Skoči na vsebino
Nasveti za prodajalca avta
Napisano

Hojla,

prvi? v ?ivljenju prodajam avto. In mi je to kar zoprna izku?nja. Folk kli?e, pa re?e da bo pri?el, pa potem ne pride...Pa baje obstajajo bande preprodajalcev, tako ene 5 komadov, kli?ejo kot da so posamezni kupci, pridejo, pa npr. spljuvajo avto, pa pride drugi, pa ga tudi spljuva in tako dokler se ne zasekira?, da ima? ceno previsoko.

Sumim, da so se spravili tudi name, dva razli?na tipa, oba z ju?nja?kim naglasom, en mi ho?e ceno zbiti za 20 odstotkov...

Torej, napi?ite kak?ne so va?e izku?nje pri prodaji avtomobilov. Kak?en nasvet, itd...

Kakorkoli - ne pusti se TEDI!!!! :bravo:

Pa ?enske ste itak v prednosti pri prodaji vozila - moja ?ena je prodala vsa svoja vozila z profitom... :bravo:

Papa, Tomi
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Spet gume-direkt.com
Napisano

?e ti povem kaj mam zaj gor je vse boj?e od tega :)

sava eskim al kak so...profil 1mm :danzoman: tolko se dr?i ceste da lahko speljem po 500obrati :) kaj je ve? je ?e burnout :hohoho:

kaj ?e potem predlagate za primerno ceno?seveda ne nekaj najslab?ega da nebom prvi ovinek ven zletel...

Poceni in presenetljivo dobro - Gislaved - ?vedske gume! :bravo:

Papa, Tomi
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Spet gume-direkt.com
Napisano

ne ne...gume direkt :) zaj pa me zanima ?e so kolko tolko da bo zdr?alo kaka 2mesca mene :P

rad pa grem kam na kako vlko parkiri??e pa le?em ko nor z kolegi... :danzoman::vesel:

zato nekaj naslab?ega ne rabim glih :) imajo pa kar dobre ocene...zato me zanima va?o mnenje?

Hankook imajo po mojih izku?njah kar veliko obrabo ... B)

Papa, Tomi
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

NUJNO ! pro&kontra !
Napisano

Meni je zelo v?e?na...?e bi potreboval drugi aftek se ne bi ni? obotavljal...pa ?e Mazda je :bravo:

Smo se pred leti enih 6 mesecev z njo vozili (bila je sicer nova, 1,6 - testna), pa sem bil pozitivno presene?en nad aftekom, pa tudi lega na cesti je OK :danzoman:

Papa, Tomi
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nivo forumovcev
Napisano

:rispekt: Pa samo en majhen predlog, ki ni ne vem kako zakompliciran: Posti v krneki naj se ne ?tejejo.

Meni je vseeno - jih imam povsod dovolj, pa David tudi, pa Poky tudi ,... :hohoho::hohoho::hohoho:

Papa, Tomi
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Spet gume-direkt.com
Napisano

Kaj naj si mislim od firme Bridgestone? :vskalo:

LP

Saj zato pa vozi? - Michelin!!!

Tudi jaz sem Bridgestone zamenjal za ContinentalSportContact2 - zoom-zoom

Pa esp al dsc, pa abs, pa itd. dejmo sprostit konjenico... pri meni isto!!! :bravo:

Papa, Tomi
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zdaj pa jaz rabim va?o po mo? !
Napisano

Prevelik zanjo. Morda za Kaalmana, ?e bi na?rtovala nara??aj? :hohoho:

Izpolnjuje pa vse pogoje, ki jih je navedel, vklju?no z ceno !!! :bravo::P

?e malo pa bote doktorat naredli! :P:whatever:

Saj, meni bi prav pri?el - ko sn bil v ?olskih ?asih bol len... sramezljiv

Papa, Tomi
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

?e se bo? "kojim slu?ajem" odlo?al za nov avto bo? imel vsaj tri leta mir zaradi garancij kar prepre?i marsikateri glavobol ;)

Tukaj se strinjam 100%!

Kar pa se ti?e EURO NCAP-a pa pogled navzgor - hehe :P

Pa tudi po velikosti ne more? Avea in Getz-a primerjat Getz ni uporaben kot dru?inski avto!

Sicer pa je vsak upravi?en do svojega mnenja in prepri?an sem, da bo KAALman izbral dober voz! :D

?e slikica rezultatov USA NCAP in link do njih!

http://www.safercar.gov/

post-198-1141755641_thumb.jpg

Papa, Tomi
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Odkrit bom s tabo: Ta avto je gledano s stali??a varnosti totalen polom! :whatever: Tak?ne avte dandanes bi jaz prepovedal. Je pa po drugi strani res, da se v manj razvitem svetu ?e vedno prodajajo novi Golfi 1. Ampak to je pa? nerazviti svet in ni primerjave. Da pa lahko prodajajo tak?en avto v EU pa je polom. Najmanj 3 zvezdice bi moral biti standard (dosega ga recimo Dacia Logan).

Ampak ne zavijajmo spet offtopic.

@Kaalman: Saj ve?, da ho?e? za ?enkico tudi varen avto. ;)

Glede NCAP testa - poglej si malo razlago kriterijev po katerih ocenjujejo avte - pravilih po katerih bi to moralo potekat in razlikah kako to res opravljajo!

