Skoči na vsebino
Toča 25.05.2022
Napisano
pred 31 minutami je Alex napisal:

Trend gre v vse bolj grde avtomobile. 

Res je samo še par avtomobilov, ki so res oblikovalsko popolni. Da ne govorimo o električarjih.Tam je pa itak vse več ali manj polom od oblike. 

Razen audija in porscheja, seveda. 😊

Lucid Air bi mel pred vsako teslo pa marsikerem električnem

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Toča 25.05.2022
Napisano
pred 26 minutami je Bini napisal:

Mene bolj spominja na tole.... 👍

Screenshot_20220904_161921_com.android.chrome~2_edit_637466639464183.jpg

IMG_20220904_122856_edit_637396976717840.jpg

Js bi cist dol uzel. Skoda da pr nam nimamo unih malih tko k ponekot v tujini

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 4 urami je mazdaman napisal:

Torej bodo sveže slike

Sent from my iPhone using Tapatalk

Se boš mogu kr prpelat na srečanje, mogoč jo boš tam vidu🙃

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 9 urami je Alex napisal:

Upam, da je razumela, da je pride z avtom in da je to take vrste srečanje. 😉

nič bat, sej te ne bo pojedla :D 

Pred eno uro je Brane napisal:

Slika mora bit obvezno iz plaže- kar je prav je prav

glih dans je šla na morje :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba: bencin vs. dizel
Napisano
pred 24 minutami je Slivka napisal:

Načeloma naj bi bila ena za 100 oktanski bencin, ena za 95 oktanski bencin, ena za nafto za osebna vozila (ozka cev) in ena za nafto za tovornjake in avtobuse (široka cev). Zakaj so povezali 95 oktanski bencin na dve ročki, mi pa ni jasno...

mogoče majo 2 cisterni za 95ko ker gre bolj v promet. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano
Pred eno uro je Alex napisal:

Uh... Sedaj je pa že kar razlika v ceni med dizlom in benzinom. 🤔

"Bencin se bo podražil za 0,1 centa na 1,491 evra, dizel pa za 12,6 centa na 1,767 za liter, je objavilo gospodarsko ministrstvo. Cene bodo veljale do 12. septembra. Na avtocestnem križu trgovci cene oblikujejo prosto." 

a ni fajn če maš vsaj enga bencinarja doma :) 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano
pred 43 minutami je mazdaman napisal:

Pali pazi ko je zunaj še svetlo a je hkrati megla ali dež ti avto ne bo preklopil iz dnevnih luči ker ima samo svetlobni senzor.

Tako moraš sam ročno preklopiti za ta čas. To so stvari o avtu ki se jih je potrebno naučiti.

Sej ce mas avtomatiko tko meglenke ne delajo in mors iz avtomatskega prestavit na nočne da lahko potem vklopiš meglenke. To sem si že cajt uzel in probaval na parkingu kak to funkcionira🙂

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano (urejeno)
pred 53 minutami je Alex napisal:

To je klasika pri starih avtih. Tudi pri naših voznikih. Poleg neprivezovanja z varnostnim pasom. So pa zanimivi vozniki, ki imajo avtomatske luči, a se jim zadnje luči ne prižgejo v tunelih. 

In taki prehitevajo potem še z večjim veseljem... ker so nevidni. 😊

Tole morm pa tud sam preverit pr svojem če se mi zadne luči prižgejo, ker skos furam s samodejnimi oz automatkim lučmi ki jih preklapla glede na senzor, sam msim da mi svetjo k zjutri se vidi odsev v cestnih znakih če pogledam zadn špegu🙃.

Popravljeno od TBA
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Toča 25.05.2022
Napisano

za1x noben :)

piknika vrjetno ne bo ker je veliko odvisno od vremena (pustim se pa presenetit) 

prej vrjetno bo kot je Zmaj omenil kaka četara, furman,.... tu pa ni kaj velik za organizirat, kvečjemu da se pokliče pa rezervira (če bo potrenbno). 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
dne 23. 8. 2022 ob 8:59 je Bini napisal:

Žal ni razlike, odvisno je od tega kdaj kupiš avto. Ko sem kupil 3ko so delili RDEČO SOVICO (Alex jo menjam za tvoje, če želiš😉)  in obesek za ključe MAZDA. Lani pa dišavo, kao neko HI pa mi bolj smrdi kot diši. 🥴

Pred več kot 15leti pa sem dobil res dobro penino in dva kozarca Mazda, enega žal več ni.... 😟👍

1661237686402344862721285615618.jpg

16612381547565172755750429234813.jpg

Ka maš to rdečo šalco? za štamperle ker za kavo že ne more bit, je premajhna :D 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Toča 25.05.2022
Napisano
pred 9 minutami je FrX186 napisal:

No, pa sem dočakal tudi ta dan.

