?e se bo Greta ?e dvakrat namrdnila se boste vozili samo ?e s kolesi - pa ?e to samo, ?e ne boste prej jedli pasulja. Ker na?a vlada je sposobna vsega, samo ?esa pametnega ne...
Imeli smo za iti v okolico Celja. Deset potnikov. Pa smo sklenili, da peljem jaz z na?o Mazdo 5 in nekdo z e-golfom. V Mazdo se nas bo "zbasalo" ?est, v e-golfa pa ?tirje. Pa je voznik e-golfa omenil, da je to ?e kar na meji dosega in da bomo malo bolj umirjeno vozili, da mu ne bi zmanjkalo...
In smo se odpravili. ?tart iz Solkana, nekaj kilometrov mestne in izvenmestne vo?nje, nato pa avtocesta ve?inoma okoli 100 km/h, edino pri prehitevanju tovornjakov smo dosegli vratolomnih 110 km/h. Mimo Postojne, Logatca, Ljubljane, skozi Trojane pa do Celja. Nekajkrat me je ?e imelo, da bi ga za?el porivati, sploh pri prehitevanju. Pa tudi sicer bi gotovo odpeljal naprej, ?e bi bil v mojem avtu vsaj eden, ki bi vedel, kje v okolici Celja je cilj.
Po 210 km smo pri?li na cilj. In mo?akar takoj kabel in na vti?nico. In to mi je dalo misliti.
Dobro, zdaj bom primerjal hru?ke in krompir, ampak bolj?ega nimam. Torej, imamo najnovej?o nem?ko tehnologijo v pet-sede?ni "limuzini" in deset let staro tehnologijo v sedemsede?nem enoprostorcu. Zra?ni upor je gotovo pri enoprostorcu ve?ji, poleg tega sem imel dva potnika ve? kot "?tromar". Pri enakem na?inu vo?nje sem imel porabo 4,4 l/100 km (po ra?unalniku v avtu). Glede na ceno nafte 1,257 ? na liter, sem za 100 km poti porabil 5,53?. Bi bilo zanimivo primerjati porabo novega dizelskega golfa pri enakem na?inu vo?nje. Sicer ne vem, koliko je pla?al lastnik e-golfa za elektriko, ampak kadarkoli sem gledal kak?no koli reklamo za e-avto, so povsod omenjali, da ima avto na fosilna goriva porabo okoli 8? na 100 km in da je elektrika pa skoraj zastonj...
Kaj bi te re?ilo? Fantek je bil v polnem zagonu na nasprotni vozni pas, ko se je oglasila sirena. Sekundo pozneje (reakcijski ?as je baje eno sekundo) je bil ?e na sredi nasprotnega voznega pasu. Otrpnit sredi voznega pasu mogo?e 20 metrov pred 40 tonskim vla?ilcem je lahko zdravju ?kodljivo...
Hja, v?asih smo se pa smejali vzhodnim Nemcem in njihovim Trabantom...
A pa nima Seat nekih vrhunskih asisten?nih sistemov, ki prepre?ujejo trk in ki prepoznajo pe?ca in ki preko NASE nadzirajo, kam bo padel meteorit pa se mu izognejo in podobno? Za srno to ne pomaga?
Spravi ra?un in embala?o in reklamiraj ?arnico saj 3 mesece je zelo prehitro da ti crkne LED ?arnica!
Saj imam, a nisi bral?
Saj jih reklamiram, saj jih zamenjajo, ampak sit sem pa plezanja po lojtrah in menjavanja. ?eprav, ?ena je pa zadovoljna - nikoli se prah ne nabere, vedno so ?iste...
Polna luna bo ?ele jutri, ampak o?itno dolo?ene ?e trga...