Primer Aveo je na EURO NCAP dobil 1,5 zvezdice na USA NCAP pa 5 zvezdic :wacko: meni osebno ni? jasno!

No, kakorkoli, jaz imam pa? mo?nost vozit ta avtek ?e 3 tedne in ob?utki so za tak denar kar OK, edino malo POWER mu manjka!

Nikakor pa to ni moj traummobil, ampak v primerjavi z Loganom je lepotec zunaj in znotraj!!! :P

Pa pri nas prodajani Aveo-ti imajo vsaj 2 airbaga!!!

Papa, Tomi
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Evo Seba-samo za tebe po izredni promocijski ceni - in to ?e pred uradnim pri?etkom prodaje v SLO:

Chewrolet Aveo limuzina 1,2 72KM:

- klima

- elektri?na stekla

- centralno zaklepanje

- audio sistem z cd-mp3 predvajalnikom

- metalic ?rne barve

- 3 leta ali 100000km full garancije

- 6 let na barvo

.

.

.

Cena 1.950.000,00 SIT

ve? info na PM! :bravo:

Slikica je samo ta, ker sem na hitro iz okna slikal!

Ve? tehni?nih info pa na:

http://www.reimpex.si/novosti.html

post-198-1141750121_thumb.jpg

post-198-1141756765_thumb.jpg

Papa, Tomi
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

He he! Vsi ti predlagajo neke strupene avteke,noben se pa ni v prvem postu zavzel da rabi? drugi avto-torej verjetno za ?enkico! :P:hohoho:

To ?e ni? ne pomeni ... ?enkice tudi zoom-zoom, nekatere dosti bolj kot kaki pravi "ma?oti" :hohoho:

Papa, Tomi
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Spet gume-direkt.com
Napisano

Ja kaj je dobra guma je zlo relativen pojem, najve? pa je odvisno od STILA vo?nje, po moje se ?ele v ekstremnih razmerah poka?e prava vrednost oz. kvaliteta gume pa naj si bo pri zaviranju v mokrem in suhem ali v hitri vo?nji skozi ovinke; pri normalni vo?nji pa ni kaj dosti razlik! :P

ooo, pa so! Najprej se poka?ejo v hrupnosti in udobju med vo?njo ... potem pa ?e - a se tebi ?e ni zgodlo, da bi se zna?el v "extremni" situaciji - po mojem kar pogost pojav na na?ih cestah in pri na?ih voznikih - torej guma mora bit dobra!

Papa, Tomi
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Spet gume-direkt.com
Napisano

Ene izmed bolj?ih gum ki sem imel so pa definitivno Yokohama.... sam modela se pa ne spomnem... :ne vem:

LP daVid

Zelo dober oprijem, na ?alost tudi zelo hitra obraba... :P

Papa, Tomi
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Spet gume-direkt.com
Napisano

Misli? info od Labija,he he! :D Se ve?,Labi-Dr.Tyre! :bravo:

Zame definitivno zaneslivej?i podatek, kot testi v revijah!! :jupiii:

Pa tudi sam imam nekaj 100k km za sabo in tudi nekaj gum poradiranih in nemalokrat se je zgodilo, da sem bil nad dobro ocenjeno gumo razo?aran in seveda tudi obratno!!! ?zmeden?

Papa, Tomi
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pozimi vs. poleti
Napisano

Pri meni je povpre?je pozimi in poleti popolnoma enako.

Pozimi je ?as ogrevanja hladnega motorja dalj?i in takrat je poraba ve?ja - ?e kurim predgrelec pa pa? ta pokuri nekaj goriva samo za ogrevanje.

Poleti pa negativno na porabo vplivajo predvsem klima, ?ir?e gume, slab?i izkoristek motorja zaradi pretoplega zraka (manj mulekul kisika na isti volumen) in seveda bolj?e gume, ki te kar silijo v bolj dinami?no vo?njo :jupiii:

Zato, vsi tisti, ki imate ve?jo porabo pozimi kot poleti delate veliko kratkih vo?enj s hladnim motorjem. Poraba je namre? najmanj?a takrat, ko sta motor in olje ogreta na delovno temperaturo.

Pa ?e to za podkrepitev zgornjih izjav - rekord v minimalni porabi na tank imam 5.9 l/100km v leto?nji zimi, medtem, ko je bila maksimalna poraba 6.9 l/100km "dose?ena" v poletnih mesecih.

Hmmm, jaz imam porabo v zadnjem letu med 7,2 in 7,8 l/100km (vsaj 90% vo?nja po mestu) ?zmeden?sramezljiv

Papa, Tomi
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Spet ceste zacveteeeeeele ...
Napisano

Za razliko od tebe sem jih videl.... cesta kne?ak- ?embije...... so vre?ke asvalta metali po tleh, pa po njem z lopatu butali..... Tolk o profesionalni "odpravi" napak....

Ni? panike - tak?ne profije od cestarjev imamo po celi SLO ... :angry:

Sem pa enkrat slu?ajno opazoval kako popravljajo cesto pri na?ih sevrenih sosedih (A) - ko so kon?ali, je bila flika ravna ko ?pegl (pa okrog luknje so najprej vse izrezali, pa podlogo pripravili, pa 2 plasti asfalta, ....)! :bravo:

Papa, Tomi
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.