover |
Lexus |
Lincoln |
Mahindra |
Maserati |
Mazda |
Mercedes |
MG |
Mini |
Mitsubishi |
Nissan |
Opel |
Peugeot |
Porsche |
Proton |
Puch |
Renault |
Renault |
Rolls-Royce |
Rover |
Saab |
Seat |
Ssangyong |
Subaru |
Suzuki |
Škoda |
Toyota |
Volkswagen |
Volvo
in gotovo sem še kakšno zgrešil, je prva misel: BMW... |
dne 2. 2. 2022 ob 22:17 je Alex napisal:Naj se še malo dvigne cena elektrike pa se boš vozil ceneje kot tesla. 😉
Mislim, da se že zdaj... Dokler sva z ženo imela samo pet otrok, je bil to edini avto, s katerim smo šli na počitnice. In tako smo vsako leto naredili med 5000 in 6000 kilometrov pod polno obremenitvijo: na začetku šest, kasneje pa sedem oseb, zraven pa počitniška prikolica s težo 1300 kg. Se je kar poznalo pri porabi, je kar precej dvignilo povprečje. Od kar pa nas je preveč za en avto in gremo na počitnice z dvemi, pa s tem avtom ne vlečemo več prikolice - in se na porabi precej pozna. Sem pa imel priložnost narediti primerjavo med 10 let starim dizelskim enoprostorcem s 300.000 pregonjenimi kilometri in novim e-golfom s 14000 kilometri. Bom poiskal, kje sem to objavil, pa prilepim link tukaj...
To je to:
Popravljeno od Slivka
Dodal link
pred 14 minutami je AmpeR napisal:Kaj pa une narobe parkirane je policija popisala?
Če sem prav razumel, je imel policaj težave, ker je imel "samo" 25 tistih nalepk za nalepit...
Danes opravijo dobavo s "šleperjem" oz. z vlačilcem s polpriklopnikom. Zaradi množice napačno parkiranih avtomobilov šofer nima kje obrnit, zato se dva sodelavca postaviva na glavno cesto in jo zapreva, šofer pa porikverca šleperja v krožno križišče, da bo potem odpeljal naprej. Med tem, ko je šofer rikvercal v krožno križišče, pa se en model (znamke avta namerno ne bom zapisal) odloči in prehiti kolono, ki sem jo ustavil, ter pripelje v krožno križišče mimo mene. Seveda ni pričakoval šleperja v križišču in se mu ni uspelo ustaviti. Škode ni bilo veliko, je pa možakar takoj klical policijo. Ko je policija prišla, začnem jaz razlagat, da šofer ni imel kje obrnit in da sem jaz na tej strani ustavil promet. Pa se model oglasi in razloži, da jaz nisem uradno pooblaščen, da lahko usmerjam promet in da nimam kaj ustavljat promet, da to lahko naredi samo policaj ali medobčinski redar in da mora policaj še mene kaznovati, ker sem skakal po cesti in s tem ogrožal sebe, ker bi me lahko kdo povozil in še promet sem oviral, ko sem skakal po cesti...
Policaj je samo vse popisal in zdaj čakamo poziv k sodniku za prekrške. Moram pa na kakšnem koledarju preverit, če ni mogoče kakšna ta-prava luna...
pred 4 urami je Deeyan napisal:
Tele 2.2 motorji v drugi generqciji so bli in so 🔝
Mi imamo dvolitrskega turbo-dizla iz leta 2010 s 105kW in 320.000 km. Zaenkrat se še nimam kaj žalit. Vleče kot zverina, porabi pa manj kot sodobni hibridi. Resnici na ljubo: od kar jo imamo do zdaj je povprečna poraba za 6,2 litra nafte na 100 km več kot Tesla...
Pod opombam piše, da "špera" deluje brezhibno.
Pri Mazdah serije B tovarniška "špera" ni delala niti do konca proizvodnega traku, kaj šele kaj naprej... Torej, če je ni predelal in montiral kakšne druge, potem mu špera NE dela...
