Skoči na vsebino
Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano

Ma dobro, ne vem zakaj je razdalja 500 km v kosu nek dose?ek. ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... :)

Eno je, ?e je to pot na dopust ali pa slu?beno, drugo pa, ?e je to pot po zmerno do prete?no rednih opravkih...

Za nekatere to ni neka huda posebnost, imam pa ravno v dru?ini ?loveka, ki je v desetih letih naredil z avtom to?no 200.000 kilometrov manj od mene...

Predvsem pa sem to pisal nekako v odgovor, zakaj imam dizla in kako to, da z njim nimam te?av in stro?kov, ki jih baje lastniki dizlov imajo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

... ... ... ... ... v trenutku ko so pa na bajku ali pa pe?ci, se jih pa 3/4 obna?a,kot da so v ra?unalni?ki igrici ,kjer obstaja gumb "restart Game"...

A se ?udi??

Ko smo bili mi majhni, je bila debata, kaj vse se ti lahko zgodi, ?e te avto butne: lahko ti polomi kosti, lahko ima? pretres mo?ganov, lahko ti zlomi hrbtenico, lahko ti ... ... ... Zdaj se pa pogovarjajo, kdo bo kriv. Kaj bo s teboj, je ?ele drugo na vrsti - ?e sploh.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Testi ostalih avtomobilov
Napisano

To se meni ni dogajalo v neki silni davnini ampak pred nekaj leti. V nov Opel Adam se nas je zbasalo pet, od tega so ?tirje imeli ?e nahrbtnike. Od Kr?kega do ?empetra pri Gorici je tisti trivaljni litrski motor?ek uplinil 25 litrov bencina. V vsak malo ve?ji klanec sem vozil s tretjo in gas do podna. Meni se ni zdelo sme?no...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Sej smo tudi mi vozili v?asih take mlin?ke 1.4 benzinarje brez turbin,da vas potola?im. Sem prevozil z njim celo Evropo po dolgem in po?ez. Mogo?e smo montirali kak dvojni Weber ali Solex uplinja?, pa sprint filter gor in to je bilo to. Ko se pa navadi? na mo?nej?e poti nazaj ni, samo ve? in ve? ho?e?.

Hja, smo vozili 1,4 litrske bencinarje, ampak so tehtali kve?jemu 800 kg, polno obremenjen z vso prtljago in dvema zaljubljenima potnikoma je pri?el na mogo?e 1200 kg. Zdaj pa prazen tehta 1400 kg...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Slovenski avto leta 2020
Napisano

Amaterji!

Nisite podu?eni!

Alfa Romeo in Land Rover imata edinstven sistem za kontrolo olja v motorju. Pri teh dveh ti ni potrebno odpret pokrova motorja in si mazat roke s kontrolno pal?ko in podobno. Tako Alfa Romeo kot Land Rover imata to re?eno druga?e. Pri teh vozilih samo pogleda? na tla pod motorjem. ?e tam ni olja, potem ga tudi v motorju ni...

Kar se pa ?enske na sliki ti?e... Jah, ?enska kot ve?ina ?ensk ne ve, kaj pravzaprav sploh mora gledat in kaj pravzaprav vidi tam notri...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Motor zaribal na Mazda 5 - kaj zdaj
Napisano

Jaz sem ?e sli?al za primere, ko so ljudje kupili rabljen avto in redno delali servise, pa je kljub temu motor zaribal. In to iz ?isto enostavnega vzroka: ker prej?nji lastnik ni delal rednih servisov, zato so se zapacali oljni kanali, kar je posledi?no zmanj?alo pretok olja do le?ajev.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Motor zaribal na Mazda 5 - kaj zdaj
Napisano

?isto tako, mimo grede:

najdi prikolico za vleko vozila. V?asih se je to dalo dobiti v najem za 50?. V nedeljo, 19.1. bom najverjetneje v okolici Celja. Naredim ?e ovinek tja gor do Maribora, pripnem prikolico, jo potegnem do Medvod, zlo?iva avto pri Pelkotu na dvori??e in se vrneva v Maribor, da vrneva prikolico. Nato se vrnem domov.

Sicer imam namen iti z na?o Mazdo 5, ampak ?e bo? za stvar, pridem pa z BTjko. Stro?ki?

- 15? je vinjeta

- od Celja do Maribora, nato v Medvode, pa nazaj v Maribor in nazaj v Celje je okoli 380 km. Ker bo lepa vo?nja, bo poraba okoli 10l/100 km. Torej okoli 38 litrov. Pri ceni 1,286? na liter je to okoli 50?. Torej 65? za prevoz. Razen, ?e kje dobi? ceneje...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

Ker ?ivimo v civilizaciji...

https://regionalgoriska.si/novica/pijan-divjal-prevozil-rdeco-in-do-smrti-zbil-dva-pesca-taksno-kazen-je-prejel-voznik

Mogo?e bodo pa begunjci, migranti, tazape?eni, taobrezani ali kakorkoli jih ?e kdo imenuje, uvedli ?eriatsko pravo... Mogo?e bi nas edino to spravilo k pameti...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Kolikor imam jaz izku?nje s Fiati, so to zelo trpe?na vozila. Pomembno je samo, da kupi? novega. Tisti "iz druge roke" so bili praviloma vsi pregonjeni, karambolirani, s prevrtenimi kilometri,... in potem se jih je dr?al "tisti" sloves (Jah, to je pa Italijan...). Pa te?ava je bila s plo?evino. Po petnajstih letih je bila plo?evina na podvozju... Pravzaprav je na podvozju ve?inoma sploh ni bilo ve?... (ja, vem, Mazde naj bi bile tiste, ki rjavijo...)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Se ?e kdo zna s fi?kom ali yugecom peljat?

Ne bo? verjel, ampak najprej sem ponosno pomislil: "Ja, jaz znam." Potem sem se pa malo zamislil in kar malo zamorjeno ugotovil: "Bemti?, a sem ?e tako star?"

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.