Hmmm... jaz sem vedno mislil, da je na nalepki napisan standardni tlak, s katerim naj bi bile gume napolnjene... in ne najnizji tlak, kjer je se varno ...
Tudi v prirocniku ni to nikjer omenjeno... navedeni so samo podatki, na koliko barov je potrebno napolnit standardne pnevmatike ...
Men je vulkanizer na 2,8 nafilal, pa je reku, da ?e ho?em imet enakomerno obrabljeno gumo, naj tako tlak dr?im... 205/60/16...zimske
Vgradit ne, na novo registrirani pa da morajo imeti...potem predvidevam, da vsa nova vozila in rabljena vozila iz uvoza, ki bojo prvi? v SLO registrirana...
A sem kaj komentiral? Sem sam napisal, kar sem videl... Nisem ni? napisal, da so slabe. Saj sem jaz tud z avtom neke ?ungalunga gume kupil, pa sem jih do konca znucal... Tudi Rusi se pripeljejo od to?ke A do to?ke B. Ni? slabega nisem mislil s tem, da so slabe, ?e so v Rusiji narejene... Sem pa govoril z vulkanizerjem, pa mi je povedal, da tudi SAVA gume v Afriki delajo dolo?ene dimenzije...
Jaz sem namestil dva tedna nazaj Nokian WR A3 (215/50 R17). Zaenkrat vse tiptop, cena 112? na Petrolu za kos.
na avtu sem dobil letne Falken Ziex 912.
Nokian so malce ti?je, poraba skoraj pol litra ni?ja (bencin), mehkej?e bo?nice torej ve?je udobje, posledi?no nekaj slab?e v ovinkih ker se boki bolj gibljejo ob pretiravanju.
Falken gre poleti stran (?e bi kdo imel dam za par ojrov vse 4, 4,5mm profila ?e), kupil bom pa Nokian zLine.
Al me firbec matra...kje so narejene te va?e "NOKIA" gume, kupljene na petrolu?
Mislim, da smo malo skrenili s teme. Moja varianta ne obremenjuje tovornjakarje z nobenimi dodatnimi taksami. Denar bi prina?ali prostovoljno z nakupom ni?je cene dizla. Pa ?e nekje 100 ? pri rezervoarju bi prihranili. Z tankanje ne rabimo nobenih novi ?rpalk. Pa ?e ?rpalkarji bi lahko z neko ugodno ponudbo hrane (sendvi?ev) zaslu?ili.. Pri tankanju 1000 l dizla bi lahko dali bon za 1,5 ?. ?e ga uporabnik ?eli izkoristit pa mora dopla?ari ?e cca 2 e? . ?e je pri tem zaslu?ek sami 0,5 ? je naletni ravni preko 2 mil ?. ? na ? miljon?ek na miljon?ek pa je od tega ?e neka dodatna korist.
Prej?nji teden bil v Avstriji ni?ja cena goriva in NISEM v Avstriji tankal... V Celju nato?il za 900? nafte...me je bencinkelnarca s te?ko muko vpra?ala, ?e bom kavo, ki stane kak euro...pa je nisem vzel, ker ne pijem kave... Tudi zlati ?asi bencinskih servisov so minili... Pa na AC pojdi na malico...alo, nima? kam, ko pa iz AC zavije?, je pa znak, da se ne sme? peljat...
Uspevajo tisti prevozniki, ki so jim prevozi postranska dejavnost...poleg bifeja, trgovine in posredni?tva, kjer fino operejo denar. Tisti, ki je pa prevoznik in samo prevoznik, je pa umetnik, da pre?ivi...
Jures; NIKOLI nisem rekel, da vem VSE...ne vtikam se v stvari, da bi pametoval, kar ne vem. Kar pa vem, pa napi?em in za tem stojim.
Veliko je pacientov s tovornjaki, ki gredo v tovarne nalagat, ker SLO ne rabi dovolilnic...prepeljejo na svoje parkinge, prelo?i na srbske ali bosanske tovornjake in veselo za pol cene vozijo po evropi...zaradi takih po?teni prevozniki trpijo...vzeti pa tistemu, ki ima lep in vzdr?evan tovornjak... Nih?e pa ne ve, da tovornjakar tudi ?ez 200000km letno dela, 5 dni v tednu z max 90km/h...
To je za ABC cestnino...lahko na DARSovi spletni strani cenike pogleda?...
Poznam zadeve na Nem?kih in Avstrijskih avtocestah...tam ?e po 16i uri ne more? parkirat... Nisem ni? o romunskih parkingih govoril, tak da za Romunijo ne vem, sam pa v Avstriji pri shoping centrih parkiram...
Mora? se pa zavedat, da je tovorni promet NUJNO ZLO! Tudi ta ekran, v katerega gledamo, tovornjak pripelje...pa kaka panika bi bila, ?e ga nebi bilo...pa najbolje bi bilo, da bi ?e prevoznik pla?al, da kaj pripelje...se je kdo vpra?al, koliko stane guma za tovornjak, pa koloko porabi tovornjak nafte, da naenkrat za 1500? nato?i pa max 4000 km naredi...pa preden dobi ra?un pla?an...ajoj, vsak ga vidi, ker je po?asen in velik... Tak rad bi za 3 dni koga zram vzel, pa da vidi to ?ivljenje... Da bi pa brezveznim birokratom vzeli, to pa ne...
Ceste so pa pri nas slabo narejene in tega niso tovornjaki krivi... Pelji se po biv?ih tovornjakarskih cestah, koliko je ostalo odprtih gostiln in koliko jih je propadlo...
Zakaj se ?e bolj ne obdav?ijo osebna vozila vi?jega cenovnega razreda? Zakaj imajo posranci slu?bene tablice in telefone brezpla?no? Zakaj imajo dr?avniki slu?bena vozila v privatno uporabo brez omejitev...tudi za na dopust in take hojladri zadeve... Tam je ogromno denarja... Zakaj ima avtodom ni?jo ceno vinjete, kot kombi?
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Prevod? Saj ?e po slovensko nisem prebral... ... Mislim, da ima bo?no za??ito za felge...?e se ne motim...
Povezava za deljenje
Deli na druge strani