Skoči na vsebino
Mazde in informacijska varnost
Napisano
  dne 12. 11. 2024 ob 20:56 je Matick napisal:

Kriticna info je, da rabi napadalec imeti fizicni dostop do avta

Razširi  

Točno tako, tole ....

Citat

Exploiting the six vulnerabilities above, though, requires physical access to the infotainment system.

Razširi  

Obd port je odklenjen z razlogom - če ima pač nekdo fizičen dostop do auta, ni nobenega zaklepa več. V kateremkoli avtomobilu. No mogoče kakšna Tesla sedaj zaklepa stvari drugače.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
  dne 11. 11. 2024 ob 19:28 je Freak napisal:

Takega civica je imel brat na testni vožnji in ga ni mogel prehvaliti. Edino cena je pa kar divja. Sej zato jih pa ni kaj dosti na cestah :(

Razširi  

Pa tudi Honda da zelo malo v promocijo in je precej zapostavljena v Slo. Tudi salonov ni dosti.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano
  dne 8. 11. 2024 ob 10:54 je Mraušk Mčk napisal:

Za mojo najdražjo mal gledam, kaj bi lahko kupil namesto 15+starega megana (še vedno dela odlično)

Toyota yaris cross hybrid je ena od opcij. Samo, gretje zicev, led luči, pa 360 kamera pa smo na 35jurjih. Za to se je nekoč vavdije kupoval.

Razširi  

Za 35 jurjev dobiš Hyundai Tuscona 1.6 s točno tako opremo, je pa res da ni hibrid in ti bo pil 7,5l :)

Motor je zelo dobra kopija Toyotinih motorjev

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
  dne 11. 11. 2024 ob 12:14 je sportman333 napisal:

Vem da je Mazda forum :), ampak je pa dobro, če človek dobi tudi kakšno drugo mnenje, tako kot @Z M A J sprašuje za feltne za MB....če je kdo imel že kakšne izkušnje oz. koga pozna, ki ima ta model avta.... -> https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=20216637&display=Honda Civic

Razširi  

Te mika, da bi menjal?

A je to že nova generacija hibridnih motorjev sedaj, so tudi že v Civicu menjal? Tisti taprvi so bili baje katastrofa

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-60
Napisano
  dne 11. 11. 2024 ob 6:57 je Jest napisal:

V EV načinu je dovolj moči, da ni potrebe po tem, da bi na polno pohodil in tiščal mrzel motor ... Ko pa se ob normalnih pogojih vklopi bencinski motor ali ko ročno prestaviš v način, da se zažene bencinski motor, je pa res, da ni fajn, da ga takoj na polno poženeš. Tako, kot ga verjetno tudi ne pri navadnem avtu ... Se pa, kolikor vem, tekočine tudi ogrejejo v EV načinu vožnje ... sploh takta, ko so zunaj nižje temperature, zato je tudi poraba baterije v mrzlih dneh višja ... 

Razširi  

Toyotini hibridi recimo segrejejo motor malenkost... potem pa sploh ne laufa, razen če na polno stisneš... in ja, potem takole na AC zapelješ na uvoz in gledaš pred sabo dim iz auspuhou, k kondenz vn nabije, ko folk pohodi :D

Pa tudi verjetno res nezdravo za motor, da gre pune rore hamre iz 60,70 stopinj olja na rdeče območje

Verjetno ima tvoj dinozaver ravno zato notri 0w20 olje, da se prej segreje :) 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano
  dne 5. 11. 2024 ob 13:44 je 50keda napisal:

Divjak :D Me zanima, kaj bodo meni rekli čez par tednov, mam 80k km in prve bremze.

Razširi  

Jaz sem menjal tam pri cca 90k (bi moral točno pogledat), ampak zato, ker so mi vsi rekli da če bom menjal samo ploščice bodo potem se še bolj zvili diski - imam original diske doma v škatli, praktično brez roba. Bi bili še za 90kkm fix.

No tudi z "novimi" zimmermann čutim da bo spet sranje.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
  dne 18. 10. 2024 ob 11:03 je Hixxy napisal:

In, katere so 2024/2025 Mazda forum zimske gume?

Spogledujem se z Nexen Winguard Sport 2, mogoče jih že kdo vozi pa me zanima feedback.

Hvala.