Se peljem v slu?bo in ker imam zadaj prikolico (po slu?bi grem ?e "v nabavo") sem po?asnej?i. Torej je nekdo vozil za menoj, pa kar nekaj ?asa. Zato se na nekem malo ?ir?em mestu potegnem desno, kolikor se je le dalo in dam desni smernik. Avto me prehiti, vklopi vse ?tiri smernike, za?ne zavirat in se ustavi. Ni mi jasno, kaj mu je, pa ga prehitim. In mi potrobi. Pomislim, da je lahko s prikolico kaj narobe - sicer je pred kratkim opravila tehni?ni pregled, je pa ?e kar v letih in nikoli ne ve?... Ustavim, stopim ven, gledam okoli prikolice - vse v redu. Voznik tistega avta pa kar sedi v avtu. Stopim do njega, vidim, da je avto Nem?ke premium proizvodnje in stopim do voznikovih vrat. Notri fantin, mogo?e kak?nih 25 let - raje ?e manj. Pa mi poka?e njegovo levo ogledalo in re?e, da sem mu ga razbil. Gledam nekaj ?asa, a se heca al me ima za norca? Pa re?e: "Ja, si dal desni ?migavc, torej lahko prehitevam. Kaj pa, ?e bi avto pri?el nasproti? Kako si lahko na takem delu dal desni ?migavc, ?e je pa tam trasirka po?evno in na cesto in sem udaril vanjo. Ti si kriv, ti ne bi smel tam dati desnega ?migavca, da sem te ?el prehitevat."
Kak?no je bilo nadaljevanje, ne smem napisat, ker mi to prepoveduje bonton...
Posran imam v hi?i, torej 220V. ?e zdr?ijo tri mesece, je pa veliko.
Ja, jih zamenjajo. Ampak imam pa sitnosti: zlezi na lojtro, razdri planfonjero, poberi ?arnico ven, naslednji dan po slu?bi v trgovino, da jo zamenjajo, nato doma spet na lojtro,... ?e si star 15 ali 20 let, ti to ni problem. Ko pa si enkrat ?ez terenca, se pa ?e malo naveli?a? po lojtrah plezat. In ker imam doma zdaj ?e 9 Posranovih LEDic, to pomeni, da vsak mesec trikrat plezam po lojtrah in jih menjam. Prej Philipsa nisem toliko menjal. ?e prej pa sem imel klasi?ne (ne LED ali var?ne) od Retlux in Schark Tehnik (ali nekaj takega) in so "dr?ale" skoraj 10 let... Pa so me trgovci in podobni prepri?evali, da ima LED nekajkrat dalj?o ?ivljenjsko dobo od ?arnic na nitko...
Kot prvo, ni bil Bolgar ampak Italijan. Iveco, 4x4,...
Kot drugo, od kod vam ideja, da je terensko vozilo za na avtocesto? In da se terensko vozilo ?ge na 150 km/h?
Kot tretje, ?e rezervoar ni bil povsem poln, bi bila prikazana poraba nekaj vi?ja. Tu pa gre za prakti?no dvojno porabo. Da bi pa rezervoar bil na pol prazen - bi pa opazil na kazalcu, toliko slep pa ?e nisem...
Gledam v tehni?ne podatke za neko vozilo in tam pi?e, da porabi 12,7 litrov nafte na sto kilometrov. Vzamem testnega, prevozim 354 km in ker sem ga dobil s polnim rezervoarjem, grem na ?rpalko, da ga tudi vrnem s polnim rezervoarjem.
Ne vem, kako so oni to merili in ra?unali, ampak po moji matematiki to nikakor ni 12,7 litrov na 100 km...
Ja, mrcina naj bi zamenjala BTjko, ampak pri taki porabi...
Ma, ne, ve?. Sicer sem prista? dizela?ev, ampak priznavam, da tale bencinarka porabi zgolj 6,5 litra na sto kilometrov, kadar se pelje od Logatca do Vrhnike, mogo?e mogo?e ?e tja do Brezovice...
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Pa ?e kupi? drugo Mazdo 5?
http://www.mazda-si.net/topic/15441-p-mazda5-16d-7s-16d/?p=424283
Tole svojo pa proda? za rezervne dele... Najcenej?e za ?ivce, finan?no pa najbr? tudi tam-tam, ?e misli? svojo popravljat...
Povezava za deljenje
Deli na druge strani