Skoči na vsebino
graje serviserjev
Napisano

Amzs je tukaj nepogresljiv. Meni so iz Rovinja peljali na moj zeljeni servis v LJ

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Hvala za hiter odgovor. Naivno sem upal, da ima kot so imeli ?e predpotopni telefoni mo?nost shranjenja t.i. "voice tag" kjer samo primerja kar si izrekel med u?enjem. To je imel pred 20 leti moj telefon na tipke. Oh ja ... :-(

?e vedno lahko ti kontrolira? direktno voice dialing na telefonu, na primer preko SIRI ali podobno, kjer lahko doda? tage (wife, son...), pa bo potem ta klic preko BT ?el v avtu.

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vprasanje glede registracije
Napisano

Stalno v Sloveniji, zacasno v Pragi

potem ima? slo avto, koliko ?asa ga ima? lahko v uporabi na ?e?kem je pa njihova stvar. Vsaka dr?ava ima svoja pravila. Ko je svak peljal puntota na irsko, ga je po letu in pol peljal nazaj domov....ve? kot dve leti je gor 4-5k? dajatev.....(imel je tudi za?asno in delovno pogodbo 3+3) zakaj kako, ne vem verjetno cesarjeva pravila

polnoletnostjo je prijavno-odjavno obveznost nalo?ena nam, kar pomeni, da moramo:

-    prijaviti stalno prebivali??e in spremembo naslova stanovanja, 

-    odjaviti stalno prebivali??e, ?e se za stalno odselimo z obmo?ja Republike Slovenije, 

-    prijaviti za?asni odhod z obmo?ja Republike Slovenije, ki traja ve? kot tri mesece, ter 

-    prijaviti in odjaviti za?asno prebivali??e.

?e  izhajamo iz predpostavke, da imamo v Republiki Sloveniji prijavljeno stalno prebivali??e, potem se moramo pred odhodom v tujino razmisliti o ?asu na?e odsotnosti (pogosto je znana, npr. trajanje ?tudentske izmenjave, ?as, dolo?en z vizumom). ?e bo le-ta trajala ve? kot 3 mesece, potem moramo prijaviti za?asni odhod z obmo?ja Republike Slovenije. ?e se nameravamo za stalno odseliti z obmo?ja Republike Slovenije, potem moramo odjaviti stalno prebivali??e.

Prijavo za?asnega odhoda oziroma odjavo stalnega prebivali??a smo dol?ni urediti pred odhodom (odselitvijo), in sicer osebno na katerikoli upravni enoti ali krajevnem uradu na obmo?ju Republike Slovenije ali prek enotnega dr?avnega portala Republike Slovenije e-uprava s kvalificiranim digitalnim potrdilom. Z na?im pisnim pooblastilom lahko odjavo prebivali??a opravi tudi tretja oseba.

Ko upravna enota evidentira prijavo za?asnega odhoda oziroma odjavo stalnega prebivali??a, nam izda ustrezno potrdilo. Po odjavi stalnega prebivali??a moramo v dolo?enem roku urediti tudi vpis te spremembe v identifikacijske dokumente oziroma jih zamenjati, kot to dolo?ajo posamezni podro?ni zakoni. ?e smo prijavili za?asen odhod z obmo?ja Republike Slovenije in smo se vrnili v Republiko Slovenijo za ve? kot 60 dni ali z namenom, da bomo tukaj stalno prebivali, smo svojo vrnitev dol?ni prijaviti pristojnemu organu v roku 8 dni po prihodu. Po uspe?nem evidentiranju prijave vrnitve iz tujine, nam upravna enota izda potrdilo o prijavi vrnitve v Republiko Slovenijo.

S tem smo izpolnili ?ele svoje obveznosti do Republike Slovenije. Ko prispemo v ciljno dr?avo, pa se moramo kot tujci sami pozanimati o na?ih obveznostih v tej dr?avi. Zato je priporo?ljivo, da o prijavi prebivali??a v tuji dr?avi vpra?amo na?e delodajalce, institucije, kjer se izobra?ujemo, ali pa lokalne oziroma dr?avne organe.

http://ypsilon.si/index.php/344-birokracija-tujina

http://www.mnz.gov.si/si/mnz_za_vas/osebni_dokumenti_in_prebivalisce/prijava_in_odjava_prebivalisca/zacasno_prebivalisce/

Vse je povezano s tem

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 (2014)
Napisano

Sprasevat druge o prtljazniku nima smisla, to lahko samo sam odgovoris. Bolj se vprasaj ali ti prav pridejo zadnja 5 vrata da nalozis kaj konkretnega ali tista sedanska loputa kjer je se vrecka problem :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 (2014)
Napisano

Cx3 ni misljen da je suv...trend je tak, da so 'in' dvignjeni avti

Saj to sem mislil. Mini, hrosc, polo, q1,2,3,....samo moda

Mazda se je celo odpovedala druzinskim avtom da gre v cx-e

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 (2014)
Napisano

Da. Je pa opcija kot dodatna oprema in sem ga moral dopla?al.

Ja v?asih teh japon?kov ?lovek res ne razume ....

