Nekaj sem ?e predhodno napisal o Mazdi CX-30. Pa na kratko povzetek:
- avto sem videl v ?ivo na ?enevskem salonu - zunanji vtis: je lep, videl tudi prtlja?nik: ni sicer ne vem kako velik a kar soliden (440 l), vsesti vanj se nisem mogel ker je bil avto za ograjco - mogo?e bi se tudi dalo a nisem hotel biti vsiljiv, mi je bilo potem ?al,
- oprema bo podobna ali enaka novi M3 (z opcijami), cena pa verjetno malo vi?ja - cca. 1.500,00 - 2.000,00 ?,
- prve pridejo k nam v salone letos v mesecu avgustu in septembru - z motorjem G122, z motorjem SkyActive-X pa v novembru in decembru let
os,
- obstajala bo tudi mo?nost zadnjih elektrificiranih vrat kot ena izmed opcij pri bolj?ih opremah (kot jo ima CX-5),
- in kot zadnje odlo?il sem se za nakup takoj ko bo na voljo z motorjem SkyActive-X (?e prej pa bom na testno vo?njo s tem motorjem ?el, ko bo na voljo pri novi M3).
Aja pa ?e to, verjetno ga bom vzel v machine sivi barvi, da malo prekrijem ?rne plasti?ne obrobe na vozilu spodaj.
Ima mogo?e ?e kdo naro?eno z CX-30 z G122 motorjem, ker kot sem sli?al jih je nekaj ?e naro?enih pri na?ih distributerjih za avgust 2019 in september 2019........
Sem uporabil kar to temo in sicer me zanima kako ste kaj zadovoljni tisti, ki ste kupili novo Mazdo pri Interclassu v Ljubljani - ali se da dobiti kaj "bonbon?kov" brezpla?no (kovinska barva ali alu feltne) pri nakupu.
Zanima me, kako to, da ?e ni ni? novih informacij o prihajajo?i Mazdi CX-30, do sedaj je bila videna samo v rde?i barvi in vse slike ki so na internetu so iz ?enevskega avtosalona, mogo?e ima kdo kak?en link kako izgleda v kak?ni drugi barvi, pa ne pobarvano s Photoshopom...., aja pa ?e to zanima me ali ima kdo kak?en podatek kak?ne gume so na M CX-30 - dimenzije....
To sicer te?ko verjamem, da se ukinja M6, saj se mi zdi, da je bila za leto 2020 ali 2021 napovedana povsem nova M6, razen seveda ?e ne bo izgledala kot SUV........
Alex berem tvoje komentarje (poleg seveda tudi ostalih) in imam komentar na le-te - ?isto dobronamerno, enkrat si proti plastiki, drugi? si za plastiko, zanima pa me kak?no je dejansko tvoje mnenje - pa brez zamere.
Wtf so oblekli skoraj cel avto v plastiko? Grdo. Ko bo ta plastika zbledela na soncu v par letih bo vse skupaj ?e bolj grdo
izgledalo.Kam gre? Mazda s to plastiko? Upam, da ne bodo vsi modeli ?li v to smer.
Da bi plastika zbledela v parih letih v to ne verjamem, saj je bila verjetno podvr?ena testiranjem. Je bilo pa re?eno na sejmu da bo tudi sedanja CX-5 v roku 2-3 let (ali ?e prej) pre?la na obliko CX-30.
V petek pozno zve?er sem se vrnil iz ?enevskega salona. Eden izmed namena obiska je bilo tudi kar se da podroben ogled in seznanitev z novo Mazdo CX-30. Iz mojega vidika je avto zelo lep, ?al je bil za stekleno ograjo (sicer nizko) tako, da neposreden stik ni bil mo?en, vseeno sem prosil prijazno hosteso, da odpre notranjost in prtlja?nik (je zadosti velik, dno prtlja?nika je rahlo poglobljeno) ter da mi vse skupaj poslika, kar je tudi storila. Vozilo deluje ve?je kot so dejanske mere. V vozilu naj bi bil ?e Skyactiv-X motor, kar je bilo vidno iz napisa na zadku vozila - preveriti ?al nisem mogel. Zadnja (prtlja?na vrata) so bila elektrificirana kot pri CX-5. Notranjost je v stilu nove M3. Kar me je malce motilo je ?irok pas plastike okoli spodnjega dela vozila ampak se to pomoje delno izni?i ?e izbere? kak?no temno barvo (npr.machine grey). Naredil sem tudi nekaj fotk in 2 film?ka (mi ju ni uspelo nalo?iti). Sicer pa je Mazda imela kar precej velik prostor na katerem so imeli skupno razstavljenih 12 vozil: poleg CX-30 ?e 2x CX-5, M6 karavan, CX-3,M2, 2x MX-5, 3x nove M3 (HB) in novo M3 (limuzina). Slednja je naredila na mene zelo dober vtis. Napovedana prodaja nove CX-30 s Skyactive-X motorjem je za Evropo jesen 2019.
