prvi? v ?ivljenju prodajam avto. In mi je to kar zoprna izku?nja. Folk kli?e, pa re?e da bo pri?el, pa potem ne pride...Pa baje obstajajo bande preprodajalcev, tako ene 5 komadov, kli?ejo kot da so posamezni kupci, pridejo, pa npr. spljuvajo avto, pa pride drugi, pa ga tudi spljuva in tako dokler se ne zasekira?, da ima? ceno previsoko.
Sumim, da so se spravili tudi name, dva razli?na tipa, oba z ju?nja?kim naglasom, en mi ho?e ceno zbiti za 20 odstotkov...
Torej, napi?ite kak?ne so va?e izku?nje pri prodaji avtomobilov. Kak?en nasvet, itd...
Kakorkoli - ne pusti se TEDI!!!!
Pa ?enske ste itak v prednosti pri prodaji vozila - moja ?ena je prodala vsa svoja vozila z profitom...
Meni je zelo v?e?na...?e bi potreboval drugi aftek se ne bi ni? obotavljal...pa ?e Mazda je
Smo se pred leti enih 6 mesecev z njo vozili (bila je sicer nova, 1,6 - testna), pa sem bil pozitivno presene?en nad aftekom, pa tudi lega na cesti je OK
Odkrit bom s tabo: Ta avto je gledano s stali??a varnosti totalen polom! Tak?ne avte dandanes bi jaz prepovedal. Je pa po drugi strani res, da se v manj razvitem svetu ?e vedno prodajajo novi Golfi 1. Ampak to je pa? nerazviti svet in ni primerjave. Da pa lahko prodajajo tak?en avto v EU pa je polom. Najmanj 3 zvezdice bi moral biti standard (dosega ga recimo Dacia Logan).
Ampak ne zavijajmo spet offtopic.
@Kaalman: Saj ve?, da ho?e? za ?enkico tudi varen avto.
Glede NCAP testa - poglej si malo razlago kriterijev po katerih ocenjujejo avte - pravilih po katerih bi to moralo potekat in razlikah kako to res opravljajo!
Primer Aveo je na EURO NCAP dobil 1,5 zvezdice na USA NCAP pa 5 zvezdic meni osebno ni? jasno!
No, kakorkoli, jaz imam pa? mo?nost vozit ta avtek ?e 3 tedne in ob?utki so za tak denar kar OK, edino malo POWER mu manjka!
Nikakor pa to ni moj traummobil, ampak v primerjavi z Loganom je lepotec zunaj in znotraj!!!
Pa pri nas prodajani Aveo-ti imajo vsaj 2 airbaga!!!
Ja kaj je dobra guma je zlo relativen pojem, najve? pa je odvisno od STILA vo?nje, po moje se ?ele v ekstremnih razmerah poka?e prava vrednost oz. kvaliteta gume pa naj si bo pri zaviranju v mokrem in suhem ali v hitri vo?nji skozi ovinke; pri normalni vo?nji pa ni kaj dosti razlik!
ooo, pa so! Najprej se poka?ejo v hrupnosti in udobju med vo?njo ... potem pa ?e - a se tebi ?e ni zgodlo, da bi se zna?el v "extremni" situaciji - po mojem kar pogost pojav na na?ih cestah in pri na?ih voznikih - torej guma mora bit dobra!
Zame definitivno zaneslivej?i podatek, kot testi v revijah!!
Pa tudi sam imam nekaj 100k km za sabo in tudi nekaj gum poradiranih in nemalokrat se je zgodilo, da sem bil nad dobro ocenjeno gumo razo?aran in seveda tudi obratno!!!
Pri meni je povpre?je pozimi in poleti popolnoma enako.
Pozimi je ?as ogrevanja hladnega motorja dalj?i in takrat je poraba ve?ja - ?e kurim predgrelec pa pa? ta pokuri nekaj goriva samo za ogrevanje.
Poleti pa negativno na porabo vplivajo predvsem klima, ?ir?e gume, slab?i izkoristek motorja zaradi pretoplega zraka (manj mulekul kisika na isti volumen) in seveda bolj?e gume, ki te kar silijo v bolj dinami?no vo?njo
Zato, vsi tisti, ki imate ve?jo porabo pozimi kot poleti delate veliko kratkih vo?enj s hladnim motorjem. Poraba je namre? najmanj?a takrat, ko sta motor in olje ogreta na delovno temperaturo.
Pa ?e to za podkrepitev zgornjih izjav - rekord v minimalni porabi na tank imam 5.9 l/100km v leto?nji zimi, medtem, ko je bila maksimalna poraba 6.9 l/100km "dose?ena" v poletnih mesecih.
Hmmm, jaz imam porabo v zadnjem letu med 7,2 in 7,8 l/100km (vsaj 90% vo?nja po mestu)
Za razliko od tebe sem jih videl.... cesta kne?ak- ?embije...... so vre?ke asvalta metali po tleh, pa po njem z lopatu butali..... Tolk o profesionalni "odpravi" napak....
Ni? panike - tak?ne profije od cestarjev imamo po celi SLO ...
Sem pa enkrat slu?ajno opazoval kako popravljajo cesto pri na?ih sevrenih sosedih (A) - ko so kon?ali, je bila flika ravna ko ?pegl (pa okrog luknje so najprej vse izrezali, pa podlogo pripravili, pa 2 plasti asfalta, ....)!
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Kakorkoli - ne pusti se TEDI!!!!
Pa ?enske ste itak v prednosti pri prodaji vozila - moja ?ena je prodala vsa svoja vozila z profitom...
Povezava za deljenje
Deli na druge strani