....upam, da se avtor zaveda, da plin su?i ma?ino....Vse skupaj s plinom je mi?ljeno, da se nakako 20-30% vseh relacij fjaka s plinom 70-80% pa na bencin.
Te so pa mal hude...sploh tista o 20-30% Ljudje imajo avte, ki so prevozili ?ez 200Kkm BP. Res je pri nekaterih Japoncih problem, ker imajo zaradi ve?je zanesljivosti klasi?no nastavljive ventile (mislim tudi Mazda 3). Tu se obvezno vstavi ?e flash lube, ki vbrizguje olje za mazanje in hlajenje ventilov (redno preverjati ? cca 0,5l na 15kkm - bolje ve? kot manj!). Pri teh motorji je potrebno na vsakoletnem bencinskem servisu tudi zahtevati '?telanje' ventilov! Pri samonastavljivih ventilih to ni potrebno (?eprav priporo?ljivo). In tako ne bo problemov…
P.S. Dobro je imeti tudi vsaj ¼ bencina v rezervoarju za hlajenje benz pumpe in ob?asno (4-5kkm) prevoziti en tank samo na bencin.
v?eraj sem se le odlo?il in svojo Mazdo3 GTA (l.2005) predelal na plin. Namesto rezervnega kolesa je sedaj plin . Tankanje plina je speljano tik zraven luknje za bencin, tako da je vse zelo lepo skrito in odli?no narejeno.
Prvega tanka sicer ?e nisem porabil, tako da o porabi ne morem govoriti. Je pa ?lo iz Bre?ic v Lj na polno :-)
Evo po prebranem BOBI-jevem postu za BAjko, sem vtipkal MX-3 in na?el tole - KLIK
Ne morem, da ne bi napisal nekaj pohval:
...s tem je postala zrelej?a, varnej?a in predvsem prijaznej?a okolju...
...ustreza trenutno najstro?jim predpisom o dovoljeni koli?ini strupenih snovi v izpuhu... (bljak zmanj?ali mo? )
...armaturna plo??a je po novem bolj ?portna...
...nova pa je tudi elektri?na nastavitev zra?enja in gretja s tipkami...
...omogo?a ?e natanj?nej?e vodenje ob resni?no neposrednem volanu, saj gnani kolesi sledita v smeri ?e na vsak, tudi najmanj?i premik volanskega obro?a..
...hitra in natan?na je tudi prestavna ro?ica, ki bi lahko bila kraj?a... (moja je ?e )
...7 odstotkov izbolj?ani izkoristek pri porabi goriva...
...pravilo: ugasniti morate radio in poslu?ati pesem, ki jo izvabljate iz ?estih, filigrafsko obdelanih valjev...
...presti? pa ostaja za tiste, ki si to lahko kupijo...
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
K-Jetronic in KE-Jetronic sta sistema s stalnim vbrizgavanjem.
Sex, V6 and Rock 'N' Roll
Povezava za deljenje
Deli na druge strani