Kar sem do sedaj videl na slikah mi je v?e?, nisem pa ?e videl odprtega prtlja?nika na nobeni sliki, ker me zanima ali ima ravno dno ali poglobljeno. V primerjavi z novo M3 mi je lep?i in bolj ekonomi?en (po videzu ima na zadnjih sede?ih ve? prostora, ve?ji prtlja?nik). Je pa seveda potrebno vozilo videti v ?ivo.
Evo ?e moji vtisi, ogledal sem si jo v petek, bila je polno opremljena nova M3 HB rde?e barve. Na zunaj tako spredaj kot zadaj mi je zelo lepa, ko sem se sedel na voznikov sede? je bilo po?utje zelo dobro, slab?e sem se po?util na sovoznikovem sede?u, ko pa sem se sedel zadaj, sem dobil ob?utek, da je to vozilo za 2 osebi - zelo malo prostora zadaj, utesnjenost, pogleda ven zelo malo. Prtlja?nika mi je ?e kar nekaj, ?eprav bi bil lahko ve?ji. Glede na bolje opremljeno vozilo (vsi 4 paketi opreme) bi pri?akoval bolj?e gume kot so bile - Toyo. Elektri?ni sede?i so samo na voznikovi strani, sovoznikovi so ro?no nastavljivi.
Slovenski cenik za novo M3 HB je ?e zunaj: cene so od 19.990 ? (G122 ro?na klima) do 32.190? (X181 AT 4WD in vso opremo), dizli (D116) so od 22.090? do 25.790? +kovinska barva. Je pa ?e osnovna kar dobro opremljena razen klime.
CX-4 bo tole o?itno, deluje manj?e kot CX-5. Pi?e, da gre za kompaktni kri?anec, torej ni?ji-srednji razred. Na JP in CN trgu se avto prodaja od 2016, o?itno bo tole FL.
Ej..Boss upam... tudi jaz da pride ?e letos poleti novi X motor .ker me res firbec matra..
Moja inf..je od petka..bom klical na Mazdo.M.S.LJ.pa da vidimo kak?na bo inf...lp
Upam, da res pride, sicer odpade nova M3 kot kandidat za leto?nji nakup.
Nekako logi?no saj ne bodo priznali, da gre le za rezanje cene in maksimiziranje dobi?kov.
Mazda je v zadnjih 10 letih kar nekaj funkcionalnosti odstranila, ker jih v prodajnih katalogih ne morejo navajati kot opremo. Primer odpiranja in zapiranje stekel z daljincem, pa ozna?be pripetih/nepripetih potnikov zadaj, pa webasto.... ?e kaj bi se na?lo, kar direktno ni prodajni adut pove?uje pa proizvodno ceno.
Ampak prodajni marketing ne razume, d aprihranki nekaj 10 EUR tu pa tam lahko pomenijo, da kar nekaj kupcev odvrne od nakupa. Odstranitev 5-vratne 6-ke je namre? tudi mene odvrnila od nakupa tretje generacije ?estice in verjetno ?e kar nekaj takih s podobnim razmi?ljanjem. Ampak marketing tega ne razume in ra?una samo na to, da se bo ?im ve? zaslu?ilo na prodano enoto namesto na koli?ino.
Primerjava za prvi dve generaciji ?estice so v Evropi prodali:
- malo manj kot 50% karavanskih razli?ic
- skoraj 40% HB razli?ic s 5-vrati
- in le slabih 15% limo 4-vratnih.
Nakar grejo pa ukinejo razli?ico, ki ima skoraj 40% prodajni dele? namesto tisto, ki ima 15%-ga. Pa da bi vsaj naredili limo-HB kombo kot recimo ?koda pri Superbu pa bi bila ?ista zmaga. Ja ne je predrago - in Mazda bi bila rada premijska znamka. S takim razmi?ljanjem pa? ne.
Se popolnoma strinjam, a je vseeno M6 karavan eden izmed kandidatov za leto?nji nakup novega avta.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Evo link do cenika (SkyActive-X motorji):
Hatchback: od 26.790 do 34.740 Eurov + metalic barva
https://www.mazda.de/konfigurator/MAZDA3/5HB/
Sedan: od 27.290 do 31.290 Eurov + metalic barva
https://www.mazda.de/konfigurator/MAZDA3/4SD/
Povezava za deljenje
Deli na druge strani