Skoči na vsebino
NAKUP mazde 6...pomoč
Napisano

?ak, kaj je pa z meganom senikom narobe? Sej ta bo tut vleku prikolico? 

Imava podobno 'te?avo' :) Tudi mi parkrat na leto vle?emo prikolico, no edino med tednom se malce dlje peljem, pa ?e vseeno ne toliko, da ne bi mogel imeti bencinarja. Samo te?ava je, ker smo malce navajeni na dizla, neke pretirane ponudbe bencinark pa ni. Se mi zdi da se v zadnjem letu to malce premika naprej.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

NAKUP mazde 6...pomoč
Napisano

Hja lej, mal spremljaj potem regeneracijo (?e bo? kupil seveda). Problem je le, ker avto ne ve , da ima? ti za vikend dalj?o relacijo, in ?e bo filter poln v sredo, ga bo pa? pucal v sredo :) 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

NAKUP mazde 6...pomoč
Napisano

Kako kratke pa ima? relacije? Na?eloma ne bo te?av s tem, ?e bo? le takrat ko se izvaja regeneracija, pa? naredil to do konca. Ok, ni panike, ?e kdaj pa kdaj ne. ?e bi pa to redno, pa zna bit ta te?ava.

Sicer pa nekih blaznih te?av ni, mogo?e se EGR kaj prej zaba?e, pa ga je treba s?istit. Jaz imam recimo relacije cca 13km v eno smer.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 (2014)
Napisano

Met dizla je ve? kot samo poraba gor, poraba dol. To je lifestyle!!

Honda mi je pri dinamicni voznji brez sparanja pila 5,5 do 6l. Zdej bo ob isti dinamiki vsaj 2l vec. Sam ko se ti dizel pri mehaniku predstavi v vsej njegovi lepoti, si vse kar si prisparal na gorivu povrne 2 kratno.

Sent from my SM-T813 using Tapatalk

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

napake mazda 6 2012
Napisano

Pleh v?asih je bil slab?i kot sedaj. Sam ta slab sloves se kar dr?i. Pol bi se moral Opelnov tudi dr?at, ne vem a se? :)

Sicer je pa v novej?ih generacijah ok, jaz imam letnik 2012, zaenkrat bp. Podvozje je do teh letnikov ?e malce ob?utljivo, ampak za??ita pri 3 kronah re?i. Pri novej?ih, je pa tudi ta ?ibka to?ka ?e precej omiljena.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

napake mazda 6 2012
Napisano

A ima? ?e PID za recimo PM_ACC in PM_ACC_DSD in DP_DPF? :)

V Torque je treba ro?no dodati PIDe. Jst sem joh dodal ?e lepo zbirko. Manjka mi edino za tlak in temperaturo v gumah, forscan mi to poka?e torque pa ne najdem pravih pidov. Btw prika?e tudi v kakem stanju je baterija senzorja v gumah.
No da bote ?e a torque lahk pregledali raztegnjenost verige
Dodajte dodaten pid z naslednjimi podatki
Name: Timing Chain Elongation (lahko tudi po ?elji napi?ete slovensko-raztegnjenost verige npr.)
Short Name: Chain El (enako lahko date slo ime sam bolj kratko)
PID: 22DAA1
Equation: (((A*256)+ B)-32768)/1000
Min: 0.0
Max: 15.0
Units: deg?

P.s.: v formuli je namesto smajlija je B ) ker mi forum sam spremenil B ) v smajlija! ?udo foruma.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

napake mazda 6 2012
Napisano

S Torque ne bo ?lo out of the box. Ker notri nima? v originalu teh PIDov. Neko? je obstajal plugin na google play, sedaj ga ni ve?. Jaz ga sicer imam, ampak ne vidi? toliko PIDov kolikor jih prikazuje Forscan.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

napake mazda 6 2012
Napisano

Ja, ?e ne ve? ali je bila mre?ica o?i??ena predalgam, da se dogovori? pa se ob menjavi olja to pogleda. Je pa to ?isto odvisno. Pri moji prej?nji tudi pri 200 tiso? ni bila zapacana ni?. Ne vem pa od ?esa je to odvisno, ena teorija je od olja, ?eprav dvomim.

Glede verige se pa da pogledati, to lahko naredi? ?e s kakim OBD2 adapterjem. ?e si kje z gorenjske lahko pogledava tudi skupaj.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.