Razširi  

Vredestein so vredne svojega denarja za moje pojme, nisem pa še probal Nexenk, jih bom pa tudi jaz verjetno mogu enkrat sred decembra menjat.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
  dne 6. 10. 2024 ob 22:39 je Scr3am napisal:

Ej 360 baza je res top. Sem na zacetku mislil, da je to krneki, ampak dokler ne probas neves :D. Tamala je sicer ze prerasla lupinico in imam ze nekaj casa otroski stolcek (isto nuna), ampak sem bazo 360 obdrzal, ker je itq kompatibilna in je res zakon, ko dajes otroka notri in ven. Je vredna svojega denarja :).

Sem pa recimo komplet vozicek nuna demi grow riveted + kosara za novorojencka in lupinico + vsi ostali dodatki k pridejo poleg prodal za 700€. Je bil pa res lepo ohranjen.

Razširi  

Evo to je super slišat iz prve roke - je pa tko, da je pri teh stvareh bolš mal drago opazovat kaj dela ob inštalaciji pa pol vidiš kje si :lol:

Jajaja sej so take cene, midva sva dala mislim da 640 za mix next? Isto komplet vse z bazo. Top roba. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
  dne 6. 10. 2024 ob 19:46 je Scr3am napisal:

Čestitke. Imel isto lupinico, vendar z 360 bazo :)

Razširi  

Sva kupovala rabljeno, pa je bilo potem treba naredit par kompromisov - vseeno sem zadovoljen, dobil set z vozičkom vred za pol cene novega. Gospa prodala zato, ker bo imela dvojčke, pa jim nič več ne nuca. Je ponudila tudi Passata :lol:

Bom pa stolček verjetno kupil nov, pa da bo tist imel 360 nastavek.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
  dne 30. 9. 2024 ob 20:33 je Boss napisal:

Kaj pa tole

WWW.MIMOVRSTE.COM

Zamenjajte stare dotrajane sponke! Odlična 415-delna kolekcija avtomobilskih pritrdilnih sponk, ki so kot nalašč za vsakega mehanika...

Razširi  

Dobra cena

Tele mi zgledajo še najbl podobne, sam so na navoj, karkoli sm jih do zdj rabu so itak sam tiste 4 al kok jih je spodi ko sm menjaval olje v AT, pa sem lepo vn snel in dal iste nazaj

Posnetek zaslona 2024-10-01 132837.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-60
Napisano
  dne 27. 9. 2024 ob 11:41 je MPero napisal:

Živjo vsem,

da oživim malo tole temo.

Postal sem lastnik CX-60 PHEV in dokler ne uredim vseh papirjev bi bil vesel kakih koristnih informacij.

@Jest oz. ostali, ki imate tega orjaka, upam da mi boste lahko pomagali.

Predvsem bi zdaj moral v garaži bloka narediti še polnilnico (nekako ne bi montiral samo vtičnice) pa me zanima ali lahko krmilim polnjenje baterije preko avta na daljavo ali moram nabaviti tako polnilnico, ki mi omogoča "daljinsko upravljanje"?

Videl sem, da lahko v avtu nastavim čas začetka polnjenja (in verjetno tudi konca), ampak v praksi si zamiljam, kaj pa če si v nekem trenutku zaželim vklopiti polnjenje prej, kot je nastavljeno v avtu. Ali to lahko naredim na daljavo (naložil sem si app MyMazda) ali bom moral stopiti do avta in to urediti?

Koliko km v praksi naredite na elektriko?

Lp

Pero

Razširi  

ČESTITKE, KJE SO SLIKE !!!!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano
  dne 27. 9. 2024 ob 9:36 je SeekK napisal:

Gledam tam 3,4 leta stare EV. Pač neko budget varianto, MX-30 se že prodaja za toliko star za okoli 15k npr. Pa v vsakem testu pohvalijo občutek v kabini in vozne lastnost. Kritizira se seveda doseg, katerega pa ubistvu ne rabim. Ker ima manjšo baterijo ni (pre)težek.

Delamo do 15k na leto. Večinoma regionalne/mestne. Doma ga lahko polnim, imam tudi predimenzionirano sončnico na strehi. Tko v površnem izračunu cca za dobrih 10k km povprečne porabe EVja pustim v omrežju.

To glede rentanja imaš verjetno prav, ker smo primorani v koriščenje dopusta v času šolskih počitnic, to bo sigurno najdražja tarifa (kot že za nastanitve in vse ostale storitve zraven..)

Sej dvomim da bom na koncu potegnil takšno potezo. Sam posvoje sem skoraj šolski primer, ko je EV smiseln.

Razširi  

Ja potem si dejansko kandidat za nakup česa takega

Jaz predlagam da ne gledaš MX-30 ker imaš pri 150kkm cca 8k stroška z menjavo baterije, baje da se tam enkrat automatsko zaklene

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.