Skoči na vsebino
Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano (urejeno)
pred 15 minutami je TiEn napisal:

Jah moj avto je izven garancije, nisem neumen da bom vozil na uraden servis da me obirajo tam :D

Ampak nekaj od 130€ bi morala dobiti tudi država, če hočemo imeti dobre šole, vrtce, zdravstvo, domove za ostarele ...? 😉

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)
pred 1 uro je TiEn napisal:

Že že, ali se bo delilo informacijo je pa odločitev posameznika .

Že že, samo ne samo rajcat ... 😉 Torej kaj si si zaželel poservisirat, poleg olja in filtrov? 🙂 Kakšna taka informacija, namig lahko reši koga nepotrebnih stroškov ... mislil sem predvsem na to, da si s takimi informacijami medsebojno pomagamo.

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 27 minutami je TiEn napisal:

Jst vizim k privat mehaniku, tko da nevem kako informacijo bi ti rabil 😁

Vse kar sem si jaz zaželel.🤣

@TiEn, ne pozabit, da je forum namenjen izmenjavi koristnih informacij, v tvojem primeru "vse kar sem si jaz zaželel" ni dovolj, pa še ceno dodaj :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)
pred 20 minutami je TiEn napisal:

Ker je obrnila 155k km sem jo peljal na vecji servis. Pa da vidimo.

pred 11 minutami je SpEkTr napisal:

Moja je tudi na rednem servisu, menjam še olje v menjalniku in filter :)

Se že veselim več informacij o servisu ... :)

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nova Mazda 6 - možne težave?
Napisano (urejeno)
pred 14 minutami je Alex napisal:

V bistvu ni neke razlike med gumami 225 /45 r19 in 245/40r19 v sami vožnji. In kot smo ugotovili na testu tudi na porabo ne vpliva kaj preveč. 

Vpliva pa kar precej na lego na cesti. 

Mislil sem 225/55 R17  

Za 95% naših cest so meni že 225 /45 r19 pretrde, volan preveč pleše in najmanjša luknja rukne podvozje. To zame ni "dobra lega" :)

Najbolj poškodovani odseki cest - 4

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 10 urami je Alex napisal:

Še feltne zrihtaš in bo bomba. 

Mogoče sem spregledal, kakšne barve pa je? 

Za naše ceste so sicer bolj primerne debelejše gume, da te ne bo ves čas rukalo, in še robnike težje pobrusiš 😁

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)
dne 15. 5. 2021 ob 21:21 je escapez napisal:

Mazda6 SPC CD150 Attraction TESTNI (karavan)
Cena: 27.250€ 
Prva registracija: 2020 / 7
Prevoženih: 5600
MPC: 31.890€
Garancija: 5 let (torej še 4 leta)

Kaj menite glede cene? Preplačal ali OK? Koliko bi po vašem bila realna cena glede na prevožene / registracijo?

Za kupca ni nikoli nič prepoceni :)

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)

Glede napake pri kupljeni stvari kot je avto imaš v splošnem 2 možnosti: uveljavljati stvarno napako ali uveljavljati garancijo. Uveljavljaš lahko eno ali drugo, ne pa obeh hkrati.

Tale težava tvojega avta je še najmanj, kar te lahko še čaka v prihodnosti Mazde 6 CD150. 😉

Napaka je lahko dokazljiva (primerja se prestavljanje z drugim avtom), odprava napake pa tudi lahko ugotovljiva. 

Sicer pa je majhna možnost, da bi bilo olje pri 5.000 km drugačno kot pri avtu z 0 km, torej še originalno. Je pa običajno pri ročnih menjalnikih, da se najtežje prestavlja iz 2. v 1, iz 1. v 2. pa ponavadi kar gre ...

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano (urejeno)

Kombinacija VW diesel motorja 150 KM/sklopke ročnega menjalnika deluje po mojih izkušnjah uglajeno.

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano (urejeno)

Mazda 6 limuzina je praktično enako dolga kot Passat limuzina (4.870 :  4.873) ... oz. le 3 mm krajša.

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano (urejeno)
pred 4 urami je Alex napisal:

To smo že zdavnaj ugotovili. Če si malar, mesar ali keramičar obvezno nabaviš  passata (najbolje nekje do letnika 2005) in da dobro dimi, ko daš gas. Če pa hočeš lep najlepši karavan pa seveda, izbereš mazdo 6. Vsi ostali karavani so nekje vmes. 

Ja Alex, žal res samo zaradi lepote (primerjam uglajenost delovanja najinih motorjev ... diesel: diesel). 

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano (urejeno)

CX-30 ne omogoča dirkalniškega položaja sedenja, tako kot pri nizkih avtih kot sta Mazda 3 ali Mazda 6.

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

M3 G120 poraba
Napisano (urejeno)
dne 4. 5. 2021 ob 19:55 je Freak napisal:

Men je pa spritmonitor dost realen. Morš gledat skupno povprečje, ki je v tem primeru 6.6l/100km. KAr se pa posameznih vpisov tiče, je pa itak fajn gledat tiste, ki imajo čim več vpisov.

morda bi bila najboljša srednja vrednost celo mediana (namesto aritmetične sredine).

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.