To ali je uradni servis ja/bojda/ne lahko preveriš tako, da ti dajo številko šasije, pokličeš na katerikoli mazda servis in zahtevaš izpisek iz servisne knjige. Oziroma samo poveš, da naj pogledajo, kje je bil servis narejen (ker se vse zabeleži). 5 let garancije, lani je zadnji uradni serivis moral biti narejen najkasneje 2019/10, če ni vpisan pač naredi servis takoj ko kupiš auto.
Glede prašnosti motornega prostora bi pa reku, da je to res "nadpovprečno" zapacan ampak zna bit normalno če je bil avto skos zunaj. Za moje pojme je še boljše, da se vse ne sveti in je čisto, ker tisto bi bilo zame bolj sumljivo kot to. Tako da pomoje je to vse ok in imaš nepotrebno skrb. Če vse ostalo štima kupi pa je to to
Pa so v redu gume? Ponavadi nimajo nekih visokih ocen ne na testih ne od samih uporabnikov. 🤔
Toyo so ene izmed najboljših gum samo tako kot pravi Aless je treba kupit taprav model.
Ta ki je sedaj gor na avtu ziher ni taprav model haha, iskreno nevem kater točno (bom preveril jutri) ampak jim dam 3 od 5 zvezdic. Če bi vozil kdo od vas, bi jim verjetno dal 4.5 od 5. Za dinamiko v dežju res niso (neprijetno se čuti, da jim manjka grip, pa ni kriv avto, ker je na zimskih Sava vse ok). Po suhem pa limajo res dobro in nimam nobene pripombe. Tako da za povprečnega uporabnika od A do B so več kot dobre ne glede na mesto/relacija/AC in tudi v dežju. Ni pa se za furat na limit v dežju. Hvala bogu še nisem imel close call-a ali potrebe po močnem zaviranju tako da glede tega vam pa neznam povedat.
Evo, sem očistil dobro šipo z sredstvom za razmaščevanje(silikon free,) katerega uporabljam pri lakiranje. Ne morete verjeti, kako mastna zna bit šipa.
Sedaj brisalci res dobro brišejo in ne škripajo več. Se splača vsake toliko to narediti, ker razna čistila za šipe izgleda, da niso dovolj agresivna.
Evo, to je to. Al pa skos dodajaš rainx, da je lih prou mastna.
Pa če ima avto v glavnem relacije 50 km v eno smer, je 20k km interval povsem neproblematičen. Če bi imel krajše vožnje, bi pa dejansko menjal na 10k km, za "nekaj vmes", kar dela drugi dizel v gospodinjstvu (PSA 2.0 HDI), pa sem skrajšal interval na 15k km in se tudi bliža 180.000 prevoženih km.
Ja, to je pa drugo, sem mislil, da si samo praskal gor in dol po mestu in nabral 10k. Se strinjam 110%.
pred 2 urama je Boss napisal:
V bistvu pri vsakem tankanju, največ pri vsakem drugem. Zato je zelo pomembno, da z enim tankanjem prevoziš čim več kilometrov. Zato pa so bencinarji tako zavistni do dizelašev.
Mislim, da se samo dizelaši skos ukvarjate z nami bencinci. Nevem zakaj, a je to kak kult tako kot vegani, kjer je prvo pravilo da vsem raztrobiš in da vsi vedo, da je vegan?
Korona je poskrbela, da je avto letos kar precej sameval.
Ker je prikazal opozorilo za "Scheduled maintenance", sem se odločil, da vseeno naredim mali servis, čeprav je v letu dni naredil le 10.000 km. Menjalo se je olje, filtri in še "flush" olja v avtomatskem menjalniku (4 litri).
In šibamo dalje, včeraj je števec obrnil 210.000 km. 😃
Pa saj 10k je normalen interval za servis delat? Na koliko ga pa drugače delaš? 30k?
Ja js sm tut ze nehote testiral racunalnik, mi je pisal se samo 8 km. Pa sm tanku 53 al neki litrov (60 l ma po specifikaciji)
Ta racunalnik fejst spogleduke s tem kako mas trenutno porabo, nerad pa kilometre pridaja 😛
Ponavadi ko tankam napiše da imam preostalih okol 680 range pri polnem tanku (takoj ko še na bencinski užgem auto). Včeraj po tem tankanju je prvih par minut kazal 750 (kar je dobesedno z rezervo vred). Očitno dela neko "analizo" ja ampak bog si ga vedi kakšno. Tankat ko se prižge lučka za rezervo in to je to. Pogrešam pa res večji tank. Čeprav ti z večjim narediš verjetno isto kot jaz, ker ti več pije.
Skor vedno tankam na 1/4 tanka, predno se posveti rezerva, zato da čuvam pumpo. Ampak danes sem pa načrtno se odločil sprobat, koliko drži tank v cx-3. Sem že malo cvikal, ko sem bil že 50 km na rezervi in mi je pisalo, da je še 21 km do praznega. 650 in še malo km in sem natankal 42 litrov. 48 litrov je pa po knjižici tank. Tako, da komot do ničle na displayu, če bi bila kriza.
mislim da je za prepoznavanje tablic vse skupaj malo prehitro pri vožnji mimo, če voziš za kom ni problema.
Hja lepo je ta VW škarjal, na posnetku se žal ne vidi kako močno bremzanje je blo da je prišel mimo, če bi še enkrat kupoval bi dal malo več in vzel ono pro z GPS da imaš še hitrost.
Štekam. Meni je ušeč, ker zgleda majhna in kompaktna. Tiste z GPS so vse večje.
Hvala za posnetek, zgleda ok. Verjetno če predvajaš na računalniku lahko razpoznaš tablico (ker tukaj še stran malo skompresira posnetek?). Ali se da glasovne ukaze izklopit in snemat zvok?
Ja, v ceni tako na hitro je cca 5 eur razlike kitajska/slo.
Enkrat sem v Lidlu kupu neko to zadevo za mazat gumijaste dele. Sem enkrat namazal okoli šip vse gume. Pa se mi zdi da ni bilo razlike, čeprav na dolgi rok naj bi gumo bolj držalo pri življenju. Za brisalce se pa ne sekiram, ko so pač za zamenjat so za zamenjat. Vsake toliko jih malo dvignem in poravnam, to je pa tudi vse. Rainx life
Bom probal... če ne bo bolje bodo leteli dol in v prvi kontejner. Je pa zanimivo, ker na stari šestki delajo enaki dobro. 🤔
Ampak ti dam prav, da je tudi odvisno keri so. Ker eni so neki eco in so konkretno cenejši kot tista aerotwin serija, potem imaš pa še neki vmesnega mislim da.
Po nekajkrat ni uporabi Bosch brisalcev lahko rečem le, da so zanič. Pri brisanju včasih zaškripajonin in puščajo črte. Naslednji bodo original Mazdini, kateri so odlično služili tri leta.
Če škripa, spucaj šipo. (To je živa resnica, nekaj je gor, kar ni dobro sprano.)
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Če želiš, da boš mirno spal, ti lahko jutri slikam mojo CX-3, ki je vsak dan zunaj. Pa boš primerjal.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani