Jaz bom pa naredil en daljši krog, da preverim kje je za kak cent cenejše gorive. Prav dobro se počutim, ko tako privarčujem za gorivo. Ljudje so razvajeni in se jim ne da, jaz pa vem, da brez muje (Mujo z malo) se še čevelj ne obuje. 🤪
Cena je fejst močna... konec koncev je to 11 let star SUV. Sicer ma mal kilometrov, ampak še pred kakim letom ali dvema se je podobno prodajalo za 6 jurjev.
Recimo "če nimaš kaj pametnega za povedat raje ne komentiraj" ali "spet si zamudil priložnost, da bi bil tiho" deluje zelo pokrovitelsko, oblastno, ne izkazuje spoštovanja in ne prispeva k izboljšanju odnosov.
ja kaj, če je pa res 🤪 glej Alex nas trola in preverja kako bomo reagirali a zdej ga bom pa še mirkal, da ne bo užaljen ... pa sej ni snežinkica, da se bo stalil. Je pač tako, da če se roastamo pol pač kej prleti tud nazaj, to je tako, če si na žaru. 🤡
Je pa tako, pri meni je taka tišina, da se ne da izmerit.... 😉🤭
V bistvu je to samo dokaz, da si starostno že naglušen. Alex pa tud, glede na to, da je star rocker, ki je čist preveč časa preživel zraven zvočnikov na ful.
V bistvu samo Mazo scena, če bi pa še DonFelipeta prisilil v kupovanje dražjega goriva pol bi pa lahko Sado scena. V glavnem Sado-Mazo le če bi oba šla na pumpo po dražje gorivo. Pa smo spet OFF. 🤪🤡
Večina žal še vedno ne dojame da vse temelji na sistemu ponudba-povpraševanje ter da ceno določa trg in ne ti kot uporabnik oziroma potrošnik.
To je žal mantra, ki se je izkazala, da ne deluje več in da gre vseprevečkrat za dogovorno ekonomijo in višanja cen v celotni branži. Izgovor pa je "Putin je kriv". Kdor je poslušal Bidona je ves čas za inflacijo in visoke cene govoril Russia, Russia, Putin, Putin, Russia, Putin, Russia,,, in tako v nedogled.
Zdaj, ko so šle pa cene goriv nekoliko dol se je pa pohvalil, da je to zasluga njegove administracije... in pol naj take človek resno jemlje pa četudi so na čelu najbolj vplivne države sveta. Še hujš, pameten človek tudi kapitalizma ne more več resno jemat.
Če je pa res vse našteto. Ne morem pomagat. Napišem dejstva pa vsi v luft.
Kaj čmo. Se najde par pacientov, ki imajo prostaško dialog (prvi je ponavadi vojak) in gre vse za o navzdol.
Ampak to se le in zgolj tvoja osebna dejstva, ki veljajo več ali manj samo zate. Drugi imajo neka druga dejstva in zdaj bi rad, da recimo opustijo svoja in sprejmejo tvoja, ker če ne... ja seveda tako kot greš ti v luft gremo lahko tudi drugi in kaj pol.
Vse to ti čist verjamem... če se vse stroškovne komponente v ceni kruha v povprečju podražijo za 30%, pomeni, da je tudi marža na koncu dvignjena za 30%. Iz te marže se plačajo plače delavcev in zaslužek lastnika. Delavci dobijo prst v rit in bohnedej, da bi kdo muksnil za višjo plačo... torej kje potem konča povečanje marže... hja pri lastniku.
Pazi, to ne leti na vašo pekarno, da ne bo pomote, ampak je to dandanes modus operandi praktično vsepovsod in to gre folku na organ. Vsak svoj lonček pristavi samo delavec je ožigosan s pohlepnežem, če se oglasi glede višje plače in poten naj mi samo še en reče, da je kapitalizem najboljši sistem, kjer trg regulira cene. Ma ja pa ja, jaz bi bil hujši kot Kordiš in Mesec skupaj, ter bi predpisal maksimalno maržo in naredil regulacijo vseh cen, pa naj se vsi v rt zaletijo, gamad pohlepna.
Sej vemo kako to gre... pšenica se podraži za 30% takoj ceno kruha dvignejo za 30% pa ne glede na to, da je cena pšenice udeležena v ceni kruha le z 10%. Temu se reče manipulacija in dobičkarjenje.
@Alex tako se začne... najprej kompromis in si rečeš sej CX-30 je skoraj avto in ne SUV sam mal je dvignjen. Pol po nekaj letih lastništva CX-30 ugotoviš, da je CX-60 pa tak velik masiven kvader, ki sploh ni grd in še mal pa se že voziš v Traficu al pa Transitu in prepričuješ ostale kolk so neumni ves ta čas, ker če maš tak dostavnik je placa noro velik pa še zgleda lepo, če je v rdeči barvi. 🤨
@Slivka točno tako, ampak jaz še z večjim veseljem kliknem na pozitiven članek, seveda če je realen in ni spet nek blabla. Ne vem od kod ta medijska fama, da se samo slabe novice prodajajo?
Ne rabi bit 200Kkm.Z dizli pridejo problemi že takoj po prevoženih 50Kkm.😉
Če zdržijo, tej x motorji recimo 100Kkm,je to že uspešnica. 😊
Ojoj, kake ti pišeš 🤣
Če motor ne naredi 200kkm brez težav (čiščenje kolektorja ne smatram kot nek velik problem) je pač slab. S prejšnjo naredil skoraj 300kkm in ko je šla od hiše je še nekaj časa vozila pri Pelkotu pol si jo je pa en silno zaželel.
Moje mnenje je, da če motro naredi 300kkm se je izplačal, vse lkar pa je več od tega je pa zgolj samo bonus. In ja eni bodo naredili 400, celo 500kkm in več, ampak tisto je pač bolj ali manj loterija.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Brez regulacij bi teli požrešni vojni dobičkarji samo dražili. Vzrok bi pa bil: Putin
Tam, kjer nimajo regulacij je že marsikje skoraj že 2,5 EUR: Norveška, Nemčija, Velika Britanija....
Povezava za deljenje
Deli na druge strani