Tale reč je pa...
Za 250 gramov naložbenega srebra bi v Zlatarni Celje radi 150€.
Ko sem zvedel, koliko pri Mazdi stane kos gume, se mi srebro sploh ne zdi več drago. Moram samo še stehtat, pa da vidimo, kaj je dražje na 1 gram: srebro ali Mazdina guma...
Pa vedno domov dobivam sto in eno reklamo, kjer mi ponujajo zlodja in pol. Ko pa nekaj potrebujem in vprašam, je pa dobava kakšen teden, če je v glavnem skladišču, drugače tudi več...
Hja, saj, pa nisem poslušal. Zdaj pa imam ko nimam...
BTjka se mi je polulala...
Spustil semering na zadnjem diferencialu...
Pri tej Mazdi 626 berem spodaj v opombah: "Prvi lastnik, zelo ohranjen."
Zdaj pa mi ni jasno, a je zelo ohranjen prvi lastnik ali je zelo ohranjen Mazda...
Bom moral spet malo v avto-šolo, ker so se predpisi očitno precej spremenili. V davnih časih, ko sem delal izpit, so učili, da se 10 metrov od križišča ne sme ne parkirati ne ustaviti.
Zdaj pa ne vem, a po novem to ne velja več ali pa cestno prometni predpisi ob nedeljah ne veljajo. Ali pa STOP znak pomeni, da se tam ustaviš za nekaj ur...
Težava je, ko se pripelje cisterna s tekočim kisikom. Samo polpriklopnik je dolg 12,5 metra, spredaj pa je še vlačilec pripet. In zaradi ostrega ovinka mora vzeti "malo bolj na široko", se pravi, da jaz zaprem glavno cesto za nasprotni promet, on pa gre na levi pas in skozi križišče spet tik do levega robnika (seveda tam ne sme biti parkiranih vozil), prikolica pa "seka" ovineg in gre tik-tik mimo robnika na desni strani. Če so pa tam vozila, se pa vse skupaj zatakne. Pločnik (kolikor ga je) ni predviden za 40-tonske vlačilce, trava v nadaljevanju pa sploh ne...
Ja, vem, lahko kličem redarje in policijo. In? pridejo, nalepijo listek in gredo. Šofer naj pa čaka nekaj ur ali celo cel dan, da pride lastnik in avto umakne. Ni mi pa jasno, zakaj policaj ne sme pogledat v bazo podatkov in po registrski številki dobiti lastnika ter v telefonskem imeniku poiskat telefonsko številko ter ga poklicat, naj pride avto umaknit. Je policaj nekaj razlagal, ampak nisem razumel...
Ko takole napišete, se tako enostavno sliši.
Ampak...
Zakaj mora biti vedno en "ampak"? In zakaj en tak "ampak" vedno vse pokvari?
Torej, ostali smo pri "ampak".
Ampak ne policija ne medobčinsko redarstvo na Goriškem nimata pajka. Zato v dopoldanskem času pride medobčinsko redarstvo, ki mu nalepi listek. Če podrobno pogledate, boste na sprednji šipi videli rdečo "vrečko" z napisom Obvestilo redarstva. Popoldan, ko gredo medobčinski redarji domov, pa te reči prevzamejo policaji. Ker tudi oni nimajo pajka, tudi oni lepijo listke. Je pa tako, da listek lahko nalepim tudi jaz, pa kaj mi to pomaga, avto je še vedno tam in še vedno ovira promet. Če pa ga zakljuknem za BTjko in potegnem v Vrtojbco, sem pa kriv, ker sem se dotaknil tuje lastnine. Narobe svet, kjer je tisti, ki dela narobe, zaščiten kot kočevski medved. Tisti pa, ki dela prav, je pa... Saj se ve, katera stran...
Napisano
G. Brane Brožič.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani