Skoči na vsebino
Gume
Napisano

Lastniki mazde 6, ima kdo 19 col zimske? Razmišljam, da bi vzel 19 zimske, ker je pri 17 col tako ali tako isto široka guma (225). Kako se obnese v praksi (in katere gume imate)?

Kolikor sem preletel teste, je najboljša cenovna izbira za 19/225/45 96v Vredestein Wintrac Pro. Ubistvu je guma super po specifikaciji za 17 col, če se ne bi tako obrabljala.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
1 minute ago, Alex said:

Na avtoplus Koper se prodaja zanimiva 6- ka, dizel, revolution top. Ohranjena je v nulo, lak kot nov. Je lepa, črna z črnimi feltnami. 👍

IMG_20211023_102842.jpg

IMG_20211023_102830.jpg

Sem klical prejšnji teden. Uvožena je iz Italije, lak je pa kot nov zato, ker so jo barvali - poškodbe od toče. Imam namen da jo grem gledat če se pojavi še kakšna v tistem primorskem koncu, da se ne vozim za samo en avto.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano
On 10/17/2021 at 8:41 PM, Alex said:

Danes sva z sinom na sivki, (stari 6-ki), zamenjala gume z zimskimi. Ker študira  v Ljubljani nikoli ne veš, kdaj bo tam začelo snežiti. Tako da mislim, da sem prvi to postoril. 😊

Ha, pa sem jaz menjal pred tabo 😛 Sem imel letne že tako zlizane, da sem rekel da ni za reskirat pri teh nizkih jutrih, nikoli ne veš kdaj treba zavrt na 0.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
21 minutes ago, scania said:

Klicov je bilo 9 od tega 4 resni, eden je danes tudi prišel pogledat, vendar kot sem že omenil se nebo prodala. Med resnimi je tudi bil eden naš član na forumu. Ta najbolj zagret je bil pa z Velenja in je ponudil celo 24000€ ker striktno išče tak avto s takšno opremo in motorjem.

Sej si hitro povezal kater forumaš je bil, če je najprej tukaj vprašal a jo kdo pozna. :D Evo na koncu vsaj vem, da v tem trenutku v slo obstaja vsaj še nekdo, ki ga zanima taka bencin šestica kot mene.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
1 hour ago, scania said:

Je kdo že kupoval gume na liderpnevmatik.si? Kakšne izkušnje?

Jaz. Vse okej, plačal s kartico preko spleta, potem pa je mislim da GLS pripeljal čez 3-4 dni. AMPAK PAZI, ker ko kupuješ gumo tam piše če je star dot ali pa rastavni eksponat, ker prodajajo tudi takšne. Moraš pogledat da je frišno stanje. Poglej recimo moj screenshot. Tako da previdno z naročilom, drugače pa zelo zadovoljen in bom še tam naročal. Oni ceno prilagajajo trgu, tako da lahko cena niha iz dneva v dan in lahko dobiš ugodno ponudbo.

Screenshot 2021-09-02 at 15.14.10.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
3 minutes ago, Alex said:

Baje, da imajo lastniki temnih avtov večjo možnost nesreč kot svetlih. Tako imajo lastniki črnih vozil celo 16% večjo možnost trka, temno sivi in rjavi so takoj za njimi. Najbolj "varni" v prometu  so beli avto. In rdeči. 

Aveš da sm tako z veseljem prebral tvoje opažanje, da sm samo čakou, kdaj bo rdeča omenjena. 😆😆😆

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
1 hour ago, Alex said:

Ne, moj naslednji avti bo definitivno benzinar+ hybrid. Ali pa celo elektrika. 

Jaz mislim, da boljše da vozmo te naše klasične mašine dokler bodo, pa bomo šli potem na ostalo čudo, ko bomo primorani. Pa mi je nova Corolla precej mikavna, ampak ni to več isti joy, čeprou vleče supersko.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

No glede tega prisilnega zaviranja, moja cx-3 nima še radarske podpore, ima navaden tempomat + kamere. Sepravi je zaviranje samo "city" (scbs)... pa sem večkrat že iz šihta "nabasal" na rampo, ker veš da se bo odprla ko spelješ iz parkinga, ampak auto vidi da se ti suvereno voziš proti rampi, ki se šele začne dvigovat...samo slišiš piskanje in tist "BRAKE" in potem zategne.

Se mi je pa zgodil ene 2krat, da je napisal scbs disabled, ko se nabere prah pa packarije na kamero.

Sem pa ravno tekom prejšnji dni ponoči na cesti nabasal na košutko..ravno iza ovinka, cca 70kmh, pred mano na cesti košutka, valda po bremzi. Ne morem si priklicat v spomin, a sem jaz tako močno pohodil bremzo, ampak sem 99% da je tik pred košutko pri nizki hitrosti trigeriralo ta scbs, ker me je tako zategnilo s pasom, da sem bil kr šokiran. Najhuj mi je bilo pa za gume, ker je bil tako neprijeten zvok, je kr fejst zaružil. Vem da so se še vsi 4je žmigovci užgal, ampak v tistem trenutku pač nisi pozorn kar ti tam na headupu piše. 😂

Tako da jaz pravim, da so ta varnostna pomagala vredna svojega denarja. Za naslednji auto definitivno gledam za radarski tempomat in čim več asistenčnih sistemov. So sicer situacije, ko to ni glih kul, na primer prehitevaš v škarje, ti bi rad prehitel pa rabiš gas, kaj bodo naredila v tisti situaciji ta pomagala? Če ti bo usekalo po bremzi, zna ratat kr sranje. Ampak recimo tam ko je Boss dal gor video iz tehnološkega ko mu je 6ka bremzala? Ma hvala bogu. Sam naj ma čim več avtov to notr in basta. Vse je za neki dobro, za neki pa slabo v tem življenju.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vinjeta
Napisano
19 hours ago, Boss said:

Ja če maš avto parkiran pred vrati bajte. Ne vem, ampak jaz moral pripravit strgalo, tekočino za čistit stekla in nekaj papirnih brisač. S strgalom, vinjeto dol, kar seveda ne gre v enem šusu (vsaj na mrazu zunaj ne). Potem pošpricaš s čistilom, da odmočiš ostanke lepila in si pomagaš s strgalom, da gre vse dol. Pol pa še z brisačo do čistosti. Oziroma takrat očistim celo šipo, da je ja ok in enakomerno čisto. Da vse to prinesem, naredim in pospravim je hitr 10-15 min mimo. 1x na let ni panike, je pa verjetno res, da če bi dal tedensko nalepko takoj dol, ko poteče bi verjetno lahko preskočil fazo čiščenja s čistilom.

Misliš lanska? Men ni šla lepo dol oziroma mi nikoli ne gre, ker je avto celo leto zunaj in verjetno vpliv sonca glih ne vpliva dobro na samo nalepko in jo tako grobo rečeno tudi malce zapeče na steklo.

Ejejej pubeci, a ste že slišali za fen? Avto večino časa zunaj, pa sem s fenom grel 2-3 minute potem pa samo odsvaljkaš dol, malo si previden pri križcu na sredini. Potem ostane še tist "lepljiv krog", dvakrat obrišeš pa je. Lidl robčki za stekla. Nobenih strgal, čistil,... Vsako leto isto, pripopam na frišno opucano šipo in repeat.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
9 hours ago, Scr3am said:

Spet odvisno zakaj rabis? Ali je vosek misljen, kot sealant, ki je debelejsi in je misljen za cez zimo ali pa je to "poletni" vosek, kateri da malo vec sijaja in je bolj "tanek". Imas oldschool voske in v spreju. Izbire je ogromno :). Ne ravno s kateremkoli izdelkom, kateri je namenjen za platišča nato uporabiti še na celem avtu. Za carpro iron x in k2 roton pro vem, da lahko, ker ni namenjen izkljucno samo platiscam, ampak je namenjen dekontaminaciji letece rje. Je tudi na izdelku napisano, da je varen za uporabo na vseh lakiranih povrsinah. Imas recimo kaksne druge malo bolj agresivne izdelke, ki so namenjeni izkljucno samo platiscam. Poleg tega imaš čistila za platišča in čistila za letečo rjo, kar je velika razlika.