Pa sej cel svet ve da ljudje kupujejo z ocmi. Cx je lep ampak kot 'suv' ne nudimpopolnoma nic terenskega. Se 4x4 je treba dokupiti

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Na kaj paziti pri prevzemu
Napisano

Glede na vreme je avto v takem stanju, da me je sram.... Pride v temo predstavitev, ampak res, ko bo primerno ?ista. Je pa CX-3.

pa saj si kupil kao terenca...:) temu pa?e tak look

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

Dana?nji naslov in podnaslov na RTV................. :notworth:  :notworth:  :notworth:  :notworth:

Bencin in dizel bosta neznatno cenej?a
Za odtenek ni?ja cena

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvale servisov - serviserjev
Napisano

Pohvala kot vedno Anzetu (ac tomc), popravil parking poskodbo pa se opral jo je v tem krsu od vremenu znotraj in navzven.

Verjetno ker je bil tko lep so me na tehnicnem spustili brez da bi se neki prevec ukvarjali z mano (test izpuha, zavor, luci in to je to). Amzs na dunajski

im next

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Parkiranje na park. za invalide
Napisano

Ali kdo ve, ali v vsakem primeru rabi? uraden moder znak - tablico v avtu? Namre?, ?ena je bila operirana na nogi, in glede na to, da jo vozim previjat vsake 3 dni na Metelkovo, kjer je najbli?ji prosti parkplc v gara?i, ali ?elezni?ki je razdalja zelo pomembna, kot tudi to da moram z njo od parkiri??a.

Se pravi ne morem ali pustiti avto nekje ob vhodu in iti z njo, niti pustiti nje in iti parkirati avto....6 tednov pa ne sme na nogo....samo bergle, in tu imamo ?tenge, led itd..

Nisem na?el nikjer kako info, v ?etrtek naslednji? bo tudi dohtarja povpra?ala, ?e izdajajo kaj za?asnega. Tole danes je bilo too much ?ivcev in predvsem napora (definitivno bi rabil ?e nekoga, da njo pospremi, jaz pa avto). Pustimo sedaj opremljenost zdravstvenih objektov...... Projekt in pol.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

No in fantje kaj bo va?a akcija na to, da bo na primer odbija? druga?ega odtenka kot drugi deli avta? Namre? to je ?e leta tovarni?ko na mazdah (upajmo da so to po?timal kon?no pri novih...), da se menjalnik zatika, ker je nov itd? 

zato sem jaz ve?krat tu rekel, da mazda nikakor ni za pikolovce, ker se bo vedno nekaj na?lo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Mi je pa tud razlagal en,da imajo tudi v luki koper kleparsko in li?arsko delavnico. Konc koncev, ?e tam avte to?a dobi, majo kr velik dela :)

Kaposi za Forde ima svojo ve? kot 50% avtov, ki pride iz prevoza je treba kleparsko popraviti. Ampak to je lajf, pri novem avtu jaz ne bi delal drame, kaj ?ele nekoga s seboj vozil, a ste ?isto ponoreli?

Ne mi re?ti, da ta nov avto ne bo nikoli kamen?ka dobil v odbija?, ne bo nikoli li?an zaradi parkinga...itd vzami vozi vzdr?uj, ?e se pa pojavi kvar, rja...itd bodo pa ?e po?tmali.

V salonu na licu mesta tudi ne bo? NI? dosegel, kaj bo? tam avto pustil in rekel da ho?e? drugega, in spet na drugem iskal luknje?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

Avtobus 2016 = 46.890 km skupna povprecna 6,7

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Samovoze?i avtomobili
Napisano

?e sam prihod ABS-a je povzro?il, da so se genialci ?li reklamacije na servisih, ker so se zaleteli, ?eprav se po njihovem mnenju, z ABS-om ne more? zaletet. Ko bodo trgovci prodali takozvani "samovoze?i" avto, bo takih genialcev miljone.

Jaz imam tudi sistem za samodejno parkiranje, deluje odlicno ampak zahteva dolocene pred-akcije voznika. Verjamem da obstajajo pametnjakovici, ki ob pritisku gumba pricakujejo da avo sam najde prostor in parkira....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Samovoze?i avtomobili
Napisano

Malo sem bral ?e o tem in opazil, da tehnologija sloni predvsem na zaznavanju voznih ?rt na cesti??u. Torej vpra?anje, pozimi? Na cestah brez ?rt - samo ?ez ?martno do doma je 60% cesti??a brez ?rt (in bankin).

Oziroma kako bi odreagiral na delovi??ih kjer limajo rumene ?rte kar povprek in navzkro? belih....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano

Ampak "mo?nej?i" akumulator ti ne bo skuril alternatorja. Podatek na akumulatorju je koli?ina elektri?nega naboja - po doma?e koli?ina shranjene elektri?ne energije. Popolnoma druga zadeva je napetost akumulatorja. ?e je napetost akumulatorja 12VDC, ga bo alternator polnil - ve?jo zmogljivost kot ima akumulator, dlje ga bo alternator polnil.

PS: upam, da bo avtomobilska industrija ?imprej naredila prehod na 48VDC napetost za porabnike v avtomobilu.

Nisem mislil tega. Ampak obratno, da ce das mocnejsega od tovarniskega, je moznost (majhna) da ga ne sfolga filat

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Team Cabrio Slovenija
Napisano

Res zanimivo, ?tevil?no in raznoliko dru?bo ste nabrali :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6.. Jo pozna kdo tole?
Napisano

ok, da obudim temo. A mogo?e kdo pozna tole ? Skrbi me predvsem, ker ima Plineksovo in?talacijo za plin, katere precej kritizirajo po forumih.

Kera nora cena za 7 let star avto pred 200.000km...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.