Skoči na vsebino
Poraba!
Napisano

Oprosti izrazu, da si nau? kaj naredu in prosim ne klobasaj kozlarij. Tvoja "teorija" mejbi velja za turbake za normalne bencinarje sigurno ne.

Ti bom odgovoril brez opazk. Obstajajo sistemi vbrizgavanja s prekintivami in s stalnim vbrizgavanjem.

K-Jetronic in KE-Jetronic sta sistema s stalnim vbrizgavanjem.

Sex, V6 and Rock 'N' Roll

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

PO?REM napisano sramezljiv

Prej?nji mesec mi je 2X zmanjkalo benza :( v tistem trenutku (dejansko brez goriva) je blo kot bi po bremzi stopu :ne vem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda3 GTA - predelana na plin
Napisano

....upam, da se avtor zaveda, da plin su?i ma?ino....Vse skupaj s plinom je mi?ljeno, da se nakako 20-30% vseh relacij fjaka s plinom 70-80% pa na bencin.

Te so pa mal hude...sploh tista o 20-30% <_< Ljudje imajo avte, ki so prevozili ?ez 200Kkm BP. Res je pri nekaterih Japoncih problem, ker imajo zaradi ve?je zanesljivosti klasi?no nastavljive ventile (mislim tudi Mazda 3). Tu se obvezno vstavi ?e flash lube, ki vbrizguje olje za mazanje in hlajenje ventilov (redno preverjati ? cca 0,5l na 15kkm - bolje ve? kot manj!). Pri teh motorji je potrebno na vsakoletnem bencinskem servisu tudi zahtevati '?telanje' ventilov! Pri samonastavljivih ventilih to ni potrebno (?eprav priporo?ljivo). In tako ne bo problemov…

P.S. Dobro je imeti tudi vsaj ¼ bencina v rezervoarju za hlajenje benz pumpe in ob?asno (4-5kkm) prevoziti en tank samo na bencin.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda3 GTA - predelana na plin
Napisano

Hello,

v?eraj sem se le odlo?il in svojo Mazdo3 GTA (l.2005) predelal na plin. Namesto rezervnega kolesa je sedaj plin . Tankanje plina je speljano tik zraven luknje za bencin, tako da je vse zelo lepo skrito in odli?no narejeno.

Prvega tanka sicer ?e nisem porabil, tako da o porabi ne morem govoriti. Je pa ?lo iz Bre?ic v Lj na polno :-)

:bravo: ?im ve? takih eco-tov :jupiii: naj ti var(?)no slu?i ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

To je po BC-ju, ki la?e od 0,2-0,7 litra v minus... se pravi, da je bilo max realna poraba nekje 4,8l/100km.

?e ima? pa kdaj ?eljo pa lahko to pot tud sprobava... ?asti? gorivo pa kak?no :pepsi:

Saj cca 5L je ?ist normalno za dizla na relaciji - tak, da verjamem. Kak?no :pepsi: pa ?astim ko se kje sre?ava ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

... in se peljal skozi Dom?ale in nato na ?martinsko v Lj. BC na ?martinki, mi je kazal povpre?je 4,1litra/100. ...

A si to tudi dejansko izmeril?

Brez zamere, sam ne verjamem, da je to realno.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

Men pa Celi?ar oz. Bela ka?a popije tkole: 1. tank 7.1 in zdele 2. 7.6 (pri drugem je blo mal bol pritiskanje) <_<

Vmes mi je enkat en del tanka pil samo 6,23 kar niti ni ?voh za tacga starodobnika, brez certifikata sicer! :blink:

A ti ma? to dizla k tok mal pije? Sam ?koda k so ga po(pre)dra?l :bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

poraba MXe od nakupa do prodaje:

litrov goriva | kilometrov | povpre?na letna | leto

1400,88 14555,20 9,62 2004

1334,29 13803,30 9,67 2005

954,89 9524,70 10,03 2006

Celotno povpre?je 9,84 l/100km

Poraba dizlce

839,93 12674,50 6,63 2007/2008

razlika v povpre?ju je 3,21 l/100km, kar pomeni pri povpre?no prevo?enih 14.000 km/leto

razliko v koli?ini 449,4 l goriva x pribli?no 1 ? = cca 450? na leto ;)

zanemarjeno je dejstvo, da je dizlca 7-8x dra?ja ob trenutku primerjave, pa tudi 140kg te?ja

oba avta mata 100kW, je pa MX-a bolj letela :)

:rispekt::rispekt::rispekt:

Zakaj pa ?e razliko za kasko nisi ura?unal :ne vem: pr 6ki ga mora? met <_<

P.S. Pa V6 filinga ni? ne more nadomestit :ouje:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Nekaj takega sem mislil kupit moji dragi (al seb sej ne vem)...pa ji X9 ni v?e? <_<

Pri temu pa ne vem kaj mi je bolj v?e?: oprema al poraba :hohoho:

Klik na X9

P.S. A ima kak?na dana?nja mazda ima toliko opreme? Xenon je pa itak ?ist pocen...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

R.I.P.
Napisano

Tich so?alje ?e z moje strani :ph34r: res ?koda za tak lep power avtek...

Ne pozabi - V6 VRIS sound filinga ni? ne odtehta - tud popravilo ne (al pa nakup drugega, ?e je ceneje)!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Tole pa je ohranjeno v nulo za svoja leta, mislim da kar posebnost na na?ih cestah. Lih za nedeljske vo?nje na tr?nico in k ma?i :)

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1903238#

...zanimivost: sredisnka konzola (gumbi za vro?e hladno) so pa skoraj identi?ni kot pri na?ih BA mazdah :hohoho::bravo:

Ta je bil v 21. letih manjkrat na servisu kot ve?ina danes 5-7 let starih avtov... <_<

Al pa: ta je dal v 21. letih manj za vse servise kot pride danes samo servis pri 120.000... <_<

Samo ni priporo?ljivo voziti prehitro in predale? <_<

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

gume 2007
Napisano

:P mam stiri mazdine pokrovce ce bojo pasali(crne pa srebrno pi?e mazda),ti menjam za :cheers:

Ups ?ele zdej vidu sramezljiv ?e ima? od alessio ne pa?ejo...a ve? od katere firme so :ne vem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Avtomagazin test MX-3 V6 facelift
Napisano

Evo po prebranem BOBI-jevem postu za BAjko, sem vtipkal MX-3 in na?el tole - KLIK

Ne morem, da ne bi napisal nekaj pohval:

...s tem je postala zrelej?a, varnej?a in predvsem prijaznej?a okolju... :bravo:

...ustreza trenutno najstro?jim predpisom o dovoljeni koli?ini strupenih snovi v izpuhu... <_< (bljak zmanj?ali mo? :angry: )

...armaturna plo??a je po novem bolj ?portna... :ljubezen:

...nova pa je tudi elektri?na nastavitev zra?enja in gretja s tipkami... :danzoman:

...omogo?a ?e natanj?nej?e vodenje ob resni?no neposrednem volanu, saj gnani kolesi sledita v smeri ?e na vsak, tudi najmanj?i premik volanskega obro?a.. :rispekt:

...hitra in natan?na je tudi prestavna ro?ica, ki bi lahko bila kraj?a... (moja je ?e :D )

...7 odstotkov izbolj?ani izkoristek pri porabi goriva... :jupiii:

...pravilo: ugasniti morate radio in poslu?ati pesem, ki jo izvabljate iz ?estih, filigrafsko obdelanih valjev... :ouje:

...presti? pa ostaja za tiste, ki si to lahko kupijo... :vesel:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.