Avto obnovljen...

20220824_132316.jpg

Fajn so ti je spedenal, kdaj jo prpeleš pokazat ;) 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 16 minutami je Bini napisal:

Enkrat mamo kofe na Velrbitu pa zajtrg na poči. Krka I potem do trajekta😉👍Gremo s 3 avti 10 kom😊

mi smo tud tako potoval, 3 ali 4 avti in smo se tud podobno ustavljali. Krka je bla obvezen postanek :) 

nenapisano pravilo: če bo Sveti Rok pretočen ne bo problemov do Korčule :D 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
Pravkar je Bini napisal:

Ma kaki, mi gremo na nedeljo cca 3. zjutraj in 2. teden septembra-po sezona, 7 ur največ,pa trajekt kolk bo čakanja in vožnja.... 😊😉

ma se ne bote nič vmes utavli? js sm računu pot s postanki za kafetkanje :D.

ja ob 3h je ql :) mi smo enkrat štartali zvečer. mislim da okol 10h. prvič zadnjič pa upam da nikol več :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 20 minutami je Bini napisal:

Čez novi most na Pelješac in trajekt za Korčulo.... 😉

sej ta je pomoj kr najbol orebič-korčula :D. cca 30-40min trajekta pa 8-9h vožnje :D če maš mal sreče 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 15 urami je Bini napisal:

Se že kar veselim, ko bom šel septembra na Korčulo, da vidim kakšna bo poraba🤔 Lani sem šel na podobno pot še s frišno novim avtom in sem imel 6.8 a je bil polno naložen in malo bolj hitra vožnja pri skoraj prazni AC. 😊Bomo videli... 😳

greš čez neretvo?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

kaj je odvec danes na avtu?
Napisano
pred 39 minutami je Slivka napisal:

Ne, BTjka ima samo en, 12V akumulator. 

Najprej sem povezal oba + pola (rdeča) na akumulatorju (najprej na svojem, potem še na njegovem.

Nato še oba - pola (črna) na akumulatorju. Ker je BTjka kar malo 'počepnila', je sin dodal 'gas' na 1200 obratov in ga držal nekaj časa. 

Kakorkoli, tistemu računalniku nekaj ni bilo prav...

kero čudo pa je mel? To da je blo na BT treba po gasu dat je že čudno ja. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

@Slivka a maš ti slučajno 24V akumulator? ker pol je lahk bil to problem :) 

1. Rdeča na nedelujočem avtomobilu +
  2. Rdeča na delujočem avtu +
  3. Črna na delujočem avtu –
  4. Črna na neizoliran prevodnik na motorju ali karoseriji nedelujočega avtomobila (npr. vijak)
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 2 minutama je Slivka napisal:

Ja, prej pozabil napisat še to: prtlažnik se odpira in zapira avtomatsko - očitno je avto namenjen invalidom, ki ne morejo sami odpreti vrat...

Al pa neznajo odložiti blaga ali pa nimajo nobenega da bi jim priskočil na pomoč. Je pa še ena možnost da ne znajo odpret😔😂. Tako kot nekatera mladina ne zna uporabljat starih analognih telefonov z rotacijsko številčnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 6 urami je Bini napisal:

Ja,ko tole zračunaš pride pa res mala poraba.....😀 Si zgleda vozil v dizel načinu.....😂😉

Prej v desus mode. 🤣

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 16 minutami je Bini napisal:

Možno, sam zakaj glih KIA? 

Sej lahk da si delita samo motor, menjalnik je pa drug, druge znamke tud tko delajo, še pri mazdaj majo določeni modeli enak motor pa drug menjalnik. Tud oprema avta vpliva na porabo. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 4 urami je Bini napisal:

Ko sem ravno sprožil tale rahli spor, bom napisal realno porabo za kia 1.0 turbo motor; mestna vožnja in kratke ture cca 5-10km, normalna vožnja je poraba 7.5-7.8bencina.... 😟🥴

Relacijske vožnje do Kopra in nazaj pa od 6.8-7.0 (135 po števcu) odvisno od prometa... 😊😀

Moj zaključek je tak; ni hudo slabo je pa v primerjavi z mojo staro G 2.0in novo X 2.0 en dober liter več... :whatever:

Kupila ga je pa za ugodno ceno kot drugi avto.... 👌

Kot zanimivost lahko povem, da ima stric sedaj Kio, prej i30 z istim motorjem 1.4 in mu pije Kia 7.0 mešane vožnje, prej pa i30 z enakimi vožnjami 1 liter manj bencina... 🥴

Ne vem v čem je štos ampak kia pije po moje za tak motor preveč! :nevem:

mogoče je prestavno razmerje drugačno, gume,... al pa sam bol veselo po gasu pa še sam ne ve.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.