Jaja, enga poletnega!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
3 hours ago, Scr3am said:

Sem probal oz. ga uporabljam ze vsaj 6 let. Ne poskoduje nic. Osebno trenutno uporabljam k2 roton, ker je cenejsi in dobis ga 1l, namesto 500ml. Po zelji ga lahko tudi malenkost razredcis z vodo in naspricas cel avto, pocakas par minut in nato speres z vodo. Drgac si pa lahko tudi na youtubu pogledas kako pa kaj " car iron decontamination " 

Top. Če že naročam iz te strani, kateri vosek mi še priporočate? Zaenkrat imam kar turtlewax v spreju :D 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
7 minutes ago, Scr3am said:

A si že probal točno tega? Je okej? Ker ga drugače kar naročim pa je.

Kako gre pa tole s plastiko? Ali lahko rata sranje?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup CX-5
Napisano
51 minutes ago, Aless said:

Hmh, nevem kak revež bi bil z dizlom??

Jaz če me ne bi motoroznanstvo zanimalo sploh ne bi vedel da imam DPF, in to kljub temu da ima avto prevoženih 289.000km!😎

Pravtako turbina je še vedno prva pa čeprav bi morala že zdavnaj crknit po pisanju nekaterih s foruma ki vozijo bencinarje. :rolleyes:

Eni imajo prav fanatičen strah pred dizlom.

On 1/30/2021 at 8:31 PM, LadoK said:

Letno naredim nekje 20000-25000 km, vendar avto 70% uporabljam za krajše relacije, 10-30 km, start-stop

Še enkrat preberi, kaj pravi bodoči lastnik, potem pa še enkrat preberi na forumu kjer ljudje pišejo, da ko se dela regeneracija, naj se človek "še malo vozi, da se dokonča". Nevem če ima človek s takšnim stilom vožnje željo po tem, da se bo poleg vsega norenja v avto in iz njega vozi "še malo do konca regeneracije", sploh ko se bo pripeljal na domač hrib kjer je cesta verjetno dead end in nima na razpolago dodatnih nadaljnih poti.

Torej nimam nič proti dizlu in DPF, ampak glede na stil vožnje in potrebe bi človeku v tem primeru dizla Mazdo odsvetoval.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

NOVA MAZDA 3 (2019)
Napisano
4 hours ago, SpEkTr said:

FUJ FEJ FUJ....

Najboljše da gremo pred MMS en petek popoldan..magari s kolesi...v podporo turbo benz Mazd v Sloveniji!

Haha, vprašanje koliko bi se jih drugače prodalo. :D 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
41 minutes ago, Bini said:

Po moje je kriva teža in menjalnik. Konji so konji in mislim,da bi z ročnim šla boljše. Ko sem jaz poleti vozil Cx30 g122 tudi ni šla kot moja 3ka g 120.

Pa tudi filing večjega, bolj prostornega auta in "masivnost" naredi svoje pri občutku. Res škoda, ker vse ostalo na avtu mi je bilo pa top (razen par malenkosti, npr rikverc kamera ne zvije črt glede na obračanje volana?). Prostor, lega na cesti, udobje, preglednost,... top!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Evo v pon bil na servisu v BTC. Sem dobil testnega CX-30 do službe. G150 automatik awd. Prvič peljal in hja, za moje pojme ne gre to nikamor. Zdej a je kriva večja teža ali awd nevem, ampak ko mi naslednjič nekdo reče, da je CX-3 brez življenja, ga prijavim adminu, da ga blokira iz foruma. :lol::lol::lol:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
On 1/16/2021 at 5:15 PM, scania said:

Ne, imam kanal pa veselje in veliko žlahto in prijatlov, zdaj se je pa ze kar razvedlo in zgleda bom lahko pocasi razmisljal v tej smeri.

O hudo, jaz tudi vse "doma" menjam, ko je izven garancije. Ampak žlahti in najbližjih prijatlom pa kljub vprašanjem ne bom menjal nikoli. Ker ko bo prva stvar fuč, bodo s prstom prišli in kazali kako sem jim zafural avto. To, da z njim delajo kot svinja z mehom, pa nima veze. :D 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Testi ostalih avtomobilov
Napisano
On 1/16/2021 at 8:46 AM, scania said:

Meni je tudi opravljanje z gumbom top. Ta touch je kar nekaj peljes cez luknjo in pritisnes kar nekaj.

Hja, očitno še nisi vozil novega golfa kjer je vse super duper digitalno in je analogno upravljanje v ostalih avtih pase. :) 

+ to so tako dobro spromovirali, kot da so res prvi avto, ki je šel na digitalno :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.